הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון טכניקה דדליפט

קרמבוניל

משתמש מתחיל
118
9
נק' מוניטין:
141
118
9
סרטון טכניקה- סקוואט ופרס- עושה נכון?

שלום!
אשמח אם תסתכלו בסרטונים שלי ושל חבר שלי שעושים סקוואט ופרס.

אני
סקוואט
ניסיון 1-

נסיון 2 --

משקלים: 60-50 ק"ג
אני שם לב שקשה לי יותר לעשות טכניקה טובה עם מוט ריק, כי עם מוט ריק אני נופל קדימה יותר עם הגב, מה שלא קורה עם מוט עם משקל.

שאלה: כשאני עושה עם משקל, אני שם ספוג על המוט, שיקל לי על הכאב והלחץ בגב. כשאני עושה לפעמים בלי זה, אני נעצר באמצע הסט בגלל כאב בגב ולא בגלל קושי ברגליים. מאמן הראה לי איפה צריך לשים את המוט על הגב, אבל בכל זאת כואב לי. אז כדאי לשים את הספוג או לא?

הפרס-

חבר שלי
סקוואט-
סרטון 1-
סרטון 2-

אם יש טעות, תגידו באיזה סרטון (שלי חבר שלי ואיזה סרטון- ראשון/ שני) ובאיזו חזרה הטעות.
1. מה הן הטעויות העיקריות שלנו? איך לתקן?
2. מתי להתחיל לעבוד עם משקל (כמה זמן לעבוד עם טכניקה על מוט ריק)?
3. כדאי לשים את הספוג על המוט על מנת להקל את הלחץ על הגב?
4. בפרס, צריך לזוז עם הגב קדימה בהרמת המוט, או רק עם הראש?

אנחנו בני 16. מצטער על האיכות הגרועה. אם צריך, אצלם באיכות טובה.

בהמשך היום אעלה סרטונים חדשים שתקנתי. גם אעלה דדליפט.

תודה מראש!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
סרטון טכניקה דדליפט- פעם ראשונה

שלום!
עשיתי היום פעם ראשונה דדליפט על 30 ק"ג לטכניקה. ראיתי סרטונים של דדליפט, בין היתר של ריפטו, וקראתי פרקים במאמר "דדליפט גרסת המאמנים".
סט ראשון - - (תתעלמו מהטמבל שגונח בהתחלה).
סט שני- .

משקלים: 30 ק"ג. זה מאוד קל לא הרגשתי שום מאמץ. אבל אני לא רוצה להעמיס ולהתאמץ בשלבי למידת טכניקה.

***** אם יש שם חזרה שעשיתי נכון, בבקשה תגיד לי מהי ובאיזה סרטון!!! זה חשוב לי להבנה! כנ"ל בסקוואט! ****** .

בבקשה תראה את כל הסטים.
בעקרון בדדליפט אני אמור להתחיל לדעת טוב כי בראשון אני מתחיל SS, אז אני אמור לדעת כבר לאז.
1. איך אני שומר על גב ישר בדדליפט? כתפיים אחורה וחזה למעלה- אז זה כאילו אני עושה שראגס עם המוט.

2. והאם אני צודק: כתפיים בהתחלה לפני המוט, ראש למעלה, התחת באמצע החלק שבין הכתף לברך (לפעמים ירדתי יותר), הידיים קצת יותר מגובה הכתפיים, הרגליים בגובה הקפיצה במקום הטבעית שלי. נכון? אגב, כשאני בתחונה ההתחלתית האמות שלי צמודות לברך.זה נכון?

3. את התנועה אני אמור להתחיל מהגב, או מהרגליים?

תודה!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
הגב שלך מתעגל אבל נראה לי בגלל שהמוט נמוך מאוד
אף פעם לא הכוונתי מה הכוונה בזה שהגב מתעגל. שהגב כאילו לא ישר? שהוא מוטה למטה?
איך לתקן (חוץ מלהרים את המוט)? זו בעיה בטיחותית? זה קשור לשמירה על חזה גבוה?

• פותח/ת השרשור
בסקוואט שלך תעיף את הספוג המוט אמור לשבת על הכתף האחורי אצלך הוא יושב גבוה מידי
בלי הספוג זה ממש כואב לי על הגב. אני נעצר באמצע סט בכלל כאב בגב ולא קושי פיזי ברגליים. ראיתי המון שמים ספוג. מה רע בספוג?

תעשה אחיזה נכונה ותעיף את הספוג ..
לפי דעתי גם אתה לא אמור לזוז כל כך הרבה עם הראש בפרס תוסיף משקל זה נראה שקל לך מדי..

• פותח/ת השרשור
תעשה אחיזה נכונה ותעיף את הספוג ..
לפי דעתי גם אתה לא אמור לזוז כל כך הרבה עם הראש בפרס תוסיף משקל זה נראה שקל לך מדי..
אחיזה נכונה, כלומר LOW BAR? הוא אמור להיות על הטרפזים והכתף הנכונה?
שמע אני אעבוד על זה בלי ספוג, אבל מה הבעיה בספוג? הוא פוגע ביעילות/ בטיחותיות?
בפרס כן זה מוט ריק זה קל אבל זה רק לטכניקה. מה הכוונה לא לזוז כל כך הרבה. צריך להכניס תראש מתחת למוט...
יש מצב אתה עוזר לי גם עם הדדליפט אחי: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=32879

יש איזו תמונה שמראה איפה צריך לשים בדיוק?
ומה הבעיה עם הספוג?

תדאג שאתה מכווץ את הגב כשאתה נכנס מתחת למוט, אם תהיה מכווץ יש רק מקום אחד שהמוט יושב בו יציב.
הספוג מרחיק את המסה של המוט ממרכז הכובד שלך, כך שאפקטיבית המוט כבד יותר, וגם נוצר עומס נוסף על הגב. אבל בעיקר, הוא לא הכרחי, אז בשביל מה?

אני לא מומחה בתחום, אבל לי זה נראה כאילו אתה לא מבצע את ההכנה לקראת ההרמה כמו שצריך. יכול להיות בגלל שהמוט ממוקם נמוך מידי ויכול להיות שפשוט לא קראת מספיק את המסמך שהמלצתי לך עליו.
אם אני לא טועה זה נקרא סיבוב אגן לפנים וזה חלק מאוד חשוב. תקרא כמו שצריך את הקובץ, במלואו.

באמת שיש הכל בקובץ הזה, תקרא כמו שצריך לפני שחלילה תגרום לעצמך נזק.

לי אישית היה קצת קשה להכנס לעמדה נכונה לפני הדדליפט כי לא הייתי גמיש מספיק. לכן גם הייתי עושה כמעט בכל סוף אימון מתיחות להאמסטרינג ושאר השרירים שלי. זה עזר לי מאוד.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תצלם פעם נוספת עם פלטות בגודל סטנדרטי, ובאיכות יותר טובה.
פלטות העלאתי בסרטון הבא, אבל איכות לא שפרתי. בראשון אצלם עם איכות טובה.
אני לא מומחה בתחום, אבל לי זה נראה כאילו אתה לא מבצע את ההכנה לקראת ההרמה כמו שצריך. יכול להיות בגלל שהמוט ממוקם נמוך מידי ויכול להיות שפשוט לא קראת מספיק את המסמך שהמלצתי לך עליו.
אם אני לא טועה זה נקרא סיבוב אגן לפנים וזה חלק מאוד חשוב. תקרא כמו שצריך את הקובץ, במלואו.

באמת שיש הכל בקובץ הזה, תקרא כמו שצריך לפני שחלילה תגרום לעצמך נזק.

לי אישית היה קצת קשה להכנס לעמדה נכונה לפני הדדליפט כי לא הייתי גמיש מספיק. לכן גם הייתי עושה כמעט בכל סוף אימון מתיחות להאמסטרינג ושאר השרירים שלי. זה עזר לי מאוד.
קראתי די הרבה במאמר ששלחת על דדליפט. דווקא למדתי ממנו הרבה.
בפעם הבאה אצלם באיכות טובה יותר, ויהיה אפשר לראות איך אני עומד והכל.

הינה הסרטון החדש מהיום. עבדתי על עמידת מוצא והרמה עם גב ישר. השתפרתי?

עם 50 ק"ג (הפלטות הכי גדולות יחסית למשקל):

עם מוט ריק:

לדעתכם, אני יכול להתחיל באימון הבא כבר עם משקל ולעבוד או להמשיך ולעבוד על טכניקה?
תודה!!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
תדאג שאתה מכווץ את הגב כשאתה נכנס מתחת למוט, אם תהיה מכווץ יש רק מקום אחד שהמוט יושב בו יציב. הספוג מרחיק את המסה של המוט ממרכז הכובד שלך, כך שאפקטיבית המוט כבד יותר, וגם נוצר עומס נוסף על הגב. אבל בעיקר, הוא לא הכרחי, אז בשביל מה?
אז לא הבנתי, זה לא בטיחותי? זה מונע כאב מהגב. ניסיתי לשים את המוט במקום הנכון ומאמנים הראו לי ולא הצלחתי. אני אעבוד על זה.

פלטות העלאתי בסרטון הבא, אבל איכות לא שפרתי. בראשון אצלם עם איכות טובה.

קראתי די הרבה במאמר ששלחת על דדליפט. דווקא למדתי ממנו הרבה.
בפעם הבאה אצלם באיכות טובה יותר, ויהיה אפשר לראות איך אני עומד והכל.

הינה הסרטון החדש מהיום. עבדתי על עמידת מוצא והרמה עם גב ישר. השתפרתי?

עם 50 ק"ג (הפלטות הכי גדולות יחסית למשקל):

עם מוט ריק:

לדעתכם, אני יכול להתחיל באימון הבא כבר עם משקל ולעבוד או להמשיך ולעבוד על טכניקה?
תודה!!!

לא, לקרוא לא מספיק אתה צריך גם סירטונים תראה את זה
תראה איזה יופי זה מוסבר שם רק בחצי דקה האחרונה 3 שלבים תנסה שהשכמות שלך יגיעו לגב התחתון (אתה לא תצליח תנסה כמה שיותר)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש איזו תמונה שמראה איפה צריך לשים בדיוק?
ומה הבעיה עם הספוג?
image1.jpg
squat-bar-position.jpg

• פותח/ת השרשור
לא, לקרוא לא מספיק אתה צריך גם סירטונים תראה את זה תראה איזה יופי זה מוסבר שם רק בחצי דקה האחרונה 3 שלבים תנסה שהשכמות שלך יגיעו לגב התחתון (אתה לא תצליח תנסה כמה שיותר)
מה הכוונה שכמות לגב תחתון? כאילו ראיתי את הסרטון הזה. לקחת את הכתפיים הכי אחורה שאפשר? אז הדדליפט לא היה נכון? מה לא היה נכון? הגב לא היה ישר?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
סרטון טכניקה- סקוואט

שלום!

הינה סרטון טכניקה של חבר שלי בסקוואט.
הוא עושה נכון?

תודה!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית