ייעוץ דדליפט- כתפיים מאחורי או מקדימה למוט?

• פותח/ת השרשור Phoenix
  • פורסם בתאריך

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
אביעד אמר שהוא קרא ושבפוואליפטינג הכתפיים אמורות להיות מאחורי המוט, אבל בהרמת משקולות הן חייבות להיות מקדימה למוט.
מישו יודע למה זה? ומה בעצם ההבדלים?
גם שלחתי לאביעד הודעה שיענה פה 😃

תודה

על איזה חלק בתנועה אתה מדבר?
בדדליפט, אם אתה מתחיל למשוך כשהכתפיים מאחורי המוט זה מציב אותך במצב לא אופטימלי למשיכה (זה גורם לך לשבת יותר מדי עמוק בתחילת התנועה) ולכן אתה לא תראה הרבה אנשים שמבצעים ככה את התרגיל.
בהרמת משקולות, לעומת זאת, זה קצת יותר נפוץ לראות אנשים שמתחילים את המשיכה כשהכתפיים מאחורי/ בקו המוט למרות שזה לא אופטימלי למשיכה הראשונה כי זה מאפשר להגיע למשיכה השנייה בצורה יותר טובה.

אביעד אמר שהוא קרא ושבפוואליפטינג הכתפיים אמורות להיות מאחורי המוט, אבל בהרמת משקולות הן חייבות להיות מקדימה למוט.
מישו יודע למה זה? ומה בעצם ההבדלים?
גם שלחתי לאביעד הודעה שיענה פה 😃

תודה

השכמות אמורות להיות מעל המוט. בלי זה, המוט לא עולה. בהרמת משקולות הם חושבים שהם יכולים להתחיל אחרת אבל לא באמת.

IGOREK - בזמן המשיכה הכתפיים שלו מלפני המוט.
כאן נכנס ה"חושבים שהם יכולים", הגוף של כולנו זהה, והמשיכה מתבצעת רק כשהכתפיים מלפני המוט.

*במשקלים קלים המוט יזוז גם אם הכתפיים מאחוריו, אבל זה מנוף מסוכן לגב התחתון.

תעשה printscreen לתמונה כשהוא מתחיל את המשיכה ותעביר קו מאונך ב-paint.
הן בול מעל המוט.
יכול להיות שזה בגלל שהמשקל קל לו לעומת המשקל שהוא מושך כשכתפיים במיקום האידיאלי למשיכה כבדה.
אני חושב שזה בגלל הרצון להגיע למשיכה השנייה במיקום טוב יותר.

IGOREK - בזמן המשיכה הכתפיים שלו מלפני המוט.
כאן נכנס ה"חושבים שהם יכולים", הגוף של כולנו זהה, והמשיכה מתבצעת רק כשהכתפיים מלפני המוט.

*במשקלים קלים המוט יזוז גם אם הכתפיים מאחוריו, אבל זה מנוף מסוכן לגב התחתון.

הכתפיים בקושי מעל המוט בטח שלא לפניו.
כתפיים מעל/מעבר המוט זאת הדרך היחידה למשוך דדליפט מקסימלי אלא שהמשקלים בקלין/הנפה אפילו לא קרובים לזה ויש אסכולות אימון שמעדיפות להקריב קצת מרחק אופקי על חשבון אנכי בשביל מיקום טוב יותר במשיכה השנייה שיש לה חשיבות גדולה יותר.

ד"א על איזה מנוף מסוכן אתה בדיוק מדבר?

הכתפיים אפילו לא מעל המוט בטח שלא לפניו.
כתפיים מעל/מעבר המוט זאת הדרך היחידה למשוך דדליפט מקסימלי אלא שהמשקלים בקלין/הנפה אפילו לא קרובים לזה ויש אסכולות אימון שמעדיפות להקריב קצת מרחק אופקי על חשבון אנכי בשביל מיקום טוב יותר במשיכה השנייה שיש לה חשיבות גדולה יותר.

ד"א על איזה מנוף מסוכן אתה בדיוק מדבר?
תגובה אחת לפניך כתבתי מה שכתבת, חשבתי על זה שוב 😃
ככל שהמוט קרוב יותר לגב התחתון אז המנוף (leverage?) קטן, אני לא חושב שהתבלבלתי כאן במושגים.

תגובה אחת לפניך כתבתי מה שכתבת, חשבתי על זה שוב 😃
ככל שהמוט קרוב יותר לגב התחתון אז המנוף (leverage?) קטן, אני לא חושב שהתבלבלתי כאן במושגים.

בהנחה שהמוט קרוב יותר לחלק הלומברי כתוצאה ממיקום של הכתפיים לפני המוט יש אפשרות להרים משקל גדול יותר, מה שמשאיר את המשוואה זהה.

נערך לאחרונה:
בהנחה שהמוט קרוב יותר לחלק הלומברי כתוצאה ממיקום של הכתפיים לפני המוט יש אפשרות להרים משקל גדול יותר, מה שמשאיר את המשוואה זהה.
אני מתנצל אבל אני אהבל בשמות ומושגים. מה זה אומר בשפה שאני מבין?
שהכתפיים לפני המוט = משיכה חזקה יותר? (מה שאין עליו ויכוח אני מאמין)

מה לגבי מה שכתבתי לגבי המיקום של המוט והמנוף?

כבד זה מושג יחסי. חשבתי שאתה מודע לזה.
אתה ראית מה רשמתי בהודעה הראשונה?
ברור שזה בלתי אפשרי למשוך משקלים מקסימליים כשהכתפיים מאחורי המוט.
אבל אתה רשמת "בהרמת משקולות הם חושבים שהם יכולים להתחיל אחרת אבל לא באמת."
יענטו משקולנים מזיינים במוח שהם יכולים להתחיל הנפה ו/או דחיקה כשהכתפיים מאחורי המוט וזה בלתי אפשרי. או שלא הבנתי אותך נכון?😃

יענטו משקולנים מזיינים במוח שהם יכולים להתחיל הנפה ו/או דחיקה כשהכתפיים מאחורי המוט וזה בלתי אפשרי. או שלא הבנתי אותך נכון?😃
אתה בסדר והצדקת את הנקודה, גם אני לא חשבתי על האפשרות של עדיפות למיקום טוב יותר במשיכה השנייה, ככה זה שלא באים מהתחום.
לקח לי כמה שניות לחשוב על זה ואז הבנתי.

הם לא מזיינים במוח. הם לא בהכרח מודעים למה שקורה. לפעמים הם מושכים כמו שאתה מתאר ולפעמים לא. תסתכל על הרבה סרטונים של ניסיון שלישי של קלין, ותראה מתי המוט עוזב את הרצפה ואיפה התחת ואיפה הכתפיים לעומת נקודת ההתחלה.

הם לא מזיינים במוח. הם לא בהכרח מודעים למה שקורה. לפעמים הם מושכים כמו שאתה מתאר ולפעמים לא. תסתכל על הרבה סרטונים של ניסיון שלישי של קלין, ותראה מתי המוט עוזב את הרצפה ואיפה התחת ואיפה הכתפיים לעומת נקודת ההתחלה.
זה נדיר מאוד לראות טכניקה שמשתנה בצורה דרסטית בין ניסיונות (במיוחד אצל אנשים ברמות האלה), גם כשמדובר במשקלים מקסימליים בקלין. שינוי של מצב התחלתי במשיכה זה שינוי דרסטי לפי דעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית