הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ עזרה בבדיקות דם(פירוק שריר גבוה) למישהו שמבין בבקשה

• פותח/ת השרשור itay301
  • פורסם בתאריך

itay301

משתמש פעיל
948
4
נק' מוניטין:
244
948
4
G-max
עשיתי אתמול בדיקות דם אחרי 3 ימים של מנוחה כללית ללא אימונים לאחר שגם יום חמישי האחרון עשיתי בדיקות דם שיצאו לא טוב
עכשיו אחרי שדיברתי עם הרופאה הפירוק שריר שלי היה גדול מדיי פעם שעברה או הפירוק חלבון (אני לא בטוח ) אבל הקריאטינין וה creatine kinase שלי היו גבוהים מאוד ופעם שעברה ביום חמישי הם היו בכלל מחוץ לטווח הרופאה אמרה לי שזה בגלל שהאימונים שלי בעצימות גבוהה מדיי ויש סכנה לכליות אם אני אמשיך ככה וצריך להוריד 30 אחוז ממאמץ באימונים (כרגע אני מתאמן SS וזה דיי בעיה )
כרגע התוצאות היו תקינות עדיין לעומת יום חמישי שיכול להיות שסתם היתה טעות או משו אבל מישו יודע אם זה בסדר שזה ככה במאמץ של SS או שאם אני ימשיך ככה יש סיכוי שאני באמת ייפגע לעמצי בכליות.... ?
תודה לעוזרים

עשיתי אתמול בדיקות דם אחרי 3 ימים של מנוחה כללית ללא אימונים לאחר שגם יום חמישי האחרון עשיתי בדיקות דם שיצאו לא טוב
עכשיו אחרי שדיברתי עם הרופאה הפירוק שריר שלי היה גדול מדיי פעם שעברה או הפירוק חלבון (אני לא בטוח ) אבל הקריאטינין וה creatine kinase שלי היו גבוהים מאוד ופעם שעברה ביום חמישי הם היו בכלל מחוץ לטווח הרופאה אמרה לי שזה בגלל שהאימונים שלי בעצימות גבוהה מדיי ויש סכנה לכליות אם אני אמשיך ככה וצריך להוריד 30 אחוז ממאמץ באימונים (כרגע אני מתאמן SS וזה דיי בעיה )
כרגע התוצאות היו תקינות עדיין לעומת יום חמישי שיכול להיות שסתם היתה טעות או משו אבל מישו יודע אם זה בסדר שזה ככה במאמץ של SS או שאם אני ימשיך ככה יש סיכוי שאני באמת ייפגע לעמצי בכליות.... ?
תודה לעוזרים
הנה העצה הכי טובה שתקבל כאן: לך להתייעץ עם עוד רופא, רצוי נפרולוג ולא עם הפורום המכובד הזה. עודף קריאטינין הוא לא משהו שמומלץ להתעלם ממנו, גם אם שלושים אנשים יגידו לך אחרת.

קריאטינין פוגע בכליות. זה יפה. רופאה מצוינת.
זה בערך כמו להגיד שלויקוציטים גורמים למחלה.

לכל מתאמן סדיר יש רמות קריאטינין גבוהות מהרגיל (לפעמים עד פי 10, אבל זה כבר יותר נדיר). אם אתה לוקח קריאטין זה גם מאוד משפיע על הקריאה. השאלה מה בדיוק קורה שם, תצטרך לעשות בדיקות אחרי מנוחה קצת יותר ארוכה מאימונים.

• פותח/ת השרשור
לכל מתאמן סדיר יש רמות קריאטינין גבוהות מהרגיל (לפעמים עד פי 10, אבל זה כבר יותר נדיר). אם אתה לוקח קריאטין זה גם מאוד משפיע על הקריאה. השאלה מה בדיוק קורה שם, תצטרך לעשות בדיקות אחרי מנוחה קצת יותר ארוכה מאימונים.
אוקיי תודה רבה לכם לקחתי בחשבון את העניין של האימונים וברור לי שלאדם מתאמן יש חריגות שהם נורמאליות והם בגבול הבסדר , ובגלל זה שאלתי כדי להיות בטוח ולא תמיד הדיעה של הרופאים תופסת לגבי מתאמנים , התבקשתי לעשות את הבדיקות דם לאחר 3 ימי מנוחה כללית ועשיתי את זה ובאמת הקריאטינין היה נמוך יותר (עדיין גבוה מהרגיל אבל לא מעבר לגרף)
עשיתי הפסקה מהקריאטין לפני שבוע וקצת בגלל ווריקוצלה שמציקה לי ועד הניתוח אין טעם לקחת סתם את הקריאטין אני ייקח אותו שוב שאני יחזור להתאמן שוב כמו שצריך
ועוד משהו לגבי הרופאה הפסקתי להקשיב לה מהרגע שהיא אמרה שקריאטין זה סתם שטויות ואבקת חלבון זה מסוכן ואסור לקחת את זה כי זה פוגע ... שתהיה בריאה באמת אפילו לא ניסיתי להתווכח....

אני לא הייתי מטאטא את זה לצד כל כך מהר. זה נכון שהרמות יותר גבוהות אצל מתאמנים, אבל זה לא שולל בעיות נוספות. הפסקת את הקריאטין, יופי, תעשה עוד בדיקה עוד כמה שבועות.

• פותח/ת השרשור
אני לא הייתי מטאטא את זה לצד כל כך מהר. זה נכון שהרמות יותר גבוהות אצל מתאמנים, אבל זה לא שולל בעיות נוספות. הפסקת את הקריאטין, יופי, תעשה עוד בדיקה עוד כמה שבועות.
זה ברור אני איתך בדיעה אני עושה בדיקות חוזרות עוד חודש קבעו לי כבר . תגיד רק משו - לדעתך אני יכול להמשיך לבנתיים את האימונים רגיל (SS) או שכדאי להוריד את הרמה של האימונים כרגע קצת ?

אתה באמת תאמין למפגרים פה שמזלזלים ברופאים? לא מבינים כלום מהחיים..
תשאר עם העצה של הרופא שלך תוריד נפח או עצימות ותעשה שוב בדיקות..

אחי תפנה אותו לאלירן הוא יודע טוב בטח!! הוא קרא מאמרים ויש לו טיפה יד קדמית!!!

• פותח/ת השרשור
בדרך כלל אני מסכים עם מה שאתה אומר פה אבל במקרה הזה מדובר ברופאה אמנם טובה להרבה אנשים אבל ברמה של ספורטאים ופיתוח גוף היא לא נראה לי כלכך מבינה אז אולי באמת אני ייקבע מתישהוא עם רופא שמבין קצת יותר בתחום הרפואה בקרב ספורטאים. ודרך אגב אף אחד פה לא זלזל ברופאים שים לב שענו פה שדווקא אסור לזלזל בתוצאות של הבדיקות אבל הסיבה לכך יכולה להיות לווא דווקא בעיה אלא משהו נורמאלי אצל ספורטאים ... בקיצור אני ייזהר וייבדוק שוב את העניין תודה

בכל הבדיקות דם שעשיתי מ גיל 16 עד עכשיו (30) תמיד הקריאטינין שלי היה גבוה (חרג בקצת מעל הגבול העליון) הרופאה גם אז אמרה לי שזה בגלל שאני מתאמן ושאם היו לי איזשהי בעיות בכליות היא הייתה מצליחה לראות את זה בבדיקה עצמה במקומות אחרים, מה הייתה התוצאה של הבדיקה שלך ?

רופאים לא טועים לעולם אחי. למשל הטענה שאימוני משקולות פוגעים בכליות היא ידועה כנכונה ומוכחת מחקרית. בעצם, לא צריך אפילו מחקרים, לרופא יש ניסיון בשטח. הוא ס1ס.

• פותח/ת השרשור
בכל הבדיקות דם שעשיתי מ גיל 16 עד עכשיו (30) תמיד הקריאטינין שלי היה גבוה (חרג בקצת מעל הגבול העליון) הרופאה גם אז אמרה לי שזה בגלל שאני מתאמן ושאם היו לי איזשהי בעיות בכליות היא הייתה מצליחה לראות את זה בבדיקה עצמה במקומות אחרים, מה הייתה התוצאה של הבדיקה שלך ?
בבדיקות הקודמות זה היה מחוץ לטווח ואחרי 3 ימי מנוחה כללית זה היה בטווח(תקין עם סטייה לעודף) 1.1MG לעומת הבדיקה הראשונה שהיה 1.3MG שהטווח התקין הוא עד 1.2MG
בקיצור הבדיקות האחרונות שעשיתי יצאו תקינות. מעודד לדעת שזה נורמאלי וקיים אצלך כבר 14 שנה ללא בעיות תודה על התגובה !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית