הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סחרחורת בהרמת משקולות, למישהו קורה?

• פותח/ת השרשור Kenny
  • פורסם בתאריך

Kenny

משתמש פעיל
363
0
נק' מוניטין:
0
363
0
הבעיה הזאת כבר איתי כמה שנים, אני לא יחפור יותר מדי, יספר את זה כמה שיותר קצר.
אני מתאמן ומפסיק מתאמן ומפסיק כבר תקופה של 5-6 שנים, כל תחילת אימונים שלי נמשכת 6 עד 10 חודשים ואז אני מפסיק לשנה.
בכל תקופה כזאת אני מעלה בערך 7-8 קילו ואז הבעיה המוזרה מתחילה, ודגש על זה שאני לא בטוח שזה קורה מעליה במשקל, אולי כן אולי לא.

הבעיה היא : אחרי תקופה מסויימת שאני מתאמן, בערך 5 - 7 חודשים, ואחרי עליה במאסה (עוד פעם אני מדגיש שאולי זה לא קשור לעליה) אני מגיעה לחדר כושר להתאמן, ואחרי 2-3 תרגילים זה מתחיל, אני בא להרים משקל מסויים כמה פעמיים ואני מרגיש סחרחורת קטנה, אם אני ממשיך להרים הסחרחורת גודלת, זה הרגשה ממש מוזרה, כאילו לא מגיעה הדם למוח או משהו, אין לי מושג איך להסביר את זה אפילו, אני מרגיש מסוחרר ולא מרוכז.
דרך אגב זה לא קורה לי אף פעם בריצות, ולא בחיים הרגילים בלי אימונים.

אני יודע מה תרשמו אז אני ימנע את זה ישר - אני אוכל מצויין, אני יושן 8 שעות כמו גדול, אני נושם מצויין כשאני מתאמן, אין לי מושג מה זה יכול להיות.

דרך אגב גם הלכתי לרופא לב לבדיקת לב - הכל תקין, הלכתי לבדיקת מוח במכשיר הגדול הזה - הכל תקין.

הדבר הזה תמיד קורה לי כל פעם אחרי תקופה מסויימת שאני מתאמן (בערך 5-7 חודשים), ואחרי שאני עולה במשקל, מה אתם אומרים על זה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני חושב שאתה פשוט לא נושם נכון במהלך התרגיל .
אחי אני נושם מצויין, וכל מאמן שעמד לידי אמר לי שאין בעיה עם נשימה.
אני לוקח אוויר כשאני מוריד משקולת, אני מוציא אוויר כשאני מרים משוקלת, זאת לא הבעיה.
אם היתי נושם לא נכון, זה גם היה קורה בשבוע הראשון של אימונים, ולא אחרי תקופה של כמה חודשים

קרה לי פעם שהתאמנתי בבית ואחרי אימון שלם עשיתי בטן אז איך שנשכבתי על הגב התחילה לי קצת סחרחורת...

יש לך סחרחורת בתרגילים ספציפיים? תלך לרופא אולי יש לך הפרעות בקצב לב/נשימה או משהו

• פותח/ת השרשור
קרה לי פעם שהתאמנתי בבית ואחרי אימון שלם עשיתי בטן אז איך שנשכבתי על הגב התחילה לי קצת סחרחורת...

יש לך סחרחורת בתרגילים ספציפיים? תלך לרופא אולי יש לך הפרעות בקצב לב/נשימה או משהו

עשיתי בדיקות לב והכל תקין
וזה קורה בדרך כלל בתרגילים פיזיים כמו משקולות, מכשירים עם משקל

אני לא מבין מה הבעיה פה? לי כמעט תמיד יש את זה בימי רגליים. זה טבעי לחלוטין. אתה צריך להבין שכל הגוף נמצא תחת לחץ שאתה מתאמן בתרגלים מורכבים והתגובה בהתאם. זה אומר שאתה מתאמן נכון (בדיוק כמו שאחרי ריצה קשה אתה בקושי נושם). אם זה מגיע לסחרחורות ארוכות ולא לכאלו שעוברות אחרי כמה שניות אז ברור שמשהו לא בסדר. אתה צריך לנוח יותר בין סטים ולשפר את הכושר האירובי. למרות ששוב, אני ועוד הרבה אחרים כבר רגילים לדברים האלו.

קורה לי לפעמים גם בתחילת הסט , חזרה ראשונה שניה ואז זה עובר
אבל זה קורה לי רק בתרגיל הפרס ולרוב זה בסט השני או השלישי

שמעתי שזה יכול להיות מזה שאתה מזיז את הראש בתנועה חדה

אחי אני נושם מצויין, וכל מאמן שעמד לידי אמר לי שאין בעיה עם נשימה.
אני לוקח אוויר כשאני מוריד משקולת, אני מוציא אוויר כשאני מרים משוקלת, זאת לא הבעיה.
אם היתי נושם לא נכון, זה גם היה קורה בשבוע הראשון של אימונים, ולא אחרי תקופה של כמה חודשים
זה לא נקרא לנשום מצויין, זה נקרא לנשום כמו שמאמני וינגייט אומרים, וזה רעיון גרוע

אני מזהה שתי אופציות אפשריות. אחת זה שאתה לא נושם נכון, וזה משהו שקורה. אבל לא בטוח שזה הגורם הבלעדי לבעייה. השנייה היא שאתה באימון יתר קטן ולוקח לזה 5 חודשים להצטבר.
כמובן שיש גם את האופציות של שינה לקויה, תזונה לקויה, בעיות בלב \ ריאות \ מוח וכו', אבל אמרת שבדקת את הנושאים האלה וזה תקין.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
זה לא נקרא לנשום מצויין, זה נקרא לנשום כמו שמאמני וינגייט אומרים, וזה רעיון גרוע

אני מזהה שתי אופציות אפשריות. אחת זה שאתה לא נושם נכון, וזה משהו שקורה. אבל לא בטוח שזה הגורם הבלעדי לבעייה. השנייה היא שאתה באימון יתר קטן ולוקח לזה 5 חודשים להצטבר.
כמובן שיש גם את האופציות של שינה לקויה, תזונה לקויה, בעיות בלב \ ריאות \ מוח וכו', אבל אמרת שבדקת את הנושאים האלה וזה תקין.

אני חושב על אימון יתר, איך פותרים את זה, ומה צריך לעשות?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני לא חושב על אימון יתר אלא על היפר ונטילציה. בוא תנסה תקופה לרדת בטווח החזרות למקסימום 5 ולנשום עם ולסלבה ותראה אם זה משתפר. אתה מעשן במקרה?

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב על אימון יתר אלא על היפר ונטילציה. בוא תנסה תקופה לרדת בטווח החזרות למקסימום 5 ולנשום עם ולסלבה ותראה אם זה משתפר. אתה מעשן במקרה?

כן מעשן אבל לא הרבה, ולא הבנתי את המשפט "לנשום עם ולסלבה" מה זה ולסלבה?

איך אתה נושם בזמן ביצוע התרגיל?
יש מצב שמשהו בתזונה שלך במקרה היה לקוי בתקופה הזאת לא מספיק אוכל או משהו כזה?
קרה לי כבר מקרה של סחרחורת ושראיתי רק שחור אחרי קלינים וקראתי שעבודה על כוח מתפרץ יכולה לגרום לזה אולי אתה עובד הרבה על כוח מתפרץ?

חוץ ממה שנאמר (על נשימה וכו') תנשום בין כל חזרה יותר

יכול להיות שזה צניחת סוכר, תנסה לא לאכול פחמימה לפני האימון כשעתיים (במיוחד עם GI גבוה כמו סוכר/פירות...)
הסחרחורות זה רק באימון ?

• פותח/ת השרשור
חוץ ממה שנאמר (על נשימה וכו') תנשום בין כל חזרה יותר

יכול להיות שזה צניחת סוכר, תנסה לא לאכול פחמימה לפני האימון כשעתיים (במיוחד עם GI גבוה כמו סוכר/פירות...)
הסחרחורות זה רק באימון ?

כן רק באימונים, ובדרך כלל שעתיים לפני האימון אני אוכל אורז\פסטה עם בשר, ואולי תפוח או בננה שעה לפני האימון, אתה חושב שזה יכול להשפיעה?

איך אתה נושם בזמן ביצוע התרגיל?
יש מצב שמשהו בתזונה שלך במקרה היה לקוי בתקופה הזאת לא מספיק אוכל או משהו כזה?
קרה לי כבר מקרה של סחרחורת ושראיתי רק שחור אחרי קלינים וקראתי שעבודה על כוח מתפרץ יכולה לגרום לזה אולי אתה עובד הרבה על כוח מתפרץ?

מבחינת התזונה לדעתי אכלתי ממש טוב, 5-6 ארוחות ביום, לא היה חסר משהו, ואני נושם כמו שכתבתי מעל, לוקח אוויר כשאני מוריד משקולת, ומוציא אוויר כשאני מרים

אולי אתה צריך יותר זמן מנוחה בין הסטים.
אם אתה עובד חזק בלי מספיק מנוחה בין סט לסט ובין תרגיל לתרגיל בחיים לא יהיה לך מספיק חמצן

לא יכול להיות שפשוט אחרי 5-7 חודשים אתה מגיע למשקלים סבירים ואז זה קורה פשוט מעומס, כמו שקורה לרובנו באימון רגליים?

כן מעשן אבל לא הרבה, ולא הבנתי את המשפט "לנשום עם ולסלבה" מה זה ולסלבה?
אפילו 2-3 סיגריות ביום יכולות להשפיע בגלל מאזן הפחמן בגוף, ובכלל אם אתה עושה סטים לחזרות גבוהות.
על וולסלבה תריץ חיפוש בפורום, זו טכניקת נשימה שדנו בה המון פעמים. בתכלס זה לקחת אוויר לפני תחילת התרגיל, להחזיק אותו כדי לייצב את בית החזה ולנשוף אותו בעליה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית