הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פוליטיקה 2013 מי אתם מצביעים.

המצב שלי רחוק מלהיות קשה. 😃 יש לי את אחד המקצועות הכי חלומיים בעולם (ולא, אני לא כלכלן). אני לא יודע מה הרקע של אלה שאתה מכיר, אבל זה ממש לא פשוט כמו שאתה מציג את זה: יש לך מקצוע, אתה יכול להגר."

בינתיים מה שאני רואה ממך זה בדרך כלל בכיינות על כמה שרע פה ושאתה בורח למקום אחר. מה שאמר הסוכן קגב - דה מורליזציה 😃

אולי שס היתה מצטרפת ,אבל אם העבודה ,קדימה והליכוד היו בממשלה ,בוודאות לא היתה לך ממשלה קיצונית ודתית כלכך והיה להם הרבה איזון ,כשיש לך ממשלה מפולגת עם הרבה מפלגות קטנות אתה חשוף לסחיטה מאוד חזקה יותר ממצב שיש לך בסיס חילוני חזק.

גם לגבי הממשלה ,הממשלה של ה30 שרים היתה האלטרנטיבה הפוליטית היחידה במצב שנוצר עם כל המפלגות הקטנות והסחטניות שצריך לרצות את כולן ,כל אלטרנטיבה אחרת והיו בחירות חוזרות. שוב אם היו פחות מפלגות היו פחות שרים.

אני לא מכיר את הסיפורים על ההטבות של המיליארדים למקורבים ? היכן ראית את זה?

לגבי הארוחת חינם מעניין לקרוא על זה אבל זה לא אמור לעניין אותי בתור בוחר כמו דברים שהם יותר בסדר גודל לאומי.

עדיין אנחנו לא במצב שיש ביוון בספרד או בארה"ב(משיחה שעשיתי לפני כמה חודשים עם המשפחה שלי שם ,יש מדינות שבהן כל אדם חמישי היה מובטל ) או באזורים אחרים בארופה. מי שחיפש יודע שעוד יש עבודה לאנשים בלי השכלה וגם לכאלה עם השכלה שימושית(אולי מהמכללות לא) . המצב של כל המשק ממש לא היה נורא כמו בחו"ל רוב הקדנציה שלו (עכשיו הוא קצת יותר קשה).

אתה שחררת את גלעד שליט? הזמנת מטוסי כיבוי ושיקמת את מערך הכבאות אחרי שכל ממשלה שהיתה בישראל התעלמה ממנו? העברת חוקים בתגובה למהפכה החברתית שנתנו חינוך חינם?(כמובן שההמונים מפגרים וזה הוביל להעלאת מיסים אבל שיהיה ,זה בכל זאת צעד דמוקרטי למען הבוחר) ,הכנסת חברות חדשות לשוק הסלולר שהורידו את המחירים בצורה דראסטית?

תראה כמו שאני רואה את זה ביבי הוא השורד הפוליטי האולטימטיבי הוא מתאים את עצמו לגחמות ההמונים גם כשזה מנוגד לחלוטין לאידיאולוגיה שלו והוא מספיק חכם כדי לגרום מינימום נזק. הוא ממש לא היה ראש ממשלה רע או מושחת מידי ואני לא רואה אלטרנטיבה סבירה ממולו.

בממשלת האחדות שהייתה מישהו איזן את ההטבות לחרדים?
לא ראית את כל הסדרי החוב למיניהם? את כל השחיקה של הפנסיות בידי חברות הביטוח?
שחרר את גלעד שליט, נכון. זה לזכותו.
מערך הכבאות לזכותו, בדיוק כמו שהשרפה בכרמל זה לרעתו.
חברות סלולאריות חדשות = יזמים פרטיים. זה שבמקרה אתה יושב בממשלה כשזה קורה לא נותן לך את הזכות לזקוף את זה לזכותך. אם אני פותח רשת שווארמה ארצית זה הישג של ביבי?
העברת חוקים, יפה מאוד, העברת חוקים אחרים שבסופו של דבר לציבור נשאר פחות כסף ביד.
אבטלה - שוב, זה בלוף אחד גדול. גם בחו"ל אחוזי אבטלה זה בלוף, כמו כל משחק סטטיסטי. זה ממש לא נתון שהייתי מייחס לו חשיבות כלשהי. אתה יודע כמה אנשים אני מכיר (ואני מדבר על אקדמאים, לא על פועלי רחוב) שמסתובבים חודשים ואפילו שנים "בין עבודות"?
לגבי הפסקה האחרונה שלך - אני מאוד מקווה שמישהו ייקח את הבחירות האלה במקומו.

בינתיים מה שאני רואה ממך זה בדרך כלל בכיינות על כמה שרע פה ושאתה בורח למקום אחר. מה שאמר הסוכן קגב - דה מורליזציה 😃

לא יודע מה איתך, אבל אני לא רואה סיבה לחיות במדינה שבה דירה עולה מיליון שקל ומכונית 100K ש"ח, אם יש אפשרות שאגור במדינה שבה דירה עולה 100K$ ומכונית 10K$. שמישהו אחר ישלם את הסכומים האלה. כמו כל ישראלי טוב, וכמו שהמדינה הנפלאה שלך חינכה אותי - אני לא מוכן לצאת פראייר. 😃

לא יודע מה איתך, אבל אני לא רואה סיבה לחיות במדינה שבה דירה עולה מיליון שקל ומכונית 100K ש"ח, אם יש אפשרות שאגור במדינה שבה דירה עולה 100K$ ומכונית 10K$. שמישהו אחר ישלם את הסכומים האלה. כמו כל ישראלי טוב, וכמו שהמדינה הנפלאה שלך חינכה אותי - אני לא מוכן לצאת פראייר. 😃

לא אמרתי שזה מצב תקין, גם אני לא רוצה לשלם את כל הסכומים האלה. אפשר לעשות את הכלכלה ליותר טובה ושהכל יהיה זול יותר. בשביל זה צריך לקחת אחריות ולא לחכות שקוסם כלשהו יעשה בשבילך את העבודה.
אם אתה לא רוצה, אז הדבר היחיד בשבילך זה לברוח למדינה אחרת. אני לא רואה הכל בצבע שחור וחושב שיש עוד על מה להילחם ולשפר פה. מה גם שכל המשפחה והחברים שלי פה ולא קורץ לי במיוחד לברוח לאיזשהי מדינה באירופה.

כנראה שאי אפשר לבלבל אותך עם עובדות - ישראל מקום שלישי בעולם בייקור מחירי הדלק. ואם יש כ"כ הרבה צרכי ביטחון, איך זה שגם תקציב הביטחון קוצץ, גאון? ואם צריך כ"כ הרבה כסף לביטחון, למה המדינה נותנת פטורים של מיליארדי שקלים ממסים לטייקונים?
אם כבר מדברים על עובדות, מחיר הדלק בישראל הוא במקום ה 17 ולא במקום השלישי:
http://www.mytravelcost.com/petrol-prices/

לרוב מדינות אירופה הדלק יקר יותר מאשר לישראל.
מיסי החברות בארץ הוא מבין הנמוכים בעולם:
http://www.gfmag.com/tools/global-database/economic-data/11865-corporate-tax-by-country.html

ישראל גם נמצאת בחלק התחתון של % המיסים שמשלמים האזרחים מכלל מדינות ה OECD. רוב המדינות אירופה נמצאות מעל 50% מס, מדרגת המס האחרונה של ישראל היא 46% ורוב האנשים נמצאים במדרגה ראשונה או השנייה (חילוק לא נכון של כספים, אבל זה כבר נושא אחר).

בהשוואה למצב כרגע בארה"ב, המצב בישראל הוא דבש ורק ללקק את האצבעות.

מה אתה מאכיל את הטרול הזה, משעמם לך?
מה זה הלוואי והיית יכול. תגיש בקשה לקנדה, הם לוקחים כל אחד עם תעודת מקצוע מסכנה. אתה כלכלן או משהו כזה, לא?

תראה את הוידאו שיש על הסוכן ק.ג.ב. שהעליתי. אתה בשלב 1 😉
לגבי הדיור, אין קשר לישראל למשבר הדיור בארה"ב. הבעיה פה שלא בונים מספיק ושיש מונופול של 93% שליטה על הקרקעות. כשיש יותר ביקוש ופחות היצע - המחירים עולים. פשוט מאוד.

למה לא התפקדת למפלגה שהכי קרובה לערכים שלך והנעת אותה מבפנים? הכי קל להתבכיין אבל לחכות שיעשו לך את העבודה.

להתפקד = לגרום לך לשלם להם כסף ובו בזמן להבטיח שתצביע להם לא משנה מה (כי הרי התפקדת) בשביל כלום. הטריק הפיסכולוגי שהכי מדהים אותי שמצליח לעבוד על מישהו.

http://www.gfmag.com/tools/global-database/economic-data/11865-corporate-tax-by-country.html

ישראל גם נמצאת בחלק התחתון של % המיסים שמשלמים האזרחים מכלל מדינות ה OECD. רוב המדינות אירופה נמצאות מעל 50% מס, מדרגת המס האחרונה של ישראל היא 46% ורוב האנשים נמצאים במדרגה ראשונה או השנייה (חילוק לא נכון של כספים, אבל זה כבר נושא אחר).

נעזוב את זה שבאופן מוזר אתה משווה את ישראל רק לאירופה, אתה מבין שמשווים את זה ביחס למיסים אחרים וביחס לשירותים שאתה מקבל מהמדינה, כן? למס החברות אין הרבה משמעות. 99% מאיתנו לא בעלי חברה. זה רק תת סעיפים בתמונה הכוללת.
יאללה יש תאריך , מי אתם צביעים ולמה, יאללה תשתפו ...

אישית אני רק ליכוד ובראשה ביבי עלה את הרמה בארץ, סידר את המיתון, נתן בראש בהרצאות, יודע לדבר לעניין,
זה שהוא מעלה את הדלק, זה לא כי הוא רוצה, אין מה לעשות רוצים שמירה? תשלמו יותר מיסיים,
המדינה צריכה כסף כדי להתמודד עם המצב, גם הוא תרם להורדת מחירים ניכר ומיתון העלייה ,
בקיצור לא נראלי שיש ממישהוא שקרוב אלייו קיום, כשהוא עלה למדינה היה מיתון עולים שכמעט
גרם לקריסה של הכללה בישראל, ובסוף ישראל רק השתפרה לעומת העולם.
שלא נדבר על שחרור החייל, בנית הגדר הפרדה, התמודדות עם הגרעין המוסלמי...ועוד.

יאיר לפיד - טייסון יביא לנו לסת, שאף אחד לא ישתף אותנו עם בבחירה שלו.

אתה נשמע כמו מישהו שסגרו אותו בחדר מבודד ל20 שנה ונתנו לו רק לקרוא את הדף פייסבוק של ביבי.

הכי טוב להצביע המילכוד! ביבי לא שקרן בכלל!

מבחינתי להצביע לביבי ששוב ישב עם חרדים זה מסוכן. חוץ ממי שישב איתם הכל פתוח. כנראה לפיד. צריך לבחור את הרע במיעוטו.

מה אתה מאכיל את הטרול הזה, משעמם לך?
מה זה הלוואי והיית יכול. תגיש בקשה לקנדה, הם לוקחים כל אחד עם תעודת מקצוע מסכנה. אתה כלכלן או משהו כזה, לא?

תראה את הוידאו שיש על הסוכן ק.ג.ב. שהעליתי. אתה בשלב 1 😉
לגבי הדיור, אין קשר לישראל למשבר הדיור בארה"ב. הבעיה פה שלא בונים מספיק ושיש מונופול של 93% שליטה על הקרקעות. כשיש יותר ביקוש ופחות היצע - המחירים עולים. פשוט מאוד.

למה לא התפקדת למפלגה שהכי קרובה לערכים שלך והנעת אותה מבפנים? הכי קל להתבכיין אבל לחכות שיעשו לך את העבודה.

אגב, יש לך גיבוי לזה שהם לוקחים כל אחד עם תעודת מקצוע?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
נעזוב את זה שבאופן מוזר אתה משווה את ישראל רק לאירופה, אתה מבין שמשווים את זה ביחס למיסים אחרים וביחס לשירותים שאתה מקבל מהמדינה, כן? למס החברות אין הרבה משמעות. 99% מאיתנו לא בעלי חברה. זה רק תת סעיפים בתמונה הכוללת.
מדינות ה OECD הן לא רק מדינות אירופה וכתבתי שלא רק מס החברות הוא יחסית נמוך, גם המס שמשלמים התושבים.
מדינות ה OECD:
http://www.oecd.org/general/listofoecdmembercountries-ratificationoftheconventionontheoecd.htm

מיסים לפי מדינה:
http://www.oecd.org/tax/taxpolicyanalysis/oecdtaxdatabase.htm

מה שיש בישראל משנת 2004 מוגדר בעולם כ "EConomic Boom" שזה אומר גדילה של 5% בתוצר הגולמי בשנה, זה אחוז מטורף.

מדינות ה OECD הן לא רק מדינות אירופה וכתבתי שלא רק מס החברות הוא יחסית נמוך, גם המס שמשלמים התושבים.
מדינות ה OECD:
http://www.oecd.org/general/listofoecdmembercountries-ratificationoftheconventionontheoecd.htm

מיסים לפי מדינה:
http://www.oecd.org/tax/taxpolicyanalysis/oecdtaxdatabase.htm

מה שיש בישראל משנת 2004 מוגדר בעולם כ "EConomic Boom" שזה אומר גדילה של 5% בתוצר הגולמי בשנה, זה אחוז מטורף.

המחשב הדביל שלי לא מצליח לפתוח סיומת xls, אתה יכול לשים את הקישורים בדפים בציטוט כאן או משהו?

ישראל במקום השלישי בעולם מבחינת מדד "הכאב ליד המשאבה" שזה שקלול לא רק של המחיר הנומינלי של הדלק, אלא גם של ההכנסה הממוצעת.
לגבי מסים - מס הכנסה באמת יחסית נמוך, אבל הנתונים האלה "קצת" משמיטים את העובדה שכשאתה קונה דירה, אתה קונה למדינה עוד דירה, וכנ"ל לגבי מכונית.
לא אתה בעצמך דיברת כאן לא פעם ולא פעמיים על כך שכוח הקנייה של האמריקני הוא בערך פי 4 משל הישראלי? - גם מרוויחים יותר, וגם משלמים פחות).

ישראל במקום השלישי בעולם מבחינת מדד "הכאב ליד המשאבה" שזה שקלול לא רק של המחיר הנומינלי של הדלק, אלא גם של ההכנסה הממוצעת.
לגבי מסים - מס הכנסה באמת יחסית נמוך, אבל הנתונים האלה "קצת" משמיטים את העובדה שכשאתה קונה דירה, אתה קונה למדינה עוד דירה, וכנ"ל לגבי מכונית.
לא אתה בעצמך דיברת כאן לא פעם ולא פעמיים על כך שכוח הקנייה של האמריקני הוא בערך פי 4 משל הישראלי? - גם מרוויחים יותר, וגם משלמים פחות).
1. לא יודע על איזה מדד אתה מדבר, אבל זה לא מה שציינת. הדלק בישראל לא כזה יקר ביחס למדינות אירופה.

2. אין קשר בין מיסים שאתה משלם לכוח רכישת רכב או דירה. אלו פרמטרים שונים שלא תלויים זה בזה. אתה לא יכול לומר "הינה, לוקחים לי יחסית מעט מס הכנסה", אבל באותה הנשימה לומר "אבל דופקים אותי כשאני רוצה לרכוש דירה". הידעת שרוב תושבי אירופה חיים בשכירות? למה בארץ זה אמור להיות שונה? אז אל תקנה דירה, אף אחד לא מת. אם מספיק אנשים לא יקנו, המחירים גם יתחילו לרדת. הבעיה הגדולה כנראה בישראל זה שרוב הקרקעות שייכות למדינה והן לא משחררות שום דבר לשוק הפרטי ולוקח עשור להקים מגדל של דירות בשל בירוקרטיה מטופשת.

3. הגיע הזמן להפסיק להשוות את ישראל לארה"ב ולהתחיל להשוות אותה עם שכנים פוטנציאלים אמיתיים, כמו מדינות אירופה. ארה"ב היא המדינה הכי עשירה כיום בעולם, עם תוצר גלומי פי 2 (ומעט יותר) מסין (עלול להשתנות ב 2016). ארה"ב קיימת 236 שנים, ישראל בקושי 64 - עם אין ספור מלחמות באמצע. ישראל מוציאה % יחסית מאוד גבוה של תקציב מהתוצר הגולמי על ביטחון, כמעט פי 2 מארה"ב (ב %). ישראל נחשבת לאחת המדינות הצעירות בעולם שעוד לא הספיקה לנגב את החלב מהשפתיים שלה בנושא רפורמות, יעילות והתייעלות בניגוד לארה"ב שעברה המון ממשלות ומהפכות. אל תשכח גם שארה"ב כל השנים הללו הייתה יחסית מבודדת, הן במלחמת העולם הראשונה והן במלחת העולם השנייה. במלחמת העולם הראשונה היא הייתה ספקית הסחורה מס' 1 לאירופה וכך בעצם התחיל הפור של ארה"ב על שאר העולם מכל בחינה אפשרית. אם פרל-הרבור לא היה מותקף במלחמת העולם השנייה, ארה"ב גם לא הייתה נכנסת למלחמה הזו ויושבת בשקט בצד. תחשוב איזה יתרון אדיר יש לך בזה שלא השתתפת באופן מלא והכי חשוב, שלא הותקפת לעולם על אדמתך (9/11 לא נחשב. לא הייתה באמת מלחמה על שטח ארה"ב חוץ מפרל הרבור שזה גם יחסית מאוד זניח לעומת מה שעברו מדינות אירופה וישראל בפרט).

כל הדברים הללו משפיעים ומראים את ההבדל בין 2 המדינות. אתה לא יכול לקחת מדינה עם תוצר גולמי של כמעט 15 טריליון דולר ולהשוות אותה למדינה מצ'וקמקת כמו ישראל עם תוצר גולמי של בקושי 250 מילארד דולר בשנה. אני מניח שאתה יודע שככל שהתוצר הגולמי גבוה יותר, איכות החיים שלך גבוהה יותר (יחד עם עוד משתנים, אבל זה אחד העיקריים). למדינת ארה"ב אין כל טעם להטיל מיסי דלק בסך של 60% או מס של 100%+ על מכוניות, מכיוון שיש למדינה מקורות הכנסה אחרים, בין היתר נפט (מה שאין ישראל), שוק תעשייתי מאוד גדול (ייצור מכוניות, בגדים, מוצרי אלקטרוניקה, סרטים ועוד).

תשווה את ישראל לצרפת, איטליה, תורכיה, רוסיה, פורטוגל, יוון, הונגריה, אוסטריה וכדומה. תשאיר לארה"ב להשתוות למדינות ברמה שלה כמו יפן, סין, קנדה, ברזיל, גרמניה וכדומה.

להתפקד = לגרום לך לשלם להם כסף ובו בזמן להבטיח שתצביע להם לא משנה מה (כי הרי התפקדת) בשביל כלום. הטריק הפיסכולוגי שהכי מדהים אותי שמצליח לעבוד על מישהו.

אגב, יש לך גיבוי לזה שהם לוקחים כל אחד עם תעודת מקצוע?

אתה מוזמן להציע דרך יותר טובה להשפיע על הפוליטיקה. אותה עושים רק מבפנים ולא על ידי התבכיינות וזהו. בין עם להתפקד ולתת קול למי שמקדם את העקרונות שלך, עד להשפעה אמיתית ואולי אפילו ריצה לכנסת.
לא היה לי גיבוי לעניין של התעודת מקצוע, אני מכיר כמה שעברו עם מקצועות כמו כלכלן, מוסכניק ונהג משאית. כך שחשבתי שזה לא כזה ביג דיל.

1. זה מצוין בלינק שהבאתי באחת ההודעות הראשונות בפוסט.
2. זה קשור מאוד - אז מס ההכנסה שלי נמוך, אבל כשאני קונה רכב, אני קונה עוד רכב למדינה ועל כל ליטר שאני מתדלק, אני ממלא גם ליטר בשביל המדינה. להגיד שמס ההכנסה נמוך פה זה פשוט להציג תמונה חלקית.
3. אנחנו קיימים מעט זמן ואנחנו עם קטן וכל זה זה תירוצים. סינגפור וטייוואן קיימת עוד פחות זמן מישראל, והן יותר עשירות: http://he.wikipedia.org/wiki/סינגפור
http://he.wikipedia.org/wiki/הרפובליקה_הסינית

אני לא עוסק בהשוואות למדינות פושטות רגל. ביחס לאיראן אנחנו חיים בגן עדן, אז? אני בודק את האפשרויות שלי, ועושה את הבחירות שלי.

1. זה מצוין בלינק שהבאתי באחת ההודעות הראשונות בפוסט.
2. זה קשור מאוד - אז מס ההכנסה שלי נמוך, אבל כשאני קונה רכב, אני קונה עוד רכב למדינה ועל כל ליטר שאני מתדלק, אני ממלא גם ליטר בשביל המדינה. להגיד שמס ההכנסה נמוך פה זה פשוט להציג תמונה חלקית.
3. אנחנו קיימים מעט זמן ואנחנו עם קטן וכל זה זה תירוצים. סינגפור וטייוואן קיימת עוד פחות זמן מישראל, והן יותר עשירות: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%A4%D7%95%D7%A8
http://he.wikipedia.org/wiki/הרפובליקה_הסינית

אני לא עוסק בהשוואות למדינות פושטות רגל. ביחס לאיראן אנחנו חיים בגן עדן, אז? אני בודק את האפשרויות שלי, ועושה את הבחירות שלי.
אתה לא יכול להשוות את טוויאן לישראל, כי יש שם פי 4 יותר אוכלוסיה (תוצר גולמי יותר גבוה ביחס למספר התושבים במדינה).
לסינגפור בהחלט ניתן להשוות, אבל שים לב שתוצר הגולמי שלהם לא בהרבה יותר גבוה מישראל. מצד שני, לסינגפור אין ולא היו מלחמות והוצאות ביטחוניות לדואג להן, אז בטח שניתן לנתב נניח אפילו חצי מתקציב הביטחון שזה 30 מילארד שקל לחינוך, דיור, ביטוח לאומי וכן הלאה.

אתה לא יכול להשוות את טוויאן לישראל, כי יש שם פי 4 יותר אוכלוסיה (תוצר גולמי יותר גבוה ביחס למספר התושבים במדינה).
לסינגפור בהחלט ניתן להשוות, אבל שים לב שתוצר הגולמי שלהם לא בהרבה יותר גבוה מישראל. מצד שני, לסינגפור אין ולא היו מלחמות והוצאות ביטחוניות לדואג להן, אז בטח שניתן לנתב נניח אפילו חצי מתקציב הביטחון שזה 30 מילארד שקל לחינוך, דיור, ביטוח לאומי וכן הלאה.

בישראל יש הרבה כסף מיותר שאף פעם לא חוזר למעמד הביניים. כל פעם שיש דרישה קואליציונית כלשהי מטילים מסים חדשים, מכריזים: "אין ארוחות חינם" ובאותה נשימה מוחקים חובות של עשרות מילארדי שקלים לאיזה טייקון.
גודל האוכלוסייה לא בהכרח מעיד על אושרה של מדינה. אני לא אומר שזה לא פרמטר בכלל, אבל אם גודל האוכלוסייה היה מה שקובע, סין הייתה צריכה מזמן לעקוף את ארה"ב (וסביר שמתישהו היא גם תעקוף, אבל זה לא יקרה כ"כ בקרוב). מדינות ערב הן מדינות עם אוכלוסייה גדולה והן פושטות רגל. אפשר לתת עוד הרבה דוגמאות.

בישראל יש הרבה כסף מיותר שאף פעם לא חוזר למעמד הביניים. כל פעם שיש דרישה קואליציונית כלשהי מטילים מסים חדשים, מכריזים: "אין ארוחות חינם" ובאותה נשימה מוחקים חובות של עשרות מילארדי שקלים לאיזה טייקון.
גודל האוכלוסייה לא בהכרח מעיד על אושרה של מדינה. אני לא אומר שזה לא פרמטר בכלל, אבל אם גודל האוכלוסייה היה מה שקובע, סין הייתה צריכה מזמן לעקוף את ארה"ב (וסביר שמתישהו היא גם תעקוף, אבל זה לא יקרה כ"כ בקרוב). מדינות ערב הן מדינות עם אוכלוסייה גדולה והן פושטות רגל. אפשר לתת עוד הרבה דוגמאות.
מדינות ערב לא מאפשרות עסקים תקינים וזה סוג של דיקטטורה. סין יכלה כבר היום להיות המדינה העשירה בעולם, אבל הממשל בכוונה שומר על שווי מטבע נמוך בשביל להמשיך לייצא סחורה עם כוח עבודה זול, תוך כדי מיתון יוקר המחייה (קומוניזם או מה, תקרא לזה איך שאתה רוצה).
טוויאן מתמחה מאוד בייצור חומרה למחשבים וטכנולוגיה בכלל (לדוגמה, מסכי LCD, זיכרונות למחשבים ועוד). הממשל שם לא אגרסיבי כמו במדינות ערב וסין ולכן יש הצלחה במדינה בהתאם לאוכלוסיה. ארה"ב זה בעצם 50 מדינות שהתייחדו יחדיו למיטריה אחת, בדומה לאיחוד האירופי. לכן, אתה תראה תוצר גולמי גבוה הרבה יותר ממדינה עם 8 מיליון תושבים. במדינות ערב, בין היתר, הממשל לוקח את רוב הכסף של האוכלוסיה לעצמו, בעיקר למלכים/דיקטטורים (ראה ערך מלך ירדן, סאדם חוסיין, מובראק, קאדפי וכן הלאה).

נכון. אלו בדיוק הסיבות למה גודל אוכלוסייה לא בהכרח קובע. רמת החופש, החריצות והיזמות של העם, כמו גם רגולציה (שבישראל היא על הפנים מבחינת כל מה שקשור ל-red tape) הרבה יותר חשובים.

דבר אחד טוב כן יש לי להגיד על ישראל: את "השטויות" שעשיתי כשרכבתי על אופנוע (לעשות את הירידות של סדום ב-140 ואת העליות מזכרון ליקנעם או מצומת הלידו למעלה אדומים ב-215) לא הייתי יכול לעשות במדינה אחרת בלי להיכנס לכלא. 😃

נכון. אלו בדיוק הסיבות למה גודל אוכלוסייה לא בהכרח קובע. רמת החופש, החריצות והיזמות של העם, כמו גם רגולציה (שבישראל היא על הפנים מבחינת כל מה שקשור ל-red tape) הרבה יותר חשובים.

בישראל יש עודף רגולציה ועודף תקציבי העברה מקבוצה מסוימת לאחרת. זה גורם לחזירות, עצלנות ובטלנות. יותר מידי מגזר ציבורי וכאלה שרוצים עוד כסף, ומעט מידי מגזר יצרני שהכל יושב לו על הכתפיים. מתישהו הפירמידה תתמוטט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית