הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקלי סיום SS בדחיקה חתירה ולחיצה .

golagol

מושעה
645
21
נק' מוניטין:
-44
645
21
powerteck בבית
אני יודע שכנראה הנושא נחפר פה כבר הרבה פעמיים אבל אני מחפש באינטרנט ובאתר מידע על כמה המשקל צריך בערך להיות בשלושת התרגילים : לחיצה חתירה ודחיקה ?
אני יודע שדדליפט צריך להיות פי 2 וסקוואט פי 1 וחצי,

זה משתנה מאחד לשני. בגדול סקוואט 150% זה סטנדרט שלא צריך להיות יותר מדי קשה להגיע אליו. 200% דדליפט זה משהו שגם אנשים שמתאמנים הרבה זמן לא בהכרח מגיעים אליו. הייתי אומר שהטווח של 170-180% הרבה יותר סביר. בנץ' באזור ה-120%, פרס באזור ה-80%, וחתירה או מתח צריכים להיות דומים לבנץ'.

זה משתנה מאחד לשני. בגדול סקוואט 150% זה סטנדרט שלא צריך להיות יותר מדי קשה להגיע אליו. 200% דדליפט זה משהו שגם אנשים שמתאמנים הרבה זמן לא בהכרח מגיעים אליו. הייתי אומר שהטווח של 170-180% הרבה יותר סביר. בנץ' באזור ה-120%, פרס באזור ה-80%, וחתירה או מתח צריכים להיות דומים לבנץ'.
מסכים לגבי המשפט הזה - פשוט תקבע לך יעדים ומטרות ביחס לעצמך , אני יכול להגיד לך אישית שהתחלתי את הSS עם בנץ' חלש מאוד 65 קילו לחמישייה ונתקעתי במשקל הזה המון זמן ובSS אמנם אני מתקדם לאט בתרגיל הזה אבל עדיין כרגע על 80 לחמישייה אחרי דיי הרבה זמן בתכנית, ואני ממש לא מצפה להגיע בסוף בתכנית ל112 לסינגל לעומת זאת אני רואה אנשים שבכיף לוחצים 120-130 ואצלם זה הולך יותר בקלות להגיע לזה , ככה שכח זה דבר יחסי בנוגע לעצמך

• פותח/ת השרשור
אם ככה אני נורא קרוב לסוף ,
עוד חודש ככה ואני מסיים והתחלתי רק לפני חודש ,מה שכן אני מתאמן כבר שנה ab .
יאללה תודה אנשים עזרתם מאוד .

אני שוקל 61 ככה

סקוואט : 90
דדליפט: 95
דחיקה : 70
לחיצת כתפיים : 47.5
חתירה: 55

נערך לאחרונה:
אם אתה שוקל 61 ק"ג על 1.73 גובה, לא מיצית את התכנית. אולי מיצית את היכולת שלך להתקדם עם משקל הגוף הנוכחי שלך, אבל לא עשית מה שנדרש מבחינת תזונה ועלייה במשקל הגוף.

• פותח/ת השרשור
אני עליתי בחודש 4 קילו .
בשבילי זה אחלה , אני מעדיף להיות קצת יותר מתון גם אם זה יעלה לי בעוד חודש בתוכנית אין לי בעיה עם זה .

נערך לאחרונה:
אני עליתי בחודש 4 קילו .
בשבילי זה אחלה , אני מעדיף להיות קצת יותר מתון גם אם זה יעלה לי בעוד חודש בתוכנית אין לי בעיה עם זה .
אתה אמור לסיים את התכנית כשמיצית את היכולת שלך בתור מתאמן מתחיל להתקדם במשקלים מאימון לאימון - אם אתה אוכל כמו שצריך ויושן כמו שצריך והטכניקה שלך טובה ואתה עדיין לא מצליח להתקדם במשקלים זה אומר שמיצית את התכנית , כל עוד לא בגעת לשלב הזה עדיין לא מיצית את התכנית למרות שהגעת להישגים יפים ביחס למשקל גוף שלך אני חושב שאתה עדיין יכול להתקדם , בכל זאת בחירה שלך שיהיה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אתה אמור לסיים את התכנית כשמיצית את היכולת שלך בתור מתאמן מתחיל להתקדם במשקלים מאימון לאימון - אם אתה אוכל כמו שצריך ויושן כמו שצריך והטכניקה שלך טובה ואתה עדיין לא מצליח להתקדם במשקלים זה אומר שמיצית את התכנית , כל עוד לא בגעת לשלב הזה עדיין לא מיצית את התכנית למרות שהגעת להישגים יפים ביחס למשקל גוף שלך אני חושב שאתה עדיין יכול להתקדם , בכל זאת בחירה שלך שיהיה בהצלחה

אני איתך לגמרה ...
לא אמרתי שמיציתי תתכנית אני עדיין מתקדם מאימון לאימון , אומנם ממש קשה ואני לא עולה במשקלים שצריך אלה בפחות, מה שכן השינוי בגוף מהחודש האחרון זה כמו תכנית קסם , עם ab זה לקח חצי שנה ועם התכנית הזאת חודש בלבד

אני איתך לגמרה ...
לא אמרתי שמיציתי תתכנית אני עדיין מתקדם מאימון לאימון , אומנם ממש קשה ואני לא עולה במשקלים שצריך אלה בפחות, מה שכן השינוי בגוף מהחודש האחרון זה כמו תכנית קסם , עם ab זה לקח חצי שנה ועם התכנית הזאת חודש בלבד
חחחחח כנ"ל , גם אני בזבזתי המון זמן בפיצולים מסובכים עם משקלים של ילדה קטנה כשהתחלתי להתאמן, אני לא נגד פיצולים אבל לא כשהמשקלי עבודה שלך במורכבים זה כמו לעבוד עם מטאטא מרוב שזה נמוך

• פותח/ת השרשור
חחחחח כנ"ל , גם אני בזבזתי המון זמן בפיצולים מסובכים עם משקלים של ילדה קטנה כשהתחלתי להתאמן, אני לא נגד פיצולים אבל לא כשהמשקלי עבודה שלך במורכבים זה כמו לעבוד עם מטאטא מרוב שזה נמוך

אז מה אתה אומר בעצם ? אחרי SS חוזרים לעשות ab ?

אז מה אתה אומר בעצם ? אחרי SS חוזרים לעשות ab ?
לדעתי ברמה של מתאמן מתחיל הכי חשוב כדי להתקדם זה להוסיף משקל על המוט גם לגדילה וגם לכח והתכנית הכי טובה לכך תהיה SS אחרי שממצים אותה ואי אפשר להתקדם מאימון לאימון אפשר לעבור לתכנית של התקדמות שבועית כמו טקסס או הלינארית של ביל סטאר ואחרי שמיצית את עצמך מבחינת כח אתה יכול או לעבור לתכניות כח יותר מתקדמות או לעבור לפיצולים -לאימונים עם קצת יותר נפח עבודה - אבל בגדול מה שאני מנסה להגיד שהבסיס למתאמן המתחיל-בינוני מבחינת כח ומאסה יהיה בתכניות כמו הSS , אין מה לחפש בפיצולים עם משקלים נמוכים כי טווח חזרות גבוה והרבה תרגילים לא ממש יאפשרו לך להתקדם במשקלי עבודה

אם היית אוכל נכון היית גודל הרבה יותר בפיצולים בפחות מחודש.

אתה מדבר על RM1 ?

כן. במקרה של הסקוואט, רוב מי שאני ראיתי הגיע די קרוב ל-150% לחמישיות, כך שה-RM1 היה אפילו קצת יותר, אבל גם ככה הכל הערכות מקורבות. 😃

כן. במקרה של הסקוואט, רוב מי שאני ראיתי הגיע די קרוב ל-150% לחמישיות, כך שה-RM1 היה אפילו קצת יותר, אבל גם ככה הכל הערכות מקורבות. 😃
וכמה לחמישיות?

יש בגדול כל מיני מחשבונים שמבוססים על אחוזים, אבל זה די חרטא.
היחס בין RM-ים שונים זה גם דבר שמשתנה מאחד לשני (חוזק "גנטי" בתרגיל זה או אחר, מיומנות בעבודה בטווחי חזרות שונים, ועוד ועוד) ובין תרגיל לתרגיל. יכול להיות מצב שה-RM1 שלך הוא סה"כ 5 ק"ג יותר מה-RM5, ויכול להיות שהוא יהיה ~15% פחות, שבסקוואט ובדדליפט זה מתבטא ב-~20 ק"ג על המוט.

Back
למעלה תחתית