הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בהכנה לגיבוש - תזונה ואימונים

DoronLR

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
יש לי עוד 3 שבועות בערך גיבוש שייטת, התחלתי להתכונן לפני חצי שנה בערך ועקב פציעה ברגליים הפסקתי לרוץ לפני חודשיים.
עכשיו אני חוזר לאט לאט שוב להתאמן בריצה.
רציתי המלצה על תרגילי אירובי מומלצים לחדר כושר לשיפור סיבולת לב ריאה, וכאלו שיעזרו לי לשמור על כושר של ריצה (לא כולל הליכון).

מלבד זאת רציתי לדעת האם יש תוספים כלשהם שיכלו לעזור לי באיזהשהו פן בגיבוש, כמו קריטאין למשל, או שזה ממש שטויות ?

תודה מראש,
דורון

אינטרוולים .. או הליכות \ ריצות .

וקריאטין אתה יכול לקחת למרות שזה לא יעשה לך שיפור משמעותי, קריאטין אפקטיבי
בעיקר באימוני כוח (משקולות וכו'..) זה לא יעזור לך בסיבולת לב ריאה .

אתה יכול אולי לקחת תוסף Pre-Workout שזה נותן מרץ אדיר, אבל בכל זאת הייתי ממליץ לוותר .

אני בן 16 אז אני לא יודע לעומק מה זה הגיבושים האלו, אבל אם יש לך אפשרות שתה כוס-שתיים של קפה שחור\נס עם קצת סוכר
יהיה לך כוח לכמה שעות טובות 😃

איזה פציעה יש לך, שברי מאמץ ?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן מדובר בשברי מאמץ.

אולי מישהו יכול להוסיף קצת מידע על הPre - workout ודעתו האם יכול לעזור בגיבוש ?
או האם יש תוסף דומה שיוכל לעשות את העבודה ?

כמו כן איזה תרגיל אירובי הכי קרוב לריצה לא כולל הליכון ?

יש גם קרוס בחדר כושר.
שמע- אם היה לך שבר מאמץ אל תחזור עכשיו לאימונים ותעשה 5 פעמים בשבוע אימונים של 10 ק"מ וספרנטים מטורפים.
תשמור על נפח של עד 20-25 ק"מ בשבוע וגם זה דיי הרבה ובעיקר תרוץ. בלי לדאוג על קצבים או משהו כזה. עדיף לא לקחת סיכון ולהגיע לגיבוש פצוע שוב.

http://www.ayalot.com/?p=344
או שאתה יכול לעשות אנטרוואלים כמו טאבאתה.
נתתי לך תוכנית למתחילים כדי שתוכל לחזור בהדרגה אחרי השברים.

• פותח/ת השרשור
מסתבר ששברים לא עברו, אחרי הריצות שעשיתי השבוע (ממש ריצות קלות) חזרו לי הכאבים בשוקיים. הרופא אומר שכנראה לא נחתי מספיק, ואולי חסר לי סידן או משהו.
בכל מקרה אני מושבת, לא ניראה לי שאני יכול בכלל ללכת לגיבוש אבל ננסה לדחות כמה שיותר מאוחר, ובנתיים אני יעבוד בחדר כושר על אירובי שלא פוגע ברגליים בתקווה שזה יעזור לי.

דרך אגב אם יש מישהו שחקר קצת את הנושא של שברי מאמץ ומה עושים ואיך כדאי לצאת מזה בשלום אשמח שישפוך קצת אור, כי קראתי מלא באינטרנט וראיתי שהדעות מאוד חלוקות על מה לעשות בזמן המנוחה, ומה ישיפיע על קצב ההחלמה.

לצערי לא מבין בשברי מאמץ, אבל תנסה לקחת 500 מ"ג מגנזיום ו-1000 - 1500 מ"ג סידן ביום, אמור לעזור.

Back
למעלה תחתית