הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אובד עצות לקראת גיוס

nadavr1234

משתמש קבוע
1,376
19
נק' מוניטין:
1,561
1,376
19
מזה שבועיים(אני כרגע 3 וחצי שבועות מגיוס) אני משובץ לקרקל.
הפרופיל שלי הוא 82 ולא בצדק.
דרך קשרים חזקים כאלה ואחרים ניסו "לנתב" אותי להיות מפעיל חד"כ/מד"סניק אך נכשלו בטענה שהפרופיל שלי גבוה מדי כלומר אם היה לי 72 היו יכולים לארגן משהו.
אני לא מוכן בשום אופן ללכת לקרקל(או קרבי במקרה הזה-תלוי כמובן),משחקי כדורסל עם חברים ועבודות ממושכות שעות עם לא מעט פיזיות הוכיחו לי שהגב והקרסול לא עומדים בעומס.
הצבא כמובן דואג לאינטרסים שלו שהם למלא חורים של כח אדם ושם ז*ן על הבעיות הרפואיות ששלחתי לו מאז אוגוסט 2011.
נגיד שסמכתי מדי על הקשרים ובמידה וזה לא ילך הייתי פשוט מסרב פינוי. עכשיו אח שלי סיפר לי סיפורי "זוועה" על חברים שסירבו פינוי ושלחו אותם לג'וב מסריח בחור מסכן בארץ.
לעומת זאת חבר שלי שעבר את תהליך סירוב הפינוי בעקיפין כלומר נפל מקרבי על רפואי ונאלץ להישאר בבקו"ם כמה ימים עם סרבני הפינוי סיפר לי שזאת הדרך היחידה לקבל את התפקיד הרצוי במידה ונקלעים למצב שלי.
בזמן הקרוב אני עומד ללכת ללשכת גיוס ולעשות שם קצת בלאגן שאוכל לקבל וועדה רפואית.

אשמח לכמה טיפים בתהליך שאני צריך לעבור,אין לי רצון לקבל כתמים שחורים בתיק הצבאי שימנעו ממני להיות קצין(השאיפה להיות קצין בנושא ספורט) או שיסמנו אותי ישר על היום הראשון בשירות.

אפשר בכלל להיות קצין בתחום הספורט? לא נראה לי
יש מדסניקים רגילים, לא ראיתי קצינים מדסניקים, אני חושב שהם בדר"כ כפופים לקצין כוח אדם\סגל

• פותח/ת השרשור
יש לאחי חבר שהיה מדסניק והשתדרג לקצין,לא יודע בדיוק מה הדרגה אבל העיקר להשתלב בספורט בצבא. להתקדם או לא זה כבר פחות קריטי.

בעיקרון באמת הדרך הכי פשוטה היא לסרב פינוי
אתה תבין שבבקום הכל שטויות לעומת הצבא עצמו..ברגע שאתה מתפנה אז אתה יכול לחלום על לקבל תפקיד שאתה רוצה..

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז אני לא מתפנה,צועקים עלי קצת,תיזוזים,הולך לראות קצין מיון-מבקש רופא,מורידים או לא מורידים פרופיל ואז מתחיל מסע שכנועים לגבי התפקידים ו/או כלא שלשם אני לא רוצה להגיע אם זה יסמן אותי אח"כ.
אפשרי אולי לדחות גיוס בשלב הזה? זה יכול לעזור?

נערך לאחרונה:
הוכיחו לי שהגב והקרסול לא עומדים בעומס.
עד הגיוס לך כמה פעמים לאורטופד ותביא מידע רפואי לגבי הבעיות שיש לך בגב / קרסול, זה כנראה ישאיר אותך בבקו"מ להמשך בירור רפואי.
לא רוצה להיות פסימי אבל אני לא רואה איך באמצעות הורדת פרופיל על בעיות אורטופדיות יעבירו אותך למסלול של מד"סים. זה תפקיד שמיועד בדר"כ לנשים או ספורטאים מצטיינים.
תחשוב עם עצמך מה אתה רוצה לעשות בצבא כדי שלא סתם תתקע בג'וב דפוק.

נדב - נתחיל מזה שקרקל זה לא כזה נורא (המסלול עם בנות, ולא, לא כולן גורילות. 😉)
אם אתה באמת לא מסוגל, לך לרופא מומחה ותבקש שיכין מכתב כולל ממצאים לבעיות שלך, ויזמנו אותך לבדיקת רופא לשינוי פרופיל רפואי. - אבל אתה חייב לחפור למיט"ב על זה גם בטלפונים וגם בפקסים, כי אם שום דבר לא השתנה, החארות לא עונים רוב הזמן, עושים מה בא להם ולא מעבירים פקסים למי שצריך.
בכל מקרה, אני ממליץ בחום שלא תחכה עד יום הגיוס ותתחיל מעכשיו. מהסיבה שביום הגיוס אתה תרגיש כל כך מתוזז, לחוץ, ובכללי חרא. שאתה כנראה תיפול למניפולציות שיעשו לך שם. בכל מקרה אם אתה הולך על האופציה הזאת - תזכור לסרב להכל פרט למה שאתה רוצה, אפילו אם מאיימים במעצר (רוב הזמן אין להם מקום בכלל...), ותבקש רופא במיידי. - אבל שוב, לא מומלץ בעליל.

בגדול מה שאמרו לך נכון, כדי להיות מד"ס אתה חייב פרופיל נמוך - אבל קח בחשבון שזה לא תפקיד כזה להיט (תלוי בהצבה שלך, היתרון הברור הוא ללכת על אזרחי בתפקיד. אבל זה לא ימנע ממך לעשות תורנויות שמירה או מטבח בלתי נגמרות... תלוי כמה חרא המפקד.).

לצאת לקצונה מתפקיד כזה זה אפשרי (כמובן תלוי יחידה, ובנתונים אישיים), אתה תהיה קצין כ"א ותעבור את המסלול הקל יותר בבה"ד. ואם תרצה, תחזור ליחידה שלך ותשרת כמפקד של המדסניקים האחרים.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
נדב - נתחיל מזה שקרקל זה לא כזה נורא (המסלול עם בנות, ולא, לא כולן גורילות. 😉)
אם אתה באמת לא מסוגל, לך לרופא מומחה ותבקש שיכין מכתב כולל ממצאים לבעיות שלך, ויזמנו אותך לבדיקת רופא לשינוי פרופיל רפואי. - אבל אתה חייב לחפור למיט"ב על זה גם בטלפונים וגם בפקסים, כי אם שום דבר לא השתנה, החארות לא עונים רוב הזמן, עושים מה בא להם ולא מעבירים פקסים למי שצריך.
בכל מקרה, אני ממליץ בחום שלא תחכה עד יום הגיוס ותתחיל מעכשיו. מהסיבה שביום הגיוס אתה תרגיש כל כך מתוזז, לחוץ, ובכללי חרא. שאתה כנראה תיפול למניפולציות שיעשו לך שם. בכל מקרה אם אתה הולך על האופציה הזאת - תזכור לסרב להכל פרט למה שאתה רוצה, אפילו אם מאיימים במעצר (רוב הזמן אין להם מקום בכלל...), ותבקש רופא במיידי. - אבל שוב, לא מומלץ בעליל.

בגדול מה שאמרו לך נכון, כדי להיות מד"ס אתה חייב פרופיל נמוך - אבל קח בחשבון שזה לא תפקיד כזה להיט (תלוי בהצבה שלך, היתרון הברור הוא ללכת על אזרחי בתפקיד. אבל זה לא ימנע ממך לעשות תורנויות שמירה או מטבח בלתי נגמרות... תלוי כמה חרא המפקד.).

לצאת לקצונה מתפקיד כזה זה אפשרי (כמובן תלוי יחידה, ובנתונים אישיים), אתה תהיה קצין כ"א ותעבור את המסלול הקל יותר בבה"ד. ואם תרצה, תחזור ליחידה שלך ותשרת כמפקד של המדסניקים האחרים.

בהצלחה!
המון תודה על התגובה,כמו שציינתי אעדיף לשרת כמפעיל חד"כ צבאי או מדריך. מד"ס זו האופציה האחרונה שלי מבחינת הספורט בצבא.
יש לי כבר 10 דפים+- מסודרים עם כל הממצאים מהשנה האחרונה(לפחות 5 בדיקות שהלכתי במיוחד לצבא)-אורתופדים,נוירולוגים,קרדיולוגים,רופאי שינה ופיזיותרפיסטים שאני אמשיך לשלוח למיט"ב עם בקשה לוועדה רפואית.
אגב לבקו"ם לא משנה כמה מתוזז ושוקיסט אני אהיה,אני ממש נחוש לא ללכת ככה שהפחדות לא עובדות עלי ואני מוכן לשבת בכלא בשביל לקבל מה שאני רוצה אלא אם זה יפגע בי אח"כ(שוב,אופציה אחרונה בשבילי) וקצונה כרגע לא מעניינת אותי,אני פשוט לא רוצה לפסול לי אופציות.

המון תודה על התגובה,כמו שציינתי אעדיף לשרת כמפעיל חד"כ צבאי או מדריך. מד"ס זו האופציה האחרונה שלי מבחינת הספורט בצבא.
יש לי כבר 10 דפים+- מסודרים עם כל הממצאים מהשנה האחרונה(לפחות 5 בדיקות שהלכתי במיוחד לצבא)-אורתופדים,נוירולוגים,קרדיולוגים,רופאי שינה ופיזיותרפיסטים שאני אמשיך לשלוח למיט"ב עם בקשה לוועדה רפואית.
אגב לבקו"ם לא משנה כמה מתוזז ושוקיסט אני אהיה,אני ממש נחוש לא ללכת ככה שהפחדות לא עובדות עלי ואני מוכן לשבת בכלא בשביל לקבל מה שאני רוצה אלא אם זה יפגע בי אח"כ(שוב,אופציה אחרונה בשבילי) וקצונה כרגע לא מעניינת אותי,אני פשוט לא רוצה לפסול לי אופציות.
בכיף.
לא פגשתי מעולם חייל שהתפקיד הבלעדי שלו זה מפעיל חד"כ (בד"כ אם מביעים רצון ביחידה שלך, אפשר לבקש את הקורס הזה (קורס של כמה שבועות בוינגייט) ואז אתה 'מוסמך' כמפעיל חד"כ ויש לך את המפתח שלו, אבל זה ניתן כצ'ופר כשיש לך כבר פז"מ מכובד. ובתלות שיש חד"כ ביחידה אבל אין מי שמוסמך לפתוח.)

המדריכים שאתה מדבר עליהם, הם המדסניקים - תלוי בהצבה שלך - נניח ואתה בבה"ד גדול אז אתה תעביר כל מיני שיעורים לחניכים וכאלה. במקום אחר אתה תצטרך להעביר מדס בד"כ פעמיים בשבוע לחיילים. אם תפול ביחידה גדולה עם כל מיני בסיסים מסופחים - אתה כנראה תמצא את עצמך הרבה בנסיעות משם לפה ובלו"ז צפוף יותר.

יציאות וכאלה זה לגמרי תלוי איפה תוצב, אלא אם כן יש לך ת"ש.

ושוב, תשלח בפקס - וגם תחפור להם בטלפון שזה מאוד דחוף ושיעבירו לגורמים הנכונים. אם אתה לא תתקשר אתה תמצא את עצמך מגויס בלי התיחסות למה ששלחת.
זה מאוד לא פייר, מאוד מתסכל, ומאוד מטומטם - אבל זה המצב במיט"ב.

ממה שאני שמעתי, שירות בקרקל זה די חלום (👉👌👉👌👉👌)....😉

• פותח/ת השרשור
בכיף.
לא פגשתי מעולם חייל שהתפקיד הבלעדי שלו זה מפעיל חד"כ (בד"כ אם מביעים רצון ביחידה שלך, אפשר לבקש את הקורס הזה (קורס של כמה שבועות בוינגייט) ואז אתה 'מוסמך' כמפעיל חד"כ ויש לך את המפתח שלו, אבל זה ניתן כצ'ופר כשיש לך כבר פז"מ מכובד. ובתלות שיש חד"כ ביחידה אבל אין מי שמוסמך לפתוח.)

המדריכים שאתה מדבר עליהם, הם המדסניקים - תלוי בהצבה שלך - נניח ואתה בבה"ד גדול אז אתה תעביר כל מיני שיעורים לחניכים וכאלה. במקום אחר אתה תצטרך להעביר מדס בד"כ פעמיים בשבוע לחיילים. אם תפול ביחידה גדולה עם כל מיני בסיסים מסופחים - אתה כנראה תמצא את עצמך הרבה בנסיעות משם לפה ובלו"ז צפוף יותר.

יציאות וכאלה זה לגמרי תלוי איפה תוצב, אלא אם כן יש לך ת"ש.

ושוב, תשלח בפקס - וגם תחפור להם בטלפון שזה מאוד דחוף ושיעבירו לגורמים הנכונים. אם אתה לא תתקשר אתה תמצא את עצמך מגויס בלי התיחסות למה ששלחת.
זה מאוד לא פייר, מאוד מתסכל, ומאוד מטומטם - אבל זה המצב במיט"ב.

עזרת המון! אקח לתשומת ליבי את דבריך!
ממה שאני שמעתי, שירות בקרקל זה די חלום (👉👌👉👌👉👌)....😉

שמעתי על זה גם אבל אני לא מוכן לשרת בגבול מצריים ולהיפצע בגלל גוף אטום.

יש הרבה יפות בקרקל, והכי חשוב הרבה זיונים. אני עובד הרבה עם קרקל ויצא לי לראות מספר עטיפות של קונדומים בעמדות מארב, ואפילו היה לי פעם תיעוד של אקט פעם אחת באחד המארבים.

איכס עם כל הלכלוך והסירחון והמדי ב...
בנות זה עם שבצבא הופך להיות דוחה.

אתה יכול בל בעיה לשנות את השיבוץ לשיבוץ קרבי שהוא לא חיר ואז פותר לך את הבעיות הבריאותיות

• פותח/ת השרשור
עדכון קל ששכחתי לבצע.
לפני קצת פחות מחודש(שבועיים לפני הגיוס הקודם) הלכתי ללשכת גיוס, קיבלתי וועדה רפואית ונאמר לי שהייתה טעות ונשלח מכתב ב9.9 שהיה צריך לרדת לי פרופיל ל64 וכך קרה.
רק מספר ככה בשביל הבחור שנתן לי מוניטין שלילי בטענה שאני נקבה 🖕🖕
הגיוס שלי בסוף ינואר,הסיכויים לקבל תפקיד ספורטיבי גדלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית