הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה חודשיים במכון, הערכת א"ש והתייעצות

• פותח/ת השרשור Nov12
  • פורסם בתאריך

Nov12

משתמש מתחיל
66
0
נק' מוניטין:
0
66
0
חודשיים במכון נתונים:
גובה: 165
משקל: 63.8
בתקופת מסה.

לפני שאתם מביטים בתמונות ומסיקים מסקנה, אני חייב לבקש שלא תתייחסו לחזה שלי לצורך אינדיקציה של א"ש מהסיבה הפשוטה שיש לי גינקומסטיה והשומנים בחזה לא מעידים על א"ש כללי. תודה.

קר:
http://img7.imageshack.us/img7/3361/20120912111611.jpg
חם:
http://img825.imageshack.us/img825/3290/19920315.png

לדעתכם אני צריך להתחיל חיטוב? עוד חודשיים וחצי אני מתגייס ואם אחוז השומן שלי הוא מה שאני חושב שהוא אז הגעתי למטרה של המסה. מה אתם אומרים?

תודה.

• פותח/ת השרשור
המבנה של החזה שלי באמת שונה, יש בו בקע כזה והוא לא שטוח כמו אצל הרוב. אבל בנוסף לצורת החזה, מאז שהייתי קטן הוא היה שומני (גם כששאר הגוף היה על אחוז שומן נמוך) וזה אף פעם לא עבר. לפי מה שקראתי באינטרנט ומה שהרופא אמר לי יש לי גינקומסטיה. לצערי לא יצא לי לעשות בדיקה בגלל הגיוס הקרוב שלי.

תשמע,אולי לפי ההגדרות של הרופאים יש לך. אבל יש לך צורה אסתטית . אין סיבה לבזבז כסף על הניתוח הזה במצבך

• פותח/ת השרשור
אוקיי, טוב לשמוע. גם ככה לא תכננתי לעשות את הניתוח לפני הגיוס, אבל אני לא אשקר ואגיד שזה לא מפריע לי.

לנושא עצמו, מהו אחוז השומן שלי והאם אני צריך להתחיל חיטוב?

גבר, בלי קשר לאחוזי שומן אתה צריך עוד הרבה מסה.
יש לך מסה ממוצעת מינוס כרגע ואחרי חיטוב לא ישאר ממך כלום.

• פותח/ת השרשור
אני מקבל את מה שאתה אומר.
אבל עכשיו אני מבולבל, מצד אחד קראתי שכשמגיעים ל17-18 א"ש כדאי להתחיל מסה כי מהשומנים אח"כ יהיה הרבה יותר קשה להפטר. ומצד שני עדיין חסרה לי מסת שריר שלא ניתן להעלות אותה בלי עלייה מקבילה באחוזי שומן.

אני חייב להודות שעד עכשיו המסה שלי הייתה לא הכי "נקייה" נגיד ככה, הגעתי אחרי כל יום ל80-90 גר' שומנים ומעלה כשאני צריך 64 גר' (גר' שומן לכל ק"ג גוף).
מה אני עושה מכאן? מסה נקייה בלי לעבור את כמות השומנים ביום שאני צריך? לשלב אולי אירובי?

קטונתי מלחלק עצות בנושא תזונה, אבל עושה רושם שאתה עדיין לא ב 18 א"ש (יתקנו אותי מבינים ממני אם אני טועה)
אני הייתי מציע לך להמשיך מסה ולהשתדל לא לחרוג מהערכים שלך.
וכמובן למצוא תוכנית מסה טובה.

• פותח/ת השרשור
קראתי פה קצת והפנמתי דברים, ובהתאם לכך:
החלטתי להמשיך מסה ולעבור מתוכנית ABולשיט לSS.
מה גם שעד עכשיו עשיתי מסה כמו אידיוט בלי מעקב קלורי נכון וסתם אכלתי מה שטעים, והכנסתי יותר מדי שומן ככה שהעלייה שלי (סה"כ 4 קילו בפחות מחודשיים) הייתה בערך 1:1 שומנים לשריר (להוציא בצד את הנוזלים), כשעם מסה נכונה אפשר לייעל את העלייה בצורה טובה הרבה יותר.
קיצר הגיע הזמן להתחיל לעבוד באמת, לשים זין על מאמני כושר שרשום להם "מיתוסים" על המצח, לאכול כמו בנאדם ולשם שינוי לשמור על כמות השומנים שאני מכניס, ולהמשיך לישון 12 שעות כמו מתבגר מנייאק לפני צבא.
לצערי מניסיון אני יודע שאני לא יכול להכניס את כמות הערכים התזונתיים שאני צריך בשביל המסה. בגלל זה אני אעזר בחצי סקופ בערך של גיינר כל יום להשלמת ערכים.

יש לי שאלה של מתחילים:
בימים האחרונים שעקבתי אחרי הערכים התזונתיים שלי יצא לי סופי 2000~ קלוריות (אני צריך 2450 לפי חישוב RMR) כשהחלבונים והפחמימות זה בדיוק כמה שאני צריך והשומנים 1.5 מעבר למה שאני צריך. אז מצד אחד הגוף קיבל את מנת החלבונים,פחמימות ושומנים שלו.. ומצד שני אני במחסור קלוריות לא קטן. האם המצב הזה בסדר, ואם לא מה עושים?

תודה.

קראתי פה קצת והפנמתי דברים, ובהתאם לכך:
החלטתי להמשיך מסה ולעבור מתוכנית ABולשיט לSS.
מה גם שעד עכשיו עשיתי מסה כמו אידיוט בלי מעקב קלורי נכון וסתם אכלתי מה שטעים, והכנסתי יותר מדי שומן ככה שהעלייה שלי (סה"כ 4 קילו בפחות מחודשיים) הייתה בערך 1:1 שומנים לשריר (להוציא בצד את הנוזלים), כשעם מסה נכונה אפשר לייעל את העלייה בצורה טובה הרבה יותר.
קיצר הגיע הזמן להתחיל לעבוד באמת, לשים זין על מאמני כושר שרשום להם "מיתוסים" על המצח, לאכול כמו בנאדם ולשם שינוי לשמור על כמות השומנים שאני מכניס, ולהמשיך לישון 12 שעות כמו מתבגר מנייאק לפני צבא.
לצערי מניסיון אני יודע שאני לא יכול להכניס את כמות הערכים התזונתיים שאני צריך בשביל המסה. בגלל זה אני אעזר בחצי סקופ בערך של גיינר כל יום להשלמת ערכים.

יש לי שאלה של מתחילים:
בימים האחרונים שעקבתי אחרי הערכים התזונתיים שלי יצא לי סופי 2000~ קלוריות (אני צריך 2450 לפי חישוב RMR) כשהחלבונים והפחמימות זה בדיוק כמה שאני צריך והשומנים 1.5 מעבר למה שאני צריך. אז מצד אחד הגוף קיבל את מנת החלבונים,פחמימות ושומנים שלו.. ומצד שני אני במחסור קלוריות לא קטן. האם המצב הזה בסדר, ואם לא מה עושים?

תודה.
מסקנה מצויינת, כל הכבוד.

לשאלתך, הגעת לכמות חלבונים ושומן שאתה צריך? כל השאר --> פחמימות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית