הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

האם הבגרויות עזרו לכם בצורה כלשהי?

Kofiko-PL

משתמש מתחיל
198
9
נק' מוניטין:
21
198
9
אני עכשיו תוהה בשביל מה צריך את כול השטויות האלה?
אני שואל את אלה שבצבא\אחרי צבא זה עזר לכם בצורה כלשהי בצבא במציאת עבודה טובה? או שמסתכלים על הפסיכומטרי?
הפסיכומטרי מושפע מהבגרויות?

קופיקו, תתחיל ללמוד.

האוניברסיטאות מסתכלות על פסיכומטרי + בגרויות, המשקל שלהם פחות או יותר 50-50 אפילו שזה תלוי במקצועות שאתה בוחר ללמוד ובאוניברסיטה עצמה. אבל המשקל עדיין זהה.

ציוני בגרות - חשוב.

קצת הפרעות\איחורים - לא חשוב.
נוכחות - לא חשוב.
ציונים במקצועות סרק\בחנים\ספורט\אומנות - לא חשוב.

בגרויות לא עוזרות במציאת עבודה. בגרויות עוזרות להתקבל לאונ' שעוזרת למציאת עבודה (אלא אם כן יש לך משמעת עצמית חזקה ואתה יכול ללמוד באונ' הפתוחה, או לחליפין יש לך הרבה כסף לשלם למכללה פרטית, או אם אתה הולך למכללה קיקיונית שדרישות הקבלה שלה זה תעודת לידה).

בגרויות לא עוזרות במציאת עבודה. בגרויות עוזרות להתקבל לאונ' שעוזרת למציאת עבודה (אלא אם כן יש לך משמעת עצמית חזקה ואתה יכול ללמוד באונ' הפתוחה, או לחליפין יש לך הרבה כסף לשלם למכללה פרטית, או אם אתה הולך למכללה קיקיונית שדרישות הקבלה שלה זה תעודת לידה).
אם 2 מתמודדים יגישו בקשה לאותה עבודה, אחד עם תואר מאוניברסיטה הפתוחה והשני מאוניברסיטת ת"א, בהנחה שלשניהם אין ניסיון תעסוקתי רציני לפני כן שקשור לאותה עבודה, אני חושב שזה שמגיע מאוניברסיטת ת"א יתקבל והשני לא.

אם 2 מתמודדים יגישו בקשה לאותה עבודה, אחד עם תואר מאוניברסיטה הפתוחה והשני מאוניברסיטת ת"א, בהנחה שלשניהם אין ניסיון תעסוקתי רציני לפני כן שקשור לאותה עבודה, אני חושב שזה שמגיע מאוניברסיטת ת"א יתקבל והשני לא.

זה בגלל שהשם של האו"פ עדיין פחות "נחשב" מהאנוברסיטאות הגדולות, אך עדיין מדובר באוניברסיטה, והרמה שם יותר גבוהה מאשר בכל מכללה שאני מכיר(לפחות הציבוריות)

אני אמנם לפני גיוס, אבל כבר שמתי לב להשפעות של ציוני הבגרות והפסיכומטרי...
בין כיתה יא' ל-יב' עשיתי פסיכומטרי ובגלל שהתוצאה לא הייתה מאוד גבוהה זה חסם לי כמה אפשרויות שהיו עוזרות לי להתקדם בעתיד. לפחות יותר מהתפקיד הקרבי שאני עומד לשרת בו.

• פותח/ת השרשור
ציוני בגרות - חשוב.

נוכחות - לא חשוב.

שאתה אומר מקצועות סרק אתה מתכוון ל-ספרות\תנ"ך\אזרחות\היסטוריה?

ציוני בגרות - חשוב.

נוכחות - לא חשוב.
כל ציון של בתעודה מכריע לך את הממוצע וכמה שהממוצע שלך יותר גבוה זה טוב לאוניברסיטה

שאתה אומר מקצועות סרק אתה מתכוון ל-ספרות\תנ"ך\אזרחות\היסטוריה?

מקצועות סרק זה אומנות, ספורט, חינוך... כל מה שהציון שלו לא יכנס לממוצע בגרויות שלך לעולם.

כל ציון של בתעודה מכריע לך את הממוצע וכמה שהממוצע שלך יותר גבוה זה טוב לאוניברסיטה

אתה בכיתה טיפולית, נכון?

לפי מה שאני יודע אתה תמיד יכול לעשות מכינה שתחליף לך את ציוני הבגרות .

אני הולך לעשות מכינה שתחליף את ציוני הבגרות, זאת אחלה אופציה ללא ספק בישביל מי שלא השקיע בתיכון.
אבל את האמת?
הייתי מעדיף לסיים את התיכון עם ממוצע בגרויות גבוה ולהתחיל ללמוד תואר כבר בשנה הראשונה אחרי השחרור.
ככה יוצא לי להתעקב על לחשוב מה לעשות עם עצמי, לעשות מכינה שנה, ורק אז להתחיל את התואר אחרי שאני שנתיים אזרח, זה עדיין לא נורא אבל כמובן שהאידיאל הוא להתחיל ללמוד כמה שיותר מהר אחרי הצבא לדעתי.
המכינה גם עולה יותר מ-15 אלף, אם אני לא טועה.

הבעיה במכינה שאתה מבזבז שנה שבסופה יכול להיות שהציון שלך עדיין לא יספיק למקצוע שאתה רוצה להתקבל (במיוחד אם אתה הולך על דרישות קבלה גבוהות), בבגרויות לפחות כל מקצוע שאתה צובר זה עוד נקודות לכל מקצוע בכל מוסד לימודים.

מסכים חלקית, במכינה אתה לומד את המקצועות ברמה אקדמאית ובא מוכן ללימודים אקדמאים אחרי המכינה כי הכל עוד טרי אצלך בראש.
לעומת זאת קשה לי להאמין שיש מישהו שלמד טוב בתיכון, עשה צבא והתחיל ללמוד אחרי 4 שנים בכמה רמות מעל הרמה שלמד בתיכון ולא חטף שוק כלשהו.

חשבתי שאתה בכיתה טיפולית, עכשיו אני בספק אם בכלל קיבלו אותך לתיכון.

אני הולך לעשות מכינה שתחליף את ציוני הבגרות, זאת אחלה אופציה ללא ספק בישביל מי שלא השקיע בתיכון.
אבל את האמת?
הייתי מעדיף לסיים את התיכון עם ממוצע בגרויות גבוה ולהתחיל ללמוד תואר כבר בשנה הראשונה אחרי השחרור.
ככה יוצא לי להתעקב על לחשוב מה לעשות עם עצמי, לעשות מכינה שנה, ורק אז להתחיל את התואר אחרי שאני שנתיים אזרח, זה עדיין לא נורא אבל כמובן שהאידיאל הוא להתחיל ללמוד כמה שיותר מהר אחרי הצבא לדעתי.
המכינה גם עולה יותר מ-15 אלף, אם אני לא טועה.

מכינה בטכניון עולה 9,000 ש"ח ונשמכת 9.5 חודשים... אני מניח שבכל שאר המוסדות זה נע סביב המחיר/ זמן הזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית