הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין - משפיע או לא

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
אני לוקח קריאטין (מונו), בקושי שותה והפיפי שלי רגיל (לא צהוב), האם זה אומר שהקריאטין לא נספג ולא משפיע ?
פעם קודמת שהייתי לוקח, אם לא הייתי שותה בקבוק כל כמה שעות הפיפי היה צהוב אחושילנג...

הקריאטין עצמו לא משפיע על השתן, השתייה שלך כן (כמו שכתבת). אם הגוף גם ככה רווי בקריאטין (והוא אמור להיות אחרי חודש וחצי), המנה שאתה לוקח לא סופחת נוזלים יותר אלא בעיקר שומרת על רמת הקריאטין בגוף. ככה שכל עוד השתן לבן הכל אמור להיות בסדר. לגבי "עובד" או לא - מעבר לרמת השיא של הקריאטין (שמגיעה אחרי משהו כמו חודש - 35 ימים) אתה פשוט "מתחזק" אותו כל הזמן (או במילים אחרות: הוא מפסיק "להשפיע"), ולכן יש אנשים שממליצים על אותה הפסקה.

הפסקה לא עושה כלום למעט לשמור על הכיס. אפשר להפסיק לשבועיים שלושה ועדין להיות באותן הרמות.

הפסקה לא עושה כלום למעט לשמור על הכיס. אפשר להפסיק לשבועיים שלושה ועדין להיות באותן הרמות.
אז מפסיקים לחודשיים+, לא לשבועיים שלושה. ואז ההפסקה עושה את מה שהיא צריכה לעשות, שזה לתת שוב בוסט של כוח (אם זה עובד, ובהרבה פעמים זה לא, גם בפעם הראשונה). כי החל מהשבוע השישי בערך גם לקחת לא תורם לכלום מעבר לשימור רמות קריאטין.

מה זה נותן להפסיק? אם אחרי רוויה ותחזוקה יש לך X בכל תא ואחרי הפסקה יש לך X-Y ואז אתה ממלא שוב לX מה זה נותן?
מה מתרחש בפעם השניה שלא קרה בראשונה? - זה מה שלא הבנתי.

מה זה נותן להפסיק? אם אחרי רוויה ותחזוקה יש לך X בכל תא ואחרי הפסקה יש לך X-Y ואז אתה ממלא שוב לX מה זה נותן?
מה מתרחש בפעם השניה שלא קרה בראשונה? - זה מה שלא הבנתי.
מה שזה נותן כשאתה ממלא את התא בפעם הראשונה בקריאטין. גם אז זה הרי X-Y.

נו. אז לא עשית כלום. אפשר לומר שנחלשת כדי להתחזק שוב. אז אתה עובד על עצמך שהתחזקת יותר?

נו. אז לא עשית כלום. אפשר לומר שנחלשת כדי להתחזק שוב. אז אתה עובד על עצמך שהתחזקת יותר?
מי אמר שאתה נחלש? ברגע שאתה מפסיק לקחת קריאטין כל המשקלים יורדים למה שהיה לפני? אם נאמין לרגע שזה עוזר לצבור עוד מסת שריר, הרי שאתה לא באותו מקום שהיית כשהתחלת לקחת. בדרך כלל קל לשמר משקלים אחרי קריאטין, ולכן המחזוריות הזאת עשויה לעבוד יותר טוב מלהמשיך לתחזק.

קריאטין זה מאגר אנרגיה ולא מסה של שריר. ברגע שיש לך פחות, אתה צריך להשתמש במאגר אנרגיה אחר שהוא פחות זמין ולכן הביצוע שלך נפגם. זה אמנם לא בא לידי ביטוי במשקלים אבל אם למשל תהיה ספרינטר של 200 או 400, אתה תשים לב שכן תהיה ירידה בתוצאות. זה שאתה משתמש באנרגיה ממקור אחר לא תורם כלום מבחינת השריר כי מ"בחינתו" מקור הATP הוא שקוף.

לא נטען שקריאטין הוא מסה של שריר, נטען שיש בעזרתו עליה בכוח, שעשויה לתרום לעוד שריר. הרי שיטת השיווק של קריאטין לחדרי כושר היא "תעלה בנוזלים, אבל כל השריר שצברת בעזרת העליה בכוח ישמר אחרי שתפסיק עם הקריאטין". אם לזה מכוונים, הפסקות יזומות הן רעיון לא רע.

לא יודע אני לא עושה הפסקות זה אותו דבר פעם שהייתי עושה אותו כמות רק כל חודש הפסקה הייתי רואה שינוי ....
לדעתי זה עוזר השאלה כמה באמת זה חשוב....

• פותח/ת השרשור
ON זה אופטימום, כה ?..

ולגבי הוויכוח המפגר שלכם שלא קשור לשאלה שלי - בהנחה שכשמפסיקים לקחת קריאטין באמת שומרים על המשקלים, אז אם לעשות הפסקה ואז לחזור לקחת, מקבלים תוספת כוח חדשה למה שכבר היה לך...

נערך לאחרונה:
ON זה אופטימום, כה ?..

ולגבי הוויכוח המפגר שלכם שלא קשור לשאלה שלי - בהנחה שכשמפסיקים לקחת קריאטין באמת שומרים על המשקלים, אז אם לעשות הפסקה ואז לחזור לקחת, מקבלים תוספת כוח חדשה למה שכבר היה לך...

THIS DOES NOT MAKE SENSE
בהנחה שההנחה שלך נכונה, אם לא היית מפסיק לקחת השיפור היא מתבטא בתור עקומה קבועה במקום עם נקודות קיצון. ובסך הכל היית מקבל פחות "תוספת כח" בזמן מוקצב.

ON זה אופטימום, כה ?..

זה לא כמו קפאין זה לא קשור להרגל.
אם אתה לוקח קריאטין למשך חודש אז אתה נמצא ב100% מבחינת כמות הספיגה בגוף.
אם תיקח הפסקה של שבועיים אז תרד ל 50%.
אם לא תיקח חודש אז זה ירד ל0%.

אם לא תיקח חודש אז אתה כיביכול תתחלש כי אתה תפגע בהתאוששות שלך, ואז תיקח שוב אתה תגיע שוב פעם לאותו המצב שהיית בהתחלה שזה 100% קריאטין.
מסקנה תמשיך לקחת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית