עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עדיף במה? בעצם העיקרון לראות אנשים עפים ממשרדי הממשלה, שחלקם כן יעילים, או לראות באמת הורדת הגירעון באופן משמעותי שבאמת יעזור למדינה ולתושבים שלה? אני חשבתי שרק ב YNET יש את הטוקבקים של ה "לפטר את כל חברי הכנסת בממשלה ולסגור את כל משרדי הממשלה לאלתר, כך נחסוך כסף!" - לחסוך לבוטנים אולי. כמו שפרופסור ירון זליכה אמר, אתה לא יכול לקחת שמיכה בגודל אחיד ולכסות איתה את כולם. ברגע שכל אחד מושך לכיוון שלו, השני סובל. כרגע לא ניתן להגדיל את השמיכה, אבל בהחלט ניתן לסדר אותה.אני לא רוצה ש"יכסו את הגירעון", אלא שהגירעון יהיה במגמת ירידה. כרגע ביבי מעלה אותו, גם אם יפטרו שר אחד בשנה והגירעון ירד ב0.00001% בשנה זה יהיה עדיף.
עדיף במה? בעצם העיקרון לראות אנשים עפים ממשרדי הממשלה, שחלקם כן יעילים, או לראות באמת הורדת הגירעון באופן משמעותי שבאמת יעזור למדינה ולתושבים שלה? אני חשבתי שרק ב YNET יש את הטוקבקים של ה "לפטר את כל חברי הכנסת בממשלה ולסגור את כל משרדי הממשלה לאלתר, כך נחסוך כסף!" - לחסוך לבוטנים אולי. כמו שפרופסור ירון זליכה אמר, אתה לא יכול לקחת שמיכה בגודל אחיד ולכסות איתה את כולם. ברגע שכל אחד מושך לכיוון שלו, השני סובל. כרגע לא ניתן להגדיל את השמיכה, אבל בהחלט ניתן לסדר אותה.
אני לא רוצה ש"יכסו את הגירעון", אלא שהגירעון יהיה במגמת ירידה. כרגע ביבי מעלה אותו, גם אם יפטרו שר אחד בשנה והגירעון ירד ב0.00001% בשנה זה יהיה עדיף.
כשמדברים על הקטנת הממשלה קל לראות את הנראה לעין; המשרדים, המכוניות, השרים... לא שם נמצא הכסף, למעשה, לממשלה אין כסף בכלל.
גם אני רוצה שהגרעון יהיה במגמת ירידה, אבל במציאות הקול הסוציאליסטי רועם ברחובות וזה המחיר. לא שאני מצפה שהם באמת יבינו, שאין ארוחות חינם.
ל1ל אחי. מה הקול הסוציאליסטי קיבל בתמורה להעלאת המיסים שלו, תמהני? האם איזושהי דרישה חברתית שלהם התקבלה? או שמה שבעצם קורה זה שצריך לממן ממשלה מאוד מאוד יקרה (לממשלה יש הרבה כסף. שלך. הם לא יודעים שהוא לא שלהם, זה גם לא מעניין אותם) ולנסר כמה בתים ומישהו צריך לשלם על זה?
ובבקשה תחסוך ממני את התורות הקפיטליסטיות או - יותר נבוב וגרוע - האובייקטיביסטיות. אובייקטיביסטים הם אנשים שלא מצליחים לראות את הזין שלהם כשהם משתינים.
ט1ב אחי. זה היה מאוד מלבב שהשקעת הודעה שלמה בשבילי בלי לומר כלום. אני לא אובייקטיביסט אגב, אם זה משנה לך.
כשמדברים על הקטנת הממשלה קל לראות את הנראה לעין; המשרדים, המכוניות, השרים... לא שם נמצא הכסף, למעשה, לממשלה אין כסף בכלל.
גם אני רוצה שהגרעון יהיה במגמת ירידה, אבל במציאות הקול הסוציאליסטי רועם ברחובות וזה המחיר. לא שאני מצפה שהם באמת יבינו, שאין ארוחות חינם למי שלא מאמין בנחשים מדברים.
בטח שאמרתי לך. אתה ביקרת את הקול הסוריאליסטי הסוציאליסטי שאינו מבין שאין "ארוחות חינם". אבל מאחד ששום דרישה שלו לא התקבלה, לא הייתה שום "ארוחה" שהוא נדרש לשלם עליה והתחמק מתשלום. מכאן שהביקורת שלך לא תקפה.
אגב, הקול הסוציאליסטי סוריאליסטי לא פחות מזה הקפיטליסטי, רק שבניגוד לקפיטליסטי הוא גם נשען על עקרונות שאמורים להיות "נתונים מראש" במשא ומתן שהאזרח מנהל עם החברה (שהיא לא יותר מאשר הרחבה של האזרח).
ואם תחשוב ממש חזק, תגלה שבמגזרים מסוימים בחברה הישראלית (כאלה שאין להם שום תפוקה יצרנית או חברתית) דווקא יש ארוחות חינם.
ל1ל אחי. מה הקול הסוציאליסטי קיבל בתמורה להעלאת המיסים שלו, תמהני? האם איזושהי דרישה חברתית שלהם התקבלה? או שמה שבעצם קורה זה שצריך לממן ממשלה מאוד מאוד יקרה (לממשלה יש הרבה כסף. שלך. הם לא יודעים שהוא לא שלהם, זה גם לא מעניין אותם) ולנסר כמה בתים ומישהו צריך לשלם על זה?
ובבקשה תחסוך ממני את התורות הקפיטליסטיות או - יותר נבוב וגרוע - האובייקטיביסטיות. אובייקטיביסטים הם אנשים שלא מצליחים לראות את הזין שלהם כשהם משתינים.
הקול הסוציאליסטי הוא גורם הבעיה, לא הדרישות שלהם, ככה שהשאלה שלך שגויה. לאזרחים פה יש קו חשיבה של "אין מה לעשות, המדינה דואגת לנו, ונשלם לה כל מה שצריך" שזה הגורם הישיר לכל הישראבלוף של הממשלה. וזה נובע מגישה סוציאליסטית נטו.
כל האנשים פה אומרים לעצמם "אני משלם מיסים ולא מקבל כמעט שירותים, צריך להגדיל את הרווחה" במקום להגיד "אני משלם מיסים ולא מקבל כמעט שירותים, אז למה אני פאקינג משלם כל כך הרבה?".
יש לי שאלה והיא לא באה מקטע של זלזול, אתה יודע מה שיטת המס בישראל? מה המדרגות? מה אפשר לנכות ומה אי אפשר? אתה יודע מה זה לפתוח עסק\להשכיר דירה? אני חושב שלהעלות טענות על כלכלה כמו שאתה מעלה בזמן שאתה רק קורא ומקיא את המסקנות שלך אבל לא באמת חי אותן ומבין אותן לעומק הן מגוחכות. מצטער זה פשוט נשמע לי מצחיק שילד בן 18 נותן דעות על הכלכלה בישראל, שוב לא מקטע של זלזול ואין לי כוונה לפגוע או להעליב.
ברור שזה יישמע לך מפגר, כי אתה הרי מתרגל למתמטיקה שחושב שהוא יודע הכל.