הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרופיל שומנים

• פותח/ת השרשור DarY
  • פורסם בתאריך

DarY

משתמש משקיע
3,705
2,496
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,104
3,705
2,496
עשיתי בדיקת דם לפני כמה זמן ובפרופיל שומנים יצא לי ככה:

163.00 כלסטרול
79.00 טרגליצרידים
40 HDL
106 LDL

השאלה אם זה תקין או יש מה להלחץ ולבדוק את הנושא טיפה

• פותח/ת השרשור
השאלה שלי אם היחס בין HDL LDL תקין והיחס בין הטרגלצרידים לכולסטרול תקין

הHDL שלך נמוך באופן טיפה מדאיג. זרוק פרטים עלייך, בן כמה אתה, כמה שוקל מה אוכל ביום יום...

• פותח/ת השרשור
כשעשיתי את הבדיקה שקלתי 100 בשיא המאסה איזור 20 אחוז שומן אוכל יחסית הרבה שומן אבל בעיקרו מביצים ובינה ובשר זהו חוץ מזה

כמה פחמימות אתה צורך ומה מקורן? המספרים שרשמת רומזים שאתה לא שהתפריט שלך כולל לא מעט פחמימות.

• פותח/ת השרשור
הפחממות שם היו מכל דבר אם זה אורז ותפוחי אדמה וקורנפלקס עם חלב ומהצד השני עוגיות הרבה פירות ומתוקים מה יכול ליהיות הסיבה שHDL נמוך?

הפחממות שם היו מכל דבר אם זה אורז ותפוחי אדמה וקורנפלקס עם חלב ומהצד השני עוגיות הרבה פירות ומתוקים מה יכול ליהיות הסיבה שHDL נמוך?

חוסר בשומן רווי וכמות כזו של סוכרים (בעיקר קורנפלקס, עוגיות ופירות) יגרמו ל- HDL נמוך (כמו במקרה שלך) ולטריגליצרידים גבוהים (אם כי אצלך זה בסדר). גם ה- LDL בסדר.

נקה את התזונה שלך ובדוק בעוד 3 חודשים. אני מהמר שתהיה מרוצה.

• פותח/ת השרשור
חוסר בשומן רווי וכמות כזו של סוכרים (בעיקר קורנפלקס, עוגיות ופירות) יגרמו ל- HDL נמוך (כמו במקרה שלך) ולטריגליצרידים גבוהים (אם כי אצלך זה בסדר). גם ה- LDL בסדר.

נקה את התזונה שלך ובדוק בעוד 3 חודשים. אני מהמר שתהיה מרוצה.
זה אומר להוריד פרוקטוז ולהכניס יותר פחממה מורכבת? אורז, תפוחי אדמה ש"ש וכאלה? להמעיט בסוכר לבן?

שומן רווי יש לי אני אוכל 4 ביצים ביום , גבנצ , ובשר

זה אומר להוריד פרוקטוז ולהכניס יותר פחממה מורכבת? אורז, תפוחי אדמה ש"ש וכאלה? להמעיט בסוכר לבן?

שומן רווי יש לי אני אוכל 4 ביצים ביום , גבנצ , ובשר

צמצם את הפירות ל 1-2 ביום, בלי שיבולת שועל (דגן), להוריד סוכר לבן כמה שיותר ולהפחית גם באורז ובתפו"א. רק לחודש. עשה בדיקת דם בסוף החודש, מדוד היקפים לפני ואחרי וספר איך היה.

הביצים של היום מפוצצות באומגה 6 ככה שיותר מדי זה לא מומלץ, אם כבר אז ביצים אורגניות(בהנחה שזה לא שקר).
גם תימנע משמנים צמחיים כמו קנולה, סויה וכדומה.

• פותח/ת השרשור
צמצם את הפירות ל 1-2 ביום, בלי שיבולת שועל (דגן), להוריד סוכר לבן כמה שיותר ולהפחית גם באורז ובתפו"א. רק לחודש. עשה בדיקת דם בסוף החודש, מדוד היקפים לפני ואחרי וספר איך היה.
אז מאיפה כן להביא פחממות?

הביצים של היום מפוצצות באומגה 6 ככה שיותר מדי זה לא מומלץ, אם כבר אז ביצים אורגניות(בהנחה שזה לא שקר).
גם תימנע משמנים צמחיים כמו קנולה, סויה וכדומה.

אפשר לקנות ביצי אומגה 3.

מה הבעיה עם תפוחי אדמה? זה גם שורש כמו בטטה, וממה שהבנתי הערך גליקמי לא מהווה פקטור וזה יותר העומס גליקמי שצריך להסתכל עליו.

תפוח אדמה שייך למשפחת הסולניים, אליה שייכים, בין השאר, החציל, הפלפל החריף והרגיל ועגבניות. ישנם אנשים שרגישים לחומרים שיש בצמחים האלה ולכן יש להימנע מצריכה מוגזמת שלהם ומי שרגיש, צריך להימנע מהם לחלוטין.

תפוח אדמה שייך למשפחת הסולניים, אליה שייכים, בין השאר, החציל, הפלפל החריף והרגיל ועגבניות. ישנם אנשים שרגישים לחומרים שיש בצמחים האלה ולכן יש להימנע מצריכה מוגזמת שלהם ומי שרגיש, צריך להימנע מהם לחלוטין.[/QUOTE]

יש מצב שאני רגיש לזה ואני לא יודע?? כמו עם גלוטן שאומרים שהוא לא בריא לכולם.
שמעתי שיש עוד חודש בפארק ירקון איזה כנס של פליאו, בטח יהיה מעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית