ייעוץ חיטוב אחרי SS

RubricalTwo

משתמש מתחיל
139
0
נק' מוניטין:
-20
139
0
שלום אני כבר כמעט חודש בחיטוב עם הלינארית של ביל ירדתי עד עכשיו כ5 ק"ג. נתונים הם גובה 1.72 משקל התחלה ~72.5 משקל נוכחי 67.1. אני לא חושב שירדתי במשקלי עבודה לפי מה שאני רואה אני צורך כל יום לפחות 1500 קלוריות(מתוכם לפחות פי 2 גרם חלבון ממשקל גוף) כי אני גם מאוד פעיל. בקיצור אני לא כל כך רואה ירידה גדולה באחוז שומן בגוף בעיקר בבטן מה נראה לכם הבעיה?
תודה לעונים .

נערך לאחרונה:
אני לא מבין איך אפשר לייעץ לבנאדם לעשות קודם מסה לפני חיטוב.
תחליט לבד על דעת עצמך אם אתה חושב שאתה שמן ותעשה מסה אז תהיה עוד יותר שמן ותגעל מעצמך, או שתעשה עכשיו חיטוב ותתחיל מסה מאחוז שומן נמוך(10%) ואז תעשה מסה מסודרת ונקייה יחסית ותמיד תראה חטוב.

אחרי שבחרת מה אתה רוצה להמשיך תנסה לשנות את התפריט שלך במידה ואתה נתקע בחיטוב.
תנסה להוריד פחמימות, תנסה להוסיף שומן, תנסה אולי להוסיף עוד טיפה אירובי, או שלשם שינוי תעשה העמסה לעיתים קרובות יותר.
הכל עניין של ניסוי וטעייה, תמצא מה הכי מתאים לך ולגוף שלך ותראה מבחינה שבועית מה עובד עליך.

לא 90
אני מציע לו לעשות מסה עד איזה 80-85 מקסימום בערך 20-22 אחוז שומן - ואז חיטוב......לדעתי זה הכי טוב....
איך אתה יודע עם כמה אחוז שומן הוא יסיים בכל משקל?

שוב אני אומר קודם כל זו מסה ראשונה שלי אני לא מצפה להיות עכשיו ברמה מקצועית. דבר שני ביחס למי רוני קולמן או
8839721d9e6ddce7bc125e480824940d.fb42d848ac7e10246b17addc5fef7788.jpg

חוץ מזה אל המשקל שלי אני יכול פי 2 דדליפט ופי 1.5 סקוואט ממשקל גוף וזה בערך טוב לסיום חיטוב אחרי SS (?). ואם אני יכול לעבור במצב הנוכחי לטקסס?
אתה לא תראה כמו בתמונה בלי להיות לפחות 85 קילו על הגובה שלך והחמאתי לך
דדליפט 200% וסקוואט 150% זה מצויין, אבל אם אתה עדיין יכול להתקדם מאימון לאימון - תעשה את זה
תחליט לבד על דעת עצמך אם אתה חושב שאתה שמן ותעשה מסה אז תהיה עוד יותר שמן ותגעל מעצמך, או שתעשה עכשיו חיטוב ותתחיל מסה מאחוז שומן נמוך(10%) ואז תעשה מסה מסודרת ונקייה יחסית ותמיד תראה חטוב.

תנסה להוריד פחמימות, תנסה להוסיף שומן, תנסה אולי להוסיף עוד טיפה אירובי, או שלשם שינוי תעשה העמסה לעיתים קרובות יותר.
הכל עניין של ניסוי וטעייה, תמצא מה הכי מתאים לך ולגוף שלך ותראה מבחינה שבועית מה עובד עליך.
אני לא אוהב את הרעיון הזה
זה להתעסק בקקי ואחוזי שומן כשאתה שחיף ולהתאמן שנים בשביל להשיג מטרה שאפשר להשיג בהרבה פחות זמן
וזה גם להתרגל להיות פרינססה
זה לא שאם הוא ירד מ67 ל64 הוא יראה טוב. זו עסקנות
ואגב כשעובדים בתוכנית כוח כמו למשל SS שהשיפור בה הוא מהיר מאוד, אם עלית הרבה בשומן ואכלת מספיק חלבון, אז גם עלית הרבה מאוד בשריר. כמובן שזה אינדיוידואלי אבל ככה זה בדרך כלל. לא משמינים לנצח. יש גם כאלה שעולים מעט מאוד בשומן.
לא יודע לא אוהב את זה, אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

נערך לאחרונה:
איך אתה יודע עם כמה אחוז שומן הוא יסיים בכל משקל?

אתה לא תראה כמו בתמונה בלי להיות לפחות 85 קילו על הגובה שלך והחמאתי לך
דדליפט 200% וסקוואט 150% זה מצויין, אבל אם אתה עדיין יכול להתקדם מאימון לאימון - תעשה את זה

אני לא אוהב את הרעיון הזה
זה להתעסק בקקי ואחוזי שומן כשאתה שחיף ולהתאמן שנים בשביל להשיג מטרה שאפשר להשיג בהרבה פחות זמן
וזה גם להתרגל להיות פרינססה
זה לא שאם הוא ירד מ67 ל64 הוא יראה טוב. זו עסקנות
ואגב כשעובדים בתוכנית כוח כמו למשל SS שהשיפור בה הוא מהיר מאוד, אם עלית הרבה בשומן ואכלת מספיק חלבון, אז גם עלית הרבה מאוד בשריר. כמובן שזה אינדיוידואלי אבל ככה זה בדרך כלל. לא משמינים לנצח. יש גם כאלה שעולים מעט מאוד בשומן.
לא יודע לא אוהב את זה, אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו.
מצד אחד אתה כומר שיכל אחד יעשה מה שטוב לו ולפני זה הצבת עובדה שהבנאדם צריך לחטב.
אני רשמתי שיעשה מה שהוא רוצה, כי יש אנשים שמבחינתם יעשיפו לעשות חיטוב קצר של 5 קילו ואז מסה.
ואם הבנאדם שחיף עם שומן בבטן והוא לא אוהב את איך שהוא נראה אז יכול להיות שבתור התחלה הוא יעשה חיטוב ואז הוא כן יאהב את הגוף שלו וישר לאחר מכן יתחיל ss.
אם הוא רוצה להיות על אחוז שומן גבוה יותר ממה שהוא התחיל אז לבריאות ובהצלחה.
אני לא קובע פה עמדה ואומר לבנאדם מה עדיף אני מראה לו את שתי הדרכים ואומר לו לבחור.

ואך אחד לא מצפה תוך חודשיים להיות ענק, אז מקסימום הוא יעשה חיטוב ויהיה שחיף....

מצד אחד אתה כומר שיכל אחד יעשה מה שטוב לו ולפני זה הצבת עובדה שהבנאדם צריך לחטב.
אני רשמתי שיעשה מה שהוא רוצה, כי יש אנשים שמבחינתם יעשיפו לעשות חיטוב קצר של 5 קילו ואז מסה.
ואם הבנאדם שחיף עם שומן בבטן והוא לא אוהב את איך שהוא נראה אז יכול להיות שבתור התחלה הוא יעשה חיטוב ואז הוא כן יאהב את הגוף שלו וישר לאחר מכן יתחיל ss.
אם הוא רוצה להיות על אחוז שומן גבוה יותר ממה שהוא התחיל אז לבריאות ובהצלחה.
אני לא קובע פה עמדה ואומר לבנאדם מה עדיף אני מראה לו את שתי הדרכים ואומר לו לבחור.

ואך אחד לא מצפה תוך חודשיים להיות ענק, אז מקסימום הוא יעשה חיטוב ויהיה שחיף....
אתה רציני?
אני הצעתי את הפיתרון הכי טוב. מי מציב לו עובדות וקובע לו? טוב שלא אמרת שבאתי אליו הביתה עם ראק ואמרתי לו לעשות סקוואט
וכן, גם אם הוא שחיף שמן, כשהוא יוסיף 100 קילו לסקוואט והדדליפט שלו תוך כדי שהוא עולה 20 קילו במשקל, הוא יראה הרבה יותר טוב מלרזות. אין לו מה לחטב. לא תהיה לזה צורה. כשיש לך מסת שריר גבוהה גם כשאחוז השומן שלך גבוה (נגיד 25%) אתה נראה יותר טוב משחיף. ואתה גם יותר מתקרב למטרה שלך (מסת שריר גבוהה על אחוז שומן נמוך) כי נשאר לך רק לחטב וזה הרבה יותר קל כשיש לך מסת שריר גבוהה. ובהרבה.

נערך לאחרונה:

סיפור:
יש לי חבר שבגובה שלי + באיזור המשקל שלי, שמתאמן כבר כשנה ו2 חודשים.
משקלים נחמדים מאוד...כל התקופה של השנה וחצי שלו, נשאר על 10-12 אחוז שומן. עלה בשנה אולי -4-3 קילו שריר
אם אני לא טועה מ 75 ל 78-9.

אני התחלתי להתאמן אחרי 4 חודשים מסה+ חיטובון עד 89 קילו הגעתי למשקלים שלו פי 1.5 הוא אמר לי שמן שמן.
עשיתי חיטוב, עליתי באיזה 4 קילו שריר הגעתי לאיזור 12 אחוז שומן. עם משקל של 78.
לו לקח שנה.....לי לקח 4 חודשים אני עם בעיה בגב שמגבילה אותי, והוא רוצח את עצמו באימונים...ובתזונה.
מבין למה לא להתחיל להתעסק באחוז שומן ?

אתה רציני?
אני הצעתי את הפיתרון הכי טוב. מי מציב לו עובדות וקובע לו? טוב שלא אמרת שבאתי אליו הביתה עם ראק ואמרתי לו לעשות סקוואט
וכן, גם אם הוא שחיף שמן, כשהוא יוסיף 100 קילו לסקוואט והדדליפט שלו תוך כדי שהוא עולה 20 קילו במשקל, הוא יראה הרבה יותר טוב מלרזות. אין לו מה לחטב. לא תהיה לזה צורה. כשיש לך מסת שריר גבוהה גם כשאחוז השומן שלך גבוה (נגיד 25%) אתה נראה יותר טוב משחיף. ואתה גם יותר מתקרב למטרה שלך (מסת שריר גבוהה על אחוז שומן נמוך) כי נשאר לך רק לחטב וזה הרבה יותר קל כשיש לך מסת שריר גבוהה. ובהרבה.

אני מסכים איתך שעולים קצת באחוז שומן תוך כדי מסה, במיוחד בתוכניות כוח.
אבל יש אנשים שלא מתאים להם לעלות ל 20 אחוז שומן, אני בעצמי עשיתי את זה ועכישו אני התחזקתי אבל לדעתי זה דיי טעות ישר לקפוץ לאחוז שומן גבוה.
ולהגיד שהפיתרון האידיאלי זה ישר תוכנית כוח ואחוז שומן גבוה זה לא תמיד התשובה הנכונה.
יש אנשים שהשאיפה שלהם זה להראות חטובים(fitness) ולהשאר על אחוז שומן נמוך(10-15) ולא לקפוץ ל 20%.
סיפור:
יש לי חבר שבגובה שלי + באיזור המשקל שלי, שמתאמן כבר כשנה ו2 חודשים.
משקלים נחמדים מאוד...כל התקופה של השנה וחצי שלו, נשאר על 10-12 אחוז שומן. עלה בשנה אולי -4-3 קילו שריר
אם אני לא טועה מ 75 ל 78-9.

אני התחלתי להתאמן אחרי 4 חודשים מסה+ חיטובון עד 89 קילו הגעתי למשקלים שלו פי 1.5 הוא אמר לי שמן שמן.
עשיתי חיטוב, עליתי באיזה 4 קילו שריר הגעתי לאיזור 12 אחוז שומן. עם משקל של 78.
לו לקח שנה.....לי לקח 4 חודשים אני עם בעיה בגב שמגבילה אותי, והוא רוצח את עצמו באימונים...ובתזונה.
מבין למה לא להתחיל להתעסק באחוז שומן ?

מה הקשר ביניכם? לכל אחד יש פוטנציאל גדילה שונה, אתה אכלת כמו מטורף והוא אכל כמו ציפור...
אני מסכים איתך שלא צריך להתעסק בקקי ובאחוזי שומן אבל אפשר לעלות במסה יחסית נקייה ואפשר ממש מלוכלכת.
ואם הבנאדם יש לו כרס והוא עושה תוכנית כוח אז הוא יגדל והכרס גם כן תגדל.
אבל זה לא מתאים לכל אחד כרס גדולה, אני כרגע רוצה לרדת לאחוז שומן נמוך ורק אז להתחיל מסה כי כמה גדול שאני לא אהיה(ואני יחסית גדול) עדיין אני נראה שמנמן ולדעתי זה לא יתאים לרוב האוכלוסיה.

אני מסכים איתך שעולים קצת באחוז שומן תוך כדי מסה, במיוחד בתוכניות כוח.
אבל יש אנשים שלא מתאים להם לעלות ל 20 אחוז שומן, אני בעצמי עשיתי את זה ועכישו אני התחזקתי אבל לדעתי זה דיי טעות ישר לקפוץ לאחוז שומן גבוה.
ולהגיד שהפיתרון האידיאלי זה ישר תוכנית כוח ואחוז שומן גבוה זה לא תמיד התשובה הנכונה.
יש אנשים שהשאיפה שלהם זה להראות חטובים(fitness) ולהשאר על אחוז שומן נמוך(10-15) ולא לקפוץ ל 20%.
אז הבעייה היא שאנשים מסויימים הם פרינססות. אז הבעייה היא פסיכולוגית, ואני לא הסמכות לטפל בה. מצטער שזה נשמע רע, אבל זו האמת. תהיו גברים ותתמודדו.

לטענתך, מי ששואף להיות חטוב הוא נסיכה עם בעיה פסיכולוגית ולא גבר ?

אז הבעייה היא שאנשים מסויימים הם פרינססות. אז הבעייה היא פסיכולוגית, ואני לא הסמכות לטפל בה. מצטער שזה נשמע רע, אבל זו האמת. תהיו גברים ותתמודדו.
כל אחד יעשה מה שטוב לו...
ותפקידינו פה הוא לייעץ ולהראות לבנאדם את כל הדרכים שיש לו ושהוא יבחר מה שמתאים לו.

לטענתך, מי ששואף להיות חטוב הוא נסיכה עם בעיה פסיכולוגית ולא גבר ?
לא בדיוק. מי שלא מוכן כביכול להקריב את המראה שלו למען המטרה שהוא רוצה להשיג, במיוחד כשזה רחוק מלהיות לנצח, ורוצה להיות על אחוז שומן חד ספרתי כל החיים, וכל חייו מודד את עצמו לפי זה, וכו' וכו' - הוא נסיכה. ולא נראה לי שיש מישהו בפורום הזה שלא יודע על מה אני מדבר.

כל אחד יעשה מה שטוב לו...
ותפקידינו פה הוא לייעץ ולהראות לבנאדם את כל הדרכים שיש לו ושהוא יבחר מה שמתאים לו.
אחלה, אבל כמו שאם הייתי מוסכניק לא הייתי ממליץ למישהו לקנות חרא צמיגים, אני לא ממליץ למישהו ללכת בחרא דרך. אבל אם הוא רוצה, אני האחרון שיעצור אותו מלהסתכל במראה 24\7 על אחוז השומן שלו כשהוא underweight ולא יבין למה הוא לא נראה כמו שהוא רוצה ולמה חטוב זה לא באמת מספיק.

לא בדיוק. מי שלא מוכן כביכול להקריב את המראה שלו למען המטרה שהוא רוצה להשיג, במיוחד כשזה רחוק מלהיות לנצח, ורוצה להיות על אחוז שומן חד ספרתי כל החיים, וכל חייו מודד את עצמו לפי זה, וכו' וכו' - הוא נסיכה. ולא נראה לי שיש מישהו בפורום הזה שלא יודע על מה אני מדבר.

אחלה, אבל כמו שאם הייתי מוסכניק לא הייתי ממליץ למישהו לקנות חרא צמיגים, אני לא ממליץ למישהו ללכת בחרא דרך. אבל אם הוא רוצה, אני האחרון שיעצור אותו מלהסתכל במראה 24\7 על אחוז השומן שלו כשהוא underweight ולא יבין למה הוא לא נראה כמו שהוא רוצה ולמה חטוב זה לא באמת מספיק.

טוב אז התפיסה של שנינו מאוד שונה.
לרכב יש פיתרון אחד טוב, לעומת זאת כל אדם שונה ולכל אחד מתאים משהו אחר מבחינה פיזיולוגית ומבחינה פסיכולוגית.
אני לא אומר שאתה טועה אבל יש אנשים שלא יסכימו איתך עם החלק של החטוב=מגעיל וכו'....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית