הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מוט מורם עקום בדדליפט

עמיחי כץ

משתמש פעיל
455
604
נק' מוניטין:
630
455
604
לפני כחודש התחלתי להרגיש בדדליפט שאני עושה, כאבים בישבן בצד ימין.
אמרתי לעצמי שאולי יש בעיה הנעילה וצילמתי את עצמי מאחורה,גיליתי שאני מרים את המוט בצורה עקומה,מה שגורם להערכתי לישבן ימין לעבוד בצורה חזקה בהרבה משמאל,מעמיס עליו וגורם לכאב.
תמונה להמחשה:
Screenshot_2022-06-11-22-04-34-357_com.whatsapp.jpg

VID_20220611_214242(0).mp4

מה לדעתכם יכולים לגרום לזה? ומה הפתרון?
רעיונות שהוצעו:
*בגלל האחיזה המשולבת-לשנות אחיזה(נוסתה אחיזה שונה {לפרק זמן קצר}, היה שינוי קטן אך לא משמעותי)
*הארבע ראשי שלי לא עובד כמו שצריך בדדליפט,ויש לי קריסת ברכיים במשקלים כבדים,אלחנן אמר שאולי זה בגלל זה והציע להתנסות בהיבריד דדליפט.
תוצאה:לאחר שבועיים וקצת של למידת טכניקה לרמה בסיסית וטיפה התנסות,המוט עולה הרבה יותר ישר,מצד שני התרגיל מרגיש לי קשה ברמה לא פורפורציונלית ביחס לקונבנציונלי.
עשיתי היום שלשה בהיברידי-95 ק''ג ,התכנון היה חמישיה ועצרתי כי היה לי קשה מידי.
בקונבנציונלי,יש לי 135 ב3×3 על rpe יותר קל.

אשמח לעזרה.

לפני כחודש התחלתי להרגיש בדדליפט שאני עושה, כאבים בישבן בצד ימין.
אמרתי לעצמי שאולי יש בעיה הנעילה וצילמתי את עצמי מאחורה,גיליתי שאני מרים את המוט בצורה עקומה,מה שגורם להערכתי לישבן ימין לעבוד בצורה חזקה בהרבה משמאל,מעמיס עליו וגורם לכאב.
תמונה להמחשה:
צפה בקובץ המצורף 79607

VID_20220611_214242(0).mp4

מה לדעתכם יכולים לגרום לזה? ומה הפתרון?
רעיונות שהוצעו:
*בגלל האחיזה המשולבת-לשנות אחיזה(נוסתה אחיזה שונה {לפרק זמן קצר}, היה שינוי קטן אך לא משמעותי)
*הארבע ראשי שלי לא עובד כמו שצריך בדדליפט,ויש לי קריסת ברכיים במשקלים כבדים,אלחנן אמר שאולי זה בגלל זה והציע להתנסות בהיבריד דדליפט.
תוצאה:לאחר שבועיים וקצת של למידת טכניקה לרמה בסיסית וטיפה התנסות,המוט עולה הרבה יותר ישר,מצד שני התרגיל מרגיש לי קשה ברמה לא פורפורציונלית ביחס לקונבנציונלי.
עשיתי היום שלשה בהיברידי-95 ק''ג ,התכנון היה חמישיה ועצרתי כי היה לי קשה מידי.
בקונבנציונלי,יש לי 135 ב3×3 על rpe יותר קל.

אשמח לעזרה.
מצאת משהו שעובד לך, אבל בגלל שאתה מרים בתרגיל פחות(כיאה לתרגיל עזר), אתה מוותר עליו?

• פותח/ת השרשור
מצאת משהו שעובד לך, אבל בגלל שאתה מרים בתרגיל פחות(כיאה לתרגיל עזר), אתה מוותר עליו?
לא ויתרתי עליו,פשוט אינטואיטיבית משהו בו מרגיש לי שגוי.
ואני מחפש חוות דעת שניה בנוגע לכל הנושא

לא ויתרתי עליו,פשוט אינטואיטיבית משהו בו מרגיש לי שגוי
ואתה אומר את זה בתור?.. לא רוצה להשמע מזלזל, אומר גם על עצמי, שאם הייתי עושה מה שמרגיש לי אינטואיטיבית, ולא מה שמכתיבים לי מבינים ממני, הייתי מתקדם הרבה יותר לאט.

ואתה אומר את זה בתור?.. לא רוצה להשמע מזלזל, אומר גם על עצמי, שאם הייתי עושה מה שמרגיש לי אינטואיטיבית, ולא מה שמכתיבים לי מבינים ממני, הייתי מתקדם הרבה יותר לאט.
אני לא מכתיב לו, הצעתי הצעה.
תמיד סברתי שבכלל לא בטוח שצריך לתקן את זה, אבל אני בכלל לא בטוח.

אי אפשר להבין כלום מהסרטון ואני לא הייתי ממהר לקבוע שזאת הסיבה שכואב לך הגב.

תעלה סרטון של סט עבודה ל5 חזרות שמצולם בערך 45 מעלות מקדימה ויהיה נוח לראות מה קורה פה.

בנוסף היה עוזר לדעת כמה דדליפט וסקוואט אתה עושה בשבוע ואם יש עוד עבודה שמערבת פלג גוף תחתון.

• פותח/ת השרשור
ולכן אני מבקש חוות דעת נוספת,בנתיים העצות שקיבלתי הן להמשיך עם ההיבריד דדליפט ולתת לו בלוק משלו.
אי אפשר להבין כלום מהסרטון ואני לא הייתי ממהר לקבוע שזאת הסיבה שכואב לך הגב.

תעלה סרטון של סט עבודה ל5 חזרות שמצולם בערך 45 מעלות מקדימה ויהיה נוח לראות מה קורה פה.

בנוסף היה עוזר לדעת כמה דדליפט וסקוואט אתה עושה בשבוע ואם יש עוד עבודה שמערבת פלג גוף תחתון.
אדגיש שזה הישבן ולא הגב.
בבלוק שזה התחיל עבדתי אימון אחד בשבוע 3×3 דדליפט+3×3עם משקל יותר נמוך,אחרי זה פרונט סקוואט 5×5

ובאימון השני 5×5 דדליפט+ 5×5 פרונט סקוואט

יש לי סרטון מלא מאחורה וסרטון מלא מקדימה,אבל לא מהצד,זה יעזור?

הדבר הכי מובהק בסרטון שחייב לאבחן מה יש לך בכף רגל/קרסול ועד הברך. כל מה שאתה מתאר הגיוני, אין לך אופציה לדחוף בצורה אופטמלית ברגע שהקוואד נכנס לפעולה הברך תקרוס כי משהו מגביל אותך למטה שזה הבסיס שלך.

• פותח/ת השרשור
הדבר הכי מובהק בסרטון שחייב לאבחן מה יש לך בכף רגל/קרסול ועד הברך. כל מה שאתה מתאר הגיוני, אין לך אופציה לדחוף בצורה אופטמלית ברגע שהקוואד נכנס לפעולה הברך תקרוס כי משהו מגביל אותך למטה שזה הבסיס שלך.
פיזיולוגית?או בעיה טכנית?

פיזיולוגית?או בעיה טכנית?
אחרי שתשחק עם זוויות כף הרגל יהיה אפשר לדעת טוב יותר,
תסתכל על העקבים שלך שאתה מתחיל למשוך, השמאלי עושה טיול רציני הימני גם רוצה לברוח.
תצלם מכמה זוויות וללא נעליים אני כמעט בטוח שזה יבלוט לך יותר.
אני לא מכיר את הרקע שלך ואת עבר הפציעות או הבעיות הרפואיות אבל הייתי הולך לאיש מקצוע שיאבחן כל אספקט תנועתי שיש לך שמה בגלל שדברים כאלה אם נגררים יכולים להוביל אותך לבור שיהיה קשה מאוד לצאת ממנו.

ולכן אני מבקש חוות דעת נוספת,בנתיים העצות שקיבלתי הן להמשיך עם ההיבריד דדליפט ולתת לו בלוק משלו.

אדגיש שזה הישבן ולא הגב.
בבלוק שזה התחיל עבדתי אימון אחד בשבוע 3×3 דדליפט+3×3עם משקל יותר נמוך,אחרי זה פרונט סקוואט 5×5

ובאימון השני 5×5 דדליפט+ 5×5 פרונט סקוואט

יש לי סרטון מלא מאחורה וסרטון מלא מקדימה,אבל לא מהצד,זה יעזור?

תשלח, למרות שזה זוויות לא משהו אבל זה בטח יהיה יותר טוב מהחזרה הבודדת הזאת שראיתי.

אני אישית לא בטוח שהגוף שלך דפוק, הייתי רוצה קודם לראות את הטכניקה ואם יש משהו שהייתי משנה והייתי מנסה קודם לשחק זה עם נפחים ועצימויות כי אולי אתה פשוט עושה קצת יותר מידי ממה שהגוף שלך מסוגל להתאושש ממנו.

לדעתי הטיפול בכאב צריך להתחיל מתיקון טכניקה בסיסית (ואני לא בטוח בכלל שצריך יותר מידי שינויים דראסטיים, אבל צריך סרטון נורמלי) ואז למצוא נפח ועצימות נוחים שלא גורמים לכאב ולהתקדם משם לאט לאט. קשה לי להאמין שבמשקלי עבודה שלך והסבילות שלך לנפח אתה באמת צריך 6×3 ו5×5 דדליפט בשבוע, והייתי מהמר שזה מה שגורם לכאב יותר מכל דבר אחר.

• פותח/ת השרשור
תשלח, למרות שזה זוויות לא משהו אבל זה בטח יהיה יותר טוב מהחזרה הבודדת הזאת שראיתי.

אני אישית לא בטוח שהגוף שלך דפוק, הייתי רוצה קודם לראות את הטכניקה ואם יש משהו שהייתי משנה והייתי מנסה קודם לשחק זה עם נפחים ועצימויות כי אולי אתה פשוט עושה קצת יותר מידי ממה שהגוף שלך מסוגל להתאושש ממנו.

לדעתי הטיפול בכאב צריך להתחיל מתיקון טכניקה בסיסית (ואני לא בטוח בכלל שצריך יותר מידי שינויים דראסטיים, אבל צריך סרטון נורמלי) ואז למצוא נפח ועצימות נוחים שלא גורמים לכאב ולהתקדם משם לאט לאט. קשה לי להאמין שבמשקלי עבודה שלך והסבילות שלך לנפח אתה באמת צריך 6×3 ו5×5 דדליפט בשבוע, והייתי מהמר שזה מה שגורם לכאב יותר מכל דבר אחר.

יכול להיות שאתה צודק לגבי הנפח,אבל אני רגיל לנפח הגבוהה הזה יחסית מהתקופה שהייתי עם אלחנן שהיינו עובדים גם עם נפח יותר גבוה.

VID_20220611_211934(0).mp4
המצלמה מולי

VID_20220611_210944(0).mp4.
המצלמה בצד

VID_20220611_214242(1).mp4
המצלמה מאחורה(רואים מפה את הבעיה הכי טוב לדעתי)

יכול להיות שאתה צודק לגבי הנפח,אבל אני רגיל לנפח הגבוהה הזה יחסית מהתקופה שהייתי עם אלחנן שהיינו עובדים גם עם נפח יותר גבוה.

VID_20220611_211934(0).mp4
המצלמה מולי

VID_20220611_210944(0).mp4.
המצלמה בצד

VID_20220611_214242(1).mp4
המצלמה מאחורה(רואים מפה את הבעיה הכי טוב לדעתי)

אם יש משהו שבאמת מפריע לי פה והייתי יכול להמר שעלול להיות גורם לכאב זה האובר אקסטנשן המוגזם שאתה עושה בסוף כל חזרה. הייתי בתור התחלה ממתן את זה ופשוט מסיים חזרה בזה שאתה עומד ישר לגמרי. מעבר לזה, הטכניקה שלך מהסרטון מהצד היא זאת שהכי אהבתי. הייתי גם פחות מסתכל לרצפה אבל זה יותר בקטע של יעילות.

בכל מקרה, אני לא רופא או פיזיו, אבל לדעתי אם הייתי צריך לבחור מה לעשות, הייתי מבקש ממך למצוא משקל שנוח לך ולא כואב בו ולהתקדם כרגע עם הנפח המינימלי שגורם להתקדמות. כשהמהירות של המוט הייתה מתחילה לרדת והייתי רואה שאתה צריך יותר שינוי בתכנית כדי להמשיך להתקדם, סביר להניח שהייתי מעלה קצת נפח ומתחיל לשחק יותר על נפח/עצימות/ואריציות וכו'.

• פותח/ת השרשור
אם יש משהו שבאמת מפריע לי פה והייתי יכול להמר שעלול להיות גורם לכאב זה האובר אקסטנשן המוגזם שאתה עושה בסוף כל חזרה. הייתי בתור התחלה ממתן את זה ופשוט מסיים חזרה בזה שאתה עומד ישר לגמרי. מעבר לזה, הטכניקה שלך מהסרטון מהצד היא זאת שהכי אהבתי. הייתי גם פחות מסתכל לרצפה אבל זה יותר בקטע של יעילות.

בכל מקרה, אני לא רופא או פיזיו, אבל לדעתי אם הייתי צריך לבחור מה לעשות, הייתי מבקש ממך למצוא משקל שנוח לך ולא כואב בו ולהתקדם כרגע עם הנפח המינימלי שגורם להתקדמות. כשהמהירות של המוט הייתה מתחילה לרדת והייתי רואה שאתה צריך יותר שינוי בתכנית כדי להמשיך להתקדם, סביר להניח שהייתי מעלה קצת נפח ומתחיל לשחק יותר על נפח/עצימות/ואריציות וכו'.
הבנתי,לגבי ההיפר אקסטנשן,איך לעבוד על זה?כבר נכנס לי לתבנית הנעילה הזאת...

ובסוף שהמצלמה מאחורי,אתה לא רואה שהוא עולה עקום?אתה לא חושב שזה בעייתי?

הבנתי,לגבי ההיפר אקסטנשן,איך לעבוד על זה?כבר נכנס לי לתבנית הנעילה הזאת...

ובסוף שהמצלמה מאחורי,אתה לא רואה שהוא עולה עקום?אתה לא חושב שזה בעייתי?

פשוט תעמוד ישר כמו שאתה הולך ביום יום. תחשוב להיות מתוח, אבל לא לקחת את הגב אחורה מעבר למבנה האנטומי הרגיל שלך. תעמוד ישר בקיצור.

אני לא רואה שהוא עולה עקום... באמת. והייתי מבקש ממך לעמוד קצת צר יותר ומנסה שהידיים יהיו יותר ישרות, אבל זה בלי קשר לכאבים שלך.

מניח שקיבלת תשובה לגבי ניתוח של התנועה כבר מחבר'ה מנוסים ממני פה.
מה שכן יכול להעיד על עצמי שהרבה פעמים יכול להגרם כאבים באגן בגלל זוקפים תפוסים\נעולים, דבר שבקלות יכול לקרות אחרי דדליפטים כבדים , הייתי מנסה לקחת את זה בחשבון. הכאבים עוברים לך אחרי קצת זמן? אחרי כמה ימים? זה קורה ספציפית בימים של דדליפט?
באופן אישי חושב שאם יש לך מאמן פשוט תקשיב לו ותשאל אותו הוא מכיר אותך הכי טוב ויודע הכי טוב את העבר שלך והכאבים שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית