הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה של הרגשה ומציאות: הבאסה שבחיטוב

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

לפני שהתאמנתי שקלתי 80 ק"ג.
בסיום SS הגעתי למשקל גוף 95 ק"ג.
וכרגע אני בלינארית בחיטוב עומד על 87 ק"ג.
גובה 1.70.

ההרגשה שאני מרגיש בעקבות החיטוב היא למה אני מתאמן? זה שווה את ההשקעה?!
אני מרגיש שפשוט חזרתי להיות קטן ושברירי, ושהכח נישאר רק בחדר כושר מתחת למוט.

במאסה יש את ההרגשה של הגודל, הכוח, של ההתקדמות, הסיפוק, נפח, גודל. לעומת החיטוב שבה מרגיש למה נאבקתי קשה על האימונים? למה הקפדתי על תזונה מדוקדקת? למה השקעתי הרבה זמן? שוב מרגיש דקיק ושחיף.
כרגע עדיין לא הגעתי למצב חטוב, ואני כבר אומר זאת. מה יקרה שאגיע לחטוב באמת...

ושלא תחשבו אולי איבדתי הרבה מסת שריר וכו' , המשקלי עבודה שלי נשארו לגמרי כמו במאסה. ואפילו עלו בהכל, כך שלא ניראה לי שאיבדתי הרבה..

מה דעתכם? האם גם מרגישים כך? האם מזדהים איתי בהרגשה הזאת בזמן החיטוב?

פשוט מעניין אותי...

זה מאוד מאוד טבעי, כל פעם שאתה בחיטוב זה תהליך מייגע לא רק פיזית אלא גם פסיכולוגית כי אתה מרגיש שאתה "מצטמק" ושכל ההישגים הולכים לעזאזל (גם אם אתה מצליח לשמר משקלים ואפילו לעלות). בגלל זה אני חושב שהעמסות קבועות זה דבר מאוד חשוב - אם אתה עושה העמסה טובה אתה נראה הרבה יותר טוב יום אחרי ומבין שהרבה ממה שאתה חושב שאתה יודע מבחינת נפח זה נוזלים וגליקוגן.
חוצמזה, כשאתה עובר נקודה מסוימת בחיטוב ומתחיל לקבל צורה גם הדברים האחרים נראים יותר טוב ויש לך מוטיבציה להמשיך. בחיטוב עצמו כל אחד נראה פחות טוב ממה שהוא היה רוצה, אין מה לעשות.

• פותח/ת השרשור
זה מאוד מאוד טבעי, כל פעם שאתה בחיטוב זה תהליך מייגע לא רק פיזית אלא גם פסיכולוגית כי אתה מרגיש שאתה "מצטמק" ושכל ההישגים הולכים לעזאזל (גם אם אתה מצליח לשמר משקלים ואפילו לעלות). בגלל זה אני חושב שהעמסות קבועות זה דבר מאוד חשוב - אם אתה עושה העמסה טובה אתה נראה הרבה יותר טוב יום אחרי ומבין שהרבה ממה שאתה חושב שאתה יודע מבחינת נפח זה נוזלים וגליקוגן.
חוצמזה, כשאתה עובר נקודה מסוימת בחיטוב ומתחיל לקבל צורה גם הדברים האחרים נראים יותר טוב ויש לך מוטיבציה להמשיך. בחיטוב עצמו כל אחד נראה פחות טוב ממה שהוא היה רוצה, אין מה לעשות.

פששש פשוט שמחתי לראות את תגובתך, עודדת אותי!
לגבי הנקודה השניה שאמרת, אז לדעתך עדיף לגמור חיטוב כמו שצריך ואז לצאת למאסה הבאה מהבחינה הזאת?
או שאין קשר ואז האם לצאת למאסה הבאה או שלא, זה רק החלטה אישית של המתאמן עצמו?

תודה רבה לך!!!
אין לי כבר מוניטין לתת לך..

אני איתך אחי. אמנם עדיין לא עשיתי מסה כבר 3 וחצי שנים בגלל צבא ואני רק מחכה לרגע שאני אגיע לאחוז שומן נורמלי ושסוף סוף אני ארים משקלים גבוהים.
אבל צריך סבלנות אין מה לעשות.... כל דבר טוב בחיים דורש מאמץ והשקעה ואם הכל היה בא בקלות גם לא היינו מעריכים את זה.

כל הכבוד ששמרת על המשקלים זה אומר שהולך לך טוב. המון בהצלחה תזכור שעוד מעט חוזרים למסה.

פששש פשוט שמחתי לראות את תגובתך, עודדת אותי!
לגבי הנקודה השניה שאמרת, אז לדעתך עדיף לגמור חיטוב כמו שצריך ואז לצאת למאסה הבאה מהבחינה הזאת?
או שאין קשר ואז האם לצאת למאסה הבאה או שלא, זה רק החלטה אישית של המתאמן עצמו?

תודה רבה לך!!!
אין לי כבר מוניטין לתת לך..
זה מאוד תלוי בבנאדם. יש אנשים שמתלהבים כשהקוביות מתחילות לצאת, יש אנשים (שמנים בראש, כמוני) שמתעצבנים כשהם מתחילים לראות לחיטוב בידיים. אבל כולם מסכימים על זה שעדיף להתחיל "מאסה" על אחוז שומן יחסית נמוך, כמה נמוך זו שאלה אישית (לי אישית 12-13 מספיק לגמרי).

• פותח/ת השרשור
הבנתי.. כנראה שגם אני בראש שחטוב זה לא הדבר.
אין כמו מאסה ונפח לגוף.

כנראה שאשקול אם להתחיל מאסה חדשה.. נראה מה האחוז שומן אומר לי..

שוב תודה רבה!!!

מה שאני יכול להמליץ זה פשוט להציב מטרה. להגיע בחיטוב למשקל מסוים / אחוז שומן מסוים. משהו ריאלי. ככה אתה לא מתפתה לשבור אותו בפעם הראשונה שנמאס לך ואתה לא מבין למה לעזאזל אתה מתאמן.

• פותח/ת השרשור
קצת מסובך לבצע הצבת מטרה שכזאת, בייחוד למתאמן שהוא לא בעל נסיונות רבים של מסה וחיטוב.
אני אישית חשבתי שיהיה לי מספיק להוריד 7-8 קילו מה 95 שהייתי וזה יספיק לי, ונוכחתי לדעת שאני עוד רחוק ממה ששיערתי.

היה לי בראש שצברתי ב ss בסביבות 6-7 קילו שריר וכשאגיע ל86 אז אראה חטוב למדי, והנה אני שוקל 87 ולא קרוב לחטוב, כך שאני משער שעליתי אך ורק כ 4 קילו שריר. זו השערתי, אני מקווה שאני טועה.

נערך לאחרונה:
אני גם כרגע בחיטוב. ואני עדיין לא בטוח אם זה שווה את זה או לא. מה שכן, הגעתי למצב שבו אני שקלתי 100 קילו עם 20 אחוז שומן, בעיקר בתחת וברגליים, ולדעתי זה לא היה מוצדק. את החיטוב (שהוא הראשון שלי) אני עושה בעיקר בשביל הניסיון ותהליך הלמידה וגם בשל התזמון שלו עם צום הרמדאן. ובכל זאת, נראה לי שהמאמץ להגעה לאחוז שומן נמוך כן מוצדק אם זאת מטרה מאתגרת מספיק בשבילך. כי הרי בסופו של דבר מדובר באתגרים שמושכים אותנו. אני כרגע שוקל 88 על כ-14 אחוזי שומן ולי בניגוד אליך משקלי העבודה נפלו משמעותית (הצום מאוד מאוד משפיע לצערי). גם אחרי החיטוב הזה, אני אשתדל לא לעלות באחוזי השומן יותר מדי כשאחזור לפול טיים טקסס. גם בגלל שאני מעריך יותר התקדמות בכוח מבלי לעלות יותר מדי במשקל גוף, וגם בגלל שזה פשוט כאב ראש להיות שמן 🙄

בכל מקרה, תהיה חזק ותתיחס לזה כאל מטרה שיצאת להשיג, כפי שאתה נוהג לעשות עם משקלי עבודה.

אני פשוט רוצה להיות כמו קלוקוב:

Dmitry-Klokov-Yoked-Swole-Muscle1.jpg

ממש מזדהה איתך והאמת היא שאנחנו גם באותו משקל פחות או יותר...
אני כבר 3 חודשים+ בחיטוב ובאמת הדבר הקשה זה הנפילה של המשקלים וההרגשה שאתה קטן וקטן ככל שאתה מתחטב...
אם זה שווה את זה ? כל אחד והרצונות שלו..
אבל חשוב לי להגיד לך משהו, אני אחד שמנהל תיעוד רציני של כל הפעולות שלי בחיטוב : היקפים, משקלים, משקל גוף, תמונות וכו'
אני ירדתי המון אחוזי שומן וכמובן גם חלק מהשריר הלך ובכל זאת אני נראה גדול יותר ונראה טוב יותר מאשר בשיא המאסה שלי..
אשליה או לא אשליה, זה מה שרואים אך לא מרגישים..
אתה שואל מה כבר יקרה שאני אהיה חטוב ?
אני מתאמן בראש ובראשונה בשביל עצמי, אבל זה יהיה שקר אם אני אגיד שאני מתאמן רק בשביל עצמי..
כמובן שחלק מ "פיתוח הגוף" זה להראות טוב יותר בעיני אחרים...
אתה תשים לב ככל שתתחטב, הפידבקים מגיעים בצרורות על שירדת במשקל ושאתה נראה הרבה יותר טוב, אישית, אני אוהב יותר את המראה החטוב אבל כמובן עם בשר..
אני חושב שהגעתי למצב (לפי המטרות שלי) שאני יכול להגיד שהשלושה חודשים האלו שאני לא נהנה בהם במיוחד, שווים כל רגע, רק כדי להסתכל במראה ולראות שהגעתי לאן שרציתי ושאני (שמן לשעבר) מרגיש טוב יותר עם הגוף שלי ועם עצמי.
שבת שלום ושיהיה לך בהצלחה בהמשך.

• פותח/ת השרשור
אני גם כרגע בחיטוב. ואני עדיין לא בטוח אם זה שווה את זה או לא. מה שכן, הגעתי למצב שבו אני שקלתי 100 קילו עם 20 אחוז שומן, בעיקר בתחת וברגליים, ולדעתי זה לא היה מוצדק. את החיטוב (שהוא הראשון שלי) אני עושה בעיקר בשביל הניסיון ותהליך הלמידה וגם בשל התזמון שלו עם צום הרמדאן. ובכל זאת, נראה לי שהמאמץ להגעה לאחוז שומן נמוך כן מוצדק אם זאת מטרה מאתגרת מספיק בשבילך. כי הרי בסופו של דבר מדובר באתגרים שמושכים אותנו. אני כרגע שוקל 88 על כ-14 אחוזי שומן ולי בניגוד אליך משקלי העבודה נפלו משמעותית (הצום מאוד מאוד משפיע לצערי). גם אחרי החיטוב הזה, אני אשתדל לא לעלות באחוזי השומן יותר מדי כשאחזור לפול טיים טקסס. גם בגלל שאני מעריך יותר התקדמות בכוח מבלי לעלות יותר מדי במשקל גוף, וגם בגלל שזה פשוט כאב ראש להיות שמן 🙄

בכל מקרה, תהיה חזק ותתיחס לזה כאל מטרה שיצאת להשיג, כפי שאתה נוהג לעשות עם משקלי עבודה.

אני פשוט רוצה להיות כמו קלוקוב:

Dmitry-Klokov-Yoked-Swole-Muscle1.jpg

תודה רבה על התגובה המעניינת!

יש כהמ דברים שאולי אני מעט חולק עליך:
1. לדעתי להגיע לאחוז שומן נמוך זאת אכן מטרה. אך, אם הייתי רוצה פשוט להגיע לאחוז שומן נמוך הייתי עושה חיטוב מהמצב בו התחלתי להתאמן וגומר את הסיפור. אבל המטרה שלי היא להיות על אחוז שומן נמוך אבל עם מסה, עם גודל, עם נפח.
להיות שחיף עם אחוז שומן נמוך זה לא מטרה עבורי.

2.לגבי מה שאמרת שאתה יותר מעריך התקדמות בכוח מבלי לעלות יותר מדי במשקל גוף. אני פשוט יותר מעריך גוף גדול גם אם הוא לא ממש בעל כוח וחזק. מבחינתי המטרה הסופית היא הגודל ופחות המשקל על המוט.
כמובן שאין הוקוס פוקוס וחייב לעבוד עבור זה, אבל מבחינתי אדם שהגיע למסה גדולה הוא מוערך בעיניי יותר מאדם קטן שמרים 150 בבנץ', לדוגמא.

כמו שאמרתי אין הוקוס פוקוס ובעקבות מה שאמרת אתה ולטיסמיוס אז כמובן שנמשיך בעז"ה, ובסופו של דבר אני מאמין שהעבודה תשתלם.

ממש מזדהה איתך והאמת היא שאנחנו גם באותו משקל פחות או יותר...
אני כבר 3 חודשים+ בחיטוב ובאמת הדבר הקשה זה הנפילה של המשקלים וההרגשה שאתה קטן וקטן ככל שאתה מתחטב...
אם זה שווה את זה ? כל אחד והרצונות שלו..
אבל חשוב לי להגיד לך משהו, אני אחד שמנהל תיעוד רציני של כל הפעולות שלי בחיטוב : היקפים, משקלים, משקל גוף, תמונות וכו'
אני ירדתי המון אחוזי שומן וכמובן גם חלק מהשריר הלך ובכל זאת אני נראה גדול יותר ונראה טוב יותר מאשר בשיא המאסה שלי..
אשליה או לא אשליה, זה מה שרואים אך לא מרגישים..
אתה שואל מה כבר יקרה שאני אהיה חטוב ?
אני מתאמן בראש ובראשונה בשביל עצמי, אבל זה יהיה שקר אם אני אגיד שאני מתאמן רק בשביל עצמי..
כמובן שחלק מ "פיתוח הגוף" זה להראות טוב יותר בעיני אחרים...
אתה תשים לב ככל שתתחטב, הפידבקים מגיעים בצרורות על שירדת במשקל ושאתה נראה הרבה יותר טוב, אישית, אני אוהב יותר את המראה החטוב אבל כמובן עם בשר..
אני חושב שהגעתי למצב (לפי המטרות שלי) שאני יכול להגיד שהשלושה חודשים האלו שאני לא נהנה בהם במיוחד, שווים כל רגע, רק כדי להסתכל במראה ולראות שהגעתי לאן שרציתי ושאני (שמן לשעבר) מרגיש טוב יותר עם הגוף שלי ועם עצמי.
שבת שלום ושיהיה לך בהצלחה בהמשך.

כמובן שמטרתי הראשית היא להתאמן ע"מ שזה יעשה טוב עבורי. בשביל ההנאה והסיפוק הגדול שיוצא מזה.
העניין של הפידבקים זה נחמד, אבל אם עכשיו בא אדם ואומר לי "וואי איך רזית!" אני לא מקבל את זה כמחמאה, כי הרי הייתי רזה קודם שהתחלתי מסה.
ולכן העניין הוא לדעתי ההתקדמות האמיתית, ושוב הגודל, הנפח וכו'.

השמנתי בכוונה במאסה, ועכשיו הרזיתי בכוונה כי אני בחיטוב, ולכן לא חשוב לי עצם זה שרזיתי, אלא חשוב לי מה שגדלתי.. מקווה שלא סיבכתי יותר מדאי..

תודה רבה על תגובתך!
שבת שלום והצלחה רבה גם לך!

תודה רבה על התגובה המעניינת!

יש כהמ דברים שאולי אני מעט חולק עליך:
1. לדעתי להגיע לאחוז שומן נמוך זאת אכן מטרה. אך, אם הייתי רוצה פשוט להגיע לאחוז שומן נמוך הייתי עושה חיטוב מהמצב בו התחלתי להתאמן וגומר את הסיפור. אבל המטרה שלי היא להיות על אחוז שומן נמוך אבל עם מסה, עם גודל, עם נפח.
להיות שחיף עם אחוז שומן נמוך זה לא מטרה עבורי.

2.לגבי מה שאמרת שאתה יותר מעריך התקדמות בכוח מבלי לעלות יותר מדי במשקל גוף. אני פשוט יותר מעריך גוף גדול גם אם הוא לא ממש בעל כוח וחזק. מבחינתי המטרה הסופית היא הגודל ופחות המשקל על המוט.
כמובן שאין הוקוס פוקוס וחייב לעבוד עבור זה, אבל מבחינתי אדם שהגיע למסה גדולה הוא מוערך בעיניי יותר מאדם קטן שמרים 150 בבנץ', לדוגמא.

1. אז אם המטרה שלך היא להיות על אחוז שומן נמוך אבל עם מסה, לא היית עושה חיטוב מהמצב שבו התחלת להתאמן מן הסתם. וזה בדיוק הנקודה שלי. קודם מתחזקים ומפתחים בסיס טוב, ואח"כ מאתחלים את המצב הגופני מבחינת אחוזי שומן.

2. התכוונתי מבלי לעלות יותר מדי באחוזי שומן. שזה בעצם אותו דבר כמו מבלי לעלות יותר מדי במשקל גוף כי זה פשוט לא מתאפשר. אצלי המטרה היא להיות כמה שיותר חזק על משקל גוף שמתאים למבנה גוף ולגובה שלי, ככה שאני חוזר שוב לאידאל שלי שזה החבר'ה בקטגוריית 105- כמו קלוקוב. הם הכי חזקים שאפשר להיות להגבלת משקל ראויה.

• פותח/ת השרשור
1. אז אם המטרה שלך היא להיות על אחוז שומן נמוך אבל עם מסה, לא היית עושה חיטוב מהמצב שבו התחלת להתאמן מן הסתם. וזה בדיוק הנקודה שלי. קודם מתחזקים ומפתחים בסיס טוב, ואח"כ מאתחלים את המצב הגופני מבחינת אחוזי שומן.

2. התכוונתי מבלי לעלות יותר מדי באחוזי שומן. שזה בעצם אותו דבר כמו מבלי לעלות יותר מדי במשקל גוף כי זה פשוט לא מתאפשר. אצלי המטרה היא להיות כמה שיותר חזק על משקל גוף שמתאים למבנה גוף ולגובה שלי, ככה שאני חוזר שוב לאידאל שלי שזה החבר'ה בקטגוריית 105- כמו קלוקוב. הם הכי חזקים שאפשר להיות להגבלת משקל ראויה.

1. לזה שצריך לעשות מסה שבה מתחזקים ומפתחים בסיס טוב אני מודע , וגם לזה שאח"כ עושים חיטוב ע"מ להוריד באחוזי שומן אני גם מודע.
השאלה היא מה הגבול? מתי כבר אדם יודע שהוא הקים לו בסיס טוב וחזק ועכשיו הוא יכול להסב את תשומת ליבו לאימונים שיתנו לו יותר גודל?

2. הבנתי. זוהי גם כוונתי. כמה שיותר גודל ומעט אחוזי שומן. אני לא יודע לשייך את עצמי לקטגוריה מסוימת ולומר 'כך אני רוצה', אני ממשיך ובעז"ה נראה מה יצא הלאה.

חיטוב זה תהליך קקה וקשה! אבל התוצאות שוות את זה
פחמימות משחררות את ההורמון סרוטונין, זה בעצם גורם לך להיות יותר שמח, ובחיטוב לא אוכלים הרבה פחמימות ומרגישים קקה
תנסה להנות מהחיטוב, תצלם את ההתקדמות, אתה רק תשמח לראות כמה הגוף משתנה, תאכל ארוחות צ'יט מדי פעם לא חייב להעניש את עצמך... תנסה להוציא את המיטב מהחיטוב וגם להנות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית