הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שילוב של פסיכוטיה ושמאלניזם (זה באמת קורע לא כמו הקודם)

נראה שכל הימין והשמאל מבולבלים בעצמם, בכל מקרה רק אני רואה שסוף העולם קרב? הייתי צריך לקנות את ה40 דונם האלו בטזמניה שהייתה לי את ההזדמנות

אני יכול להגיד לכם שמההיכרות שלי עם הערבים המוסלמים והנוצרים שיש די הרבה מהם שלומדים איתי באוקרינה, אז יש ויש כמו שכבר נאמר פה, קודם כל רוב הנוצרים ממש לא נגד הכיבוש, וחיים פה טוב וככה זה אצל 90% מהם, אצל המוסלמים זה פחות, אבל כפי שנאמר יש ערבים מוסלמים שממש טוב להם בארץ, וממש לא רוצים שמשהו פה ישתנה, ויש גם להפך, ויש גם כאלה שטוב להם אבל עדיין נגד המדינה, בקיצור כל מקרה לגופו ולא צריך להכליל... כמובן שאני מדבר אך ורק על ערבי ישראל.
אני יכול להגיד לכם גם שבין החברים הכי טובים שלי יש 2 ערבים נוצרים וגם ערבי מוסלמי...

ואני איפשהוא באמצע(לא ימני וממש לא שמאלני).

"דמוקרטיה היא השלטון הכי פחות גרוע" (או משהוא כזה) צ'רצ'יל
ככה גם ימין ,הכי פחות גרוע
אני לא מאמין שאין לך דעה של עצמך...

דרך אגב, הנה עוד ציטוט של צ'רצ'יל:
"בן אדם שלא היה שמאלני בצעירותו הוא חסר לב. בן אדם שלא הפך לימני בהמשך הוא חסר מוח."
אבל אני אחליף את "שלא הפך לימני" ב"שלא נשאר שמאלני". כן, זה יותר מתאים לי עכשיו.

• פותח/ת השרשור
אני לא מאמין שאין לך דעה של עצמך...

דרך אגב, הנה עוד ציטוט של צ'רצ'יל:
"בן אדם שלא היה שמאלני בצעירותו הוא חסר לב. בן אדם שלא הפך לימני בהמשך הוא חסר מוח."
אבל אני אחליף את "שלא הפך לימני" ב"שלא נשאר שמאלני". כן, זה יותר מתאים לי עכשיו.
זה שאני חולק את הדעה שלי עם עוד אנשים לא אומר שהיא גם לא שלי מה אתה ממליץ? לפתח דעה "דימיונית לגמרי ומוזרה" ??
והעיוות של המשפט של צ'רצ'יל הוא כנראה מתהפך בקברו על הטמטום הטהור של מה שעשית

סתם שאלה לחבר'ה הציונים והימניים פה... (ואני אומר מעכשיו - לא קראתי את כל התגובות, אבל זה לא רלוונטי)
מה מצדיק קיום של מדינה יהודית? ולמה אתם בעד זה?

לפני שאתם סוקלים, תענו, זה יכול להתפתח לכיוון מעניין.

זה שאני חולק את הדעה שלי עם עוד אנשים לא אומר שהיא גם לא שלי מה אתה ממליץ? לפתח דעה "דימיונית לגמרי ומוזרה" ??
והעיוות של המשפט של צ'רצ'יל הוא כנראה מתהפך בקברו על הטמטום הטהור של מה שעשית
LOL well played
ובכוונה הרסתי את הציטוט הזה (אם זה לא היה ברור). ניסיתי להדגים את מה שאתה עשית רק בצורה "קצת" מוקצנת יותר.

ולא אמרת שזאת הדעה שלך, אמרת שזאת הדעה הכי פחות גרועה.

סתם שאלה לחבר'ה הציונים והימניים פה... (ואני אומר מעכשיו - לא קראתי את כל התגובות, אבל זה לא רלוונטי)

"הגדרה עצמית" (באנגלית: self-determination) היא מושג במשפט הבינלאומי שמשמעותו מתן אפשרות לעם או לאוכלוסייה מקומית להחליט באופן חופשי ובלא התערבות חיצונית על אופי השלטון הרצוי להם ועל האופן שבו הוא יתממש.

למה אני בעד זה? כי אכלנו מספיק חרא מאומות העולם, עדיף לחיות במדינה משלנו.

• פותח/ת השרשור

זה לא מובן מאליו?
הכל מקרה העם היהודי סבל מספיק בגולה שואה , אנטישמיות , פוגרומים וכו'..
וגם זה לא שקמנו והכרזנו מדינה על עצמנו (כט בנובמבר)

כי היהודונים האלה ניסו לחיות בכמה מדינות בחו"ל כמה שנים ווואלה לא זרם, אז באנו לפה עם כל הבני דודים.

כי היהודונים האלה ניסו לחיות בכמה מדינות בחו"ל כמה שנים ווואלה לא זרם, אז באנו לפה עם כל הבני דודים.

זה לא מובן מאליו?
הכל מקרה העם היהודי סבל מספיק בגולה שואה , אנטישמיות , פוגרומים וכו'..
וגם זה לא שקמנו והכרזנו מדינה על עצמנו (כט בנובמבר)

"הגדרה עצמית" (באנגלית: self-determination) היא מושג במשפט הבינלאומי שמשמעותו מתן אפשרות לעם או לאוכלוסייה מקומית להחליט באופן חופשי ובלא התערבות חיצונית על אופי השלטון הרצוי להם ועל האופן שבו הוא יתממש.

למה אני בעד זה? כי אכלנו מספיק חרא מאומות העולם, עדיף לחיות במדינה משלנו.

אוקיי, עכשיו, בבקשה מכם, בצורה אובייקטיבית, תצדיקו לי למה צריך מדינה יהודית ולא מדינה צוענית, לדוגמה. בנוסף, תגידו לי למה כל מיעוט צריך מדינה משל עצמו (או שזה רק יהודים? כי אז אתם לא אובייקטיביים), והאם אתם חושבים שזה מה שיפתור בעיות של מיעוטים, ואם לא יהיו יותר מיעוטים ככה? (התשובה היא לא - כמו שאף תוכנית כלכלית לא תגרום לכך שלא יהיו עניים)

בנוסף, תוכיחו לי שיש דבר כזה עם יהודי, ותגידו לי את מי הוא כולל. כי לפי הנוסחה הזו, יש גם עם נוצרי ועם מוסלמי. אבל, אף אחד לא טוען שגרמנים וצרפתים או סורים וטוניסאים הם אותו עם. ובמקרה של הערבים, להם אפילו יש שפה משותפת (בערך - הניבים שונים).

אוקיי, עכשיו, בבקשה מכם, בצורה אובייקטיבית, תצדיקו לי למה צריך מדינה יהודית ולא מדינה צוענית, לדוגמה. בנוסף, תגידו לי למה כל מיעוט צריך מדינה משל עצמו (או שזה רק יהודים? כי אז אתם לא אובייקטיביים), והאם אתם חושבים שזה מה שיפתור בעיות של מיעוטים, ואם לא יהיו יותר מיעוטים ככה? (התשובה היא לא - כמו שאף תוכנית כלכלית לא תגרום לכך שלא יהיו עניים)

בנוסף, תוכיחו לי שיש דבר כזה עם יהודי, ותגידו לי את מי הוא כולל. כי לפי הנוסחה הזו, יש גם עם נוצרי ועם מוסלמי. אבל, אף אחד לא טוען שגרמנים וצרפתים או סורים וטוניסאים הם אותו עם. ובמקרה של הערבים, להם אפילו יש שפה משותפת (בערך - הניבים שונים).
כל לאום זכאי וראוי למדינה משלו, גם צוענים, אם הצוענים יצאו עכשיו למלחמת עצמאות בשביל מדינה משלהם אני רק בעד. גם להם מגיע.
אני לא כל כך מבין על אילו "מיעוטים" אחרים אתה מדבר, לכל קבוצה אתניית יש מדינה.

עם יהודי הוא קבוצת אנשים שהקשר ביניהם הוא מוצא, היסטוריה, שפה, תרבות, דת - משמע קבוצה אתניית.
אם נתפסת על המונח "עם יהודי" אז הוא לא נכון לגמרי, אתה צודק.
ועוד פעם, לא הבנתי לאן אתה חותר...

אם הצוענים רוצים מדינה משל עצמם, הם יכולים להקים אחת כזאת או לפעול למען הקמתה כמו שהיהודים עשו בתקופה שלפני הקמת המדינה או בצורה מודרנית יותר. אני לא חושב שאני צריך לדאוג להקים לאחרים מדינה, פעם אחרונה שניסו זאת הייתה אחרי מלחמת העולם הראשונה. רוב המדינות האלה כושלות ביותר וחובבות רדיפת מיעוטים, דיקטטורה, הפצת שנאה כלפי אחרים ואלימות כלפי אוכלוסייתה עצמה ושכניה.
לא כל אחד צריך מדינה משל עצמו, אך כל אומה (חפש הגדרה בויקיפדיה) יכולה לשאוף להגדרה עצמית במסגרת של מדינה ריבונית , בדרך כלל זה גם קשור לשטח מסוים. יהודים-ישראל, צרפתים-צרפת וכו'.
מה זה "בעיות של מיעוטים"?
מה זאת אומרת "תוכיחו שיש עם יהודי"? יש קבוצה מסוימת שקוראת לעצמה יהודים, זאת ההוכחה היחידה שאתה צריך. בדיוק כמו שיש לך קבוצה שקוראת לעצמה פלשטינאים, הם גם כן עם. זה לא מתמטיקה שצריך להוכיח פה דברים על ידי אקסיומות שכן פה יש הרבה פעמים רגשות מעורבות (אדם שמרגיש שייך לעם כזה או אחר).
באופן כללי אפשר לאמר שלעם ישראל יש דברים משותפים כגון דת, שפה, מנהגים וחגים, היסטוריה, זיקה לטריטוריה, תרבות. אם יותר נוח לך לחשוב שהיהודים אינם קיימים, אתה יכול לעשות את זה בשביל שתוכל להירדם בלילה ביתר קלות.

מה הפואנטה של השאלות שלך? שלא צריך מדינות לאום? שלא צריך את ישראל? צריך מדינה אחת גדולה לכל עמי העולם? אלוהים זה פרופסור אקסבייר?

נערך לאחרונה:
נכשלתם כישלון חרוץ. כל ההגדרות שאתם מדברים עליהן, שייכות לישראלים, ולא ליהודים. אין דבר כזה "העם היהודי". בשביל שאוכלוסייה מסויימת תהיה עם, היא תצטרך לכלול שפה, דת ותרבות משותפת. יש שיגידו אפילו יותר מזה (וכמובן שיש גם יוצאי דופן בכל מיני דברים). במקרה של ה"עם" היהודי, המכנים המשותפים הם אך ורק דת. ליהודים מפולין וליהודים ממרוקו אין שפה משותפת, ובטח ובטח שלא תרבות משותפת. אחד מדבר ערבית ואחד פולנית. אחד שומע מוסיקה ערבית, הולך לתיאטרון ערבי והשני שומע מוסיקה פולנית, והולך לתיאטרון פולני. המאכלים של שני העמים שונים לחלוטין - עד היום אתם תמצאו הבדלים בין מטבחים אשכנזיים ומזרחיים.
המשותף היחיד הוא דת, וזה לא מספיק בשביל להכליל את הפולנים היהודים והמרוקאים היהודים כעם אחד. עד היום יש בעיות בנושא הזה ואנשים לעיתים מקופחים בשל כך שהם אשכנזיים \ מזרחיים. מדובר על מיעוטים בתוך עמים אחרים. למשל - יהודים ערביים, לצורך הדוגמה ממרוקו - הם מיעוט (בשל דתם השונה), אך מרוקאים מכל הבחינות (שפה, תרבות, טריטוריה, שיוך). אין להם שום דבר עם היהודים מפולין שאין למוסלמי מטוניס ולמוסלמי מירדן.
לפי הנוסחה הזו, כמו שאמרתי - אפשר להגיד שכל המוסלמים והנוצרים הם אותו עם. ולהגיד שצרפתים ואיטלקים, הם בעצם אותו עם. ואם נהיה כנים, אז זה לא רחוק מלהגיד שכל ההומואים בעולם - הם עם אחד. זה שגוי.

צר לי, העם שאתם מדברים עליו - לא קיים. ועד היום למרות שבישראל יצרו עם כזה, עדיין, גם אחרי יותר מ60 שנה - אנחנו עדיין מבדילים בין מרוקאי, פולני ורוסי.

לגביי בעיות מיעוטים. כמו שכולנו יודעים, בכל מקום שבו יש מיעוט כלשהו, יש בעיות עם מיעוטים. בחלק מהמקומות בעיות משמעותיות - ובחלק לא.
הפיתרון לבעיות עם מיעוטים (למשל: לא מקבלים אותם חברתית כי הם שונים), יסודו בשורש הבעייה. אם מדובר על בעייה חברתית - כנראה שהפיתרון יהיה חינוך שמתנגד לגזענות. אם הבעייה כלכלית - הפיתרון צריך לבוא מהפן הכלכלי. אני לא כלכלן ולא שר החינוך, כך שאני לא יכול להגיד לכם את ה"טקטיקה" לפיתרון הבעיות הללו, אלא את ה"אסטרטגיה". הקמת מדינה לכל מיעוט זו התחמקות מהבעייה ע"י כך שמבטלים את קיומו של המיעוט. זה לעולם לא יצליח, ואני מבטיח לכם - שתמיד ישארו מיעוטים. כמו שכבר אמרתי - ניסיון להעלים מיעוטים (או יותר נכון לתת להם עצמאות משל עצמם במקום שבו הם לא מיעוט) לא שונה מלהעלים עניים בכל מיני דרכים. זה לא יפתור את הבעייה, ותמיד יהיו עשירים ועניים. בדיוק כמו שתמיד יהיו מיעוטים.

נערך לאחרונה:
נכשלתם כישלון חרוץ. כל ההגדרות שאתם מדברים עליהן, שייכות לישראלים, ולא ליהודים. אין דבר כזה "העם היהודי". בשביל שאוכלוסייה מסויימת תהיה עם, היא תצטרך לכלול שפה, דת ותרבות משותפת. יש שיגידו אפילו יותר מזה (וכמובן שיש גם יוצאי דופן בכל מיני דברים). במקרה של ה"עם" היהודי, המכנים המשותפים הם אך ורק דת. ליהודים מפולין וליהודים ממרוקו אין שפה משותפת, ובטח ובטח שלא תרבות משותפת. אחד מדבר ערבית ואחד פולנית. אחד שומע מוסיקה ערבית, הולך לתיאטרון ערבי והשני שומע מוסיקה פולנית, והולך לתיאטרון פולני. המאכלים של שני העמים שונים לחלוטין - עד היום אתם תמצאו הבדלים בין מטבחים אשכנזיים ומזרחיים.
המשותף היחיד הוא דת, וזה לא מספיק בשביל להכליל את הפולנים היהודים והמרוקאים היהודים כעם אחד. עד היום יש בעיות בנושא הזה ואנשים לעיתים מקופחים בשל כך שהם אשכנזיים \ מזרחיים. מדובר על מיעוטים בתוך עמים אחרים. למשל - יהודים ערביים, לצורך הדוגמה ממרוקו - הם מיעוט (בשל דתם השונה), אך מרוקאים מכל הבחינות (שפה, תרבות, טריטוריה, שיוך). אין להם שום דבר עם היהודים מפולין שאין למוסלמי מטוניס ולמוסלמי מירדן.
לפי הנוסחה הזו, כמו שאמרתי - אפשר להגיד שכל המוסלמים והנוצרים הם אותו עם. ולהגיד שצרפתים ואיטלקים, הם בעצם אותו עם. ואם נהיה כנים, אז זה לא רחוק מלהגיד שכל ההומואים בעולם - הם עם אחד. זה שגוי.

צר לי, העם שאתם מדברים עליו - לא קיים. ועד היום למרות שבישראל יצרו עם כזה, עדיין, גם אחרי יותר מ60 שנה - אנחנו עדיין מבדילים בין מרוקאי, פולני ורוסי.

לגביי בעיות מיעוטים. כמו שכולנו יודעים, בכל מקום שבו יש מיעוט כלשהו, יש בעיות עם מיעוטים. בחלק מהמקומות בעיות משמעותיות - ובחלק לא.
הפיתרון לבעיות עם מיעוטים (למשל: לא מקבלים אותם חברתית כי הם שונים), יסודו בשורש הבעייה. אם מדובר על בעייה חברתית - כנראה שהפיתרון יהיה חינוך שמתנגד לגזענות. אם הבעייה כלכלית - הפיתרון צריך לבוא מהפן הכלכלי. אני לא כלכלן ולא שר החינוך, כך שאני לא יכול להגיד לכם את ה"טקטיקה" לפיתרון הבעיות הללו, אלא את ה"אסטרטגיה". הקמת מדינה לכל מיעוט זו התחמקות מהבעייה ע"י כך שמבטלים את קיומו של המיעוט. זה לעולם לא יצליח, ואני מבטיח לכם - שתמיד ישארו מיעוטים. כמו שכבר אמרתי - ניסיון להעלים מיעוטים (או יותר נכון לתת להם עצמאות משל עצמם במקום שבו הם לא מיעוט) לא שונה מלהעלים עניים בכל מיני דרכים. זה לא יפתור את הבעייה, ותמיד יהיו עשירים ועניים. בדיוק כמו שתמיד יהיו מיעוטים.

אוקיי. אין עם יהודי. כבר רשמתי שאם זה עושה לך טוב יותר על הלב אתה מוזמן בלהאמין שאין כזה דבר. הכחשה אל מול עובדות זה לא סממן טוב כל כך. אתה יכול לטעון שאריק זאבי לא הפסיד אחרי 43 שניות, תגיד שהוא הפסיד אחרי 5 דקות בהחלטת שופטים. זה בטוח יעזור לך להירדם בלילה.
אם לכל האנשים שלכאורה אינם יהודים ממדינות רבות כל כך אין שום דבר משותף למעט דת, מדוע הם התכנסו בחבל ארץ אחד, יחדיו? מה ל"מרוקאים" ול"פולנים"? מה ל"אתיופים" ול"רוסים"? (מצטער שנאלצתי להשתמש בכינויים האלה, אני לא אוהב לעשות את זה)
זהותו של אדם יהודי ממרוקו היא לא מרוקאי, אלא יהודי שחי במרוקו. תקרא קצת על הגטאות שבהם שוכנו היהודים (מלאח) במרוקו.
זהותו של אדם יהודי במשולש של פולין-אוקראינה-בילורוסיה הייתה בהחלט יהודי. היו המוני ישובים קטנים שבהם היה רוב יהודי (עד מלחמת העולם השנייה) מכיוון שהם גורשו הרבה פעמים מערים מרכזיות ולא הורשו לעסוק במקצועות מסוימים או להתגורר בהן.
האם יש לך התנגדות להקמת מדינה ללאומים אחרים? נניח לפלשטינאים? ל"סורים"? (אין כזה לאום)
האם הבעיה היחידה שאתה מעלה פה בעצם שאין לישראל זכות קיום כמדינת היהודים מכיוון שאין דבר כזה (לטענתך) - לאום יהודי?

במדינות חופשיות ודמוקרטיות תמיד יהיו מיעוטים, החוכמה זה להעניק להם את מלוא הזכויות שיש לשאר אזרחי המדינה ולא להעלים אותם. אני לא רואה מיעוטים כבעיה וחברה תקינה במדינה דמוקרטית תמיד תהיה עם מיעוטים. אם אתה רוצה לראות חברות כמעט הומוגניות אתה מומזן להתבונן בשכניך למזרח התיכון, שהרבה מהחברות שמרכיבות אותו נשמרו הומוגניות כמעט לחלוטין במשך שנים רבות. אפילו בתוך המדינה שלך ההומוגניות הזאת נשמרת במקומות רבים, אם תרצה אני יכול לתת לך דוגמא נחמדה אפילו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית