הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה לעשות?

BodyBuilding

משתמש פעיל
652
0
נק' מוניטין:
418
652
0
טוב אז עד לפני שבועיים עבדתי בבנץ סקוואט ודדליפט עם 8 חזרות ולא ראיתי ממש תוצאות.. עברתי ל5 חזרות בהם והתחלתי להרגיש יותר את השרירים שעבדתי אבל אמרו לי להישאר ב10 כי 5 זה סתם ואני לא יעלה במסת שריר אם זה... זה נכון?
שאלה די טמבלית אבל אחד גדול אמר לי את זה אז רציתי לראות את דעתכם:jester:

נערך לאחרונה:
תפסיק להקשיב לליצנים במכון facepalm
תעשה ss, נקודה.

אני אגיד לך מה לא לעשות. אל תעשה מהפכות כל שבועיים.
תתמיד במשהו חודש וחצי לפחות, אם זה לא עובד, תשנה.

• פותח/ת השרשור
אני אגיד לך מה לא לעשות. אל תעשה מהפכות כל שבועיים.
תתמיד במשהו חודש וחצי לפחות, אם זה לא עובד, תשנה.
הייתי ב8 חזרות מי שהתחלתי להתאמן 4 חודש וראיתי תוצאות בקטנה בגלל זה אני שואל

בקיצור ולעניין,גם אנשים מטומטמים יכולים לגדול...תזכור את זה תמיד.

נערך לאחרונה:
יש הרבה גישות לגבי מספר החזרות ואי אפשר לומר שמשהו נכון יותר על פני השני.
יש גם הגיון בריא שכדאי להפעיל ולהחליט מה טוב יותר בשבילך. לדוגמה, עבודה עם 5 חזרות תתן לך להתקדם הכי מהר בכוח (בתור מתאמן מתחיל; זה שיכול להתקדם מאימון לאימון במשקלים בחדר הכושר ללא תלות בוותק האימונים) ועל ידי כך תתקדם גם מהר יחסית בעלייה במסת השריר. טווח חזרות גבוה יותר יכול להיות יעיל לשרירים קטנים יחסית כגון יד אחורית, יד קידמית, ולמרות שבטן זה לא ממש שריר קטן - נהוג להתייחס לשריר זה גם כן בקטגוריה הזו.
בנוסף, יש את הגישה שעבודה עם מספר מועט יחסית של חזרות (לדוגמה 5), דורשת ממך יותר קלוריות להתאוששות שלאחר האימון, לכן אתה תעלה במשקל באופן "נקי" יחסית, עם מעט שומן.
הרבה אנשים עולים המון שומן בתוכניות כמו SS מהסיבה שהם חושבים ֿשאם יאכלו כמו חזירים, הם יתקדמו יותר מהר במשקלים. יש גם את ההגיון הלא בריא שאומר להם להמשיך לאכול ולאכול אם הם נתקעו פעם אחת במשקלים בתרגילים המרכזיים בתוכנית ואז רואים הרבה ילדודס שגומרים תוכניות כמו SS על 20-30% שומן ואז כולם צוחקים עליהם ואולי גם בצדק.

לסיכום, אתה יכול לגוון בטווח החזרות. הייתי אומר שטווח החזרות 5-8 הוא היעיל ביותר להיפרטרופיה (במילים אחרות, עלייה במסת השריר). עבודה של 8-12 חזרות יכולה להיות יעילה מדי פעם לשם הגיוון ובעיקר בשרירים קטנים.

שיהיה בהצלחה.

Back
למעלה תחתית