הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מלטונין

• פותח/ת השרשור orelz
  • פורסם בתאריך

orelz

משתמש פעיל
709
42
נק' מוניטין:
556
709
42
אני ישן חרא בזמן האחרון מכל מיני סיבות.👶
מישהו התנסה במלטונין? זה באמת עוזר או ש...?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני התנסתי בזה,לקחתי את זה למטרות אחרות-שינה עמוקה יותר משמע יותר הפרשת הורמון גדילה,דבר נוסף הוא הוכח כ aromotase inhibitor
חלש,זה מקטין את כמות הטסטסטרון שתהפוך לאסטרוגן ובכך זה מאט את קצת סגירת לוחיות הגדילה.
לקחתי את זה בשביל לשפר תגדילה,אבל בכל מקרה לגבי השינה זה בהחלט עוזר רק שים לב שאחרי שאתה לוקי אותו שאתה פחות נחשף לאור,תישן בחושך
כמובן ועוד משהו לקחתי כדורים ולקחתי אותו בתור נוזל,בכדורים פחות שמים לב כי הספיגה איטית יותר
לעומת זאת בצורת נוזל ישנתי כמו חמור.אז ממליץ על צורת נוזל,3 mg לפני השינה.
עוד משהו אני לוקח 5 פעמים בשבוע ושישי שבת לא נוגע,בשביל לתת לגוף מנוחה ושהייצור הטבעי לא יפגע,למרות שגם אם תיקח כל יום לא אמור לקרות כלום.
אם יש לך שאלות בנוגע אליו פנה אלי,דבר נוסף הוא גם עוזר להתאושש באימונים כי השינה בהרבה יותר חזקה ואיכותית.
בהצלחה גבר

• פותח/ת השרשור
במבה לא אמרתי מאיזה אתר הזמנתי או משהו כזה, סה"כ שאלתי למה זה כותב לי באתר X שאי אפשר להזמין את המלטונין

נערך לאחרונה:
שאלתי למה זה כותב לי באתר X שאי אפשר להזמין את המלטונין
אולי בגלל שהוא מוגדר כתרופה ואסור להם לייצא אותו. אם אני לא טועה בארץ צריכים עבורו מרשם רופא (זה לא היה כך לפני כמה שנים, אבל השתנה).

במבה לא אמרתי מאיזה אתר הזמנתי או משהו כזה, סה"כ שאלתי למה זה כותב לי באתר X שאי אפשר להזמין את המלטונין ואני צריך להוריד את זה מהסל קניות, AKABULBUL אשמח אם תהיה איתי בקשר במייל [email protected]
קודם כל למה להזמין מחול כשאתה יכול לקנות בארץ?הולכים לחנות "טבעית של צמחים" משהו כזה,או למרקחת וקונים.
לא צריך מרשם ולא כלום,קניתי ב 2 חנויות שונות ולא שאלו כלום.מקסימום תגיד אתה קונה לסבתא או סבא אבל לא ישאלו.
תקנה liquid form-מצב נוזלי.
אם יש לך עוד שאלות שאל פה,אני יענה פה(אם זה ממש חשוב תגיד אז נדבר במייל למרות שאין לי בעיה לדבר פה)

• פותח/ת השרשור
אבל יש פה בחנויות טבע מלטונין של חברות טובות? לא נראה לי שיהיה פה של אופטימום וכאלה נגיד...

אבל יש פה בחנויות טבע מלטונין של חברות טובות? לא נראה לי שיהיה פה של אופטימום וכאלה נגיד...
חשבת על האפשרות המהפכנית להתייעץ ברופא המשפחה שלך (הוא מקבל משכורת בשביל דברים כאלה)? מלטונין לא יעיל בכל המצבים של הפרעות שינה ויכולות להיות לו תופעות לואי שכדאי לדעת עליהן. אני ממליץ לך על המאמר הקצר (בעברית) הזה: http://www.insomnia.org.il/pages/E4E0ED-EEECE8E5F0E9EF-EEF1F4F7-E0FA-E4F1E7E5F8E4.php וליתר בטחון הנה ציטוט משם: "מחקרים הצביעו על כך שמלטונין מקטין את ייצור הורמוני המין, ועל כן עשוי לדכא את ייצר המין. ישנן גם ראיות לכך שמלטונין עשוי לזרז הופעת דיכאון, אצל אלו שיש להם נטייה מולדת לכך."

אני אוהב מאמרים שכותבים על כך ש"מחקרים הצביעו על כך", איפה המחקרים הללו?
ברור שייתכנו תופעות לוואי בתיסוף מוגזם אך היתרונות בלקיחת מלטונין אדירים - אני ממליץ על הערך בוויקיפדיה http://en.wikipedia.org/wiki/Melatonin
כמו כן יש 3 כתבות בנושא של פרופסור קרסו http://www.tevalife.com/article.asp?id=731 ציטוט קטן משם בשביל יהושע60 : "כמות הורמוני המין יורדת ביחס ישר לירידת כמות המלטונין. תוספת מלטונין לעכברים מבוגרים הביאה לשינוי משמעותי בהתנהגותם המינית.
לא זו בלבד שהם התעניינו יותר במין, אלא שמערכות המין שלהם הראו התחדשות כשל עכברים צעירים."

כמו כן, ציטוט שאהבתי במיוחד מוויקיפדיה (אמנם הניסוי נערך על עכברים אבל עדיין...) :
Melatonin is involved in energy metabolism and body weight control in small animals. Many studies show that chronic melatonin supplementation in drinking water reduces body weight and abdominal fat in experimental animals, especially in the middle-aged rats.[SUP][94][/SUP] It is interesting to note that the weight loss effect of melatonin does not require the animals to eat less and to be physically more active. A potential mechanism is that melatonin promotes the recruitment of brown adipose tissue (BAT) as well as enhances its activity.[SUP][95][/SUP] This effect would raise the basal metabolic rateby stimulating thermogenesis, heat generation through uncoupling oxidative phosphorylation in mitochondria. Whether the results of animal studies can be extrapolated to human obesity is a matter of future clinical trials, since substantially active BAT has been identified in adult humans

אני משתמש בזה מדי פעם, זה לא ירדים אותך כמו כדור שינה אבל יעזור לך להירדם במידה מסויימת.
התופעות לוואי שהיו לי זה שינה עמוקה מאד והרבה פעמים אני קם עצבני ממש.. אבל זה עובר אחרי שעה..

• פותח/ת השרשור
אפשר להשתמש בזה על בסיס יומי, כלומר יש לזה סיכון כלשהו? (ממה שקראתי התשובה היא לא אבל אני מוודא).
אגב, הזמנתי את זה:
[h=1]Natrol 5mg Melatonin TR 100ct Bottles (200 Total Tablets) Time Release[/h]

חשבת על האפשרות המהפכנית להתייעץ ברופא המשפחה שלך (הוא מקבל משכורת בשביל דברים כאלה)? מלטונין לא יעיל בכל המצבים של הפרעות שינה ויכולות להיות לו תופעות לואי שכדאי לדעת עליהן. אני ממליץ לך על המאמר הקצר (בעברית) הזה: http://www.insomnia.org.il/pages/E4E0ED-EEECE8E5F0E9EF-EEF1F4F7-E0FA-E4F1E7E5F8E4.php וליתר בטחון הנה ציטוט משם: "מחקרים הצביעו על כך שמלטונין מקטין את ייצור הורמוני המין, ועל כן עשוי לדכא את ייצר המין. ישנן גם ראיות לכך שמלטונין עשוי לזרז הופעת דיכאון, אצל אלו שיש להם נטייה מולדת לכך."

גם לאקמול יש תופעות לוואי,אז לא לוקחים?
לגבי זה שהוא מקטין את ייצור הורמוני המין,בתיסוף של כ 3MG לא יקרה כלום,וגם אחרי שתפסיק להשתמש בו הכל יחזור למצב רגיל.
דיכאון?לא חושב.
כנס לוויקיפדיה ותקרא על התכונות החיוביות של מלטונין.

לפותח האשכול,לא יודע למה הזמנת טבליות,כשאמרתי לך שבצורה נוזלית הוא פי 1000 יותר אפקטיבי ואתה יושן כמו חמור,טבליות פחות אפקטיביות,אבל זה שכתוב TIME RELEASE אומר שזה נכנס מהר יותר?
אז אולי הם גם טובות

נערך לאחרונה:
אני לא ממליץ לך על ה"מאמר" הקצר הזה בעברית. או כל משהו בעברית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית