הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספיגת כמות חלבון גדולה

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
ראיתי כאן באיזשהו אשכול כתבו שלא נספג יותר מ-30 גרם חלבון במנה אחת .

בכל מקרה רציתי לבדוק את זה, כי היום לדוגמא אחרי האימון אכלתי חביתת טונה (3 ביצים + פחית טונה + 5 חתיכות לחם חיטה מלאה)

יוצא שאכלתי בארוחה הזו 85~ גרם חלבון .. השאלה האם זה אפקטיבי, כי אם חצי מזה לא נספג

אז הארוחה הזאת הייתה בזבוז .

קודם כל לא הבנתי איך הגעת ל85 יש פה בערך 50 ....
דבר שני זה מיתוס ודיברו על זה פה מליון פעם תריץ חיפוש

• פותח/ת השרשור
קודם כל לא הבנתי איך הגעת ל85 יש פה בערך 50 ....
דבר שני זה מיתוס ודיברו על זה פה מליון פעם תריץ חיפוש
חח זה מה שיצא לי במחשבון קלוריות ..

שם המאכלכמותקלוריותחלבוןשומןפחמימותכולסטרולסיבים
תזונתיים
חביתה200 גרם29320.6 גרם22.8 גרם2 גרם700 מ"ג0 גרם
טונה בשמן (משומר)175 גרם33250.7 גרם14.3 גרם0 גרם0 מ"ג0 גרם
לחם חיטה מלאה5 פרוסות37614.2 גרם2.2 גרם73.5 גרם0 מ"ג4.5 גרם
סה"כ1001 קלוריות85.5 גרם39.3 גרם75.5 גרם700 מ"ג4.5 גרם

חח זה מה שיצא לי במחשבון קלוריות ..

שם המאכלכמותקלוריותחלבוןשומןפחמימותכולסטרולסיבים
תזונתיים
חביתה200 גרם29320.6 גרם22.8 גרם2 גרם700 מ"ג0 גרם
טונה בשמן (משומר)175 גרם33250.7 גרם14.3 גרם0 גרם0 מ"ג0 גרם
לחם חיטה מלאה5 פרוסות37614.2 גרם2.2 גרם73.5 גרם0 מ"ג4.5 גרם
סה"כ1001 קלוריות85.5 גרם39.3 גרם75.5 גרם700 מ"ג4.5 גרם
לא יודע איזה טונה אתה אוכל אבל רוב הטונות שאני מכיר זה 100 + - גרם יוצא באיזור 25-30 גרם חלבון ולא שמתי לב שאתה מחשיב את הלחם גם כמקור לחלבון....
קיצור זה מיתוס ולפי רוב הדיעות ודברו על זה ונראה לי שיש על זה מאמר באתר שאתה יכול לאכול כמות כזו של חלבון בארוחה אחת והיא תספג

לא יודע איזה טונה אתה אוכל אבל רוב הטונות שאני מכיר זה 100 + - גרם יוצא באיזור 25-30 גרם חלבון ולא שמתי לב שאתה מחשיב את הלחם גם כמקור לחלבון....
קיצור זה מיתוס ולפי רוב הדיעות ודברו על זה ונראה לי שיש על זה מאמר באתר שאתה יכול לאכול כמות כזו של חלבון בארוחה אחת והיא תספג
זה לא מיתוס, אבל אין הוכחות לשני הצדדים. חבל סתם לזרוק טענות, אתה בסופו של דבר יוצא כמו כל אחד אחר שזורק מידע ממוחזר ששמע.

• פותח/ת השרשור
זה לא מיתוס, אבל אין הוכחות לשני הצדדים. חבל סתם לזרוק טענות, אתה בסופו של דבר יוצא כמו כל אחד אחר שזורק מידע ממוחזר ששמע.
אין מחקר בקשר לזה ? אין איך לבדוק facepalm ?

• פותח/ת השרשור
קראתי את המאמר פעמיים .. ועדיין לא מצאתי תשובה לשאלה שלי .
יש שם הרבה דברים בעקיפין אבל שום דבר שם לא באמת עונה על השאלה שלי ..

האם הערכים של החלבון בארוחה הזו ברובה הלכו לפח ? כי אם כן אני אפסיק לאכול ככה..

פשוט אני אוכל את זה בכוונה כי יש בזה המון חלבון ..

קראתי את המאמר פעמיים .. ועדיין לא מצאתי תשובה לשאלה שלי .
יש שם הרבה דברים בעקיפין אבל שום דבר שם לא באמת עונה על השאלה שלי ..

האם הערכים של החלבון בארוחה הזו ברובה הלכו לפח ? כי אם כן אני אפסיק לאכול ככה..

פשוט אני אוכל את זה בכוונה כי יש בזה המון חלבון ..
מסקנות ויישום
בהתבסס על הראיות הקיימות, תהיה זו טעות להניח שהגוף יכול להשתמש רק בכמות מסויימת של חלבון בארוחה. מחקרים שבדקו את ההשפעה המיידית סיפקו רמזים לכיוון מה יכולה להיות המנה האופטימלית של חלבון כדי להגיע לתגובה אנבולית מרבית, אבל בדיקות שנערכו על טווחים ארוכים יותר לא תמכו ברעיון. אם כן, האם יש מגבלה לכמות החלבון בארוחה אחת, שהגוף יכול להשתמש בה באפקטיביות? כן, אבל המגבלה דומה יותר לכמות המרבית האפקטיבית של יום שלם. מה הכמות המרבית שהגוף יכול לנצל באפקטיביות ביום שלם? התשובה הקצרה היא, הרבה יותר מ-20-30 גרם. התשובה הארוכה היא, תלוי במספר משתנים. ברוב המקרים בערך 2.2 גרם לקילוגרם למתאמן טבעי, במידה שכמות סה"כ הקלוריות ביום מספקת [8,9].
מספיק טוב?

צודק אני חוזר בי הרבה דעות נוטות לכיוון מה שאמרתי אבל עדיין אין לזה תשובה חד משמעית עדיין, טעות שלי

חלבון
גופנו מסוגל לאחסן (לא באותה צורה של אגירת שומן או פחמימה) בסביבות 10-15 קילוגרם של חלבון. מדובר בכמות הגדולה במידה ניכרת מצריכת החלבון היומית הממוצעת, שעומדת על 50-60 גרם חלבון ליום (לאנשים שאינם עוסקים בפעילות גופנית). גם אנשים שצורכים 200-300 גרם חלבון ליום, אוכלים למעשה כמות זניחה בהשוואה לכמות החלבון האגורה בגופנו. זו בדיוק הסיבה לשוני בין רמות חמצון החלבון.
כפי שכבר הוזכר, כחצי מכמות החלבון עוברת תהליך מטבולי בכבד והופכת לאנרגיה ולדברים אחרים כגון גלוקוז וקטונים, שמיועדים לשימושים שונים של הגוף. כאשר צריכת החלבון גדלה, גם כמות חמצון החלבון גדלה וההיפך. השינויים ברמת חמצון החלבון (פחות או יותר כמו במקרה של הפחמימה) כתלות בשינוי רמת הצריכה יומית של החלבון איננה מיידית, והתהליך לוקח 3-9 ימים. הבנה לקויה של הליך זה הביאה לרעיונות מטופשים של העמסת חלבון (protein cycling).
חמצון החלבון קשור לאופן המהירות שבו הוא מתעכל. מחקרים קודמים, לרבות מחקר אחרון על חלבון מי-גבינה וקזאין (בוצע ע"י Boirie), מצאו כי חלבונים שמתעכלים מהר יותר מתחמצנים מהר יותר, לעומת חלבונים שזמן עיכולם איטי יותר. זאת מכיוון שלגוף אין מקום לאגור באופן מיידי את חומצות האמינו, ולכן הוא שורף אותן ומפיק אנרגיה. מכאן נובע כי חלבונים בעלי יכולת עיכול איטית יותר "נאגרים" בצורה טובה יותר בהשוואה לאלה שמתעכלים מהר ומתחמצנים פחות יותר

בכללי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית