הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שעועית, כן ? לא ? למה ? ואיזו ?

sandrik

משתמש פעיל
492
3
נק' מוניטין:
185
492
3
אני מנסה לגוון בפחמימה בתפריט שלי
מה דעתכם על שעועית ? ואם כן- יש המון סוגים בחנות...מה הכי כדאי?
תודה

אני שפית לשיבולת שועל :] אין מתכון שלא הכנתי עם המוצר הזה
ניסית עוגות ועוגיות ש''ש ?
שעועית היא אחלה של פחמימה . כן בגלל שיש לה ערך גלוקמי נמוך , משביע , טעים ...לא בגלל שזה יעשה לך גזים 😆

ואני אישית אוהב את הלבנה (שעועית)

מצאתי ששיבולת שועל היא בערך המקור היותר מזין שאפשר למצוא. יש בזה גם כמות יפה של חלבון, אמנם לא מלא אבל עדיין. גם שומן יש שם. זה אחלה לתקופת "מאסה".
אני אוהב להשתמש בשיבולת שועל רכה (כמו קוואקר) בשביל דייסות. אני שם 2 כוסות, זה יוצא בערך 90 גרם לכל כוס, 4 כוסות מים.
שיבולת שועל מלאה (שהיא קשה יותר) דווקא הולכת לא רע במרקים כמו מרקי ירקות או מרק עוף. הרכה יש לה טעם שיותר מתאים לדייסות.
אם אני רוצה לעשות מלוחה אני שם חמאה (שם די הרבה) מלח, ואולי קצת תבלינים.
בשביל מתוקה יש כל מני דברים שאפשר לשים. אני שם בעיקר קקאו ודבש.
זה יוצא בתכלס המון אבל אני לא אוכל כל שעתיים או משהו כזה, לכן אני מרכז 2 ארוחות גדולות ביום ועוד כמה קטנות.

שעועית זה קצת בעייתי לדעתי. בשביל לקבל כמות יפה של פחמימות צריך לאכול הרבה מזה... וכולנו יודעים מה זה עושה 🙄

מצאתי ששיבולת שועל היא בערך המקור היותר מזין שאפשר למצוא. יש בזה גם כמות יפה של חלבון, אמנם לא מלא אבל עדיין. גם שומן יש שם. זה אחלה לתקופת "מאסה".
אני אוהב להשתמש בשיבולת שועל רכה (כמו קוואקר) בשביל דייסות. אני שם 2 כוסות, זה יוצא בערך 90 גרם לכל כוס, 4 כוסות מים.
שיבולת שועל מלאה (שהיא קשה יותר) דווקא הולכת לא רע במרקים כמו מרקי ירקות או מרק עוף. הרכה יש לה טעם שיותר מתאים לדייסות.
זה יוצא בתכלס המון אבל אני לא אוכל כל שעתיים או משהו כזה, לכן אני מרכז 2 ארוחות גדולות ביום ועוד כמה קטנות.

שעועית זה קצת בעייתי לדעתי. בשביל לקבל כמות יפה של פחמימות צריך לאכול הרבה מזה... וכולנו יודעים מה זה עושה 🙄

אתה אוכל 180 גרם בארוחה אחת ?

כן. פלוס מינוס. אם אני לא רעב אני אוכל כוס אחת.
זה תלוי בסדר יום, אני לא עושה את זה כל יום אבל אם אני רוב היום בחוץ וחוזר אחר הצהריים אז כן.
כמו שכתבתי, אני לא אוכל כל שעתיים, 9 ארוחות ביום. למי יש זמן?

אני לא רואה סיבה לשיבולת שועל
לרוב זה מגעיל לדעתי וכדי שזה יהיה טעים צריך לשבת ולהכין מזה משהו

• פותח/ת השרשור
וואי כמה שלא יודעים לענוות על שאלות...מי שאל על שיבולת שועל ? שאלתי אם כדאי שעועית ואם כן איזה סוג ?

וואי כמה שלא יודעים לענוות על שאלות...מי שאל על שיבולת שועל ? שאלתי אם כדאי שעועית ואם כן איזה סוג ?
ענו לך כבר , כן זו פחמימה טובה , בקשר לסוג תקני כמה ותלכי על מה שהכי טעים וזהו ! אני אישית אוהב הכי הרבה את הלבנה.

שעועית זאת פחממה מעולה.
אני תמיד ממליץ עליה בתור פחממה (עליה ועל עדשים).
http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4300/2
זאת שעועית אדומה, 26% אחוז מהקלוריות מגיעות מחלבון (חלבון מלא, לא כמו שאר הפחממות), 9 גרם סיבים תזונתיים ל100 גרם וערך גליקמי נמוך.
ועוד דבר שמזניחים זה ברזל, לא יודע כמה זה חשוב בשבילך אבל שעועית עוזרת לי להכניס לגוף את הברזל שחסר לי (שוב, עדשים דיי דומים בעניין).

את יכולה לבדוק סוגי שעועית שונים באתר הזה, אבל הכל דיי דומה.

שעועית זאת פחממה מעולה.
אני תמיד ממליץ עליה בתור פחממה (עליה ועל עדשים).
http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4300/2
זאת שעועית אדומה, 26% אחוז מהקלוריות מגיעות מחלבון (חלבון מלא, לא כמו שאר הפחממות), 9 גרם סיבים תזונתיים ל100 גרם וערך גליקמי נמוך.
ועוד דבר שמזניחים זה ברזל, לא יודע כמה זה חשוב בשבילך אבל שעועית עוזרת לי להכניס לגוף את הברזל שחסר לי (שוב, עדשים דיי דומים בעניין).
את יכולה לבדוק סוגי שעועית שונים באתר הזה, אבל הכל דיי דומה.

למה ?

ברוב הפחממות (האמת שלא מצאתי פחממות חוץ משעועית, עדשים ותרד) החלבון הוא לא חלבון מלא. זאת אומרת שחסרה בו חומצת אמינו אחת או יותר.
אתה יכול לראות כאן http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4300/2 שבטבלת חומצות אמינו הscore גבוה מ100.
כל סקור גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית