עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
"אני פסיכית ואין לי כסף לטיפול, אולי מישהו יממן לי"אולי אני בור..
אבל איזה מסר היא ניסתה להעביר פה? (שאלה רצינית)
אני לא מאמין שאין לך דעה של עצמך..."דמוקרטיה היא השלטון הכי פחות גרוע" (או משהוא כזה) צ'רצ'יל
ככה גם ימין ,הכי פחות גרוע
זה שאני חולק את הדעה שלי עם עוד אנשים לא אומר שהיא גם לא שלי מה אתה ממליץ? לפתח דעה "דימיונית לגמרי ומוזרה" ??אני לא מאמין שאין לך דעה של עצמך...
דרך אגב, הנה עוד ציטוט של צ'רצ'יל:
"בן אדם שלא היה שמאלני בצעירותו הוא חסר לב. בן אדם שלא הפך לימני בהמשך הוא חסר מוח."
אבל אני אחליף את "שלא הפך לימני" ב"שלא נשאר שמאלני". כן, זה יותר מתאים לי עכשיו.
לפי דעתי זה עם התמונה של הפיטבול 🙄כבר לא בטוח בכלל מי הטרול
LOL well playedזה שאני חולק את הדעה שלי עם עוד אנשים לא אומר שהיא גם לא שלי מה אתה ממליץ? לפתח דעה "דימיונית לגמרי ומוזרה" ??
והעיוות של המשפט של צ'רצ'יל הוא כנראה מתהפך בקברו על הטמטום הטהור של מה שעשית
לפי דעתי זה עם התמונה של הפיטבול 🙄
סתם שאלה לחבר'ה הציונים והימניים פה... (ואני אומר מעכשיו - לא קראתי את כל התגובות, אבל זה לא רלוונטי)
מה מצדיק קיום של מדינה יהודית? ולמה אתם בעד זה?
לפני שאתם סוקלים, תענו, זה יכול להתפתח לכיוון מעניין.
זה לא מובן מאליו?סתם שאלה לחבר'ה הציונים והימניים פה... (ואני אומר מעכשיו - לא קראתי את כל התגובות, אבל זה לא רלוונטי)
כי היהודונים האלה ניסו לחיות בכמה מדינות בחו"ל כמה שנים ווואלה לא זרם, אז באנו לפה עם כל הבני דודים.סתם שאלה לחבר'ה הציונים והימניים פה... (ואני אומר מעכשיו - לא קראתי את כל התגובות, אבל זה לא רלוונטי)
כי היהודונים האלה ניסו לחיות בכמה מדינות בחו"ל כמה שנים ווואלה לא זרם, אז באנו לפה עם כל הבני דודים.
כי היהודונים האלה ניסו לחיות בכמה מדינות בחו"ל כמה שנים ווואלה לא זרם, אז באנו לפה עם כל הבני דודים.
זה לא מובן מאליו?
הכל מקרה העם היהודי סבל מספיק בגולה שואה , אנטישמיות , פוגרומים וכו'..
וגם זה לא שקמנו והכרזנו מדינה על עצמנו (כט בנובמבר)
"הגדרה עצמית" (באנגלית: self-determination) היא מושג במשפט הבינלאומי שמשמעותו מתן אפשרות לעם או לאוכלוסייה מקומית להחליט באופן חופשי ובלא התערבות חיצונית על אופי השלטון הרצוי להם ועל האופן שבו הוא יתממש.
למה אני בעד זה? כי אכלנו מספיק חרא מאומות העולם, עדיף לחיות במדינה משלנו.
כל לאום זכאי וראוי למדינה משלו, גם צוענים, אם הצוענים יצאו עכשיו למלחמת עצמאות בשביל מדינה משלהם אני רק בעד. גם להם מגיע.אוקיי, עכשיו, בבקשה מכם, בצורה אובייקטיבית, תצדיקו לי למה צריך מדינה יהודית ולא מדינה צוענית, לדוגמה. בנוסף, תגידו לי למה כל מיעוט צריך מדינה משל עצמו (או שזה רק יהודים? כי אז אתם לא אובייקטיביים), והאם אתם חושבים שזה מה שיפתור בעיות של מיעוטים, ואם לא יהיו יותר מיעוטים ככה? (התשובה היא לא - כמו שאף תוכנית כלכלית לא תגרום לכך שלא יהיו עניים)
בנוסף, תוכיחו לי שיש דבר כזה עם יהודי, ותגידו לי את מי הוא כולל. כי לפי הנוסחה הזו, יש גם עם נוצרי ועם מוסלמי. אבל, אף אחד לא טוען שגרמנים וצרפתים או סורים וטוניסאים הם אותו עם. ובמקרה של הערבים, להם אפילו יש שפה משותפת (בערך - הניבים שונים).
אוקיי, עכשיו, בבקשה מכם, בצורה אובייקטיבית, תצדיקו לי למה צריך מדינה יהודית ולא מדינה צוענית, לדוגמה. בנוסף, תגידו לי למה כל מיעוט צריך מדינה משל עצמו (או שזה רק יהודים? כי אז אתם לא אובייקטיביים), והאם אתם חושבים שזה מה שיפתור בעיות של מיעוטים, ואם לא יהיו יותר מיעוטים ככה? (התשובה היא לא - כמו שאף תוכנית כלכלית לא תגרום לכך שלא יהיו עניים)
בנוסף, תוכיחו לי שיש דבר כזה עם יהודי, ותגידו לי את מי הוא כולל. כי לפי הנוסחה הזו, יש גם עם נוצרי ועם מוסלמי. אבל, אף אחד לא טוען שגרמנים וצרפתים או סורים וטוניסאים הם אותו עם. ובמקרה של הערבים, להם אפילו יש שפה משותפת (בערך - הניבים שונים).
נכשלתם כישלון חרוץ. כל ההגדרות שאתם מדברים עליהן, שייכות לישראלים, ולא ליהודים. אין דבר כזה "העם היהודי". בשביל שאוכלוסייה מסויימת תהיה עם, היא תצטרך לכלול שפה, דת ותרבות משותפת. יש שיגידו אפילו יותר מזה (וכמובן שיש גם יוצאי דופן בכל מיני דברים). במקרה של ה"עם" היהודי, המכנים המשותפים הם אך ורק דת. ליהודים מפולין וליהודים ממרוקו אין שפה משותפת, ובטח ובטח שלא תרבות משותפת. אחד מדבר ערבית ואחד פולנית. אחד שומע מוסיקה ערבית, הולך לתיאטרון ערבי והשני שומע מוסיקה פולנית, והולך לתיאטרון פולני. המאכלים של שני העמים שונים לחלוטין - עד היום אתם תמצאו הבדלים בין מטבחים אשכנזיים ומזרחיים.
המשותף היחיד הוא דת, וזה לא מספיק בשביל להכליל את הפולנים היהודים והמרוקאים היהודים כעם אחד. עד היום יש בעיות בנושא הזה ואנשים לעיתים מקופחים בשל כך שהם אשכנזיים \ מזרחיים. מדובר על מיעוטים בתוך עמים אחרים. למשל - יהודים ערביים, לצורך הדוגמה ממרוקו - הם מיעוט (בשל דתם השונה), אך מרוקאים מכל הבחינות (שפה, תרבות, טריטוריה, שיוך). אין להם שום דבר עם היהודים מפולין שאין למוסלמי מטוניס ולמוסלמי מירדן.
לפי הנוסחה הזו, כמו שאמרתי - אפשר להגיד שכל המוסלמים והנוצרים הם אותו עם. ולהגיד שצרפתים ואיטלקים, הם בעצם אותו עם. ואם נהיה כנים, אז זה לא רחוק מלהגיד שכל ההומואים בעולם - הם עם אחד. זה שגוי.
צר לי, העם שאתם מדברים עליו - לא קיים. ועד היום למרות שבישראל יצרו עם כזה, עדיין, גם אחרי יותר מ60 שנה - אנחנו עדיין מבדילים בין מרוקאי, פולני ורוסי.
לגביי בעיות מיעוטים. כמו שכולנו יודעים, בכל מקום שבו יש מיעוט כלשהו, יש בעיות עם מיעוטים. בחלק מהמקומות בעיות משמעותיות - ובחלק לא.
הפיתרון לבעיות עם מיעוטים (למשל: לא מקבלים אותם חברתית כי הם שונים), יסודו בשורש הבעייה. אם מדובר על בעייה חברתית - כנראה שהפיתרון יהיה חינוך שמתנגד לגזענות. אם הבעייה כלכלית - הפיתרון צריך לבוא מהפן הכלכלי. אני לא כלכלן ולא שר החינוך, כך שאני לא יכול להגיד לכם את ה"טקטיקה" לפיתרון הבעיות הללו, אלא את ה"אסטרטגיה". הקמת מדינה לכל מיעוט זו התחמקות מהבעייה ע"י כך שמבטלים את קיומו של המיעוט. זה לעולם לא יצליח, ואני מבטיח לכם - שתמיד ישארו מיעוטים. כמו שכבר אמרתי - ניסיון להעלים מיעוטים (או יותר נכון לתת להם עצמאות משל עצמם במקום שבו הם לא מיעוט) לא שונה מלהעלים עניים בכל מיני דרכים. זה לא יפתור את הבעייה, ותמיד יהיו עשירים ועניים. בדיוק כמו שתמיד יהיו מיעוטים.