הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצות 2000 - 3000 יעזרו לי להשתפר בספרינטים (מבחינת הסיבולת)

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
אם אבצע ריצות 2000 - 3000/אינטרוולים, זה ישפר לי את יכולת העמידה בספרינטים?

לפי ההגיון כן וגם ההפך, אבל אם אתה מתאמן לגיבוש כלשהו, רק אימונים בכושר קרבי ותרגול של ספרינטים בצוות באמת יעזרו לך, לא משתפרים במהירות אלא בדברים כמו חדות, זינוק, טכניקה

• פותח/ת השרשור
לפי ההגיון כן וגם ההפך, אבל אם אתה מתאמן לגיבוש כלשהו, רק אימונים בכושר קרבי ותרגול של ספרינטים בצוות באמת יעזרו לך, לא משתפרים במהירות אלא בדברים כמו חדות, זינוק, טכניקה

אני בכושר קרבי, אבל רוצה לבצע גם משהו צדדי בסגנון אינטרוול.
השאלה האם זה יעזור לי לסיבולת בספרינטים

זה עוזר להשתקם בין ספרינטים אם אתה עושה כמה אבל לאחד רציף אין תועלת
בסופו של יום ספרינט הוא אנאירובי לא אירובי

מכיר את עיקרון הספציפיות?
ספציפיות – כדי להשיג מטרה אימונית יש לבחור תרגילים המתאימים להשגת מטרה זו. לדוגמה: אדם המתאמן בריצה חמש פעמים בשבוע ועובר באימוניו למעלה מחמישה ק"מ במהירות איטית יחסית: כ – 10 קמ"ש (6 דקות לקילומטר). מדי פעם הוא בוחן עצמו בריצת 2000 מטרים ולא מבין מדוע אינו מצליח לרדת מ – 9 דקות. כדי להשיג שיפור בתוצאה, למשל להגיע להישג של 8:30 ד', עליו לרוץ, לפחות בחלק מהימים, קטעים בקצב המבוקש – 4:15 ד' לק"מ, או אפילו קצת מהר יותר.

אם אתה רוצה להשתפר בספרינטים תתאמן על ספרינטים.

• פותח/ת השרשור
זה עוזר להשתקם בין ספרינטים אם אתה עושה כמה אבל לאחד רציף אין תועלת
בסופו של יום ספרינט הוא אנאירובי לא אירובי

אז לעשות סתם לדוגמה 25 ספרינטים לחמש עשרה שניות עם 10 שניות מנוחה בין לבין?
מכיר את עיקרון הספציפיות?

אם אתה רוצה להשתפר בספרינטים תתאמן על ספרינטים.

אשמח אם תגיב לתגובה שרשמתי להקטור

אשמח אם תגיב לתגובה שרשמתי להקטור

הכוונה היא שיכול להיות שתוכל להכניס קצת יותר נפח לאימוני ספרינטים שלך אם יהיה לך כושר אירובי יותר גדול אבל כמו שאמרו אם ספרינט מעניין אותך בעיקר תוכנית לספרינטים תהיה הכי יעילה בפער
קטונתי על להמליץ על אחת אבל בטוח יש פה אנשים שיודעים ויוכלו לייעץ

• פותח/ת השרשור
אתה יודע מה עוזר לספרינטים?
ספרינטים.

אני אסביר.
אני מבצע ספרינטים בשביל להשתפר בספרינטים
הכוונה היא שיכול להיות שתוכל להכניס קצת יותר נפח לאימוני ספרינטים שלך אם יהיה לך כושר אירובי יותר גדול אבל כמו שאמרו אם ספרינט מעניין אותך בעיקר תוכנית לספרינטים תהיה הכי יעילה בפער
קטונתי על להמליץ על אחת אבל בטוח יש פה אנשים שיודעים ויוכלו לייעץ

לא הסברתי תעצמי נכון.
אני מבצע ספרינטים, אבל הייתי רוצה לדעת האם ריצת 2 ק"מ אשר אני מבצע בלי קשר לספרינטים אלא יותר בשביל סיבולת, האם ריצת ה2 ק"מ/אינטרוולים יעזרו לי גם על הדרך לסיבולת לב ריאה שלי בספרינטים.
אתה יודע מה עוזר לספרינטים?
ספרינטים.

לא הסברתי תעצמי נכון.
אני מבצע ספרינטים, אבל הייתי רוצה לדעת האם ריצת 2 ק"מ אשר אני מבצע בלי קשר לספרינטים אלא יותר בשביל סיבולת, האם ריצת ה2 ק"מ/אינטרוולים יעזרו לי גם על הדרך לסיבולת לב ריאה שלי בספרינטים
לא

הכנה לכושר קרבי צריכה להיות דומה לאימונים לריצת 5 ק״מ
זה ישפר לך את היכולת האירובית הכללית, שיפור של 2000/3000 ואת היכולת לבצע מספר חזרות של הספרינט.

כדאי לשפר ריצת 100 מטר מ13 שניות ל 12 שניות אימונים של 2000/300 לא יעילים. אבל לרוץ 10 ספרינטים של 100 מטר ב 10 דקות זה דומה יותר לריצת 2000

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית