הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משקל מוט + פלטות

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שמתי לב למשהו בחדר כושר שלי... יש 4 מוטות "אולימפיים". שלושה כסופים ואחד חום, הכסופים שוקלים 17.8 ק"ג והחום 19.8 ק"ג.
לגביי פלטות, יש שני סטים. בסט אחד הפלטות של ה20 קילו שוקלות 21.4 ק"ג, והפלטות של ה10 שוקלות 10.9 ק"ג. בסט השני ה10 שוקלות 10.1, ה15 שוקלות 14.5 וה20 שוקלות 19.2.

לגביי המוט כבר גיליתי לא מזמן שזה לא 20 קילו, אבל לגביי הפלטות גיליתי ממש עכשיו. כמובן שזה מבאס כי עד עכשיו עבדתי כמעט רק עם הסט הקל יותר, אבל בדדליפט מצד שני עלה לי הPR ב4 קילו "חינם". במקביל, הסקוואט ירד ב4 קילו.

השאלה שלי היא, האם זה משהו נפוץ או שזה רק אצלי ככה?
ההיגיון אומר שפלטות קלות יותר עולות פחות ככה שהם חוסכים כסף, אבל מצד שני יש פלטות של 20 קילו ששוקלות בפועל 21.4 ק"ג.

נפוץ
קח בחשבון שהמשקל שלך גם לא טוב כמו שהמוטות והצלחות לא, אז אתה לא יכול לדעת
אצלי עשיתי בדיקה והכל כבד יותר כמעט
כל עוד אתה עובד עם אותו ציוד ודואג להוסיף משקל ביחד לפעם שעברה אתה מרים יותר אז זה לא משנה אם אתה מרים 100.5 או 101 או 102 העיקר שמפעם שעברה הרמת יותר

מסכים עם רן גם אני גיליתי שהפלטות שלי למשל של ה20 הם 20.5 משהו כזה , אבל לא ממש אכפת לי אני ממשיך להתקדם כרגיל כאילן הם 20 קילו נטו.

נפוץ מאוד, מוטות ופלטות מהמזרח באיכות נמוכה.
כמו קודמיי, דאג לעבוד עם אותו הסט בחדר הכושר (לפעמים מאוד בעייתי כשעמוס).
אפשר אפילו לסמן אותו במדבקות.

אני מנסה להסביר למתאמנים שלא ישימו קומבינציות שונות מהותית של פלטות על המוט, אבל אין תקווה, זה כמו לנסות להסביר להם
שאתה צריך לשים את המשקולות באותו הסדר, כי 10-10-20, זה שונה מ20-10-10 (מנוף).

• פותח/ת השרשור
לגביי המשקל, יכול להיות שהוא לא מדייק אבל זה התחיל מזה שבפרס שמתי לב שפלטה אחת של 10 כבדה יותר מהשנייה אז שקלתי ויצא שהיא 10.9 לעומת 10.1 אז אני מניח שהסטייה שלו (אם יש) קבועה

תודה לכולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית