הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה|הנדסת תוכנה באוניברסיטה/ידע קודם.

redpowerlifter

משתמש פעיל
435
0
נק' מוניטין:
44
435
0
רציתי לדעת אם מישהו היה במסלול של הנדסת תוכנה באוניברסיטה. וכמובן אם מצריך ידע קודם בשפות הweb.
השאלה שלי אם צריך לשבת המון המון שעות מול המחשב, וכמובן לשמוע המלצות/ביקורת על הנדסת תוכנה או דברים בסגנון.
facepalm

השאלה שלי אם צריך לשבת המון המון שעות מול המחשב
אחי למד הנדסת תוכנה באוניברסיטת ת"א, לא צריך ידע מוקדם בתכנות בכלל אבל זה יכול לעזור. לגבי השאלה האם צריך לשבת המון מול מחשב, אם זה מטריד אותך תשקול מקצוע אחר, כי זה מה שתעשה בעבודה במשך 10 שעות ביום.
רוב התואר הוא תיאורטי ופחות פרויקטים על המחשב למרות שיש גם כאלה מספיק.
התואר באוניברסיטת ת"א הוא תואר קשה כיוון שמשלב גם קורסים בהנדסת חשמל וגם קורסים של מדעי המחשב.

בגלל שבהנדסת תוכנה לא באמת מלמדים אותך לתכנת, האמירה "כי זה מה שתעשה בעבודה במשך 10 שעות ביום" זה בעצם "זה מה שתשאף לעשות במשך 10 שעות ביום" בגלל החוסר בניסיון (אבל אני מניח שזה תקף לעוד שלל מקצועות).
מצד שני, שאלת למשל על ASP.NET, אני לומד במכללה למנהל ושם מלמדים את זה, הרמה לא מספיקה בעליל, וגם בקורסים מתקדמים יותר (ASP.NET MVC) הרמה עדיין מצחיקה ופשוט לא מספיקה לשום דבר, נוגעים איתך בכמה נישות מאוד ספציפיות, ולרוב קורסים שנמשכים שבועות, יכלת כנראה ללמוד אותם לבד בבית.
אין בתארים האלה תועלת ממשית אם אתה רוצה לתכנת, הדרך הכי טובה שלך היא פשוט ללמוד לבד בבית (פורומים, ספרים, בלוגים) ופשוט לתכנת.

בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
אני אפילו לא צריך להיות בקורסים האלו בשביל להיות מתכנת בהייטק?
הטכניון אבל נמצא ברשימה קרוב לMIT הרוואד ושאר הגדול בקטע של ההנדסה והטכנולוגיה.
בכל מקרה..אם אני מתכוון לנסות להשתלב בהיי טק לא מומלץ לעשות תואר ראשון בהנדסת תוכנה? באמת שעדיף ללמוד לבד?
וככה בעצם אני אוכל ללמוד דברים אחרים במכללה/אוניברסיטה ועדיין להשתלב בתחום?

"זה מה שתשאף לעשות במשך 10 שעות ביום"
קודם כל אני מסכים איתך שבוגרי תארים חסרים פעמים רבות ידע פרקטי, מצד שני בוגרי הנדסת תוכנה מאוניברסיטת ת"א / טכניון מקבלים משכורות מאוד יפות כבר כבוגרים, כך שכנראה יש להם ערך עבור המעסיק ובשורה התחתונה זה מה שחשוב לך כבוגר התואר.
לפותח השרשור, הדבר החשוב יותר, זה מה אתה רוצה לעשות בסיום הלימודים.

אם אתה רוצה ללמוד PHP לא צריך ללכת לאוניברסיטה ל4 שנים, אפשר ללמוד לבד בבית ולהשלים את החומר בשבועיים.

• פותח/ת השרשור
קודם כל PHP שפה ענקית, קשה לי להאמין שבשבועיים אפשר להשלים הכל.
דבר שני..אני לא חייב להיות בהנדסת תוכנה בשביל להיות בהיי טק?

http://www.hackeru.co.il/course_5_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1_%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94_%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9D_%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%95%D7%A7_%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%9D.html
יש שם קורס לפיתוח php ופיתוח תוכנות וכאלו.
השאלה היא אם זה אומר שיש תואר ראשון? כתוב שם שזה פותח לך אפשרות לתואר ראשון באוניברסיטאת בחו"ל..לא הבנתי מה הולך שם.

אתה לא חייב כלום, יש אנשים בתפקידים בכירים בהייטק בלי בגרות.
אם אתה עושה את העבודה טוב, יעסיקו אותך.
עניין של ידע (פורמלי או לא, לא משנה) וניסיון.

בגלל תחרות גדולה בהוה על משרות וכנראה גם בעתיד. כדאי מאוד שיהיה תואר ורצוי ממוסד נחשב.

ברור אם יש ניסיון תעסוקתי (צבא או ניסיון רלוונטי אחר) זה בונוס רציני בקבלה לעבודה.

למידה בבית והעשרה תמיד טובה, בעיקר אם היא עוזרת בראיון עבודה מקצועי.

לדעתי רוב העובדים במשרות ההיטק מגיעים עם ניסיון והשכלה רלוונטית. לא בטוח שהם בקודקוד או הכי טובים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית