הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה חשובה בקשר לתפריט החיטוב שלי !

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58

השאלה היומית:כל יום אני אוכל טחינה,חולה על זה וזה משביע אותי לאללה והיום שמתי לב למשהו ורציתי להתקטנן..
שפכתי בקערה כמה כפות טחינה עד לכמות של 100ג' מהטחינה(לפני דילול-מדוד)לאחר מכן הוספתי מים ערבבתי וכמובן המשקל עלה(200ג-מדוד).השאלה שלי ואני מקווה שמצליח לנסח אותה ברור,האם הערך הקלורי השתנה וגדל מכיוון שעכשיו הוספתי מים ועכשיו במקום 100ג' טחינה יש בקערה 200ג'?,כלומר האם הערך הקלורי עדיין מתאים ל100ג' מהחומר או עכשיו צריך לחשב לפי 200ג' בגלל שהוספתי מים,המים 'שינו' את הערך הקלורי?

לא למים אין קלוריות תחשוב על זה אתה מחשיב רק את הערכים של הטחינה ורק שתדעה שיש בה מלא קלוריות וזה לא משביע

• פותח/ת השרשור
לא למים אין קלוריות תחשוב על זה אתה מחשיב רק את הערכים של הטחינה ורק שתדעה שיש בה מלא קלוריות וזה לא משביע

א.סופר משביע!
ב.ברור שלמים אין קלוריות.העניין הוא שאני כמות של 100ג' ולאחר מכן אני מוסיף מים והמשקל הכפיל את עצמו,השאלה הייתה היא האם אני מחשב לפי ה100ג' לפני המים או לפי 200ג' טחינה אחרי מים.

א.סופר משביע!
ב.ברור שלמים אין קלוריות.העניין הוא שאני כמות של 100ג' ולאחר מכן אני מוסיף מים והמשקל הכפיל את עצמו,השאלה הייתה היא האם אני מחשב לפי ה100ג' לפני המים או לפי 200ג' טחינה אחרי מים.
אבל זה לא שזה הפך ל-200 גרם טחינה ..
זה 100 גרם טחינה נקי, זה שהוספת מים זה לא אומר שזה משמין יותר .

זה כמו שתיקח טונה, יש 200 גרם בקופסא, 100 גרם מים ו-100 גרם טונה, זה לא שיש לך 200 גרם טונה נקי ..

• פותח/ת השרשור
אבל זה לא שזה הפך ל-200 גרם טחינה ..
זה 100 גרם טחינה נקי, זה שהוספת מים זה לא אומר שזה משמין יותר .

זה כמו שתיקח טונה, יש 200 גרם בקופסא, 100 גרם מים ו-100 גרם טונה, זה לא שיש לך 200 גרם טונה נקי ..

זה נשמע הגיוני גם בעיני אבל בקופסא כתוב כמות ערכים מסוימים ל100ג' טחינה מוכנה ולי יצא אחרי 100ג' טחינה גולמית ועוד מים 200ג' סה"כ..
אז לדעתך צריך לחשב את הכמות הזו לפי 100ג'?

זה נשמע הגיוני גם בעיני אבל בקופסא כתוב כמות ערכים מסוימים ל100ג' טחינה מוכנה ולי יצא אחרי 100ג' טחינה גולמית ועוד מים 200ג' סה"כ..
אז לדעתך צריך לחשב את הכמות הזו לפי 100ג'?
לא לדעתו.ככה צריך
הם מתכוונים בערכים ל100 גרם טחינה גולמית..שאתה מדלל את זה עם מים הטחינה גולמית עדיין נשארה 100גרם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית