נק' מוניטין:
9,550
- 5,874
- 2,127
- נהלל, טבעון, וינגייט
קודם כל, אם וכאשר אתה תסכים איתי שאין עם יהודי, תהיה לזה משמעות, אתה מתייחס לזה כאילו זה בכלל לא משנה.אוקיי. אין עם יהודי. כבר רשמתי שאם זה עושה לך טוב יותר על הלב אתה מוזמן בלהאמין שאין כזה דבר. הכחשה אל מול עובדות זה לא סממן טוב כל כך. אתה יכול לטעון שאריק זאבי לא הפסיד אחרי 43 שניות, תגיד שהוא הפסיד אחרי 5 דקות בהחלטת שופטים. זה בטוח יעזור לך להירדם בלילה.
אם לכל האנשים שלכאורה אינם יהודים ממדינות רבות כל כך אין שום דבר משותף למעט דת, מדוע הם התכנסו בחבל ארץ אחד, יחדיו? מה ל"מרוקאים" ול"פולנים"? מה ל"אתיופים" ול"רוסים"? (מצטער שנאלצתי להשתמש בכינויים האלה, אני לא אוהב לעשות את זה)
זהותו של אדם יהודי ממרוקו היא לא מרוקאי, אלא יהודי שחי במרוקו. תקרא קצת על הגטאות שבהם שוכנו היהודים (מלאח) במרוקו.
זהותו של אדם יהודי במשולש של פולין-אוקראינה-בילורוסיה הייתה בהחלט יהודי. היו המוני ישובים קטנים שבהם היה רוב יהודי (עד מלחמת העולם השנייה) מכיוון שהם גורשו הרבה פעמים מערים מרכזיות ולא הורשו לעסוק במקצועות מסוימים או להתגורר בהן.
האם יש לך התנגדות להקמת מדינה ללאומים אחרים? נניח לפלשטינאים? ל"סורים"? (אין כזה לאום)
האם הבעיה היחידה שאתה מעלה פה בעצם שאין לישראל זכות קיום כמדינת היהודים מכיוון שאין דבר כזה (לטענתך) - לאום יהודי?
במדינות חופשיות ודמוקרטיות תמיד יהיו מיעוטים, החוכמה זה להעניק להם את מלוא הזכויות שיש לשאר אזרחי המדינה ולא להעלים אותם. אני לא רואה מיעוטים כבעיה וחברה תקינה במדינה דמוקרטית תמיד תהיה עם מיעוטים. אם אתה רוצה לראות חברות כמעט הומוגניות אתה מומזן להתבונן בשכניך למזרח התיכון, שהרבה מהחברות שמרכיבות אותו נשמרו הומוגניות כמעט לחלוטין במשך שנים רבות. אפילו בתוך המדינה שלך ההומוגניות הזאת נשמרת במקומות רבים, אם תרצה אני יכול לתת לך דוגמא נחמדה אפילו.
דבר שני, מה שאתה אומר נכון - ולכן זה מוסיף למכנה המשותף של היהודים את "תכונת" הקיפוח. הם אכן קופחו גם בפולין, גם במרוקו וגם ברוסיה. אבל, זה לא אומר שהם אותו עם. עם הוא קבוצת אנשים בעלי שפה, דת, תרבות משותפים, בנוסף יש "נספחים" נוספים, כמו למשל איזור גאוגרפי. ב"עם" היהודי (לפני ארץ ישראל), הייתה רק דת משותפת. זה שכולם קופחו לא הופך אותם לאותו עם. שימוש ציני בדוגמה הזו, תוביל אותי, שוב - לדוגמה של הומואים. הומואים נוצרים שמקופחים באיטליה והומואים נוצרים שמקופחים ב...נניח שבדיה, הם אותו עם? כי שניהם מקופחים ושניהם נוצרים.
זה פשוט לא תופס.
ותכלס, לא צריך להתפלצף ולרדת להגדרות היבשות - אפשר לתת מבט על מדינת ישראל ולהגיד כמה ה"עם" הזה לא אחיד מבחינת התכונות שלו, גם היום, אחרי יותר מ60 שנה של כור היתוך. אני בספק אם יש מישהו אחד במדינה שבאמת לא מבדיל בין מזרחיים ואשכנזים (לא מדבר על הפלייה - אלא הבדלה. כולנו יודעים להבדיל, גם אם אנחנו לא מפלים. זה תקין).
לגביי מיעוטים,
אני לא אומר שמיעוטים זו בהכרח בעיות של חיים או מוות. אבל, בוא לא נהיה תמימים - כל מיעוט בכל מקום סובל מבעיות כאלה ואחרות. לא בהכרח באשמתו ולא בהכרח באשמת המדינה. זה פשוט מצב שמאוד נוטה לבעיות. כל בעייה בפני עצמה, והפיתרון לבעיות הללו כמו שכבר אמרתי נטוע בשורש הבעייה. לפי מה שאתה אומר אנחנו בעצם מסכימים על כך שבכל מקרה יהיו מיעוטים, ושהקמת מדינה לכל מיעוט הוא לא הפיתרון.
עכשיו נשאר לך להסכים איתי שלפני מדינת ישראל, היהודים היו מיעוט מסויים בכל מיני ארצות ולא עם בפני עצמו (בערך כמו צוענים). אני אולי אהיה מוכן להסכים איתך שהיהודים הטוניסאים למשל הם עם בפני עצמו, וגם היהודים הגרמנים וכו'. אבל זה מיותר ובאמת חסר משמעות, כי מה שקרה במדינת ישראל הוא שכל הSO CALLED עם\ים האלה התאחדו ל"עם" אחד.
PEACE :s71:
נערך לאחרונה: