הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מטרת הפאוורקלין בתוכנית SS

• פותח/ת השרשור Iddo
  • פורסם בתאריך

Iddo

משתמש מתחיל
64
0
נק' מוניטין:
-4
64
0
אחד מהפורום אמר לי שהSS נועדה במקור לספורטאים (פוטבול בעיקר), והשPC מותאם במיוחד בשבילם.
בגלל זה בד"כ מחליפים את התרגיל בBOR או מתח עם משקל.

רציתי לדעת אם זה נכון ומה דעתכם על זה...
ואם ככה אז במה כדאי לי להחליף את הPC, כי הוא תרגיל די מסובך ואני לא הכי התרגלתי אליו.

עשיתי בעבר BOR ואני מעדיף לנסות עכשיו מתח, מה ההבדל בינהם?
תודה 😃

אין בעיה להחליף את הPC בחתירה וגם אין בעיה להחליף אותו במתח+משקל , מה שתבחר יהיה טוב

לא, PC זה חלק מהתכנית וגם מתח. חתירה זה בכלל לא רעיון של ריפטו, אלא הצעה שבאה אח"כ. אפשר להחליף את ה-PC במתח או בחתירה. בד"כ עושים את ההחלפה בגלל חוסר רצון/יכולת ללמוד את התרגיל או מכונים בעייתיים שעושים בעיות למי שעושה את התרגיל.

• פותח/ת השרשור
אז אם אני בסדר עם הטכניקה של PC, עדיף לי להשאר איתו?
על איזה שריר הוא עובד?

כן תשאר איתן , הוא עובד על כוח מתפרץ ובעיקר עובד על הטרפזים אם אני לא טועה

עובד על הגב והרגלים בעיקר

לא, PC זה חלק מהתכנית וגם מתח. חתירה זה בכלל לא רעיון של ריפטו, אלא הצעה שבאה אח"כ. אפשר להחליף את ה-PC במתח או בחתירה. בד"כ עושים את ההחלפה בגלל חוסר רצון/יכולת ללמוד את התרגיל או מכונים בעייתיים שעושים בעיות למי שעושה את התרגיל.
אני לא מבין כ"כ איך הגב העליון מתפתח מPC הרי אין עבודה ישירה עליו בדומה למתח/חתירה. הPC נועד לכוח מתפרץ בעיקר ואם אני לא אתלט שמחפש כוח מתפרץ לא עדיף להחליף את הPC במתח/חתירה כדי לקבל גב חזק יותר? העבודה שאתה עושה בPC והשרירים שפועלים בתרגיל פועלים בתרגילים אחרים כמו דדליפט וסקוואט. פשוט נראלי שעדיף עבודה ישירה על הגב במקום PC.

מה שמכונה "המשיכה השנייה" זה עבודה של הטרפזים.

הכי יעיל זה גם PC וגם מתח.

• פותח/ת השרשור
הכי יעיל זה גם PC וגם מתח.
אז אם אני לא הכי סגור על הטכניקה של PC, עדיף לי לעשות מתח במקום להסתכן עם PC?
יעילים מבחינת פיתוח מאסה?

ומתח עושים עם משקל ל5 חזרות או לכמה?
תודה 😃

אם אתה לא רוצה לעשות PC אז תעשה מתח.
לגבי מתח - יש כאלה שממליצים להגיע ל-12-15 חזרות על משקל גוף לפני שמתחילים להוסיף משקל, ויש כאלה שמתחילים להוסיף משקל ישר (אני אישית בעד הגישה הזאת).

לגבי מתח - יש כאלה שממליצים להגיע ל-12-15 חזרות על משקל גוף לפני שמתחילים להוסיף משקל, ויש כאלה שמתחילים להוסיף משקל ישר (אני אישית בעד הגישה הזאת).

איך בד"כ מוסיפים? כל אימון קילו עד כשל?
משנה האחיזה?(רגילה או רחבה)

לשמור מוט כבד קרוב לגוף זו עבודה של גב.
להביא מוט לכתפיים זה עבודה של רגליים.

• פותח/ת השרשור
אם אין הבדל בתרומה של התרגילים לפיתוח הגוף ועלייה במאסה, וגם ככה PC הרבה יותר מסובך ומסוכן ממתח... אז עדיף כבר לעשות מתח :X

אני גם ככה עושה מעל 15 חזרות מתח... השאלה היא כשאני מוסיף משקל, כמה מתח אני צריך לעשות?
וגם איך אני שם אותו עליי? עם חגורה כזאת ושרשרת?

כן מוסיפים 1.25 עד שאתה נתקע ,אני אישית עושה רגילה
אני מוסיף קילו כל אימון ועושה אחיזה רחבה.
אני לוקח חגורה ושם בפנים דאמבל.

בוא נגיד ככה, בשביל שיהיה לך חזה טוב צריך להגיע למשקלים של 120 קילו ומעלה בבנץ', אז במתח מתי זה כבר נחשב למשקל טוב?
אני שוקל כרגע 87-88, נניח ועכשיו אני מתחיל SS לכמה תוספת משקל מומלץ להגיע?

אם אין הבדל בתרומה של התרגילים לפיתוח הגוף ועלייה במאסה, וגם ככה PC הרבה יותר מסובך ומסוכן ממתח... אז עדיף כבר לעשות מתח :X

אני גם ככה עושה מעל 15 חזרות מתח... השאלה היא כשאני מוסיף משקל, כמה מתח אני צריך לעשות?
וגם איך אני שם אותו עליי? עם חגורה כזאת ושרשרת?

למה אתה חושב שהתרומה שלהם זהה? אלו שני תרגילים מאוד שונים עם אדפטציות שונות. לרוב המתאמנים עדיף מתח, אבל זה לא אומר שאין ל- PC ערך מוסף.

• פותח/ת השרשור
למה אתה חושב שהתרומה שלהם זהה? אלו שני תרגילים מאוד שונים עם אדפטציות שונות. לרוב המתאמנים עדיף מתח, אבל זה לא אומר שאין ל- PC ערך מוסף.
שאלתי אם הם זהים =\

ולכן אני אשאל שוב - הערך המוסף של הPC הוא מיועד בעיקר לשחקני ספורט שצריכים הרבה כח מתפרץ?
ומה מתח תורם?

סליחה אם אני מציק :S

PC אמור לעזור לך לשפר את הדדליפט אני אישית לא רואה איך PC תורם לי , כל תוכנית כוח שעשיתי במקום PC פשוט עשיתי מתח והתוצאות שלי יפות מאוד

Back
למעלה תחתית