הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון Is Olympic Weightlifting Strength Training?

אני מסכים איתו בכל מילה, אבל המאמר לא מחדש משהו... נראה לי
ההבדלים בין כוח, גיוס כוח "רגעי", מהירות והדרישות השונות בהרמות השונות לא היו ברורים מאליו?
קראתי את המאמר דיי מזמן ואולי אני לא זוכר מספיק טוב, אבל אולי פספסתי משהו?

עריכה:
קראתי עכשיו כמה חלקים שוב, ונזכרתי בלא מעט דברים שלא ייחסתי להם חשיבות כשקראתי פעם קודמת.
תודה על השיתוף =]

נערך לאחרונה:
אני לא חושב שהוא סמכות כלשהיא בלהמליץ למישהו שמתאמן בהרמת משקולות. (הרמת משקולות כספורט, עם ההרמות האולימפיות).
יש מאמנים שזה התפקיד שלהם.

אני לא חושב שהוא סמכות כלשהיא בלהמליץ למישהו שמתאמן בהרמת משקולות. (הרמת משקולות כספורט, עם ההרמות האולימפיות).
יש מאמנים שזה התפקיד שלהם.
בפן הטכני אולי לא לרמה אולימפית (וזה רק אולי) אבל בכל השאר - בוודאי שכן. אני מניח שאני לא צריך להציג את הגיבוי לידע שלו, סביר שאתה כבר מכיר. אז למה אתה חושב שהוא לא מבין בזה מספיק?

לא יודע, זאת שאלה קצת מוזרה. הרי למרימי משקולות יש את המאמנים שלהם בכל מקרה, לא?

שמע, אולי עדיף לשאול את השאלה מה הוא ממליץ בפורום שלו, יכול להיות שכבר שאלו את השאלה.
כנראה שיהיה יותר נכון לראות מה הוא אומר קודם כל, ואז לדון על זה\להעביר ביקורת.

רק שמה שגלן כותב זה בולשיט. אף אחד לא עושה קלין עם 80% מהדדליפט שלו, אלא אם כן הוא פשוט לא מאמן את הדדליפט, ואז אין לטענה הזאת שום ערך.

אני מסכים איתך בנוגע לדד ליפט, הקלין שלי די רחוק מהדד ליפט.
יש רמה מסויימת שהדד-ליפט וסקוואט יקבלו פחות תשומת לב מבחינת עלייה במשקלים לעומת התרגילים שבהם הוא מתחרה?

• פותח/ת השרשור
אם הוא מדבר על קלין 80% ביחס לסקוואט HB, זה די אומר שהקלין יהיה בערך 50-60% מהדדליפט...(לפחות לרובם המכריע של האנשים HB יהיה נמוך ב-20-30% מהדדליפט).

אם הוא מדבר על קלין 80% ביחס לסקוואט HB, זה די אומר שהקלין יהיה בערך 50-60% מהדדליפט...(לפחות לרובם המכריע של האנשים HB יהיה נמוך ב-20-30% מהדדליפט).

"I will admit that cleans with around 90% of a maximal deadlift are rare and the result of extreme technical efficiency, athletic ability, and mental toughness."

גם 80% ביחס לHB זה טירוף.

• פותח/ת השרשור
מי שמשתמש בחגורה בסקוואטים ולא במשיכות מהרצפה - זה מקלקל את היחס עוד יותר.

• פותח/ת השרשור
"I will admit that cleans with around 90% of a maximal deadlift are rare and the result of extreme technical efficiency, athletic ability, and mental toughness."

גם 80% ביחס לHB זה טירוף.

קראתי את זה, אבל הוא התחיל מההתייחסות לרוברט רומאן:
Robert Roman believed that the snatch and clean and jerk should be about 60 and 80% of the back squat respectively.

כן אני יודע, הוא פשוט הוסיף עד התייחסות.
מהסתכלות יחסית רפרפנית באינטרנט לא ראיתי אדם אחד שהגיע לדברים כאלה.
כאילו נעזוב את החבר'ה במשקלים היותר כבדים כי שם באמת האחוזים נהיים כבדים. (למשל ניקח את האחד הבחורים שהיה של גלן, Max Atia, עשה 260 ל27 חזרות ב7 סטים. זתאומרת שיש לו סינגל לפחות עם 280. אני לא חושב שהיה לו קלין עד 224)

או אם נסתכל גם בערוץ של BROZ, קח את ג'וש גילברט, בחור חזק ויחסית צעיר. עשה סקוואט 195 ק"ג ב64 ק"ג והכי גבוה ממה שראיתי היה 145 קלין על 71 ק"ג. לא יודע מאיפה הוא הביא את ה80% הזה חח

היחידי שראיתי עם יחסים כאלה זה המתאמן של פנדליי ג'ון נורת' (203 קלין 166 סנאצ' 250 היי באר סקוואט), כנראה זה כי הוא לא עובד כבד בדר"כ בבאק סקוואט.

אני מסכים איתך בנוגע לדד ליפט, הקלין שלי די רחוק מהדד ליפט.
יש רמה מסויימת שהדד-ליפט וסקוואט יקבלו פחות תשומת לב מבחינת עלייה במשקלים לעומת התרגילים שבהם הוא מתחרה?

אני מניח שהתרגילים בהם אתה מתחרה תמיד יקבלו יותר תשומת לב, רק ציינתי שהטענה של גלן אולי נכונה לאנשים לא עושים דדליפט בכלל ובטוח לא נכונה לכאלה שכן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית