הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פוסט הפוליטיקה הגדול

אני סתם מגזים, יש לי רגישות לחסרי חוליות. וכבר כתבתי שסוציאל דמוקרטיה תומכת בשילוב בין שוק חופשי למעורבות ממשלתית, כך שלא ברור בדבר הטענות שלה (לפעמים שומעים אותה אומרת שהיא תומכת בשוק חופשי) בעניין הזה.

זה מושג חדש שילוב בין שוק חופשי למעורבות ממשלתית? אני תומך בשוק חופשי כל עוד הוא מתנהל כמו שאני רוצה. יאי!

בגלל זה זה נקרא "שילוב", אתה יודע.

אבל ברגע שיש שילוב של מעורבות ממשלתית בשוק הוא כבר לא חופשי, אתה יודע.
לכן אין טעם לומר "שילוב בין לבין" אלא פשוט שוק לא חופשי, מפוקח. אני חושב שאני מבין את גם הנקודה שלך: שוק שאין בו רגולציה על כלל ההיצע והביקוש, אבל על % מסוים כן.

אבל ברגע שיש שילוב של מעורבות ממשלתית בשוק הוא כבר לא חופשי, אתה יודע.
לכן אין טעם לומר "שילוב בין לבין" אלא פשוט שוק לא חופשי, מפוקח. אני חושב שאני מבין את גם הנקודה שלך: שוק שאין בו רגולציה על כלל ההיצע והביקוש, אבל על % מסוים כן.
כן, מן הסתם הם לא מתקיימים כשחור או לבן. אם אני לא טועה עקרונות מסויימים מתקיימים יחד ואחרים מתבטלים.

כן, מן הסתם הם לא מתקיימים כשחור או לבן. אם אני לא טועה עקרונות מסויימים מתקיימים יחד ואחרים מתבטלים.

בכל מדינה לא קומוניסטית בעולם יש "שילוב" כזה. מה הנקודה פה? יש כאן כרגע "שילוב". אז לא צריך לשנות כלום?

תראה לי שוק כזה שהיה קיים איי פעם ותקבל צל"ש.
אני לא חושב שהתקיים שוק כזה. אולי במקומות נידחים במיוחד שמקיימים בהם סחר חליפין, אבל גם אם כן כנראה שאלו לא שווקים משוכללים כל כך.

עריכה: אם כבר פוסט פוליטיקה:
[video=youtube_share;WcEb92lL6FM]http://youtu.be/WcEb92lL6FM[/video]
LOL

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה זה שייך למודלים מתקדמים יותר של הסוציאל דמוקרטיה, זה מוזכר בערך הזה:
http://he.wikipedia.org/wiki/כלכלת_נורבגיה

אתה מוזמן לתת שם של ספר שמתאר את המודל ה"סוציאל-דמוקרטי" במלואו. המיקרו כלכלי והמקרו כלכלי, ואיך המדינה "מחלקת" את המשאבים שהיא שודדת מאזרחיה. כמו כן, מדוע הסוציאל-דמוקרטיה היוונית והספרדית נכשלו לגמרי בזמן שאותה השיטה הצליחה בסקנדינביה.
הערה קטנה - שוק חופשי מתנהל עם מעורבות ממשלתית מינימלית. קרא על המושג לסה-פר.
רוצה דוגמא לתחום שוק חופשי מעניין? קרא על תעשיית הסלולאר של הונג-קונג.

בכל אופן, רציתי לשים פה כתבה מעניינת נוספת.
http://mida.org.il/?p=2710

מן הסתם אין הכוונה שהממשלה תהיה בעלת שליטה בלעדית על אמצעי הייצור, אלא שתהיה רגולציה (שמתבטאת במניעת מונופולים, פיקוח על מחירים מסויימים וכו'). יש גם חוקים של שכר מינימום, מגבלה על שעות עבודה, ימי חופש (או בקיצור נושאים של זכויות עובדים) שחלק יחשיבו כדוגמאות להתערבות המדינה בשוק.
מדוע? זה עניין אידאולוגי גרידא: הכרה בתפקיד המדינה להסדרת יחסים חברתיים ושמירה על הפרט. אמנם הלאמת אמצעי הייצור פוגעת בחופש הקניין, אך האדרת חופש הקניין לחירות היחידה פוגעת בזכויות אחרות של אנשים (שבהן, כמובן, הליברטריאנים לא מאמינים).

מן הסתם אין הכוונה שהממשלה תהיה בעלת שליטה בלעדית על אמצעי הייצור, אלא שתהיה רגולציה (שמתבטאת במניעת מונופולים, פיקוח על מחירים מסויימים וכו'). יש גם חוקים של שכר מינימום, מגבלה על שעות עבודה, ימי חופש (או בקיצור נושאים של זכויות עובדים) שחלק יחשיבו כדוגמאות להתערבות המדינה בשוק.
מדוע? זה עניין אידאולוגי גרידא: הכרה בתפקיד המדינה להסדרת יחסים חברתיים ושמירה על הפרט. אמנם הלאמת אמצעי הייצור פוגעת בחופש הקניין, אך האדרת חופש הקניין לחירות היחידה פוגעת בזכויות אחרות של אנשים (שבהן, כמובן, הליברטריאנים לא מאמינים).

נניח שעות עבודה. המעסיק הציע לי לעבוד 15 שעות ביום, בתעריף קבוע. חישבתי ומצאתי שזה יוצא לא מעט כסף, והחלטתי שמתאים לי. יבואו השוטרים של Glubi ויאסרו את המעסיק שלי כי הסכמתי?
אם לא הסכמתי, ברור שזה לגיטימי, אף אחד לא יכול לכפות עבודה. אבל למה להתערב בניגוד לשיקול דעתו של הפרט?

רציתי לפרסם, זכרתי שפרסמת את זה פעם אבל לא מצאתי...

היה גם על המערב הפרוע לא? זאת גם היתה דוגמה לאנרכיה?

זה באמת מצחיק. אם אף אחד לא יסכים להעסיק את פלוני אלמוני ביותר מ10 ש"ח לשעה, רק אתה וחבריך הסוציאל דמוקרטים יאמינו שלפקח על שכר מינימום גבוה בהרבה ולהשאיר אותו מובטל זה טוב לו.

נניח שעות עבודה. המעסיק הציע לי לעבוד 15 שעות ביום, בתעריף קבוע. חישבתי ומצאתי שזה יוצא לא מעט כסף, והחלטתי שמתאים לי. יבואו השוטרים של Glubi ויאסרו את המעסיק שלי כי הסכמתי?
אם לא הסכמתי, ברור שזה לגיטימי, אף אחד לא יכול לכפות עבודה. אבל למה להתערב בניגוד לשיקול דעתו של הפרט?
אני חושב שאין שום בעיה אם זה בהסכמתך. יש כבר בעיה אם באמת כופים עליך לעבוד המון שעות (כמו במקרה של מחאת הרופאים, ולשם מקרים כאלו העקרון הזה נועד). בכ"מ אם אני לא טועה יש טיעונים יותר רציניים כנגד תחימה של הגבלת שעות עבודה בהתערבות הממשלה (כפי שכבר ציינתי), ואני לא בטוח בכלל שזה העקרון הרלוונטי.

כמובן שזו תשובה לפי התבנית שכתבתי למעלה. "אני רוצה שוק חופשי, אבל כל עוד הוא מתנהל כמו שאני מרגיש שהוא צריך להתנהל".

רציתי לפרסם, זכרתי שפרסמת את זה פעם אבל לא מצאתי...

היה גם על המערב הפרוע לא? זאת גם היתה דוגמה לאנרכיה?

כן, יש על זה ספר, אבל אני לא ממש מכיר את הנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית