הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון צריך את עזרת חכמי הפורום.

ארז

משתמש קבוע
1,875
141
נק' מוניטין:
3,091
1,875
141
http://www.kilogram.co.il/1157/כל-הסיבות-לעשות-סקוואט-מלא/
לאחר קריאה שנייה של המאמר , היה משהו אחד שהציק לי
בתגובות הכתבה הופיעה טענת נגד של ד''ר איתי זיו
לי אין את הידע לענות או להבין על המדובר רציתי לדעת אם יש אמת שבדרים שהוא אמר ?
אשמח אם תעיפו מבט בתגובות ותעזרו לי בנושא.

הוא לא חזר לאחר שהגבנו לו את התגובה הבאה:
"
שלום לד"ר, נשמח להסבר:1. האם אתה יכול לגבות מחקרית את הטענות שלך? האם יש לך מחקרים שהדבר אכן מתרחש?
2. האם אתה יכול לנקוב במספרים כמה העומסים המכניים גדולים משמעותית על המינסקוסים בבירכיים?
3. נשמח אם תסביר למה זה חיסרון.
תודה,
צוות LBS."

משמע, שאין שום דבר שעומד מאחורי הדברים שלו והוא אוהב לצטט דברים שאחרים אומרים ללא ביסוס.

• פותח/ת השרשור
הוא לא חזר לאחר שהגבנו לו את התגובה הבאה:
"
שלום לד"ר, נשמח להסבר:1. האם אתה יכול לגבות מחקרית את הטענות שלך? האם יש לך מחקרים שהדבר אכן מתרחש?
2. האם אתה יכול לנקוב במספרים כמה העומסים המכניים גדולים משמעותית על המינסקוסים בבירכיים?
3. נשמח אם תסביר למה זה חיסרון.
תודה,
צוות LBS."

משמע, שאין שום דבר שעומד מאחורי הדברים שלו והוא אוהב לצטט דברים שאחרים אומרים ללא ביסוס.

כן שמתי לב שהוא לא הגיב בחזרה , לאו דווקא כי אין לו ביסוס אי אפשר לדעת אולי לא ראה את ההודעה אני לא שופט.
פשוט הוא הציג טיעונים שעל פניו נראים הגיוניים אבל לי אין את היכולת לענות עליהם בגלל זה פניתי לפורום לקבל תשובה,

כן שמתי לב שהוא לא הגיב בחזרה , לאו דווקא כי אין לו ביסוס אי אפשר לדעת אולי לא ראה את ההודעה אני לא שופט.
פשוט הוא הציג טיעונים שעל פניו נראים הגיוניים אבל לי אין את היכולת לענות עליהם בגלל זה פניתי לפורום לקבל תשובה,
הוא ראה, הוא פשוט וינגייטאי, מפץ שטויות שמלמדים בויינגייט שאין להם ביסוס.

כיום מכהן ד"ר זיו כסגן מנהל וראש תחום חדרי כושר בבית הספר להסמכות והשתלמויות בספורט ובתנועה של "קמפוס "שיאים" שבמועדון הספורט באוניברסיטת ת"א.

וכמו שהוא למעלה ציין אחד ממארגני התחרות.

לא הייתי כל כך מה מזלזל באיתי זיו ולו רק בשל הצלחתו המקצועית. הפורום פה מייצג עמדה מאוד מקצועית אבל פונה לחלק קטן באוכלוסיה,
ברגע שנכנסים שיקולים כלכליים מבטיח לך שהרבה מהתשובות היו משתנות.
לדוגמא, ברור ש-SS תוכנית מצויינת, אבל אני לא בטוח שאתה כבעל מכון היית מעודד את המתאמנים שלך לעשות אותה.

לא הייתי כל כך מה מזלזל באיתי זיו ולו רק בשל הצלחתו המקצועית. הפורום פה מייצג עמדה מאוד מקצועית אבל פונה לחלק קטן באוכלוסיה,
ברגע שנכנסים שיקולים כלכליים מבטיח לך שהרבה מהתשובות היו משתנות.
לדוגמא, ברור ש-SS תוכנית מצויינת, אבל אני לא בטוח שאתה כבעל מכון היית מעודד את המתאמנים שלך לעשות אותה.
זה כי בתור בעל מכון כושר, יש לך אינטרס של כסף.

• פותח/ת השרשור

האם באמת אין שום דבר שעומד מאחורי הדברים שהוא אמר ? אם כן אשמח אם תוכל להסביר לי אני באמת רוצה להבין .

2 הסנטים שלי,
בעניין העומס על הפיקה, הוא צודק - הוא גדול יותר בסקוואט מלא.
לגבי הרצועות, אם אני זוכר נכון, מוכר מחקר (אם כי לא חפרתי בו) שמצא שבסקוואט נכון בו "נשענים על ההמסטרינג" העומס המקסימלי על הACL (לא זוכר את המשקל במבחן, אבל לא קטן) הוא סביב 6 % מחוזק הקריעה המשוער שלה (ופאוורליפטרים עם מעל פעמיים משקל גוף - עד 25%), ואנשים שעושים סקוואט בלי ACL מחזקים מאוד את הטענה הזאת (בגדול).
המיניסקוסים מבצעים תנועה גדולה יותר בסקוואט מלא והחלק בו המיניסקוסים מועמס משתנה (אחורה יותר), זכור לי מחקר או 2 (שגם בהם לא חפרתי לגמרי, אז קח בערבון מוגבל) שאומר שככל שזוית הכפיפה עולה ה-tibiofemoral compression עולה.

אבל אתה יודע מה.... זאת פחות "השאלה",
השאלה היא מה מר זיו מציע כתחליף ? ולמה ?

דרך אגב, הספר שלו הוא ביזבוז זמן לכל מי שלוקח ברצינות את האימונים שלו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית