הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כל המיתוסים והאמת סביב ברית מילה

כן, רק שהפוסט בבלוג השני מביא גם מחקרים. לא יודע מה איתכם, אני לא מתכוון לחתוך שום איבר, בין אם זה העורלה, ובין אם זה התוספתן או האצבע עד שלא יוכיחו לי באופן חד משמעי את הסגולות הרפואיות של זה, ולא יראו לי איזו קורלציה מונפצת שאולי אפשר להסביר אותה באופנים אחרים.
אגב, במאמר המקורי שהבאתי יש גם קורלציה הפוכה - שיעורי ההידבקות באיידס בישראל הרבה יותר גבוהים מאשר בנורווגיה וגם שיעור הנימולים. על בסיס אותן טענות קורלטיביות שאנשים משתמשים בהם כדי להצדיק לעצמם את הפיגור הזה, אני יכול לטעון שברית מילה מעלה את הסיכון לאיידס.

כן, רק שהפוסט בבלוג השני מביא גם מחקרים. לא יודע מה איתכם, אני לא מתכוון לחתוך שום איבר, בין אם זה העורלה, ובין אם זה התוספתן או האצבע עד שלא יוכיחו לי באופן חד משמעי את הסגולות הרפואיות של זה, ולא יראו לי איזו קורלציה מונפצת שאולי אפשר להסביר אותה באופנים אחרים.
אגב, במאמר המקורי שהבאתי יש גם קורלציה הפוכה - שיעורי ההידבקות באיידס בישראל הרבה יותר גבוהים מאשר בנורווגיה וגם שיעור הנימולים. על בסיס אותן טענות קורלטיביות שאנשים משתמשים בהם כדי להצדיק לעצמם את הפיגור הזה, אני יכול לטעון שברית מילה מעלה את הסיכון לאיידס.
בוא תתן את המחקרים עצמם במקום קישורים לבלוגים. להפנות לבלוגים עם עשרות אלפי מילים לומר לחפש את המחקרים בין לבין זה לתת לחפש מחט בערמה של שחת ולנסות ללכת סתם ראש בקיר כי ככה החלטת או כי אתה בכוונה רוצה לעשות "דווקא" ולא להיות כמו כולם. גם אני הייתי נגד ברית מילה באספקט הדתי של העניין, אבל אם מנסים לחקור קצת את הנושא רואים שאכן יש לכך סגולות רפואיות. שאכן, את רובם ניתו למנוע עם קונדום אבל יש גם דברים אחרים כמו סרטן ומחלות זיהומיות אחרות שיכולות להתפתח עם הזמן אצל חלק מהאנשים. הסיכון בברית מילה הוא כמעט אפסי והיתרונות רבים יותר מהחסרונות, אלא אם כמובן אתה רוצה לומר "אני לא חלק מזה. למה? כי ככה בא לי, זה למה".
אתה גם לא באמת יכול להוכיח שלתינוק כואב כמו שאתה מתאר, כך שאולי זה לא באמת מעשה "ברברי". בסופו של דבר אתה עושה החלטות על ילדיך באופן עצמאי, רוצה אתה להאמין למחקרים או לא זו כבר החלטה אישית, אך לי קשה להתעלם מהעובדות, גם אם אני לא מסכים או מחבב אותן.

בוא תתן את המחקרים עצמם במקום קישורים לבלוגים. להפנות לבלוגים עם עשרות אלפי מילים לומר לחפש את המחקרים בין לבין זה לתת לחפש מחט בערמה של שחת ולנסות ללכת סתם ראש בקיר כי ככה החלטת או כי אתה בכוונה רוצה לעשות "דווקא" ולא להיות כמו כולם. גם אני הייתי נגד ברית מילה באספקט הדתי של העניין, אבל אם מנסים לחקור קצת את הנושא רואים שאכן יש לכך סגולות רפואיות. שאכן, את רובם ניתו למנוע עם קונדום אבל יש גם דברים אחרים כמו סרטן ומחלות זיהומיות אחרות שיכולות להתפתח עם הזמן אצל חלק מהאנשים. הסיכון בברית מילה הוא כמעט אפסי והיתרונות רבים יותר מהחסרונות, אלא אם כמובן אתה רוצה לומר "אני לא חלק מזה. למה? כי ככה בא לי, זה למה".
אתה גם לא באמת יכול להוכיח שלתינוק כואב כמו שאתה מתאר, כך שאולי זה לא באמת מעשה "ברברי". בסופו של דבר אתה עושה החלטות על ילדיך באופן עצמאי, רוצה אתה להאמין למחקרים או לא זו כבר החלטה אישית, אך לי קשה להתעלם מהעובדות, גם אם אני לא מסכים או מחבב אותן.

טוב, האכלה בכפית בשביל העצלנים:
"Stallings et al. (2005) reported that, in Tanzanian women,
the risk of HIV among women who had undergone FGC
was roughly half that of women who had not; the association
remained significant after adjusting for region, household
wealth, age, lifetime partners, union status, and recent ulcer."

Kanki et al. reported that, in Senegalese prostitutes,
women who had undergone FGC had a significantly
decreased risk of HIV-2 infection when compared to
those who had not.

Kanki P, M'Boup S, Marlink R, et al. "Prevalence and risk
determinants of human immunodeficiency virus type 2
(HIV-2) and human immunodeficiency virus type 1
(HIV-1) in west African female prostitutes".
Am. J. Epidemiol. 136 (7): 895-907. PMID

ועכשיו - העורלה היא לא חתיכת עור מיותרת כמו יבלת, בעורלה יש את רוב העצבים שבאיבר, והסרתה משפיעה גם על ההנאה של הגבר וגם של האישה. לא יודע בכמה בריתות היית, אבל אמא שלי סיפרה לי שצרחתי עד השמיים והיא בעצמה הלכה לבכות ויצאה מהאולם. היית עוקר שן ללא הרדמה? היית פושט עור בלי הרדמה? חלק מהרופאים באיגודים שמתנגדים לברית מילה משווים אותה לכוויה מדרגה שלישית.
אין שום "עובדות" להתעלם מהן, יש לכל היותר קורלציות, שבקלות אפשר למצוא קורלציות נגדיות.
וכמו שאני לא מסיר איברים מיותרים כמו התוספתן כדי לא לחלות בסרטן או במחלות אוטואימוניות שמתפתחות בתוספתן, אני לא מתכוון להסיר שום איבר אחר.

כל הניסיון להצדיק מילת גברים ולשלול מילת נשים זה פשוט מקרה קלאסי של: "הגמל לא רואה את דבשתו."

אני לא ביקשתי ציטוטים מהמחקרים, ביקשתי רפרנסים. בראשון אין רפרנס.

זו הסיבה היחידה שבגינה אני אעשה גם לילד שלי (אם אחיה בארץ). טוב, זה וכדי שכשהוא ירצה להשכיב את הצ'ו'ציה (או הצ'וצ'ון) הכיתתית/שכבתית/פלוגתית לא יהיו אי נעימויות...👉👌
ואם הילד שלך יגדל יתקרב לדת, יצטרך וירצה לעשות ברית מילה (דברים קורים בכל מקום ) עדיף לחסוך את זה לא ?

ואם הילד שלך יגדל יתקרב לדת, יצטרך וירצה לעשות ברית מילה (דברים קורים בכל מקום ) עדיף לחסוך את זה לא ?

מצטער, זו לא סיבה. קודם כל - אם הוא רוצה, שיעשה עם הגוף שלו מה שבא לו, יזריק הרואין, יחתוך איברים, whatever. אני לא צריך לענות אותו ולהחליט בשבילו בגיל 8 ימים. ואם הבת שלי תתאהב במוסלמי חשוך (דברים קורים בכל מקום)? אני צריך למול גם אותה? אולי הבן שלי יהיה חבר כת השטן ואני צריך לשחוט חתול כשהוא נולד, כדי שהשטן לא יתנקם בו?

https://www.box.com/s/q4jqvvmc1a9q3rtc42j1
מאמר מנגד ששולל את תועלת הברית מילה.
לפי מה שידוע לי רוב העצבים הם בעורלה, ובעצם התחושה יותר טובה כשאתה מאונן או מקיים יחסי מין (אבל גם כואב יותר אם הכלב שלך היה רעב ובדיוק יצאת מהמקלחת).
לא יודע עד כמה זה משמעותי, אבל זה פוגע בחיי המין מכל הבחינות, לא חבל?

https://www.box.com/s/q4jqvvmc1a9q3rtc42j1
מאמר מנגד ששולל את תועלת הברית מילה.
לפי מה שידוע לי רוב העצבים הם בעורלה, ובעצם התחושה יותר טובה כשאתה מאונן או מקיים יחסי מין (אבל גם כואב יותר אם הכלב שלך היה רעב ובדיוק יצאת מהמקלחת).
לא יודע עד כמה זה משמעותי, אבל זה פוגע בחיי המין מכל הבחינות, לא חבל?

חחח...זה המאמר המקורי שהעליתי לפני חצי שנה, תסתכל בעמוד הראשון. 😃

מצטער, זו לא סיבה. קודם כל - אם הוא רוצה, שיעשה עם הגוף שלו מה שבא לו, יזריק הרואין, יחתוך איברים, whatever. אני לא צריך לענות אותו ולהחליט בשבילו בגיל 8 ימים. ואם הבת שלי תתאהב במוסלמי חשוך (דברים קורים בכל מקום)? אני צריך למול גם אותה? אולי הבן שלי יהיה חבר כת השטן ואני צריך לשחוט חתול כשהוא נולד, כדי שהשטן לא יתנקם בו?
חח ואי אחי שתהיה בריא איזה רחוק אתה הולך

אני לא חושב שהעולם הזה מתקדם לאנשהו, שקובעים לילדים את החיים ולא אני לא מדבר רק על הברית מילה אני מדבר גם על אלוהים, לי קבעו שאלוהים קיים ותמיד החברה צחקה על דתות אחרות שהם טיפשיות בטענה שאבן שיוצא ממנה מים ואוכל מהשמים יותר הגיוני מילד לאלוהים אבל לך תבין.
תחשוב על המוסלמים הרבה מהם לא יכולים לגשת לאינוטרנט חופשי ולומדים בבתי ספר שיש אלוהים (הם יהיו הרוב מתי שהוא 😵)

זאת מסורת מאז שקמה היהדות אין מה לעשות נולדת יהודי אם תרצה ואם לא תרצה יעשו לך ברית בגיל 8 ימים זה לא באמת משנה סה''כ עוד חתיכה מעאפנה שיורדת ומנסיון שאלתי נשים והם פשוט אמרו שזה יותר יפה וזין עם רעלה זה מגעיל לדעתם אז כמו שאמרו פה זה יותר אסתטי

זאת מסורת מאז שקמה היהדות אין מה לעשות נולדת יהודי אם תרצה ואם לא תרצה יעשו לך ברית בגיל 8 ימים זה לא באמת משנה סה''כ עוד חתיכה מעאפנה שיורדת ומנסיון שאלתי נשים והם פשוט אמרו שזה יותר יפה וזין עם רעלה זה מגעיל לדעתם אז כמו שאמרו פה זה יותר אסתטי
מורידים לך איבר כל כך חשוב ומרכזי שזו חתיכה סופר חשובה ולא "מעאפנה". אתה נהנה פחות (סביר להניח שהרבה פחות) מגבר של נימול ויש אפילו סיכוי למות מהברית מילה.

מורידים לך איבר כל כך חשוב ומרכזי שזו חתיכה סופר חשובה ולא "מעאפנה". אתה נהנה פחות (סביר להניח שהרבה פחות) מגבר של נימול ויש אפילו סיכוי למות מהברית מילה.
אני לא יודע איזה מוהלים אתה מכיר אצלי זה היה ממש רפואי .. והיגייני פשוט זאת האמונה של היהדות והאיסלאם מדוע הם לא מוציאים חוקים חדשים גם שסותר קצת את הנצרות בגלל מילה אחת ! גיזענות נגדינו ונגד האיסלם

אני לא יודע איזה מוהלים אתה מכיר אצלי זה היה ממש רפואי .. והיגייני פשוט זאת האמונה של היהדות והאיסלאם מדוע הם לא מוציאים חוקים חדשים גם שסותר קצת את הנצרות בגלל מילה אחת ! גיזענות נגדינו ונגד האיסלם
יתרונות- אין.
חסרונות- פגיעה בהנאה וסיכוי לסיבוכים רפואיים.
אני חושב שזה מספיק. אני אפילו לא התייחסתי לכאב המטורף שעושים לילד שבקושי יודע שההורים שלו קשורים אליו איכשהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית