הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אלכוהול בחיטוב.

• פותח/ת השרשור Billie
  • פורסם בתאריך

Billie

משתמש קבוע
1,542
89
נק' מוניטין:
2,492
1,542
89
מטולה
לפני שאתם ישר פוסלים את האשכול לפי הכותרת, תנו לי לנסח את השאלה.
היום כנראה יש איזו מסיבה שאין מצב שאני לא מגיע.
אני בחיטוב דל פחמימה ( מקסימום 30 ).
עכשיו השאלה היא כזאת :
אם למשל הגעתי לערכים שאני צריך אך בגרעון גדול יותר מהרגיל. נאמר 1000 קלוריות גרעון.
אני יכול להשלים 400~500 קלוריות מהאלכוהול?
תודה רבה.

אתם יודעים מה זה משתן? לא אמרתי שאי אפשר להתייבש משתייה מרובה של אלכוהול, אבל משתן הוא לא.

di·u·ret·ic (d
imacr.gif
lprime.gif
schwa.gif
-r
ebreve.gif
t
prime.gif
ibreve.gif
k)adj. Tending to increase the discharge of urine.

n. A substance or drug that tends to increase the discharge of urine.

אמנם זה רק הפירוש הקונצסוסאלי של המילה, אבל אני בטוח שיש לכבודו איזה רפרנס (!!) שמראה אחרת.

(ניסית פעם להשתמש בשורש ט.ע.ה בגוף ראשון? תתפלא, זה לא ממש כואב)

di·u·ret·ic (d
imacr.gif
lprime.gif
schwa.gif
-r
ebreve.gif
t
prime.gif
ibreve.gif
k)adj. Tending to increase the discharge of urine.

n. A substance or drug that tends to increase the discharge of urine.

אמנם זה רק הפירוש הקונצסוסאלי של המילה, אבל אני בטוח שיש לכבודו איזה רפרנס (!!) שמראה אחרת.

(ניסית פעם להשתמש בשורש ט.ע.ה בגוף ראשון? תתפלא, זה לא ממש כואב)

סבבה אחי, אז גם מים זה משתן.

בוא אני אענה לך תשובה שתכלול את אחת האפשרויות הבאות:

א. אולי מספיק עם ההתחכמויות. תאמין לי שאתה פחות חכם ממה שנראה שאתה חושב לעצמך (או כל וריאציה דומה)
ב. קח, יש לי מאמר מאיזשהו אתר מדע/רפואה/עבודת אלילים פופולארי בלי שום אובייקטיביות נראית לעין, אבל היי, גם אני לא אובייקטיבי אז מה אכפת לי.
ג. תשובה א+ב

touche!

פורמלית אתה צודק, לפי ההגדרה שהבאתי מים הם חומר משתן(1), ואם האלכוהול היה גורם להגברת כמות השתן רק בכמות המים שנוצרים בפירוק שלו ההסתייגות שלך היתה במקום. אלא שהאלכוהול עושה יותר מזה: הוא מדכא יצירת vassopressin (2) ולכן מגביר את הפרשת השתן מעבר למים שהוא יוצר. אם מותר לי לצטט מויקיפדיה בלי שד"ר גב יקפוץ, הנה: "עוד מצב בו יש ירידה ברמות הADH בגוף הוא שכרות. אלכוהול גורם לדיכוי של הפרשת ADH, לכן כאשר אחוז האלכוהול בדם גבוה, רמת ייצור הADH נמוכה ומופרשות כמויות גבוהות באופן מופרז של מים בשתן (לכן השתן המופרש בעת שתייה מרובה הינו חסר צבע), מה שגורם בסופו של דבר להתייבשות ולחמרמורת (הנג-אובר) המוכרת."

(1) הגדרה מדויקת יותר היתה מדברת על "הקטנת כמות המים בגוף בדרך של השתנה" מה שהיה מוציא "מים" מכלל ההגדרה, אהל המגדיר הניח, מן הסתם, שההקשר בו משתמשים במילה מספיק כדי שההגדרה לא תבלבל.

(2) זה חדש בשבילי, תמיד ידעתי שהנ"ל הוא מה שקרוי "הורמון האהבה" ולא ידעתי שהוא אחראי על ויסות כמות השתן ושיצורו פוחת במצב של שכרות. המסקנה מהעובדה האחרונה לגבי יחסי אישות דווקא מעניינת.

בוא אני אענה לך תשובה שתכלול את אחת האפשרויות הבאות:

א. אולי מספיק עם ההתחכמויות. תאמין לי שאתה פחות חכם ממה שנראה שאתה חושב לעצמך (או כל וריאציה דומה)
ב. קח, יש לי מאמר מאיזשהו אתר מדע/רפואה/עבודת אלילים פופולארי בלי שום אובייקטיביות נראית לעין, אבל היי, גם אני לא אובייקטיבי אז מה אכפת לי.
ג. תשובה א+ב
א. מה לעשות, הפעם החוכמה דווקא מצאה חן בעיני.
ב. ראה את א' כמופנה אליך (רק דייק: אני לא טוען שאשקרה פחות חכם ממה שהוא חושב כי אין לי מושג אם זה נכון. אני טוען שההתחכמויות שלו פחות מחוכמות ממה שהוא חושב, כי אותן אני רואה במו עיני. בניגוד אליך, אני לא עוסק באד-הומינם) . לגבי האובייקטיביות שלי, אם היה טעם בכך הייתי שולח אותך לקרוא שוב את ההודעות שהכניסו אותה לאותו אשכול, ואם היית טורח להקדיש לכך 10 שניות היית מפסיק את הפארסה הזאת, שבאמת לא מוציאה אותך טוב במיוחד. רמז: אותה "אובייקטיביות" היתה המושא של המשפט "אין לי עניין לנצח אתכם באוביייקטיביות או בכל ענייין אחר" (זה נאמר לחכמולוג ששאל "אז מי מנצח באובייקטיביות"). מן הסתם הייתי צריך להדגיש את הפסוקית "אין לי עניין לנצח" במשפט המקורי, אבל משום מה חשבתי שהניסוח ברור גם בלעדיה, ושהמסר (אני לא עוסק בתחרות ולא מעוניין במלחמה. לא ממש עזר לי, אה?) פשוט מספיק בשביל שיובן אפילו ע"י קורא מן השורה. טעיתי.

אבל אתה יודע מה? נשברתי. עוד יום יומיים שלושה (תלוי בזמן הפנוי ובחשק שיהיה לי, הכתיבה הולכת לקחת קצת זמן) אני אפתח את הנושא הזה שוב ואכתוב אותה "תשובה רצינית" שסרבתם להתחייב לקרוא ברצינות. חוששני זה לא יועיל הרבה בנוגע אליך, לאיאמזי ולאשקרה, אבל אולי קוראים אחרים ימצאו בה עניין. נראה. שלושתכם משוחררים מהקריאה, היא תהיה מן הסתם בזבוז זמן רציני, וזה לא יהיה במבחן!

לכן כאשר אחוז האלכוהול בדם גבוה, רמת ייצור הADH נמוכה ומופרשות כמויות גבוהות באופן מופרז של מים בשתן (לכן השתן המופרש בעת שתייה מרובה הינו חסר צבע), מה שגורם בסופו של דבר להתייבשות ולחמרמורת (הנג-אובר) המוכרת."

הבה נשאל שאלה מכשילה - האם יכול להתקיים מצב בו רמת הייצור של ה-ADH נפגעת גם בשתיית מים מרובה וגם אז מופרשות כמויות גדולות של מים בשתן?

א. מה לעשות, הפעם החוכמה דווקא מצאה חן בעיני.
ב. ראה את א' כמופנה אליך (רק דייק: אני לא טוען שאשקרה פחות חכם ממה שהוא חושב כי אין לי מושג אם זה נכון. אני טוען שההתחכמויות שלו פחות מחוכמות ממה שהוא חושב, כי אותן אני רואה במו עיני. בניגוד אליך, אני לא עוסק באד-הומינם) . לגבי האובייקטיביות שלי, אם היה טעם בכך הייתי שולח אותך לקרוא שוב את ההודעות שהכניסו אותה לאותו אשכול, ואם היית טורח להקדיש לכך 10 שניות היית מפסיק את הפארסה הזאת, שבאמת לא מוציאה אותך טוב במיוחד. רמז: אותה "אובייקטיביות" היתה המושא של המשפט "אין לי עניין לנצח אתכם באוביייקטיביות או בכל ענייין אחר" (זה נאמר לחכמולוג ששאל "אז מי מנצח באובייקטיביות"). מן הסתם הייתי צריך להדגיש את הפסוקית "אין לי עניין לנצח" במשפט המקורי, אבל משום מה חשבתי שהניסוח ברור גם בלעדיה, ושהמסר (אני לא עוסק בתחרות ולא מעוניין במלחמה. לא ממש עזר לי, אה?) פשוט מספיק בשביל שיובן אפילו ע"י קורא מן השורה. טעיתי.
א. כן, נפלת גם כאן. וראה הודעתי הקודמת.
ב. אתה בטח צוחק. או יותר נכון, תמיד קיוויתי שאתה צוחק אבל הבנתי לבסוף שחסרים בשיחתנו כמה מושגים בסיסיים. זה די מעציב אותי למען האמת, פעם חשבתי שעם הגיל נהיים יותר חכמים (אבל אני תמיד מגלה מחדש שזו הייתה מחשבה שגויה).
לגבי התשובה שתכתוב - הרי שאלת אם אני רוצה לקרוא או שזה בזבוז זמן, ועניתי לך בכנות, על סמך מה שכתבת לפני כן. בשביל מה שאלת אם לא רצית תשובה כנה?

א. כן, נפלת גם כאן. וראה הודעתי הקודמת.
ב. אתה בטח צוחק. או יותר נכון, תמיד קיוויתי שאתה צוחק אבל הבנתי לבסוף שחסרים בשיחתנו כמה מושגים בסיסיים. זה די מעציב אותי למען האמת, פעם חשבתי שעם הגיל נהיים יותר חכמים (אבל אני תמיד מגלה מחדש שזו הייתה מחשבה שגויה).
לגבי התשובה שתכתוב - הרי שאלת אם אני רוצה לקרוא או שזה בזבוז זמן, ועניתי לך בכנות, על סמך מה שכתבת לפני כן. בשביל מה שאלת אם לא רצית תשובה כנה?
הטקסט כולו גלוי ופתוח וכל המעוניין יכול לקרוא ולהתרשם בעצמו אם אני טועה, טועה שוב, טועה כל הזמן, נופל, נופל שוב, נופל כמו צדיק או שאתה, בפשטות, מקשקש. למעוניינים: מדובר באשכול שכותרתו "למה כדאי שכולם יקחו סטטינים - בשביל אלכס" בפורום זה. קצת ארוך אבל משעשע למדי, אם תשאלו אותי.

אפילו כשאתה יורד ממש נמוך ("פעם חשבתי שעם הגיל נהיים יותר חכמים (אבל אני תמיד מגלה מחדש שזו הייתה מחשבה שגויה)." אתה לא מדבר בהגיון, כי לא הכרת אותי בגיל צעיר יותר, וככל שאתה יודע ייתכן שאז הייתי עוד יותר "לא חכם" ממה שאני היום. אבל הגיון הוא לא משהו שאתה מרשה לו להכנס לשיחה איתי; כשהתותחים רועמים ההגיון ישן. זה מעלה אצלי את המחשבה שלטובת קוראים תמימים אולי יש טעם בניתוח הרטוריקה המבריקה וההגיון הצרוף שלך ושל ידידיך כפי שהם מתבטאים באותו אשכול (על אתיקה, נימוסים והגינות בסיסית מוטב לעבור בשתיקה), אבל זה יצטרך להדחות לפחות עד אחרי אותה "תשובה רצינית" וזאת תהיה טירחה לא קטנה.

ולגבי אותה שאלה ששאלתי, פשוט ניסיתי להוריד אותך (או שהיה זה אשקרה, או אולי איאמזי, אני לא זוכר כרגע (וזאת הזדמנות מצויינת בשבילך להזכיר את עניין הגיל שלי) משביל המלחמה ע"י העברת הדיאלוג לפסים פחות התנצחותיים, אבל הייתי נאיבי. בלשונך "נפלתי" ואני אוסיף "בגדול". הנה מצאתי דבר אחד שאנחנו מסכימים עליו!

הבה נשאל שאלה מכשילה - האם יכול להתקיים מצב בו רמת הייצור של ה-ADH נפגעת גם בשתיית מים מרובה וגם אז מופרשות כמויות גדולות של מים בשתן?
אם כמות גדולה של מים נשתים עלולה לגרום למתן שתן בשעור גבוה יותר מזה ששתית, כי אז מים הם באמת חומר משתן (לפחות מים באותה כמות גדולה). אחרת, הערה (1) בתגובה שלי (להערת "סבבה...") עדיין תקפה.

נערך לאחרונה:
הטקסט כולו גלוי ופתוח וכל המעוניין יכול לקרוא ולהתרשם בעצמו אם אני טועה, טועה שוב, טועה כל הזמן, נופל, נופל שוב, נופל כמו צדיק או שאתה, בפשטות, מקשקש. למעוניינים: מדובר באשכול שכותרתו "למה כדאי שכולם יקחו סטטינים - בשביל אלכס" בפורום זה. קצת ארוך אבל משעשע למדי, אם תשאלו אותי.

אפילו כשאתה יורד ממש נמוך ("פעם חשבתי שעם הגיל נהיים יותר חכמים (אבל אני תמיד מגלה מחדש שזו הייתה מחשבה שגויה)." אתה לא מדבר בהגיון, כי לא הכרת אותי בגיל צעיר יותר, וככל שאתה יודע ייתכן שאז הייתי עוד יותר "לא חכם" ממה שאני היום. אבל הגיון הוא לא משהו שאתה מרשה לו להכנס לשיחה איתי; כשהתותחים רועמים ההגיון ישן. זה מעלה אצלי את המחשבה שלטובת קוראים תמימים אולי יש טעם בניתוח הרטוריקה המבריקה וההגיון הצרוף שלך ושל ידידיך כפי שהם מתבטאים באותו אשכול (על אתיקה, נימוסים והגינות בסיסית מוטב לעבור בשתיקה), אבל זה יצטרך להדחות לפחות עד אחרי אותה "תשובה רצינית" וזאת תהיה טירחה לא קטנה.

ולגבי אותה שאלה ששאלתי, פשוט ניסיתי להוריד אותך (או שהיה זה אשקרה, או אולי איאמזי, אני לא זוכר כרגע (וזאת הזדמנות מצויינת בשבילך להזכיר את עניין הגיל שלי) משביל המלחמה ע"י העברת הדיאלוג לפסים פחות התנצחותיים, אבל הייתי נאיבי. בלשונך "נפלתי" ואני אוסיף "בגדול". הנה מצאתי דבר אחד שאנחנו מסכימים עליו!

אם כמות גדולה של מים נשתים עלולה לגרום למתן שתן בשעור גבוה יותר מזאת ששתית, כי אז מים הם באמת חומר משתן (לפחות מים באותה כמות גדולה). אחרת, הערה (1) בתגובה שלי (להערת "סבבה...") עדיין תקפה.

הנה, שוב לא הבנת. "שוב פעם נפלת" כוון לשאלה עם רמת הייצור הנפגעת של ה-ADH בשתייה מרובה ("וראה הודעתי הקודמת"). וגם את השאלה לא הבנת, כי זה בדיוק מוכיח שמים הם חומר משתן, ולכן הערתך "
ואם האלכוהול היה גורם להגברת כמות השתן רק בכמות המים שנוצרים בפירוק שלו ההסתייגות שלך היתה במקום", שמצביעה על כך שההסתייגות לא במקום (צריך להסביר הכל מילולית כי אתה ממשיך לטעות), אינה תקפה.
דבר שני, שיעור בסיסי בלוגיקה: "מחכימים עם הגיל" לא צריך לבטא את חכמתך שלך, אלא את ההבדל בין חכמתך בגילך המתקדם לעומת חוכמת הצעירים ממך. ומאחר שיש כאן בפורום נערים בני 16 שהיו מביישים אותך בשיחה, "מחכימים עם הגיל" לא תקף גם במקרה שלך.
אבל אתה יודע מה, לך על זה. כתוב את תגובתך הרצינית והחובקת באותו אשכול. אני אישית לא הייתי מוותר לחבורת זבי החוטם הזאת, שאתה יכול להיות אבא שלהם, ועוד להעליב אותך בצורה כזאת. הם אפילו לא בוחלים באמצעים אנטי מוסריים כמו לנפנף בתואר אוניברסיטאי גבוה, כאילו הם יודעים הכל (שונא את זה אצל אנשים צעירים. כאילו שה-15 שנות לימודים שלהם שוות משהו לעומת חכמת החיים שצברת ("אני שכחתי מה שאתה עוד לא הספקת ללמוד"!)). אני במקומך לא הייתי בוחל בשום אמצעי להראות, לא רק שאני לא מפגר כמו שמוציאים אותי, אלא גם שהם לא כאלה מתוכחמים כמו שהם חושבים.
בחייך ג'ו, אתה מונע כולך מ"אד הומינם" אחד גדול. אני עוקץ אותך כל הזמן כדי לראות אם מה שמעניין אותך הוא באמת ה-ad rem ואתה תמיד נופל מחדש.

וחיפוש זריז על סטטינים ועל מלח מראה בדיוק את מה שאתה רוצה, אז? אנחנו כבר יודעים שאתה מגבש דעות על פי ה"קונצנזוס בעולם".

אתם יודעים מה זה משתן? לא אמרתי שאי אפשר להתייבש משתייה מרובה של אלכוהול, אבל משתן הוא לא.

כמובן כמובן, ואחרי שנחפש מה זה סטטינים ואיך קישרת את זה לנושא, תביא עוד תת-חומר שהוא בעצם העניין פה.
משחקי מילים. אלכוהול משתן.

לפי החבר שלך למעלה מסתבר שכל נוזל שאתה מכניס לגוף הוא משתן. מושג מאוד שימושי.

הנה, שוב לא הבנת. "שוב פעם נפלת" כוון לשאלה עם רמת הייצור הנפגעת של ה-ADH בשתייה מרובה ("וראה הודעתי הקודמת"). וגם את השאלה לא הבנת, כי זה בדיוק מוכיח שמים הם חומר משתן, ולכן הערתך "
ואם האלכוהול היה גורם להגברת כמות השתן רק בכמות המים שנוצרים בפירוק שלו ההסתייגות שלך היתה במקום", שמצביעה על כך שההסתייגות לא במקום (צריך להסביר הכל מילולית כי אתה ממשיך לטעות), אינה תקפה.
דבר שני, שיעור בסיסי בלוגיקה: "מחכימים עם הגיל" לא צריך לבטא את חכמתך שלך, אלא את ההבדל בין חכמתך בגילך המתקדם לעומת חוכמת הצעירים ממך. ומאחר שיש כאן בפורום נערים בני 16 שהיו מביישים אותך בשיחה, "מחכימים עם הגיל" לא תקף גם במקרה שלך.

אבל אתה יודע מה, לך על זה. כתוב את תגובתך הרצינית והחובקת באותו אשכול. אני אישית לא הייתי מוותר לחבורת זבי החוטם הזאת, שאתה יכול להיות אבא שלהם, ועוד להעליב אותך בצורה כזאת. הם אפילו לא בוחלים באמצעים אנטי מוסריים כמו לנפנף בתואר אוניברסיטאי גבוה, כאילו הם יודעים הכל (שונא את זה אצל אנשים צעירים. כאילו שה-15 שנות לימודים שלהם שוות משהו לעומת חכמת החיים שצברת ("אני שכחתי מה שאתה עוד לא הספקת ללמוד"!)). אני במקומך לא הייתי בוחל בשום אמצעי להראות, לא רק שאני לא מפגר כמו שמוציאים אותי, אלא גם שהם לא כאלה מתוכחמים כמו שהם חושבים.
בחייך ג'ו, אתה מונע כולך מ"אד הומינם" אחד גדול. אני עוקץ אותך כל הזמן כדי לראות אם מה שמעניין אותך הוא באמת ה-ad rem ואתה תמיד נופל מחדש.
שוב נואשתי מהאפשרות לנהל איתך שיחה בנוסח שיש לי בו עניין (תרגום לשפה שאתה מבין: ניצחת! הוכחת! הראית! אתה גדול!). רק בקשה אחת עוד יש לי, כדי שלא אגרר שוב לעיסוק חסר התוחלת הזה: אם אתה עונה להודעה שלי, כשאתה מביא דברים במרכאות (כמו, למשל, "אני שכחתי מה שאתה עוד לא הספקת ללמוד"!) תציין בבקשה שאינך מצטט אותי, שמא יש בקהל עוד זקנים פותים שעלולים לטעות בכך. תודה.

לפי החבר שלך למעלה מסתבר שכל נוזל שאתה מכניס לגוף הוא משתן. מושג מאוד שימושי.
אם כל נוזל שאתה מכניס לגוף גורם לך להשתין יותר מכמות הנוזל הנכנסת, אתה צודק. אלכוהול, עפ"י המקורות שאני ראיתי, עושה את זה. אם לא, הטענה שלך צריכה להיות מופנית למילונאים שלא טרחו להגדיר "משתן" בצורה שלא תכליל מים ברשימת החומרים המשַתנים.

הצעה קטנה: במקום לחזור על הדגם ההתנצחותי תן את ההגדרה שלך ל"חומר משתן" והראה שאלכוהול לא נופל תחת ההגדרה. לא יותר פרודוקטיבי?

אפשר להגיד ש "אלכוהול משתן"="לחם משמין"="12 חזרות מנפח"
עתידות מבזוקה: אם תמשיך כך, כשתגדל תהיה דוקטור!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית