הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יש איזשהו ביסוס לכך שמשקולות עוצרות את הגדילה ?

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום
היום הייתי באימון ועשיתי פרס והמדריך בא אליי ביציאה שאני דופק לעצמי את הגדילה ואת הבריאות
שאלתי למה והוא ענה כי אני מרים משקל מעל הראש.
אז עלתה אצלי השאלה (אני יודע שמשקולות לא עוצרות את הגדילה וזה סתם מיתוס אבל בכל זאת)
איזה ביסוס יש לכך שמשקולות עוצרות את הגדילה ?

כך את ארנולד לדוגמה:
התחיל להתאמן בגיל 15 והגובה שלו זה 1.88
ג'יי קטלר התחיל לעבוד בחברת בנייה של המשפחה שלו בגיל 11 והגובה שלו 1.75
ורוני קולמן 1.80

אם אני לא טועה גם ראיתי ב-FXP פעם שאיזה אחד אלי (עשה איזה תוכנית כוח) אמר שמאז שהוא התחיל הוא גבה כמה ס"מ (והוא בן 18 בערך)

יש לזה ביסוס.
התנועות גם מבוססות על תנועות יומיומיות.
למשל דדליפט - הרמת משהו כבד מהרצפה
לג פרס - דחיפת משהו מהרגליים
סקוואט - דחיפת משהו מלמטה
חתירה - משיכת אובייקט אליך
מתח - טיפוס מעל קיר
בנץ' - זה כמו שאתה דוחף מעליך משהו שאתה שוכב או שאתה דוחף משהו בעמידה

פעם התאמנתי עם טכניקה מעפנה בבית עם משקולות חופשיות ומוטות ומאז גבהתי... ככה שנראה לי שזה חרטא.

• פותח/ת השרשור
כך את ארנולד לדוגמה:
התחיל להתאמן בגיל 15 והגובה שלו זה 1.88
ג'יי קטלר התחיל לעבוד בחברת בנייה של המשפחה שלו בגיל 11 והגובה שלו 1.75
ורוני קולמן 1.80

אם אני לא טועה גם ראיתי ב-FXP פעם שאיזה אחד אלי (עשה איזה תוכנית כוח) אמר שמאז שהוא התחיל הוא גבה כמה ס"מ (והוא בן 18 בערך)

יש לזה ביסוס.
התנועות גם מבוססות על תנועות יומיומיות.
למשל דדליפט - הרמת משהו כבד מהרצפה
לג פרס - דחיפת משהו מהרגליים
סקוואט - דחיפת משהו מלמטה
חתירה - משיכת אובייקט אליך
מתח - טיפוס מעל קיר
בנץ' - זה כמו שאתה דוחף מעליך משהו שאתה שוכב או שאתה דוחף משהו בעמידה

התכוונתי ביסוס לכך שמשקולות כן עוצר את הגדילה

אני אשמח לקרוא תגובות גם כן.

הדוגמאות שנתתם מוכיחות שזה לא עוצר גביהה, אבל לא שזה פוגע ב'פוטנציאל' גובה לאותו בנאדם.
ואני מניח שאת זה אי אפשר באמת לוודא (אלא אם כן אותו בנאדם יגדל פעמיים - פעם אחת כשהוא מתאמן ופעם אחת כשהוא לא? XD)

לא נמאס כבר לשאול את השאלות הללו ? אני בטוח שאמא שלך גם חושבת שכדורסל גורם לילדים לגבוה.

אני אשמח לקרוא תגובות גם כן.

הדוגמאות שנתתם מוכיחות שזה לא עוצר גביהה, אבל לא שזה פוגע ב'פוטנציאל' גובה לאותו בנאדם.
ואני מניח שאת זה אי אפשר באמת לוודא (אלא אם כן אותו בנאדם יגדל פעמיים - פעם אחת כשהוא מתאמן ופעם אחת כשהוא לא? XD)

דווקא הפוך זה משחרר הורמון גדילה...
ואני הכי גבוה במשפחה שלי ככה שאני לא מאמין שזה פגע לי
פוטנציאל גביהה אני 2 ס"מ יותר מאבא שלי

אני לא מכיר ביסוס אבל נתתי לך את הדוגמאות של ארנולד, קאטלר וקולמן למשל שמתאמנים מגיל צעיר והם עדיין גבוהים

שלום
היום הייתי באימון ועשיתי פרס והמדריך בא אליי ביציאה שאני דופק לעצמי את הגדילה ואת הבריאות
שאלתי למה והוא ענה כי אני מרים משקל מעל הראש.
אז עלתה אצלי השאלה (אני יודע שמשקולות לא עוצרות את הגדילה וזה סתם מיתוס אבל בכל זאת)
איזה ביסוס יש לכך שמשקולות עוצרות את הגדילה ?

חחחח איזה חתימה קורעת!
הבחור הזה מאיפה הוא בא?

תפסיקו להביא דוגמאות של אנשים שמתאמנים והם גבוהים , אם הם לא היו מתאמנים הם היו יכולים להיות יותר גבוהים !

צריך לעשות מחקר של תאומים זהים אחד יתאמן והשני לא וככה תיהיה תשובה לנושא המציק הזה כבר
ובן אדם שהביא גדלים של מתאמנים כדאי להוכיח שזה לא פוגע בגדילה מפגר כי א' 1.88 זה ממוצע באירופה. ב' אתה לא יכול לדעת, אולי האימונים כן פגעו להם בגדילה והם יכלו להיות יותר גבוהים ג' תמיד יש חריגים, אתה יכול לתת דוגמאות לגבוהים אבל זה לא מראה את כל האוכלוסיה שמתאמנת.

צריך לעשות מחקר של תאומים זהים אחד יתאמן והשני לא וככה תיהיה תשובה לנושא המציק הזה כבר
ובן אדם שהביא גדלים של מתאמנים כדאי להוכיח שזה לא פוגע בגדילה מפגר כי א' 1.88 זה ממוצע באירופה. ב' אתה לא יכול לדעת, אולי האימונים כן פגעו להם בגדילה והם יכלו להיות יותר גבוהים ג' תמיד יש חריגים, אתה יכול לתת דוגמאות לגבוהים אבל זה לא מראה את כל האוכלוסיה שמתאמנת.
שטויות. הגדילה בגובה תלויה באלף דברים, ולתזונה יש גם חלק לא קטן.. אתה לא תמצא לי עכשיו 2 תאומים שאכלו את אותו הדבר כל חייהם נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית