הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

SS + עוד תרגילים לפיתוח אפשרי?

BodyBuilding

משתמש פעיל
652
0
נק' מוניטין:
418
652
0
טוב אז אני לא בטוח אז רציתי לשאול פה.. המטרה שלי היא בעיקר להעלות במסת שריר ואני במסה עכשיו, רציתי לעשות דדליפט סקוואט ובנץ ל3X5 ואז להמשיך רגיל באימון [פרפר בנץ עליון וכל התרגילים האחרים לשרירים] זה אפשרי?🤡

זה אפשרי רק אל תצפה להוסיף משקלים למוט כמו שאתה תוסיף עם SS קלאסית...
במקום להגיע בסוף לסקוואט של 120 אתה תגיע אולי ל 100 כי אתה לא תתאושש מספיק, לדוגמא.

די סאמק חאלס עם השטויות, SS זה SS, לא משנים כלום, לא מוסיפים כלום, נקודה!

• פותח/ת השרשור
זה אפשרי רק אל תצפה להוסיף משקלים למוט כמו שאתה תוסיף עם SS קלאסית...
במקום להגיע בסוף לסקוואט של 120 אתה תגיע אולי ל 100 כי אתה לא תתאושש מספיק, לדוגמא.
כמה אתה חושב בערך להוסיף אז כל אימון?

טוב אז אני לא בטוח אז רציתי לשאול פה.. המטרה שלי היא בעיקר להעלות במסת שריר ואני במסה עכשיו, רציתי לעשות דדליפט סקוואט ובנץ ל3X5 ואז להמשיך רגיל באימון [פרפר בנץ עליון וכל התרגילים האחרים לשרירים] זה אפשרי?🤡

תרגילי עזר זה דבר לגיטימי רק כשהם נכנסים לתכנית מהסיבות הנכונות - אתה עושה הכל נכון מבחינת התאוששות, נתקעת, ואתה רוצה לעבוד על הנקודות החלשות שלך.

כמה אתה חושב בערך להוסיף אז כל אימון?
תתחיל עם 70% מהמשקלים ככה ותוסיף 5-7.5 קילו בתרגילים הכבדים(דדליפט סקוואט) ובתרגילים הקלים יותר 2.5-5 קילו.

אני הוספתי בדדליפט 7.5 ועכשיו כשהגעתי ל 135 קילו אני מוסיף בחמישיות.
סקוואט חמישיות עד 125 אחרי זה 2.5 קילו...
וכו'....

תלוי בך איך תרגיש תוך כדי התוכנית

אתה יכול לקחת את כל מי שעושה תכנית נפח והוא יגיד לך שהוא מוסיף למוט משקל כמעט כל אימון... חלאס עם השטויות, אל תעשה SS
או שתרים כבד ותראה כמו הבחור למעלה, שמן, בלי פורפורציות, בלי מסה.. בפורום אחר צחקו עליו שלא היו מנחשים בחיים שהוא בכלל מתאמן.
מאז שהפסקתי עם הSS עליתי במסה פלאים ומבנץ 50 ל5 חזרות שהייתי תקוע עליתי כבר ל65 ל8 חזרות, אז תגיד לי שלא עולים במשקלים בנפח..

זה כבר התחיל להיות פתאטי שכל ילד שרוצה לעלות במסה ו"להתנפח" ישר פה קופצים עליו תעשה SS כשהוא רוצה גוף יפה ובילדינג, ולא אני אומר את זה כל הבאדיבילדרים אומרים את זה, ראיתי אחד פה אלירמבו אם אני לא טועה שאמר את זה וצחק על SS, זה שתרים כבד לא יעזור לך..

רוב הבחורים פה שעושים SS תזכירו לי כמה הבנץ שלכם? חבר שלי התחיל שנה שעברה ממוט ריק והגיע עכשיו רק בתכניות נפח ל110 בנץ פרס (3 חזרות).. מה יש לכם להגיד? העיקר שהסקוואט שלכם כבד והרגליים בלי פורפורציה לגוף

נערך לאחרונה:
אתה יכול לקחת את כל מי שעושה תכנית נפח והוא יגיד לך שהוא מוסיף למוט משקל כמעט כל אימון... חלאס עם השטויות, אל תעשה SS
או שתרים כבד ותראה כמו הבחור למעלה, שמן, בלי פורפורציות, בלי מסה.. בפורום אחר צחקו עליו שלא היו מנחשים בחיים שהוא בכלל מתאמן.
מאז שהפסקתי עם הSS עליתי במסה פלאים ומבנץ 50 ל5 חזרות שהייתי תקוע עליתי כבר ל65 ל8 חזרות, אז תגיד לי שלא עולים במשקלים בנפח..

זה כבר התחיל להיות פתאטי שכל ילד שרוצה לעלות במסה ו"להתנפח" ישר פה קופצים עליו תעשה SS כשהוא רוצה גוף יפה ובילדינג, ולא אני אומר את זה כל הבאדיבילדרים אומרים את זה, ראיתי אחד פה אלירמבו אם אני לא טועה שאמר את זה וצחק על SS, זה שתרים כבד לא יעזור לך..

רוב הבחורים פה שעושים SS תזכירו לי כמה בנץ שלכם? חבר שלי התחיל שנה שעברה ממוט ריק והגיע עכשיו רק בתכניות נפח ל110 בנץ פרס (3 חזרות).. מה יש לכם להגיד?

65 ק"ג בנץ'? אחי, לסגוד לך? "כל הבאדי בילדרים אומרים את זה" זה לא טיעון. פעם הבאה שתכתוב פוסט כזה יהיר, תקבל באן.

65 ק"ג בנץ'? אחי, לסגוד לך? "כל הבאדי בילדרים אומרים את זה" זה לא טיעון. פעם הבאה שתכתוב פוסט כזה יהיר, תקבל באן.

אני אגיד לך למה זה כן טיעון ואין לי כוונה להשתלח בך. אחרי רפרוף קצר הבנתי שהבנץ שלך בסביבות 80 קילו אני טועה? כמה תכניות כוח עשית כדי להגיע לזה? (בנוגע לדדליפט והסקוואט - יפה, רק חבל שאין פורפורציות בפלג גוף עליון), בSS אתה מתרכז רק בסקוואט סקוואט וסקוואט.
ולא, ממש לא דיברתי עלי והשווצתי במשקל ה"מכובד" שלי. דיברתי על ההתקדמות המהירה שלי בנפח יותר מבSS.
אז לעניין, אם תחקור תגלה שכל הבאדיבילדרים כיום לא עשו תכניות כוח בחיים שלהם, ואם עשו, לתקופה מאוד קצרה.. הבאתי את הדוגמה שיש פה בילדרים שתומכים בטענות שלי כדי שלא תצחק ותגיד לי שלאור התקופה שאני מתאמן והמשקלים שלי והידע שלי זה שטויות.. כי גם באדיבילדרים מכובדים אומרים בדיוק אותו דבר.

אני אגיד לך למה זה כן טיעון ואין לי כוונה להשתלח בך. אחרי רפרוף קצר הבנתי שהבנץ שלך בסביבות 80 קילו אני טועה? כמה תכניות כוח עשית כדי להגיע לזה? (בנוגע לדדליפט והסקוואט - יפה, רק חבל שאין פורפורציות בפלג גוף עליון), בSS אתה מתרכז רק בסקוואט סקוואט וסקוואט.
ולא, ממש לא דיברתי עלי והשווצתי במשקל ה"מכובד" שלי. דיברתי על ההתקדמות המהירה שלי בנפח יותר מבSS.
אז לעניין, אם תחקור תגלה שכל הבאדיבילדרים כיום לא עשו תכניות כוח בחיים שלהם, ואם עשו, לתקופה מאוד קצרה.. הבאתי את הדוגמה שיש פה בילדרים שתומכים בטענות שלי כדי שלא תצחק ותגיד לי שלאור התקופה שאני מתאמן והמשקלים שלי והידע שלי זה שטויות.. כי גם באדיבילדרים מכובדים אומרים בדיוק אותו דבר.

אתה מדבר שטויות במיץ. הבנץ' שלי לסינגל כבר עבר ככל הנראה את ה-100, זה דבר ראשון. אני מעולם לא עשיתי מסה כמו שצריך (היו לי תקופות שעשיתי "מסה", אבל לא באמת אכלתי כמו שצריך), ואני שוקל 70 ק"ג. בחד"כ שלי יש בילדר שהתחיל את הקריירה שלו מפאוורליפטינג, ושם הוא צבר את רוב המסה שלו.
"באדי בילדרים מכובדים" גם עושים חצאי סקוואטים, ומזריקים חומרים.
ממה שאני רואה בתכניות נפח - אנשים עובדים במכון שנים כדי להגיע לבנץ' של 70-80 ק"ג, שהגעתי אליו אחרי חודשיים ב-SS בלי לאכול, וחושבים שהם סוסים.

נערך לאחרונה:

רוב הבחורים פה שעושים SS תזכירו לי כמה הבנץ שלכם? חבר שלי התחיל שנה שעברה ממוט ריק והגיע עכשיו רק בתכניות נפח ל110 בנץ פרס (3 חזרות).. מה יש לכם להגיד? העיקר שהסקוואט שלכם כבד והרגליים בלי פורפורציה לגוף

מצטער שאני לא שוקל 60 קילו על 10 אחוז שומן ויש לי קוביות....

אני עדיין לא חודשיים במסה... לא ציפיתי להראות כמו רוני קולמן...
אבל קח בחשבון שאם אני מתחיל נפח אני אתחיל עם 80 קילו בנץ' לפחות, ככה שאם אני רוצה אני יכול להתחיל תוכניות נפח ישר ממשקל גבוה ולא כמו 90% מהחדר כושר שמרימים 60 קילו 10X4 ונראים כמו דחלילים...

אתה מדבר שטויוץ במיץ. הבנץ' שלי לסינגל כבר עבר ככל הנראה את ה-100, זה דבר ראשון. אני מעולם לא עשיתי מסה כמו שצריך (היו לי תקופות שעשיתי "מסה", אבל לא באמת אכלתי כמו שצריך), ואני שוקל 70 ק"ג. בחד"כ שלי יש בילדר שהתחיל את הקריירה שלו מפאוורליפטינג, ושם הוא צבר את רוב המסה שלו.
"באדי בילדרים מכובדים" גם עושים חצאי סקוואטים, ומזריקים חומרים.
ממה שאני רואה בתכניות נפח - אנשים עובדים במכון שנים כדי להגיע לבנץ' של 70-80 ק"ג, שהגעתי אליו אחרי חודשיים ב-SS בלי לאכול, וחושבים שהם סוסים.
קודם כל, דיברתי על כמה זמן אתה מתאמן ועוד בתכנית כוח, שלהגיד שאנשים שעובדים במכון שנים ומגיעים לבנץ' 80 זה שטויות. במכון שלי ילדים בני 16 מרימים יותר ממך וממני (יצא לי לראות אחד שמרים יותר מ100 קילו ל8 חזרות). נתתי ללך גם את הדוגמה של חבר שלי, שהתחיל ממוט ריק לפני כשנה ובדיוק השבוע הוא הגיע אל ה100 קילו הראשונים שלו ל3 חזרות. אם הגעת לזה בחודשיים בSS, איך הבנץ שלך עכשיו עדיין על 80-90 ל5? היית כבר אמור לעבור את ה100.

שנית, בנוגע לבאדי בילדרים מוכבדים שעושים חצאי סקוואטים, זה גם לא נכון, לא ראיתי באדיבילדר שמכבד את עצמו ועושה רבעים חוץ מחובבנים במכון שלי שהרגליים שלהם נראות בהתאם. תבין שזה לא קשור בכלל למורכבים, כל מפתח גוף רציני עושה דדליפטים כבדים, סקוואטים כבדים (בשביל רגלים גדולות מן הסתם) ואתה יכול לראות שהמשקל שלהם זהה לזה של פאוורליפטרים שמרימים כבד ל5 חזרות. אני פה נגד הקטע שלכם בפורום להגיד לכל אחד לעשות 5X5 וSS, לא סקוואט. (במיוחד לילדים קטנים שרק נרשמו למכון). אם הוא רוצה לגדול שיעשה סקוואט ל3X8 ויראה שהוא יגדל ויתקדם עם הזמן.

מצטער שאני לא שוקל 60 קילו על 10 אחוז שומן ויש לי קוביות....

אני עדיין לא חודשיים במסה... לא ציפיתי להראות כמו רוני קולמן...
אבל קח בחשבון שאם אני מתחיל נפח אני אתחיל עם 80 קילו בנץ' לפחות, ככה שאם אני רוצה אני יכול להתחיל תוכניות נפח ישר ממשקל גבוה ולא כמו 90% מהחדר כושר שמרימים 60 קילו 10X4 ונראים כמו דחלילים...
אתה גם לא תראה כמו רוני קולמן אם תמשיך בSS. קח בחשבון שכל אלה שמרימים גבוה בנפח במכון שלי לא עשו תכניות כוח, הם הגיעו לזה לאט לאט עם 6-12 חזרות ולחבר שלי זה לקח פחות משנה להגיע ל80 קילו ל8 ממוט ריק.
אתה עדיין בSS? באמת שחבל.. המשקלים שלך מכובדים מאוד והייתי במקומך מתחיל לגדול ולא רק כוח. אתה כל כך מודאג לגבי הסקוואט שלך? תן לו שנה עם נפח ואתה תראה לאיזה משקל גבוה תגיע וגם עם רגלים גדולות ואיכותיות.

קודם כל, דיברתי על כמה זמן אתה מתאמן ועוד בתכנית כוח, שלהגיד שאנשים שעובדים במכון שנים ומגיעים לבנץ' 80 זה שטויות. במכון שלי ילדים בני 16 מרימים יותר ממך וממני (יצא לי לראות אחד שמרים יותר מ100 קילו ל8 חזרות). נתתי ללך גם את הדוגמה של חבר שלי, שהתחיל ממוט ריק לפני כשנה ובדיוק השבוע הוא הגיע אל ה100 קילו הראשונים שלו ל3 חזרות. אם הגעת לזה בחודשיים בSS, איך הבנץ שלך עכשיו עדיין על 80-90 ל5? היית כבר אמור לעבור את ה100.

שנית, בנוגע לבאדי בילדרים מוכבדים שעושים חצאי סקוואטים, זה גם לא נכון, לא ראיתי באדיבילדר שמכבד את עצמו ועושה רבעים חוץ מחובבנים במכון שלי שהרגליים שלהם נראות בהתאם. תבין שזה לא קשור בכלל למורכבים, כל מפתח גוף רציני עושה דדליפטים כבדים, סקוואטים כבדים (בשביל רגלים גדולות מן הסתם) ואתה יכול לראות שהמשקל שלהם זהה לזה של פאוורליפטרים שמרימים כבד ל5 חזרות. אני פה נגד הקטע שלכם בפורום להגיד לכל אחד לעשות 5X5 וSS, לא סקוואט. (במיוחד לילדים קטנים שרק נרשמו למכון). אם הוא רוצה לגדול שיעשה סקוואט ל3X8 ויראה שהוא יגדל ויתקדם עם הזמן.

אני לא ילדון בגיל ההתבגרות עם עודף הורמונים, ויש לי חיים גם מחוץ לחד"כ, ומעולם גם לא ממש עשיתי מסה. ד"א - למה כ"כ מעניין אותך הבנץ'? למה אתה לא מציין את זה שאני עושה מקבילים עם 40+ ומתח עם כמעט 40? וזה שיש כמה דוגמאות לא אומר שהכלל שניסחתי באופן כללי לא נכון.
לא חסרים באדיבילדרים שעושים חזרות חלקיות בסקוואט או שבאופן כללי מדברים שטויות.
אם לא טובה לך המדיניות של הפורום - אתה יודע איפה הדלת. הנושא של פיצולים נגד תכניות כוח נטחן כבר בפורום באלפי דיונים. אתה מוזמן להריץ חיפוש, ויש את זה גם בנעוצים.

אתה גם לא תראה כמו רוני קולמן אם תמשיך בSS. קח בחשבון שכל אלה שמרימים גבוה בנפח במכון שלי לא עשו תכניות כוח, הם הגיעו לזה לאט לאט עם 6-12 חזרות ולחבר שלי זה לקח פחות משנה להגיע ל80 קילו ל8 ממוט ריק.
אתה עדיין בSS? באמת שחבל.. המשקלים שלך מכובדים מאוד והייתי במקומך מתחיל לגדול ולא רק כוח. אתה כל כך מודאג לגבי הסקוואט שלך? תן לו שנה עם נפח ואתה תראה לאיזה משקל גבוה תגיע וגם עם רגלים גדולות ואיכותיות.

דיברתי על הבנץ' בפוסט הקודם...

הסיבה שהמשקלים שלי מכובדים זה SS.. באמת שאתה לא מבין על מה אתה בעצמך מדבר...
ולא אמרתי אף פעם שאני הולך לעשות כל החיים תוכניות כוח... אבל בתור התחלה אני מתאמן מתחיל שמוסיף במשך חודש וחצי משקל על המוט ועליתי בתוכנית מ 60 קילו עד 135 קילו כל אימון בלי להעצר.
שיפרתי את האקרוס שלי מ 110 ל 135 בחודש וחצי, אתה יכול להגיד לי שהתוכנית לא עובדת?
לפני הצבא התאמנתי כמעט חצי שנה בתוכנית פיצולים רגילה, ועשיתי סקוואט HB בפירדמיה(מתחיל מ 80 קילו עם 10 חזרות וסט רביעי 100 קילו ב 6 חזרות), ועכשיו הרגליים שלי הרבה יותר גדולות וחזקות מאז...
אני עוד מעט מגיע למטרות שלי(חסר לי 5 קילו בסקוואט, 15 קילו בדדליפט, 10 קילו בפרס ובבנץ' אני רוצה להגיע ל 120 לא יודע אם זה אפשרי אבל אני אסתפק גם ב 110), ברגע שאני אגיע לזה אני אסיים עם ה SS ואחשוב אם להמשיך לליניארית(חיטוב ואז מסה) או לעבור לפיצולים.
אבל עוד פעם SS זה מה שבנה לי את הבסיס לכוח ובלעדיו לא הייתי מגיע למשקלים האלה כ"כ מהר.

נערך לאחרונה:
אני לא ילדון בגיל ההתבגרות עם עודף הורמונים, ויש לי חיים גם מחוץ לחד"כ, ומעולם גם לא ממש עשיתי מסה. ד"א - למה כ"כ מעניין אותך הבנץ'? למה אתה לא מציין את זה שאני עושה מקבילים עם 40+ ומתח עם כמעט 40? וזה שיש כמה דוגמאות לא אומר שהכלל שניסחתי באופן כללי לא נכון.
לא חסרים באדיבילדרים שעושים חזרות חלקיות בסקוואט או שבאופן כללי מדברים שטויות.
אם לא טובה לך המדיניות של הפורום - אתה יודע איפה הדלת. הנושא של פיצולים נגד תכניות כוח נטחן כבר בפורום באלפי דיונים. אתה מוזמן להריץ חיפוש, ויש את זה גם בנעוצים.
מז"א "מעולם לא עשיתי מסה"? מאיפה השגת את כל הגודל והמשקלים שלך? וזה תלוי כמה זמן אתה מתאמן. הבנץ עניין אותי כי החברה פה שעושים SS עם משקל זהה לכמעט כל מי שאני מכיר שעושה נפח, והרי אתם בתכניות כוח ואמורים להיות יותר חזקים ולהרים כבד יותר. (לא דיברתי על דדליפט/סקוואט).
בנוגע למקבילים ומתח - יפה מאוד.
חשבתי שזה פורום של כושר ופיתוח גוף, כמו שהכותרת אומרת. אם המדיניות של הפורום פה זה "תעשה SS" וריפטו אז היית צריך להגיד את זה קודם.
ואגב אני לא ריאתי בילדר מקצועי ומכובד שעושה חצאים בינתיים, רק חובבנים.

דיברתי על הבנץ' בפוסט הקודם...

הסיבה שהמשקלים שלי מכובדים זה SS.. באמת שאתה לא מבין על מה אתה בעצמך מדבר...
ולא אמרתי אף פעם שאני הולך לעשות כל החיים תוכניות כוח... אבל בתור התחלה אני מתאמן מתחיל שמוסיף במשך חודש וחצי משקל על המוט ועליתי בתוכנית מ 60 קילו עד 135 קילו כל אימון בלי להעצר.
שיפרתי את האקרוס שלי מ 110 ל 135 בחודש וחצי, אתה יכול להגיד לי שהתוכנית לא עובדת?
לפני הצבא התאמנתי כמעט חצי שנה בתוכנית פיצולים רגילה, ועשיתי סקוואט HB בפירדמיה(מתחיל מ 80 קילו עם 10 חזרות וסט רביעי 100 קילו ב 6 חזרות), ועכשיו הרגליים שלי הרבה יותר גדולות וחזקות מאז...
אני עוד מעט מגיע למטרות שלי(חסר לי 5 קילו בסקוואט, 15 קילו בדדליפט, 10 קילו בפרס ובבנץ' אני רוצה להגיע ל 120 לא יודע אם זה אפשרי אבל אני אסתפק גם ב 110), ברגע שאני אגיע לזה אני אסיים עם ה SS ואחשוב אם להמשיך לליניארית(חיטוב ואז מסה) או לעבור לפיצולים.
אבל עוד פעם SS זה מה שבנה לי את הבסיס לכוח ובלעדיו לא הייתי מגיע למשקלים האלה כ"כ מהר.
שוב, לא דיברתי על המשקלים המכובדים מאוד שלך! דיברתי על איך אתה נראה בזכות נפלאות הSS. ואת זה.. אמרו לך כבר בפורום המתחרה.
הפואנטה שלי - אם המטרה שלך היא נפח, אל תעשה SS.

סתם שאלה ככה אני באמת לא מצאתי לה תשובה..
אני לא בא להתחכם או משהו כזה, אני רק באמת רוצה להבין .

אתם אומרים לעשות SS בשביל להגיע למשקלים מכובדים ואז להתחיל היפוטרופיה.
רציתי להבין על סמך מה אתם אומרים את זה, הרי נאמר ומישהו מתחיל מרים סתם לדוגמא
40 ק"ג בנץ' לשמינייה, הגירוי למתחיל יהיה אותו גירוי כמו למתקדם שמרים 100 ק"ג בנץ' לשמינייה .

אז לפי התאוריה הזאת קצת בסיס ואפשר להתחיל היפוטרופיה.. מבלי לעשות שלבים מקדימים (תוכניות כוח)

הסברתי לך כבר בהתחלת השרשור שגם בתקופות הקצרות שעשיתי "מסה" לא באמת אכלתי כמו שצריך לאכול במסה. מסה ראשונה כמו שצריך בחיים שלי אני הולך להתחיל עוד בערך חודש-חודש וחצי מהיום.
ד"א - אם הטענה שלך היא ש-SS היא תכנית גרועה ללחיצות, עם זה אפשר להסכים בהרבה מאוד מקרים (וגם אז היא תביא אותך לתוצאות של מתאמן ממוצע בחד"כ הרבה יותר מהר ממה שהוא הגיע אליהן), וגם לזה יש מרפא - אתה יכול להוסיף מקבילים, ואחרי שהלחיצות נתקעות אפשר לעבור למתכונת טקסס.
אנחנו לא פוסלים בצורה גורפת תכניות נפח ופיצולים, אבל למתאמן שבקושי יש לו 100 ק"ג סקוואט חלקי אין מה לחפש בהן לפני שהוא יבנה לעצמו בסיס של כוח.
יש בפורום, כמו גם בשרשור הנעוץ, מספיק אנשים שקיבלו גוף מטורף מתכניות כוח. נכון, יש אנשים שלא יודעים לשים לעצמם גבולות באוכל, והם ייראו כמו פח זבל.
מי שטוחן חבילות של אוריאו כדי להשלים קלוריות ייראה כמו פח זבל גם בתכניות בילדינג.

שמח שהגענו להסכמה, רק מה - מתאמן שמגיע ל100 קילו סקוואט מכוח כדי לבנות בסיס לא שונה ממתאמן נפח שמגיע ל100 קילו סקוואט בקצת יותר זמן אבל עם הרבה יותר מסה... וזאת הפואנטה שלי.

40 ק"ג בנץ' לשמינייה, הגירוי למתחיל יהיה אותו גירוי כמו למתקדם שמרים 100 ק"ג בנץ' לשמינייה .

אז לפי התאוריה הזאת קצת בסיס ואפשר להתחיל היפוטרופיה.. מבלי לעשות שלבים מקדימים (תוכניות כוח)

עם חזרות גבוהות לוקח הרבה יותר זמן להתקדם במשקלים. מבחינת עלות/תועלת במונחים של זמן עדיף למתאמן מתחיל להרים את משקלי העבודה שלו כמה שיותר, ואח"כ אם הוא רוצה, לעבור לתכניות פיצולים עם משקלים מכובדים.

תקרא מה שרשמתי למטה
שוב, לא דיברתי על המשקלים המכובדים מאוד שלך! דיברתי על איך אתה נראה בזכות נפלאות הSS. ואת זה.. אמרו לך כבר בפורום המתחרה.
הפואנטה שלי - אם המטרה שלך היא נפח, אל תעשה SS.

אמרתי לך קודם, התאמנתי חצי שנה מסה לפני הצבא וכמעט ולא גדלתי במסה בגלל שהמשקלי עבודה שלי היו ממש גרועים, עשיתי בנץ' 70 קילו 10X4 ונתקעתי במשקל הזה במשך 3 חודשים בערך, למה? אין לי מושג... תמיד חשבתי שאני חלש בחזה אבל זה בגלל שהנפח היה מוגזם והעצימות מאוד נמוכה.
כנ"ל לגבי הסקוואט שלקח לי חצי שנה לעשות פירמידה ובסוף להגיע בקושי ל 100 קילו.
שלא נדבר על זה שתמיד הייתי נפצע בכתף בגלל 9 סטים לחזה ו 6 סטים לכתפיים...

ועכשיו אני עושה כולה 3 תרגילים, אני גדל, אני עולה במשקל גוף, אני מתחזק ומשפר משקלי עבודה מאימון לאימון.
ותגיד לי אתה מי יהיה יותר עם יותר מסה/נפח, מישהו שעובד עם 60 קילו בנץ' או מישהו שעובד עם 80 קילו בנץ'.
מישהו שיודע לעשות סקוואט 135 קילו, ועכשיו בכיף אני עושה 100 קילו 8X3, וכנ"ל בדדליפט.
לעומת מישהו שאף פעם לא גירד את ה 90 קילו סקוואט?

וכן אתה צודק שאני רוצה נפח, אבל אני מוכן "להקריב" כמה חודשים על אחוז שומן גבוה בשביל שאחרי זה אני אתחיל תוכנית נפח עם משקלי עבודה טובים ועם גודל מכובד(אני גדל מאוד בגב תחתון/רגליים ואפילו בחזה!).
ועוד מעט אני אעשה חיטוב כי נהייתי שמן, אבל כנראה שאני אעשה ליניארית ואסחוט עוד משקל על המוט.
אם הליניארית במסה לא תוסיף לי נפח(השמועות אומרות שהיא ממש מוסיפה נפח) אז אני אעבור לפיצולים AB ונפח גבוה(כמובן שעם התרגילים הבסיסיים של הSS ולא עם מכונות)

אתה יכול להגיד לי שהדרך שאני עושה לא טובה?

Back
למעלה תחתית