הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם סקוואט פוגע בגובה?

liavatrix

משתמש מתחיל
87
0
נק' מוניטין:
0
87
0
חיפשתי וחיפשתי, ולא מצאתי מחקרים שמוכיחים חד משמעית שסקוואט לא פוגע בגובה, מישהו מכיר כאלה?
אתם חושבים שסקוואט פוגע בגובה? (לא מדבר על גדילה.. על *גובה*)
אני חייב לציין שאני גם נער מתבגר בגיל 16 אז אני עוד יותר דואג לגבי הגובה שלי(זה לא משנה כמה הוא.. אני פשוט רוצה לגבוה עוד)

ונניח וזה פוגע, נראה לכם שחודשיים של סקוואט עלולים באמת להוות נזק בלתי הפיך ?

חיפשתי וחיפשתי, ולא מצאתי מחקרים שמוכיחים חד משמעית שסקוואט לא פוגע בגובה, מישהו מכיר כאלה?
אתם חושבים שסקוואט פוגע בגובה? (לא מדבר על גדילה.. על *גובה*)
אני חייב לציין שאני גם נער מתבגר בגיל 16 אז אני עוד יותר דואג לגבי הגובה שלי(זה לא משנה כמה הוא.. אני פשוט רוצה לגבוה עוד)

ונניח וזה פוגע, נראה לכם שחודשיים של סקוואט עלולים באמת להוות נזק בלתי הפיך ?

שאומרים שסקוואט לא פוגע בגדילה הכוונה גם לגובה אל תדאג ...

גובה = חלק מההיתפתחות = גדילה.
אז אם משקולות לא פוגעות בגדילה, למה שסקוואט כן?

• פותח/ת השרשור
גובה = חלק מההיתפתחות = גדילה.
אז אם משקולות לא פוגעות בגדילה, למה שסקוואט כן?

למה בן אדם יותר גבוה בבוקר? כי הוא רק קם ממצב שכיבה, שבו כל חוליות הגב התרחבו להם בחופשיות, ברגע שנעמדת החוליות מתחילות להידחס ולהצטופף ובכך הגוף "מתקצר". שאני מסתכל על עצמי עושה סקוואט, אני בעצם קולט שבתרגיל הזה אני מעצים את העיקרון הזה, המוט מפעיל לחוץ על החוליות ובלי שום קשר לפגיעה בהם הוא דוחס אותם ומונע מהם להימתח, שחקני כדורסל לעומת זאת נמתחים על מנת להגיע לסל ולכן ילדים שמשחקים כדורסל בגילאים שלי גובהים בצורה ממש יפה.
משתי העקרונות האלה הסקתי שיכול להיות שסקוואט באמת יגנוב לי כמה ס''מ שאני יכול לגבוה בלעדיו, הוא אולי "לא יפגע" בי, אבל אני חושב שהוא בהחלט לא יעשה אותי גבוה כמו שאני צריך להיות.

הטענה שלי היא בעצם שילוב של כל מיני הערות מאנשים שקיבלתי, כל מה שאני רוצה זה הוכחה-מדעית/מחקר שיוכיח אחרת

למה בן אדם יותר גבוה בבוקר? כי הוא רק קם ממצב שכיבה, שבו כל חוליות הגב התרחבו להם בחופשיות, ברגע שנעמדת החוליות מתחילות להידחס ולהצטופף ובכך הגוף "מתקצר". שאני מסתכל על עצמי עושה סקוואט, אני בעצם קולט שבתרגיל הזה אני מעצים את העיקרון הזה, המוט מפעיל לחוץ על החוליות ובלי שום קשר לפגיעה בהם הוא דוחס אותם ומונע מהם להימתח, שחקני כדורסל לעומת זאת נמתחים על מנת להגיע לסל ולכן ילדים שמשחקים כדורסל בגילאים שלי גובהים בצורה ממש יפה.
משתי העקרונות האלה הסקתי שיכול להיות שסקוואט באמת יגנוב לי כמה ס''מ שאני יכול לגבוה בלעדיו, הוא אולי "לא יפגע" בי, אבל אני חושב שהוא בהחלט לא יעשה אותי גבוה כמו שאני צריך להיות.

הטענה שלי היא בעצם שילוב של כל מיני הערות מאנשים שקיבלתי, כל מה שאני רוצה זה הוכחה-מדעית/מחקר שיוכיח אחרת
חחחחחחחחחחחחחח בטח,אין מחקר שסקוואט לא פוגע\פוגע בגדילה וגם לא יהיה מפני שכל אחד שונה ואין אנשים שהם בדיוק אותו הדבר.

אני מכיר בן אדם שהיה מטר שמונים ושבע. הוא עשה סקוואט במשך 19 שנים ועכשיו הוא מטר חמישים ושש.
אבל הוא טנק, אז היה שווה את זה.

אוקיי קחי את מה שאמרת ועכשיו סתכל על אלו שעושים סקוואטים 10-20 שנה או סתכל על המתחרים בתחרויות של סקוואט - לפי התיאוריה שלך האנשים האלה אמורים להיות פחות ממטר גובה ..... בקיצור גם אם מה שאתה אומר נכון אחרי שאתה במנוחה אתה תחזור שוב למצב הרגיל ....

התאוריה של פותח האשכול נכונה. אני ממש לא אוהב את הגישה של האנשים פה שאומרים הרופאים מטומטמים ואני יודע הכל. לחץ על החוליות במשקלים גבוהים יכול לגרום הרבה נזקים. אל תגזים במשקלים והכל יהיה בסדר(כאב שאתה מרגיש שהוא לא שריר או תחושה מוזרה ישר תחשוד בסקוואאט או במה שאתה עושה כדי שלא תחמיר את הפציעה אם תהיה)

התאוריה של פותח האשכול נכונה. אני ממש לא אוהב את הגישה של האנשים פה שאומרים הרופאים מטומטמים ואני יודע הכל. לחץ על החוליות במשקלים גבוהים יכול לגרום הרבה נזקים. אל תגזים במשקלים והכל יהיה בסדר(כאב שאתה מרגיש שהוא לא שריר או תחושה מוזרה ישר תחשוד בסקוואאט או במה שאתה עושה כדי שלא תחמיר את הפציעה אם תהיה)

ישר לחשוד בסקוואט?
בתור אחד שעשה מספיק מסעות עם משקלים כבדים בצבא, ובתור אחד שמתעסק עם משקלים בשני אימונים ביום לפעמים, אני 1.83
ולגבי רופאים, הם לא מטומטמים. אבל אף רופא לא יקח אחריות על ילד/נער שהולך לבצע תרגיל כזה מורכב עם משקל כבד.
ממש לא אכפת לו מההישגים שלך במכון.
אכפת לו איך לשמר אותך כאדם בריא ובטוח, ומה לעשות שכולם אוהבים פה למשוך ללחוץ ולעשות סקוואט.
ואיך לעזאזל כולם נדבקים ישר לסקוואט ודדליפט כל הזמן?
זאת העצלנות שדוחפת את אותם האנשים להעיף את התרגילים הללו מהאימון בכל מחיר?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא מבין למה ישר קופצים עליי.. הבאתי תאוריה, אתם לא מסכימים? תוכיחו אחרת!
לא התכוונתי שסקוואט יעשה אותך נמוך יותר, הוא פשוט ייקח ממך את הס''מ הנוספים שהגוף שלך צריך לגבוה (במיוחד בגיל ההתבגרות)..
עד עכשיו לא ראיתי פה תגובה 1 רצינית שיכולה להסביר לי את העניין..

זה לא מעצלנות.. אלה 2 התרגילים שנותנים ההכי הרבה מוטיבציה בגלל המשקלים הגבוהים ואני אישית מחכה לזה כל האימון

לא התכוונתי שסקוואט יעשה אותך נמוך יותר, הוא פשוט ייקח ממך את הס''מ הנוספים שהגוף שלך צריך לגבוה (במיוחד בגיל ההתבגרות)..

א. אתה טוען טענה, חובת ההוכחה היא עליך, לא על אחרים.
ב. אתה מוזמן להריץ חיפוש. הנושא נטחן מספיק פעמים. סקוואט וחדר כושר לא פוגעים בגדילה ולא בטיח. חלאס עם הליצנות. (מופנה לכל המשתתפים באשכול, גם אם הם לא מצוטטים.)

לא קופצים עלייך, אבל כל פעם זה נפתח מחדש, וכל פעם כולם חוזרים לסקוואט שלהם בשקט.

אתה חייב להבין שכשאתה בן 14 אף אדם בעולם לא יכול לנבא במדויק לאיזה גובה תגיע בתחילת שנות העשרים לחייך(בלי קשר לסקוואט).
אז איך תעשה עכשיו מחקר כשלכל אדם גנטיקה אחרת ופוטנציאל גביהה אחר?

אני ינסה להסביר בצורה הכי פשוטה הגוף שלך לא יודע את הבדל בין שכיבת שבו אתה דוחס את המישקל הגוף נגד הריצפה לבין שניי מישקולות של דאבל
אותו דבר לגבי הסקוואט שאתה יושב אם תיק על ריצפה את לא קורה לך כלום
לגבי התאוריה שלך תאמין שאם זה היה קורה לחוליות שלך כול סקוואט הייתה יודע המצב שאתה מתאר היה פשוט משתק אותך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית