עצות ללמוד קריאה מהירה

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
אני קורא הרבה מאד ביום (בין אם אלא שיעורי בית, ספרי קריאה, ספרי מחשבים, ספרי תזונה ואימונים, סתם קורא שלטים או משימות במשחקים וכו'), ואני חשבתי שכדאי לי להתחיל ללמוד לקרוא מהר. יש למישהו מידע בשביל להתחיל לקרוא מהר? ראיתי רק קורסים וכרגע אני לא יכול, ראיתי שיטות באינטרנט אבל אף אחת לא ברורה או עזרה לי =/

• פותח/ת השרשור
יש ספרים ללימוד עצמי אם בא לך. בקצב הקריאה הנוכחי שלך כדאי לך להשקיע בזה.
אין לי בעיה עם ספרים, אני קורא גם ככה המון 😛
תוכל לתת שמות?
(אני לא מחפש לקרוא 150000 עמודים בשנייה ולא להבין כלום, אני מעריף 600 מילים בדקה עם 90% הבנה מאשר 1500 עם 50% הבנה)

אם אתה יכול ללמוד מספר באנגלית, יש את הספר הקלאסי Breakthrough Rapid Reading שמבוסס על שיטת אוולין ווד (שגם מלמדים בארץ).

תגיד אתה מכיר ספרים לשיפור הזיכרון שתוכל להמליץ?
יש כל כך הרבה שרלטנים בתחומים האלו שקשה לברור...

תגיד אתה מכיר ספרים לשיפור הזיכרון שתוכל להמליץ?
יש כל כך הרבה שרלטנים בתחומים האלו שקשה לברור...
תלוי איזה "שיפור זיכרון" אתה מחפש. אם טריקים כאלה שעוזרים לזכור מספרי כרטיס אשראי ו"שיטת הקולבים", הספר של ערן כץ סבבה לגמרי ומכיל פחות או יותר את אותו חומר שכל ספר בסגנון הזה מכיל.
אם אתה מחפש משהו יותר כבד כמו אירגון מידע וזה, הספרים של Tony Buzan (כל מה שקשור ל-Mind Mapping) עזרו לי מאוד בשעתו.

תלוי איזה "שיפור זיכרון" אתה מחפש. אם טריקים כאלה שעוזרים לזכור מספרי כרטיס אשראי ו"שיטת הקולבים", הספר של ערן כץ סבבה לגמרי ומכיל פחות או יותר את אותו חומר שכל ספר בסגנון הזה מכיל.
אם אתה מחפש משהו יותר כבד כמו אירגון מידע וזה, הספרים של Tony Buzan (כל מה שקשור ל-Mind Mapping) עזרו לי מאוד בשעתו.
אתה מדבר על הספר "סוד הזיכרון המצוין" ? אני שוקל לקנות אותו,האם הוא מתאים גם לשיפור זיכרון של מילים ?
הוא טוב מספיק או שיש יותר טובים?

מחיפוש קצר מצאתי ספר מומלץ בשם "The Memory Book" של Harry Lorayne.
מסתבר מויקיפדיה שממנו למד במקור ערן כץ ("כץ נולד וגדל בחיפה, הוריו עבדו ברפא"ל. כץ היה תלמיד בינוני, רגע לפני שסולק מבית הספר הוא קרא את ספריו של הארי לוריין, מומחה אמריקאי בתחום שיפור הזיכרון והלה שינה את חייו. כץ עבר את בחינות הבגרות בהצלחה, והקדיש את עיתותיו הפנויות לטיפוח מיומנויות שישחיזו את זיכרונו ובחלוף השנים נהפכו להיות משלח ידו.")

אני מניח שהשאלה היא נוחות הקריאה בעברית\אנגלית

תנסה, כמו שאמרתי "סוד הזכרון המצוין" מכיל את רוב הטריקים שמצאתי גם בספרים אחרים. סביר להניח שהרבה מזה מגיע גם משם.

תנסה, כמו שאמרתי "סוד הזכרון המצוין" מכיל את רוב הטריקים שמצאתי גם בספרים אחרים. סביר להניח שהרבה מזה מגיע גם משם.

מצטרף להמלצה על סוד הזיכרון המצויין (עד היום אני זוכר איך אומרים "כלב" בצרפתית, וקראתי אותו לפני ארבע שנים בערך:P), יש לו גם סוג של ספר המשך בשם "סוד המוח היהודי".

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם אתה יכול ללמוד מספר באנגלית, יש את הספר הקלאסי Breakthrough Rapid Reading שמבוסס על שיטת אוולין ווד (שגם מלמדים בארץ).
אני קורא את הספר עכשיו, ואני מפחד שיש בעיה:
אני קורא גם בעברית וגם באנגלית המון, ורציתי לדעת האם יש צורך לתרגל את הספר לעברית ואנגלית בנפרד, או שאם אני אתרגל אותו בעברית אני אדע גם לקרוא ככה באנגלית ולהפך?
ושאלה נוספת שעניינה אותי:
יש לך שמץ לאיזה WPM זה אמור להביא אותי?

אני קורא את הספר עכשיו, ואני מפחד שיש בעיה:
אני קורא גם בעברית וגם באנגלית המון, ורציתי לדעת האם יש צורך לתרגל את הספר לעברית ואנגלית בנפרד, או שאם אני אתרגל אותו בעברית אני אדע גם לקרוא ככה באנגלית ולהפך?
ושאלה נוספת שעניינה אותי:
יש לך שמץ לאיזה WPM זה אמור להביא אותי?
לא אמורה להיות בעיה עם אנגלית/עברית, בשפת האם תמיד תקרא יותר מהר וטוב. אתה יכול לקחת פשוט את העקרונות וליישם אותם על עברית.
מבחינת WPM זה מאוד תלוי, אל תצפה להגיע מ-150 ל-600 במכה, בדרך כלל אם אתה מכפיל זה סבבה (וזה ברוב הפעמים יותר מזה). אני הגעתי בזמנו לקריאה מאוד מהירה (הייתי מסיים ספרים בשעתיים) אבל בסוף הגעתי למסקנה שכמה שאתה קורא יותר מהר, ככה אתה שוכח יותר מהר כי אתה לא מפתח שום יחסים עם הדמויות או הנושא של הספר. בקיצור, אם זה יעלה אותך לאיזור ה-400 גם מצוין.

• פותח/ת השרשור
לא אמורה להיות בעיה עם אנגלית/עברית, בשפת האם תמיד תקרא יותר מהר וטוב. אתה יכול לקחת פשוט את העקרונות וליישם אותם על עברית.
מבחינת WPM זה מאוד תלוי, אל תצפה להגיע מ-150 ל-600 במכה, בדרך כלל אם אתה מכפיל זה סבבה (וזה ברוב הפעמים יותר מזה). אני הגעתי בזמנו לקריאה מאוד מהירה (הייתי מסיים ספרים בשעתיים) אבל בסוף הגעתי למסקנה שכמה שאתה קורא יותר מהר, ככה אתה שוכח יותר מהר כי אתה לא מפתח שום יחסים עם הדמויות או הנושא של הספר. בקיצור, אם זה יעלה אותך לאיזור ה-400 גם מצוין.
אוקיי.
יש ספר שאפשר להמשיך איתו אחרי 400? אני מקווה להגיע לסביבות 1000+, אפילו 2500.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית