הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ההבדל בין פחמימה לפחמימה

danielpeer

משתמש מתחיל
166
0
נק' מוניטין:
10
166
0
יש איזה שהוא הבדל בין פחמימה שבלחם לפחמימה שבשוקולד?
התפריט שלי בלי פחמימות הוא 1000~ קלוריות אז אני אוכל לחם\אורז שמוסיפים לי עוד 600 קלוריות אבלל זה לא טעים כמו שוקולד או במבה 👶
אז אני יכול לשנות את הפחמימות שבאוכל נורמאלי לממתקים? זה עינוי בשבילי להמנע כל כך ממתקים כבר חודש וחצי סעעמק:s49:

עדיף לאכול פחמימות מורכבות שבאות מלחם שיפון, בטטה,תפוח אדמה, אורז,פסטה , שיבולת שועל . מאשר לדחוף זבל כמו שוקולדים וקרוסונים וכדומה

כשאתה אוכל פחמימות ממתקים אתה נשאר רעב,לעומת זאת פחמימות ממקורות טובים ממלאים אותך להרבה זמן

• פותח/ת השרשור
עדיף לאכול פחמימות מורכבות שבאות מלחם שיפון, בטטה,תפוח אדמה, אורז,פסטה , שיבולת שועל . מאשר לדחוף זבל כמו שוקולדים וקרוסונים וכדומה
אתה יכול להסביר?
כשאתה אוכל פחמימות ממתקים אתה נשאר רעב,לעומת זאת פחמימות ממקורות טובים ממלאים אותך להרבה זמן
חוץ מרעב אין שום דבר? כי גם ככה אני שבע בלי פחמימות

עם הערך הגליקמי של הפחמימה לא משנה לך אתה יכול לאכל ממתקים בתנאי שזה יכנס לך בגרעון הקלורי
בכל זאת ממתקים זה לא בריא,הרבה נתרן שומן לא בריא וזה מקפיץ לך את האינסולין..
אל תשכח שיש הרבה מאכלים שהם דיאט ויש להם טעם טוב כמעט בלי קלוריות.

ערך גליקמי גבוה שנמצא הפחמימה כמו לחם לבן, סוכר שוקולדים למיניהם וכו' בגלל זה הוא לא מומלץ לדוגמא בחיטוב. בחיטוב מומלץ על פחמימה מורכבת בעיקר או פחמימה שהערך הגלייקמי שלה נמוך, כמו אורז,ש'ש,בטטה, מלפפון חסה כרובית דלורית ועוד הרבה..

• פותח/ת השרשור
עם הערך הגליקמי של הפחמימה לא משנה לך אתה יכול לאכל ממתקים בתנאי שזה יכנס לך בגרעון הקלורי
בכל זאת ממתקים זה לא בריא,הרבה נתרן שומן לא בריא וזה מקפיץ לך את האינסולין..
אל תשכח שיש הרבה מאכלים שהם דיאט ויש להם טעם טוב כמעט בלי קלוריות.
יכול להיות שאינסולין גורם לאגירת שומן ? יעני אחת מהתופעות הנלוות לו ? אני יודע שהוא מעביר את הסובר לתוך התאים :S
ערך גליקמי גבוה שנמצא הפחמימה כמו לחם לבן, סוכר שוקולדים למיניהם וכו' בגלל זה הוא לא מומלץ לדוגמא בחיטוב. בחיטוב מומלץ על פחמימה מורכבת בעיקר או פחמימה שהערך הגלייקמי שלה נמוך, כמו אורז,ש'ש,בטטה, מלפפון חסה כרובית דלורית ועוד הרבה..
אבל אם אני בכל זאת אוכל ממתקים אבל יש לי בכל זאת גירעון של 500 קלוריות זה בסדר נכון ?

יכול להיות שאינסולין גורם לאגירת שומן ? יעני אחת מהתופעות הנלוות לו ? אני יודע שהוא מעביר את הסובר לתוך התאים :S

אבל אם אני בכל זאת אוכל ממתקים אבל יש לי בכל זאת גירעון של 500 קלוריות זה בסדר נכון ?

בתאכלס אם הגעתה לערכי חלבון ושומן שאתה צריך,אתה יכול לאכול ממתק אם אתה עדיין תיהיה בגירעון קלורי...זה לא אמור לשנות כלום

תפוח אדמה לא נחשב כפחמימה מורכבת.

ולפותח האשכול , פה בפורום מאמנים שערך גלוקמי הוא שולי ולא צריך להתמקד בו אלה אם אתה שמן לשעבר או חולה סכרת...
אני אישית מקפיד על פחמימות מורכבות כי יש גם דעות שונות , יש בחיטה מלאה סיבים וגם לפי דעתי יותר טעים כשמתרגלים.🤘

נערך לאחרונה:

כן, אינסולין גורם לאגירת השומן. אתה מכניס שומן ואינסולין לגוף וכשהשומן רוצה לצאת האינסולין מפריע לו. תאכל פחמימות מורכבות ולא יהיו לך קפיצות באינסולין.
תראה את הסרטון הזה מ6:30 בערך

[video=youtube_share;Z9mQ-QZkZpk]http://youtu.be/Z9mQ-QZkZpk[/video]
וגם את חלק 5.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שומן נאגר ומשתחרר מהתאים כל הזמן. ערך גליקמי לא חשוב ברזולוציות שאתה מדבר עליהן בחיטוב.
כמובן שעדיף לבסס את התזונה שלך על דברים משביעים גם כדי להשאר שפוי מנטלית בדיאטה, גם כדי להרגיל את עצמך לאורח חיים בריא וגם כדי להמנע מכל הקפיצות וירידות סוכר בדם שיכולות להיות לא נעימות.

אגב, תפו"א ולחם שיפון הם לא מאכלים בעלי GI נמוך.

שומן נאגר ומשתחרר מהתאים כל הזמן. ערך גליקמי לא חשוב ברזולוציות שאתה מדבר עליהן בחיטוב.
כמובן שעדיף לבסס את התזונה שלך על דברים משביעים גם כדי להשאר שפוי מנטלית בדיאטה, גם כדי להרגיל את עצמך לאורח חיים בריא וגם כדי להמנע מכל הקפיצות וירידות סוכר בדם שיכולות להיות לא נעימות.

אגב, תפו"א ולחם שיפון הם לא מאכלים בעלי GI נמוך.
לחם שיפון בעל ערך גלוקמי נמוך אפילו יותר נמוך מחיטה מלאה.

אין מה לדון יותר מדי, כל עוד אתה מכניס מספיק חלבון אתה יכול לאכול את כל שאר הקלוריות שנשארו ממה שבא לך.
הבעיה היחידה תהיה בריאותית כמובן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית