ייעוץ מעוניין להשתפר בריצה

• פותח/ת השרשור DarY
  • פורסם בתאריך

DarY

משתמש משקיע
3,705
2,496
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,104
3,705
2,496
אני עושה אימוני כוח במשך שנתיים כבר והמשקלי עבודה לא רעים בכלל .

בחודש האחרון התחלתי לשלב ריצות פעמים בשבוע(אני עושה 5\3\1 של וונדלר אז אחרי יום הדדליפט ואחרי יום הסקואט אני משלב ריצה)

עכשיו השאלה שלי היא כזאת מה הדרך הכי טובה להשתפר בריצה? פשוט לרוץ? נכון להיום אני מצליח לסיים ריצה של איזור ה1500 ואז אני כבר מותש(מאמין שאם אני ירוץ בלי אימון סקואט\דדליפט כמה שעות לפני זה יהיה יותר אבל זה לא משנה כל כך)

אני רוצה להצליח לסיים ריצה של 3-4 קילומטר תוך כמה חודשיים (אני גם לא מעוניין לרוץ יותר מפעמים בשבוע בשלב זה)

מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
הבנתי אותך .. כרגע לא להסתכל על קצב? פשוט לנסות לרוץ כל ריצה קצת יותר?

מה הדרך הטובה להתחמם לפני ריצה? קצת מתיחות ולהתחיל לרוץ? הליכה מהירה? מה כדאי?

לרוב אני עושה ריצה קלה בתור חימום, אבל אני לא יודע כמה זה יהיה אפקטיבי בשבילך. אתה יכול לעשות קצת מתיחות, להזיז טיפה את הרגליים וזהו.
אם אתה לא רץ מהר אז אין ממש צורך בחימום רציני.
תנסה לרוץ לאט. קשה לי להאמין שאתה לא יכול לסיים ריצה של 3-2 קילומטר. גם אם זה יום אחרי אימון קשה. יכול להיות שהתחושה של ריצה על רגליים תפוסות קצת מוזרה לך, אבל מעבר לזה אני לא רואה סיבה למה שלא תצליח.

אני רוצה להצליח לסיים ריצה של 3-4 קילומטר תוך כמה חודשיים
אם אתה רץ פעמיים בשבוע בלבד, פשוט תרוץ בקצב בינוני, תתחיל לאט יחסית ותגביר את הקצב עד לתחושה שלא קל לך אבל אתה לא מאוד מתנשף.
תתחיל מכמה דקות ודי מהר תוכל לרוץ 20 דקות ברציפות
אבל בשביל מה אתה צריך לרוץ 3-4 ק"מ?

• פותח/ת השרשור
לרוב אני עושה ריצה קלה בתור חימום, אבל אני לא יודע כמה זה יהיה אפקטיבי בשבילך. אתה יכול לעשות קצת מתיחות, להזיז טיפה את הרגליים וזהו.
אם אתה לא רץ מהר אז אין ממש צורך בחימום רציני.
תנסה לרוץ לאט. קשה לי להאמין שאתה לא יכול לסיים ריצה של 3-2 קילומטר. גם אם זה יום אחרי אימון קשה. יכול להיות שהתחושה של ריצה על רגליים תפוסות קצת מוזרה לך, אבל מעבר לזה אני לא רואה סיבה למה שלא תצליח.
כשאני נתקע בריצה זה בגלל התאומים הם חלשים אצלי.. הריאות כבר מזמן הסתגלו לריצה של 1500 פשוט אחרי 1500 התאומים כבר גמורים

אם אתה רץ פעמיים בשבוע בלבד, פשוט תרוץ בקצב בינוני, תתחיל לאט יחסית ותגביר את הקצב עד לתחושה שלא קל לך אבל אתה לא מאוד מתנשף.
תתחיל מכמה דקות ודי מהר תוכל לרוץ 20 דקות ברציפות
אבל בשביל מה אתה צריך לרוץ 3-4 ק"מ?
בשביל הרגשה עצמית שאני מתאמן ומסוגל גם לרוץ 3-4 קילומטר בתוצאה סבירה לחלוטין וגם מסוגל לעשות סקואט דדליפט ובנצ כבדים

כשאני נתקע בריצה זה בגלל התאומים הם חלשים אצלי
קודם כל זה אומר שאתה רץ מהר מדי, תוריד קצב ותוכל להשלים את המרחק.
יכול להיות שיש לך בעיה עם הרגליים או בסגנון הריצה שיוצר עומס על התאומים.

לא שאני מזלזל ביכולת לרוץ 4 ק"מ, אבל זה משהו שאתה יכול להגיע אליו בכמה שבועות ולכן לא הייתי מבזבז זמן במקביל לאימונים כבדים.

• פותח/ת השרשור
קודם כל זה אומר שאתה רץ מהר מדי, תוריד קצב ותוכל להשלים את המרחק.
יכול להיות שיש לך בעיה עם הרגליים או בסגנון הריצה שיוצר עומס על התאומים.

לא שאני מזלזל ביכולת לרוץ 4 ק"מ, אבל זה משהו שאתה יכול להגיע אליו בכמה שבועות ולכן לא הייתי מבזבז זמן במקביל לאימונים כבדים.
אני לא רץ מהר זה העניין..
מה אתה מציע לעשות? אחרי 7 דקות בערך כבר אני מרגיש שהתאומים כואבים..

מה אתה מציע לעשות? אחרי 7 דקות בערך כבר אני מרגיש שהתאומים כואבים..
זה לא כ"כ אפשרי לאבחן דרך האינטרנט. יכול להיות שהתאומים שלך תפוסים מאימוני הכוח.
אתה רץ בחוץ או על הליכון? אם על הליכון תשים שיפוע של 1 ותתחיל את הריצה בקצב 8 קמ"ש ותראה מה קורה.

• פותח/ת השרשור
בחוץ... גם איפה שאני רץ אחרי 300-400 מטר מתחילה עליה גדולה אז זה גם משפיע אבל ככה מסתגלים..

בחוץ... גם איפה שאני רץ אחרי 300-400 מטר מתחילה עליה גדולה אז זה גם משפיע אבל ככה מסתגלים
התאומים עובדים מאוד קשה בעליה, תנסה מסלול מישורי או הליכון ותראה אם זה עדיין קורה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית