הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על פרופיל צריכת חלבון יומית

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
לצורך השאלה בלבד, שלושה שני בני אדם זהים לחלוטין במשקל, גובה ותכנית האימון שלהם, זהים בגנטיקה ובמאפייני חילוף החומרים שלהם ובקיצור כאילו לקחו בן אדם ושכפלו אותו (רק לצורך השאלה). שלושתם צורכים כל אחד 140 גרם חלבון ביום.
  • הראשון צורך את ה-140 גר' חלבון ב-5-6 פעימות, כל פעם 18-25 גר' חלבון, בהפרש של 2-4 שעות. למשל, קופסת טונה בבוקר, חטיף חלבון אחרי האימון, ארוחה מבושלת בצהריים, משקה חלבון אחה"צ, ועוד ארוחה בערב ואולי חטיף חלבון לאחר מכן.
  • השני צורך את ה-140 גר' חלבון ב-3 פעימות, כ-40-50 גר' חלבון בכל פעם.
  • השלישי צורך פשוט 70 גר' חלבון ב-2 פעימות או משהו בסגנון (או נניח 20 גר' בבוקר, 60 גר' בצהריים ו-60 גר' בערב.
האם אחד מבין ה-3 צפוי להתקדם טוב יותר באימונים שלו כתוצאה מפרופיל צריכת חלבון טוב יותר?

אני שואל כי קורה לי לפעמים שאני צם, לא בכוונה אלא מכורח היום, ואז בערב כדי להגיע למכסת החלבון הנדרשת אני צריך לבנות לעצמי ארוחה שכוללת משהו כמו 60 גר' חלבון. השאלה אם אני לכאורה "מפספס" חלק מהחלבון שנצרך בארוחה הזו מאחר והגוף בנוי לקלוט רק X גר' חלבון כל פעם ואני מכניס נניח 1.5X ואז מתוך זה חלק יורד לטמיון.

איך זה הולך?!

• הראשון צורך את ה-140 גר' חלבון ב-5-6 פעימות, כל פעם 18-25 גר' חלבון, בהפרש של 2-4 שעות. למשל, קופסת טונה בבוקר, חטיף חלבון אחרי האימון, ארוחה מבושלת בצהריים, משקה חלבון אחה"צ, ועוד ארוחה בערב ואולי חטיף חלבון לאחר מכן.

זה האידיאל אבל אי אפשר לקשור את זה בשיפור ביצועים ומדובר על יתרון מינורי.

ראה סעיפים 4 ו-6,
https://www.facebook.com/groups/FitTlk/posts/2792865794338918/

בקשר למה ששאלת פעם שעברה על צריכת חלבון מוצק / נוזלי,
חלבון מאבקה עדיף על חלבון מהמזון? – צוות EVB

בהצלחה

אין הבדל משמעותי... גם במקרה של אנשים שעושים Intermittent fasting.

ואז עולה השאלה, האם שווה בכלל להשקיע ולתכנן כל כך הרבה בשביל זה? בעיני חד משמעית לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית