הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון לאחר אימון/חלון הזדמנויות

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
זכור לי שהיה בפורטל מאמר בנושא ולא הצלחתי למצוא, למישהו יש מאמר טוב בנושא?

תודה

• פותח/ת השרשור
לא מדברים במאמר על צריכת חלבון אחרי האימון.
אני מחפש מאמר שמדבר על האם צריך או לא לצרוך חלבון בזמן שאחרי האימון.

תודה

אין דבר כזה (ליתר דיוק הוכחה שזה קיים) תחפש במאמרים בפורטל יש מאמר על אכילה לפני,במהלך ואחרי אימון.

תאכל במהלך היום כמו שצריך בלי קשר לאימון ותהיה בסדר

זכור לי שהיה בפורטל מאמר בנושא ולא הצלחתי למצוא, למישהו יש מאמר טוב בנושא?
יש הרבה דיונים בפורום בעניין הזה, אחד האחרונים (אם לא האחרון) כאן: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=33815 תמצא שם גם הפניות למאמרים (בעניין ה"מאמר טוב" תראה שיש ספקות...)

אגב, אם דעתי משנה משהו, מאז אותו דיון קראתי עוד קצת בנושא ואני הולך ומשתכנע שבאמת אין ביסוס רציני לטענה בדבר חלון ההזדמנויות. זה מתחיל להצטייר כמקרה קלאסי של מיתוס. ממה שמצאתי עד כה יש שני מחקרים עיקריים עליהם מתבסס המיתוס, ושניהם בדקו את קצב ספיגת החלבון בשעות הראשונות אחרי האימון, לא את הספיגה הכוללת או העליה במסת השריר אחרי תקופה של שבועות/חודשים (השד יודע למה הענייין הזה לא נבדק ישירות. אני לא רואה את הקושי). ברור שמה שאני מצאתי הוא רק שבריר פרומיל ממה שקיים, אבל בינתיים זה מה יש. ההרגשה שמדובר במיתוס, או לפחות בהשערה לא מבוססת דיה, מתחזקת כשרואים איך אלה שמדברים על אותו חלון הזדמנויות מתחמקים ממתן סימוכין בצורה של מחקר שהתפרסם בספרות המקצועית ומאשש את הטענה.

(אני כבר מרגיש איך כמה חכמולוגים הולכים עכשיו לקפוץ על המציאה ולטרטר אותי בעניין הסטטינים. נראה)

ממה שאני ראיתי בזמן האחרון לפי רוב הדיעות - מה שקובע זה הערכים שהגעת אליהם בסוף היום ולגבי חלון ההזדמנויות מדובר על מצב בסוף האימון שרמות הקורטיזול (הורמון קטבולי) גבוהות ומה שכן צריך זה לאכול ארוחה טובה אחרי אימון. וזה לא שאם תצרוך את החלבון אחרי 10 דקות אחרי האימון החלבון ייספג יותר טוב אלא יש צורך בלי שום קשר לאכול אחרי האימון
http://www.t-nation.com/free_online...ition/the_top_10_post_workout_nutrition_myths
מאמר לגבי כל המיתוסים בעניין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית