הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר לאגירת שומן

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
נכון שלגוף יש כמות מקסימלית של שומן שהוא יכול לאבד ביום\שבוע ולכן זאת אחת הסיבות שאין דיאטות עם גירעון עצום וכו' , עכשיו השאלה היא האם יש כמות מסוימת של שומן שהגוף יכול לאגור ביום למשל הכנסתה 20K קלוריות אז הכל נאגר כשומן או שיש גבול ?

שומן
יכולת אגירת השומן אצל אדם עשויה להיות בלתי מוגבלת – ישנם אנשים שהגיעו ל 500 ק"ג ויותר עם אחוז שומן שמתקרב ל-70-80%. גם אצל אינדיבידואלים חטובים קיימת אגירת שומן – אדם שמשקלו 80 ק"ג ובעל 12 אחוזי שומן – סוחב איתו כ-10 קילוגרמים של שומן.
כפי שמצוין בטבלה, צריכת שומן גדולה יותר אינה מביאה להגדלת חמצון (שריפת) השומן (יוצאות דופן כאן הן שרשרות טריגליצרידים בינוניות מסוימות, שנשרפות בכבד). מכאן שהפרמטר המבוקר לצורך שריפת השומן בגוף הוא בעצם כמות הפחמימה.
.

http://www.kilogram.co.il/2068/כיצד-מנוצל-המזון-שאנו-צורכים/

אבל כשרשום במאמר "יכולת אגירת השומן אצל אדם עשויה להיות בלתי מוגבלת" אני חושב שמתכונים לכול מהלך החיים של בן -אדם לא פר יום
האם יש באמת סיבה שהגוף לא יצליח לאגור מכמות מסוימת של קלוריות ביום אחד?
זאת אומרת סיבות נוספות חוץ מאי ספיגה,עקב אי עיכול מלא.(סיבים,או שילשולים,הקאות,וכו...)

TheRockvs12Pancakes-92558.jpg

אחי אני חושב שאתה מפספס את הכוונה ב"העמסת פחמימות"

קשה לי להאמין אבל שאם בן אדם ינסה לאכול 10000 קלוריות ביום כל הקלוריות יספגו משמע הוא יעלה בערך קילו שומן ביום, אי אפשר להגיע למספר כזה בלי להקיא\לשלשל\אנערף מה, אפילו האנשים הממש ממש OBESE לא נראה לי מגיעים למספר כזה ביום...

• פותח/ת השרשור
אני מתכון במידה ו... , אני בטוח שאי שם יש בחור שהצליח להכניס כ''כ הרבה קלוריות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית