הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מבחן TOEFL

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך
אני כנראה אעשה בחודשיים שלושה הקרובים, אין לי עליו ידע מיוחד, מה שכן אני יודע זה שהוא מאוד מטעה ויותר בוחן כמה התכוננת למבחן עצמו ופחות את הרמה שלך. ושהוא יקר רצח.

אני עושה אותו בעוד חודש, הוא עולה 215 דולר, אם יש שאלות אתה מוזמן לשאול.

יש מה ללמוד לזה בכלל?

אם האנגלית שלך ברמת שפת אם אז אפשר רק לעבור על מבנה המבחן, תלוי גם מה הציון שאתה רוצה להגיע אליו.
אבל עקרונית זה מבחן די מעצבן, הוא ארוך, יש קטעי קריאה,שמיעה,דיבור ובסוף לכתוב 2 חיבורים, אז הייתי כן מתרגל איזה 2-3 מבחנים.

• פותח/ת השרשור
וסימולציות וספרים זה משהו שאפשר להשיג בחינם?
והציון לא משנה. הוא צריך להיות מעל 100.

לכל מי שהאנגלית לא ברמת שפת אם כדאי מאוד ללמוד ל-TOEFL (אפשר גם מספר), וגם לאלה עם שפת אם כדאי לעשות סימולציות (החיבורים בדרך כלל גומרים את רוב האנשים).

יש לך מושג אם אוניברסיטאות מתפשרות על הציון?? אם למשל מוסד לימודי דורש 80 בטופל, הם יתקטננו אם תקבל 75?

ספרים אתה יכול לקנות מדיונון, סטימצקי או אמאזון. הם מכילים בדרך כלל כמה סימולציות. כמובן שתצטרך למצוא מישהו דובר אנגלית ברמה גבוהה כדי לראות שהחיבור שלך באמת נורמלי ולא ברמת כיתה י' בבצפר השכונתי.

• פותח/ת השרשור
מתי מגיעים הציונים ואיך הם מועברים לאוניב'? צריך לבקש את כל האוניב' המבוקשות?

וסימולציות וספרים זה משהו שאפשר להשיג בחינם?
והציון לא משנה. הוא צריך להיות מעל 100.

אין ספרים בחינם ממה שאני יודע, אבל באינטרנט בטח תמצא כמה מבחנים לדוגמה, ויש ביוטיוב כל מיני סרטונים נחמדים.
מעל 100 לדעתי חייבים ללמוד טוב, גם רוב המוסדות ירצו ציון מינימום לגבי כל חלק במבחן.

יש לך מושג אם אוניברסיטאות מתפשרות על הציון?? אם למשל מוסד לימודי דורש 80 בטופל, הם יתקטננו אם תקבל 75?
בארה"ב ככל שהאוניברסיטה חשובה יותר והמקצוע שאתה רוצה מבוקש יותר, ככה הם מרשים לעצמם להיות קטנוניים. ברוב הפעמים ששמעתי מחברים הם התעקשו גם על נקודה.

מתי מגיעים הציונים ואיך הם מועברים לאוניב'? צריך לבקש את כל האוניב' המבוקשות?

תוך 15 ימי עסקים הם נשלחים אליך באימייל וגם בדואר אם אתה מבקש, מראש כשאתה נרשם למבחן אתה בוחר לאיזה מוסדות אתה רוצה שהציון ישלח, אפשר עד 4 אם אני לא טועה, אם אתה רוצה להוסיף עוד זה בתשלום.

• פותח/ת השרשור
אני הבנתי מפולברייט ומחברים שהרמה היא רמה של קצת יותר מ5 יחידות וכל מי שעובד עם אנגלית ומסתדר טוב בדיבור ובהבנה יכול פשוט לבוא ולהבחן.
מכיר לא מעט שעשו את זה וקבלו 118.
כמובן שהרמה שלהם זה רמת פטור בפסיכומטרי.
בקיצור קשה לי להבין כמה יש לי ללמוד לזה. רוב הפרופ' שנפגשתי איתם בחול אמרו לי שהאנגלית שלי מצוינת ושזה בכלל לא אמורה להיות דאגה.

• פותח/ת השרשור
אז אני מבין שקודם כדאי להסגר טוב טוב על מוסדות, להרשם, ורק אז לעשות את המבחן?

אז אני מבין שקודם כדאי להסגר טוב טוב על מוסדות, להרשם, ורק אז לעשות את המבחן?

כן, כדאי שתהיה סגור על איזה 4 מוסדות שאתה בטוח תלך לאחד מהם ואז תרשם למבחן, יש את המבחן הזה כמה פעמים בחודש, אני לצורך העניין הולך לעשות אותו בתל אביב בעירוני ה'.
תהיה סגור על זה שהרמת דיבור שלך ממש טובה ושאין לך בעיה לאלתר ולסכם דברים. למשל הם יתנו לך קטע קריאה, אחר כך קטע שמיעה, ואתה תצטרך בדקה להסביר מה שמעת בהתאם לשאלה שישאלו אותך.

יש לי חבר עם 76 סופי שעבר טופל מכה ראשונה (אבל עשה קורס).
עושה רושם שזה לא כזה קשה וזה גם מסתדר לי עם זה שצריך בעיקר ללמוד ספציפית למבחן (כמו שרשמו פה).
היינו מדברים בפייסבוק באנגלית והוא היה עילג ובכל זאת עבר.

אני הבנתי מאנשים שאם עברת פסיכומטרי זה לא אמור להיות בעיה כי פסיכומטרי זה המון זמן ומתיש וזה גם סוג של מבחן שמתיש אותך

אני הבנתי מאנשים שאם עברת פסיכומטרי זה לא אמור להיות בעיה כי פסיכומטרי זה המון זמן ומתיש וזה גם סוג של מבחן שמתיש אותך

רק שפסיכומטרי הרבה יותר קל, אין לך שם חיבור או קטעי דיבור ושמיעה, זאת לא השוואה נכונה.
לגבי נושא ההתשה אני עכשיו מתחיל עוד סבב של פליאו, שלא תהיה נפילת סוכר באמצע המבחן

רק שפסיכומטרי הרבה יותר קל, אין לך שם חיבור או קטעי דיבור ושמיעה, זאת לא השוואה נכונה.
לגבי נושא ההתשה אני עכשיו מתחיל עוד סבב של פליאו, שלא תהיה נפילת סוכר באמצע המבחן
עשית פסיכומטרי? ולא אמרתי שפסיכומטרי קשה - הוא מתיש אבל עם כמה סימולציות מתרגלים... תכלס אותה שיטה אפשר ליישם גם לטופל (אימונים=סימולציות)
בהצלחה אגב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית