נק' מוניטין:
384
- 1,215
- 111
- הרקולס
בריאות הגב זה נושא מאוד גדול, אבל לדעתי עיקרי הדברים למניעת פריצת דיסק הם (לא בהכרח לפי סדר החשיבות) :
1. התקדמות הדרגתית, שקולה והגיונית במשקלים, ותוכנית אימון הגיונית.
2. מספיק שעות שינה כל יום.
3. התנהלות טובה ביום יום - יציבה טובה, ישיבה נכונה (ובשאיפה לא לשבת יותר מדי זמן ברצף), הרמה נכונה של דברים מהרצפה.
4. לא לעשן.
5. עדיף לא להתאמן שעתיים+- מהרגע שקמת משינה ארוכה.
6. לאכול כמו מרים משקולות, הגוף חייב מספיק אבני בניין בכדי להתאושש ולחזק את עמוד השדרה בהתאם לעומסים המופעלים עליו.
אם אתה לא שותה חלב, אולי שווה לך לחשוב על תוסף סידן פשוט ותוסף ויטמין D. זול, פשוט, ויכול רק לתרום.
7. Valsalva maneuver.
8. טכניקה טכניקה טכניקה - שאיפה ל"עמוד שדרה נייטרלי" בהרמות.
ואם לא זה - אז לפחות עמוד שדרה שלא זז תו"כ ההעמסה גם אם הוא במצב קצת כפוף.
להמנע מהגעה לקצה טווחי התנועה של כל אחת מהחוליות.
להמנע מתנועות חדות מידי אם זה לא הכרחי, למשל - לא להתרסק ל"בור" בסקוואט, לא למשוך את המוט אלים מידי בתחילת הדדליפט.
חגורה....כשצריך.
9. אימון בטן - לדעת לתכנן נכון מההיבט של עלות/תועלת לבריאות הגב ולהרמות בכלל = ממוקד ולמטרות כוח.
10. לא לחשוב סתם על פריצות דיסק - אם אתה עושה את הדברים הכתובים מעלה ואין לך היסטוריה של בעיות כאלו, הסבירות שהדבר יקרה - נמוכה.
כשמרימים לפעמים כואב הגב, והרבה פעמים תהיה לך אי נוחות מסויימת באזור הגב התחתון (במיוחד אם אתה לא אוכל מספיק) למי פחות...למי יותר...
מה לעשות?! האזור תחת הרבה עומס כל הזמן, והוא מתאושש לאט יחסית.
אם אתה לא מוכן לקבל את זה... אל תתעסק בזה, מנסיוני - פחד גדול מידי מבעיות גב דופק לך את המוח כשאתה מרים משקולות ואי אפשר לעבוד ככה.
נראה לי שזה בערך הכל...
Vithano - ההודעה שלך לא ברורה לי.
חגורת גב נועדה בכדי לספק יותר יציבות שדרתית ולכן כן עוזרת לך למנוע פציעות גב כשמשתמשים בה ברגע שמרגישים צורך.
אני סובל מכאבים בשריר מעל התחת מתחת לגב התחתון כבר קרוב לשנה....רופאים אומרים שאין לי כלום, אבל כאוב....