הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון ביצועים של דדליפט עם אגן נמוך

Dark Muse

משתמש כבוד
1,300
14
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
1,562
1,300
14
כיון שזה לא נותן לי לכתוב פוסט בשרשור ההוא, ורציתם סרטים (COLDFIRE, דהסאן), אז הנה כמה ששמתי בתפוז לפני כמה זמן (האמת בגלל הסרטון של אביעד).

הנה ביצוע מושלם לדעתי:

והנה ביצוע של בולטון שגם מתחיל את התנועה יפה מאוד מאגן שמקובע נמוך יחסית ביחס לאזור הטורקלי (אני לא מייחס לחלק הטורקלי חשיבות בכל אופן כי פאוורליפטרים מרימים קצת שונה, סתכלו על הרגליים).

אם תשימו לב טוב, אין ממש הרמה של האגן (שתנבע בעיקר מפשיטה בברכיים) לפני שהמוט זז מהרצפה. אם האגן יעלה לפני שהמוט זז, יהיה עוד יותר עומס על זוקפי הגב בשלב שבו המומנט הוא המירבי. זה לא יהיה נעים בכלל...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני תמיד מתחיל את הדדליפט שלי עם אגן נמוך בהתחלה הרגליים ישרות ואז אני נותן סוג של קפיץ קטן כזה הרגליים מגיעות ל90 מעלות ומפה אני מתחיל את ההרמה

נראה לי שהרבה פעמים זה נובע ממבנה גוף מסויים .
לא כל האנשים יכולים למשוך ככה משקל מקסימלי .

אני לא מבין מה ניסית להראות כאן, כי אצל שניהם כשהמוט עוזב את הקרקע השכמות נמצאות מעל המוט והאגן בהתאם. אתה שוכח שאצל כל אחד המיקום הזה תלוי במבנה הגוף.

בסרטון הראשון תצפה בהילוך איטי בשנייה מספר 21 ו22 בסירטון.שים לב לגובה האגן בעת ניתוק המוט מהרצפה.
deadlift suit נמתחת כאשר הוא נמצא עם האגן בגובה מאד נמוך והוא מנצל את המתיחה הזאת כדי לעלות מאד מהר. באופן אירוני המשקל מאד כבד אבל התנועה הרבה יותר מהירה מההדליפט שלי ומתוזמנת מדהים.
אין ספק שזה חשוב להשתמש ברגליים.
אבל להתחיל "למשוך" כאשר האגן נמוך יהווה חיסרון (מלבד היכולת להאיץ) בגלל שאתה משקיע אנרגיה בעוד דרך
וממילא תחשוב על ההבדל בין חצי/שליש סקוואט לdeep squat. הרגליים יכולות להרים יותר משקל כשהאגן יותר גבוה.
מלבד היכולת להאיץ היתרון של אגן בגובה יותר נמוך בדדליפט הוא בגלל שזה מאפשר לשמור על גו יותר ורטיקלי.
http://www.t-nation.com/free_online...raining_performance_repair/deadlift_diagnosis

כדאי לקרוא את 4A B שמתייחס לטעות כשגובה האגן גבוה מדי או כשהוא נמוך מדי.
נקודה מעניינת שצריך להתחיל לשים לב אליה גם בסרטון הראשון וגם בכלל על החשיבות של המיקום של ההאמסטרינגס ביחס למוט.
בסרטון הראשון אנחנו רואים שלמרות שגובה האגן נמוך מאד הברכיים נוטות קדימה והאגן/האמס כמעט צמודים ובכל אופן מאד קרובים אל המוט.

חס וחלילה אין לי מילה רעה ויש המון מה ללמוד ממיכאיל קוקלאיב אבל זה יהיה עוול להתייחס לפרמטר אחד ויחיד (במקרה זה גובה האגן).
כמו שעניתי לך בפורום בתפוז כשמתייחסים לדדליפט טוב או לא טוב
צריך להתייחס
1. האם הוא עומד בקריטריונים של חוקי התחרות (האם החזרה מתקבלת)
2. האם הטכניקה והform גורם או מסכן בפציעה
3. כיצד לשפר את היעילות הביומכנית על מנת להרים יותר משקל בהתאם ל2 הסעיפים הראשונים ובהתאם לנקודות החזקות והחלשות ומבנה הגוף של אותו פאוורליפטר שעושה דדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית