עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין לי מחקר להביא לך אבל אני יכול להסביר לך למה סקוואט מלא לא פוגע בברך:המאמן המפגרת שלי אומרת שבויינזבל לימדו אותם שסקוואט מלא ולא מלא פוגע בברכיים כי זה מצופף את העצם או חרטא אחרת :(
אני רוצה להראות לה שזה לא נכון, לכן אשמח לקישור או שניים של מחקר שמוכיח שזה לא נכון.
תודה רבה, זה עזר לי פחות או יותר להבין, אבל דבר אחד לא הבנתי, למה שבירת מקביל מורידה את הלחץ על הברך?אין לי מחקר להביא לך אבל אני יכול להסביר לך למה סקוואט מלא לא פוגע בברך:
בסקוואט יש לחץ על הברך, בין אם זה מלא ולא מלא, אין ספק בכך. ברגע שאתה יורד בסקוואט הברך נדחפת החוצה, ואם אתה לא שובר מקביל היא נשארת בחוץ וככה אתה עולה ולוחץ אותה החוצה עוד יותר; לעומת זאת, אם אתה שובר מקביל, העצם נמשכת אחורה וכתוצאה מכך מתאזנת וחוזרת למקום הרגיל שלה. עוד דבר הוא שכשאתה עושה סקוואט מלא, מקרבי הירכיים וכל שרירי הרגל מתערבים [לעומת סקוואט לא מלא בו המקרבים לא מתערבים ורק חלק משרירי הרגל מתערבים], לכן המשקל של המוט מתחלק בהרבה יותר שרירים, משמע פחות לחץ על הברך. דבר אחרון, בסקוואט לא מלא אתה יכול להרים יותר משקל בגלל שהתנועה לא מלאה, והמשקל הזה לא בהכרח תואם את מה שהברך מסוגלת לשאת; לעומת זאת, בסקוואט מלא אתה מרים בדיוק את המשקל שהגוף שלך מסוגל לשאת ואומנם יש לחץ על הברך אבל זה לחץ סביר לחלוטין.
מקווה שעזרתי 😃
כי כשאתה מעל המקביל הברך נדחפת החוצה ואחרי שאתה שובר מקביל היא נמשכת חזרה פנימה ומתאזנת למקום בו היא הייתה מלכתחילה, ואחרי ששוברים מקביל הרבה יותר שרירים מעורבים לכן הלחץ מתחלק ביניהם ויורד מהברכיים.
תודה רבה, זה עזר לי פחות או יותר להבין, אבל דבר אחד לא הבנתי, למה שבירת מקביל מורידה את הלחץ על הברך?
ובכל זאת אני זקוק למאמר, אשמח לעזרה.
מה לגבי הזווית שנוצר בין הירך לשוק? כיצד היא משפיעה (אם בכלל) על הברך ועל הסיכוך לפציעה?כי כשאתה מעל המקביל הברך נדחפת החוצה ואחרי שאתה שובר מקביל היא נמשכת חזרה פנימה ומתאזנת למקום בו היא הייתה מלכתחילה, ואחרי ששוברים מקביל הרבה יותר שרירים מעורבים לכן הלחץ מתחלק ביניהם ויורד מהברכיים.
אני לא בטוח שאני מבין את השאלה שלך; אתה מתכוון ל"מגלשה" הזו שמתחילה מהברך ויורדת לאגן? אם זו השאלה שלך, אז הזווית הזו היא מה שמושך את הברך חזרה אחורה ומאזנת אותה; הרי אחרי ששברת מקביל כל המשקל יורד לאגן וזה מה שבעצם מושך את הברך אחורה. אם זו לא הייתה השאלה, נא נסח את עצמך מחדש ואנסה לענות 😃מה לגבי הזווית שנוצר בין הירך לשוק? כיצד היא משפיעה (אם בכלל) על הברך ועל הסיכוך לפציעה?
אתה באמת חושב שלא קראתי כבר ממזמן את כל המאמרים על סקוואט בפורטל?
עוד משהו שאני לא מבין זה איך אנשים שאמורים להיות בעלי היגיון בסיסי [לא נדרש יותר מזה!] יכולים להאמין למידע השגוי הזה, כשפאוורליפטרים עושים סקוואט של גם 300-400% במשך כל הקריירה שלהם והברכיים שלהם בסדר גמור? אני לא אשקר, פה ושם היו לי כאבי ברכיים והיו ימים שגם היה לי קשה ללכת, אבל אני בהחלט לא מאשים את הסקוואט בזה אלא בעובדה שחיפפתי בטכניקה. אנשים צריכים להפסיק למהר להאשים את התרגיל וצריכים להאשים את עצמם.הנה משהו משעשע בשבילכם :
פגשתי כבר כמה בוגרי ווינגייט שמציינים בפני שלימדו אותם שבסקוואט מעל 140% משקל גוף (+-), מרוב לחץ על הפטלה, היא חורצת לעצמה Groove אחר מהנורמלי דרך הסחוס של הFemur וממשיכה לשחוק אותו עד שהוא נגמר.
😣
לגבי מחקרים, יש כאלו, אבל אם אתה חופר מספיק, ברובם אתה מגלה לא מעט בעיות בתוצאות או ביישום של התוצאות למציאות.
לכל מי שמבלבל את הביצים בנושא הסקוואט המלא אני פשוט חותך את הדיון בשאלה הבאה - איזה עומס שסקוואט מלא מפעיל על הברך אתה לא מוצא ב:
לחיצות רגליים כבדות, לאנג'ים/ספליטים כבדים, פשיטות/כפיפות ברך במכונה וחיתוכים מהירים בכדורגל/כדורסל/טניס וכו...?
אז איך אני אמור "לאמן רגליים" בלי כל אלו?
הוא קיים שם בדיוק באותה המידה.
שאלה לי לך האם אחרי הניתוח אתה מרגיש שוני או קושי בתרגיל?אגב מנסיון אישי , מה שכתוב שם על השיקום של ACL נכון, אני עברתי ניתוח שחזור רצועה צולבת קדמית וחלק מרכזי בשיקום שלי היה סקוואטים. היום אני ב3 פלטות+ ואין לי שום כאבים בברך משום סוג...