נק' מוניטין:
65
- 187
- 23
אם אבצע ריצות 2000 - 3000/אינטרוולים, זה ישפר לי את יכולת העמידה בספרינטים?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לפי ההגיון כן וגם ההפך, אבל אם אתה מתאמן לגיבוש כלשהו, רק אימונים בכושר קרבי ותרגול של ספרינטים בצוות באמת יעזרו לך, לא משתפרים במהירות אלא בדברים כמו חדות, זינוק, טכניקה
ספציפיות – כדי להשיג מטרה אימונית יש לבחור תרגילים המתאימים להשגת מטרה זו. לדוגמה: אדם המתאמן בריצה חמש פעמים בשבוע ועובר באימוניו למעלה מחמישה ק"מ במהירות איטית יחסית: כ – 10 קמ"ש (6 דקות לקילומטר). מדי פעם הוא בוחן עצמו בריצת 2000 מטרים ולא מבין מדוע אינו מצליח לרדת מ – 9 דקות. כדי להשיג שיפור בתוצאה, למשל להגיע להישג של 8:30 ד', עליו לרוץ, לפחות בחלק מהימים, קטעים בקצב המבוקש – 4:15 ד' לק"מ, או אפילו קצת מהר יותר.
זה עוזר להשתקם בין ספרינטים אם אתה עושה כמה אבל לאחד רציף אין תועלת
בסופו של יום ספרינט הוא אנאירובי לא אירובי
מכיר את עיקרון הספציפיות?
אם אתה רוצה להשתפר בספרינטים תתאמן על ספרינטים.
אז לעשות סתם לדוגמה 25 ספרינטים לחמש עשרה שניות עם 10 שניות מנוחה בין לבין?
אשמח אם תגיב לתגובה שרשמתי להקטור
הכוונה היא שיכול להיות שתוכל להכניס קצת יותר נפח לאימוני ספרינטים שלך אם יהיה לך כושר אירובי יותר גדול אבל כמו שאמרו אם ספרינט מעניין אותך בעיקר תוכנית לספרינטים תהיה הכי יעילה בפעראז לעשות סתם לדוגמה 25 ספרינטים לחמש עשרה שניות עם 10 שניות מנוחה בין לבין?
אתה יודע מה עוזר לספרינטים?
ספרינטים.
הכוונה היא שיכול להיות שתוכל להכניס קצת יותר נפח לאימוני ספרינטים שלך אם יהיה לך כושר אירובי יותר גדול אבל כמו שאמרו אם ספרינט מעניין אותך בעיקר תוכנית לספרינטים תהיה הכי יעילה בפער
קטונתי על להמליץ על אחת אבל בטוח יש פה אנשים שיודעים ויוכלו לייעץ
אתה יודע מה עוזר לספרינטים?
ספרינטים.
לאלא הסברתי תעצמי נכון.
אני מבצע ספרינטים, אבל הייתי רוצה לדעת האם ריצת 2 ק"מ אשר אני מבצע בלי קשר לספרינטים אלא יותר בשביל סיבולת, האם ריצת ה2 ק"מ/אינטרוולים יעזרו לי גם על הדרך לסיבולת לב ריאה שלי בספרינטים