עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אז בתכלס דדליפט לא משתלם.. ואיך לעזאזל פרס קשור?אני חושב שעמוד השדרה יכול להישחק כי אצלי יש 3 חוליות שחוקות וזה או מהדדליפט או מהפרס.
אז בתכלס דדליפט לא משתלם.. ואיך לעזאזל פרס קשור?
הפוך, יותר חזרות דופקות לך עוד יותר את הטכניקה בגלל העייפות.גם אני סובל מבעיה זהה למעלה משנה, פתאום באמצע סט בסקוואט או דדליפט אני מרגיש כאב ואז האימון שלי יחסית גמור, הפתרון שמצאתי זה להוריד משקלי עבודה ולעשות יותר חזרות, אני גם עושה סטיף דדליפט במקום הקלאסי.
אין מה לעשות, עבודה עם משקלים גבוהים מעמיסה על החוליות, במיוחד אם יש בעיה בטכניקה.
הפוך, יותר חזרות דופקות לך עוד יותר את הטכניקה בגלל העייפות.
אני מרגיש את הכאב מתי שאני חוזר הביתה ככה איזה חצי שעה - שעה אחרי האימון
אף פעם אל תאשים את התרגיל, תאשים רק את עצמך!אז בתכלס דדליפט לא משתלם.. ואיך לעזאזל פרס קשור?
אף פעם אל תאשים את התרגיל, תאשים רק את עצמך!
דדליפט לא פוגע בגב וגם סקוואט לא, טכניקה לקויה של דדליפט ושל סקוואט פוגעת בגב.
מה לעשות שכשמתאמנים בתוכניות כוח, שלא נדבר על מתחרים, לפעמים מזלזלים קצת בטכניקה, זו הקרבה שיש בכל ספורט.
בקשר לפרס, כשהייתי עושה פרס עם משקלי שיא הייתי מתעקם ממש אחורה כדי לסיים את החזרה ויכול להיות שזה מה שגרם לשחיקה, אני לא בטוח.
אז אתה אומר שהתרגיל עצמו (היפראקסטנשן) הוא לא בריא?ביצוע פרס, גם בלי צ'יטינג, הוא לא התרגיל הכי ידידותי לגב
תסתכל על מישהו עושה פרס מהצד ותראה איך הקשת שלו בגב גדלה יתר על המידה. זה נקרא היפר אקסטנשן וזה יוצא עומס לא בריא על החוליות
שוב, יש תרגיל ויש עיוות של תרגיל; כשאתה מתאמץ יתר על המידה בתרגיל מסויים זה מוביל לטכניקה לקוייה ויש לזה השלכות, ברור שתיפגע מתישהו מתרגיל מסויים, אבל השאלה היא אם אתה מוכן לקחת את זה על עצמך.אז אתה אומר שהתרגיל עצמו (היפראקסטנשן) הוא לא בריא?
שוב, יש תרגיל ויש עיוות של תרגיל; כשאתה מתאמץ יתר על המידה בתרגיל מסויים זה מוביל לטכניקה לקוייה ויש לזה השלכות, ברור שתיפגע מתישהו מתרגיל מסויים, אבל השאלה היא אם אתה מוכן לקחת את זה על עצמך.
אני מסכים שבפרס יש לחץ עצום על עמוד השדרה, אבל אתה שוכח דבר אחד: הפרס בונה לך מייצבים מטורפים, כאלה שסופגים כמעט את כל המשקל והלחץ יורד מעמוד השדרה.גם בטכניקה מושלמת הפרס גורם לעומס על עמוד השדרה
בדיוק כמו שכסא רומי, וכל תרגיל של כפיפות בטן, לא הכי בריא לעמוד השדרה כי הוא גורם ללחץ החוליות בכל כיפוף\יתר פשיטה
אבל השאלה האמיתית היא האם התועלת שהוא מפיק מתעלה על החסרונות ?
אז במקרה של כפיפית בטן כן, ובאין אלטרנטיבה מספקת אחרת אנחנו נמשיך לבצע. אבל נשמור על טווח מוגבל לא מלא, וחזרות איטיות ומבוקרות
ובמקרה של הפרס, לדעתי האישית, ואני יודע שבניגוד לדעת הרוב פה (פשוט כי אתם לא יודעים מה המשמעות של זה מבחינת החוליות), זה לא משתלם ועדיף לבחור תרגיל אחר (ויש כ"כ הרבה תרגילים אחרים לכתפיים)
אבל גם אם תבחר להמשיך עם הפרס זה לא נורא. מחודשיים לא יקרה לך כלום. אבל לא כדאי לעשות את זה על בסיס של כל אימון כתפיים על פני שנים
לגבי הישיבה מסכים מאוד.אני מסכים שבפרס יש לחץ עצום על עמוד השדרה, אבל אתה שוכח דבר אחד: הפרס בונה לך מייצבים מטורפים, כאלה שסופגים כמעט את כל המשקל והלחץ יורד מעמוד השדרה.
ורק לשם השוואה, פרס בישיבה מפעיל הרבה יותר לחץ על עמוד השדרה מאשר בעמידה - גם כי בישיבה יש יותר לחץ, וגם כי בישיבה אין לך תנועה חופשית שאפשר להתאים לצרכים של הפרס, מה שבעמידה יש.
אוקיי, תודה על התיקון. אז המסקנה היא בעצם שכשמרגישים שיש היפר אקסטנשן פשוט לעזוב ולהחשיב ככשל?אתה לא צריך לקנות את זה, בישיבה אכן יש יותר לחץ על החוליות. הייתי מביא לך רפרנס אבל אין לי כוח לחרוש עכשיו על גוגל - תעשה את זה בעצמך אם מעניין אותך ואתה רוצה לדעת את האמת ולא סתם לחשוב דברים לא נכונים ללא ביסוס
Maorswan - השרירים המייצבים לא גורמים לכך שיהיה פחות עומס על החוליות. עדיין המשקל נתמך ע"י העצמות דרך הידיים, משם לעמוד השדרה, משם לרגליים ואז לקרקע. הבעיה פה היא שהגב בפשיטת יתר (אפשר לראות וגם להרגיש את זה בקלות), וככה המנח של החוליות לא אופטימלי והשטח בין כל חוליה לחוליה קטן יותר (לחץ = כוח\שטח, ומכאן שהלחץ גבוה יותר), בנוסף ללחץ על זיזי החוליות שעלולים לגרום לסדקים, ואין לזה שום קשר לאף שריר מייצב
אני חושב אפילו במשקל שיא אפשר לשמור על עצמך מהיפר אקסטנשן ע''י שמירה על טכניקה נכונה נשימה עמוקה וכיווץ חזק באבדומינאלס...(לרוב זאת הסיבה לאובר אסקטנשן- לא מכווצים מספיק חזק את הבטן\ לא לוקחים נשימה עמוקה ומחזיקים חזק זה גם אחד הדברים שתומכים בעמוד השידרה).אוקיי, תודה על התיקון. אז המסקנה היא בעצם שכשמרגישים שיש היפר אקסטנשן פשוט לעזוב ולהחשיב ככשל?
תיאורטית הכל פשוט, אבל כשאתה בקושי מסיים חזרה אחרונה.........אני חושב אפילו במשקל שיא אפשר לשמור על עצמך מהיפר אקסטנשן ע''י שמירה על טכניקה נכונה נשימה עמוקה וכיווץ חזק באבדומינאלס...(לרוב זאת הסיבה לאובר אסקטנשן- לא מכווצים מספיק חזק את הבטן\ לא לוקחים נשימה עמוקה ומחזיקים חזק זה גם אחד הדברים שתומכים בעמוד השידרה).