הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בעצמות השוקיים - Shin Splint ובחירת מדרסים

• פותח/ת השרשור Hilel
  • פורסם בתאריך

Hilel

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
יש לי פציעה שאני גורר כבר קרוב לשנה, שמונעת ממני לרוץ, ולהתאמן לקראת הצבא, בעקבות אבחון לא נכון עשיתי שטויות ועכשיו אני צריך עזרה באיך ממשיכים.

הקדמה -
לפני שנה בערך התלוננתי בכאב בשתי השוקיים סביב עצם הTibia בחלק הפנימי של הרגל, בשליש התחתון של העצם, הכאב הפויע תחילה בהתחלה של הריצות, ודי מהר הפך לכאב חד שהפריע מאוד על הריצה ולבסוף השבית אותי.
הרופא המשפחה ישר אבחן את הכאבים בתור "שברי מאמץ" ואמר לי לנוח חודש, לא לעשות שום פעילות ולאחר מכן לחזור בהדרגה, הקשבתי להמלצתו אבל שבועיים אחרי תחילת הפעילות לאחר המנוחה שוב הופיעו אותם הכאבים.
הפעם חקרתי קצת באינטרנט ועשיתי כל מיני דברים שאנשים המליצו שיעזרו לרפא שיברי מאמץ, החלפתי נעליים, התחלתי לטחון סידן, רצתי רק על דשא וחול, ישנתי עם רגליים על כרית - ובמשך שנה כל פעם נחתי כמה חודשים - חזרתי להתאמן והכאב מיד חזר.
בנתיים הרופא שלח אותי למיפוי עצם לוודא האם מדובר בשברי מאמץ - התוצאה הייתה שלילית, ולא אובחנו סדקים או בעיות בעצמות הרגליים. דבר שמקטין את הסיכוי שמדובר בשברי מאמץ.

החלטתי ללכת לאוטופד מומחה ספורט - זה מיד אבחן בקצת מישושים, ולאחר שסיפרתי לו את הסיפור שמדובר בסוג של דלקת הנקראת Shin Splint - (Medial Tibial Stress Syndrome Shin Splint(

ההמלצה הייתה תחילה הפסקה של פעילויות הריצה, פיזוטרפיה להחיזוק שרירים ומתיחת רצועות באזור, ומדרסים.

התחלתי עם הפיסוטרפיה ישר, ואת האמת מרגיש קצת מריחת זמן ושרפת כסף, ואחרי קצת קריאה הבנתי שכנראה שרוב הסיפור זה המדרסים - היות ויש לי גם סוג של פלטפוס (פלטפוס גמיש) וכנראה העומס על הקשת גרם לכל הבעיה הזאת.

בעיקר אני פונה לפורום כדי לקבל אולי חוות דעת ממישהו שהייתה לו את הפציעה הזאת ואולי יוכל לעזור לי לצאת ממנה כמה שיותר מהר ובדרך בטוחה - אני קצת לחוץ בגלל שאני בי"ב ומעוניין ללכת לשרות קרבי - וכבר מתחיל ליהיות מאוחר להכנס לכושר...

וגם אני צריך המלצה למקום לעשות בו מדרסים - הבנתי שאני אצטרך להשקיע סביב 1500 - 2000 שקל בשביל מדרסים טובים, אבל יש מבחר גדול, ושמעתי מלא דעות רעות על כל מיני שיטות, אחד אומר אל תיגע בזה, אחד אומר זה הכי טוב יצאתי מבולבל לגמרי...

תודה רבה מראש - וחנוכה שמח לכולם !

שלום HILEL ,
ראשית , אני חייב לציין שתיארת בצורה די מדוייקת תהליך שעוברים הרבה מתאמנים וספורטאים חובבים בדרכם את האבחנה של Shin splint.
טעות קלאסית היא אבחנה של שברי מאמץ בזמן שצילום רנטגן ומיפוי עצמות לא מראים שום שינויים בעצם.
Medial Tibial periosttitis/Medial Tibial Stress Syndrome , השם הרפואי של ה Shin splint, היא בעצם תופעה שכיחה מאוד בקרב רצים ומתאמנים המשלבים פעילות בעלת אימפקט גבוה ,והם בעלי קשת שטוחה והיפר - פרונציה בכף הרגל . לרוב , למבנה ולמנח כף הרגל ההשפעה הגדולה ביותר על הסיכוי להופעת הסינדרום.

גורמים תורמים נוספים שחשוב לשים לב אליהם הם : טכניקת ריצה/קפיצה לקויה , נעליים בלויות/לא מתאימות , משטח אימון קשה מדי/רך מדי/ משובש , חוסר איזון/תפקוד שרירי (מבנה/תפקוד לקוי של שרירי ה Soleus ,ה Gasrocnemius ,וה Tibialis posterior), עייפות כללית וגמישות לקויה. מאזן מטבולי של העצם (רמת צפיפות העצם) נמצאה נמוכה יותר בקרב הסובלים מהסינדרום (לכן גם התופעה נפוצה יותר בקרב נשים בכפי 3).

הבסיס לטיפול מתחלק ל 2 :
1. ניסיון לטפל במנח כף הרגל בזמן המגע עם הקרקע - נמצא כי זה הטיפול החשוב ביותר במניעה חוזרת של הכאבים , ולרוב כדי שמומחה לכף רגל יבצע זאת ע"י התאמה של מדרסים ושימוש בטכניקות טייפינג.
2. טיפול בסימפטומים (בעיקר הכאב) - מתחילים בדרך כלל במנוחה , קומפרסים של קרח ונוגדי דלקת. ממשיכים בטכניקות מנואליות בפיזיותרפיה לטיפול ברקמה הרכה באזור, חיזוק שרירים וגמישות (במיוחד שיטות PNF).

במקרים ארוכים וכרוניים קיים ניתוח של "שחרור" הקומפרטמנים השיטחי והאחורי בנקודת הכניסה שלהם את הטיביה. שיעור ההצלחה של הניתוח הוא כ 70% בקרב ספורטאי עילית.

כדי להקל על הכאבים ועדיין להתמיד בפעילות גופנית כדאי לעבור לפעילות שאיננה מאופיינת באימפקט גבוה (שחייה/אופניים/מכשיר חתירה). לרוב אין בעיה באימוני כוח קלאסיים.

לסיכום ,
אני חושב שאתה צריך להבין שמדובר בגורם מבני שלך ששם אותך מראש במצב שיותר נתון לסיכון לפיתוח ה Shin splint , ואם אתה עדיין מעוניין להתמיד בריצות ואימונים שכוללים אימפקט גבוה , עליך קודם כל להתאים לעצמך מדרסים וללמוד מספר טכניקות של טייפינג
(שיותאמו עבורך ע"י מומחה כף רגל (פיזיותרפיסט/אורתופד ספורט) . לאחר מכן לבצע תרגילי חיזוק וגמישות ספציפיים (שיותאמו במיוחד עבורך גם כן).

להמלצות ספציפיות לגבי אנשי מקצוע , תוכל לפנות אליי בהודעה פרטית.

נערך לאחרונה:
עשיתי 2 ובנוסף לאבא שלי שרץ בערך 50 ק"מ בשבוע מחולק לכמה ריצות

עלה בסביבות 2000-2500 לכל מדרס (קנינו ל3 זוגות נעליים המחיר לזוג אחד)
ונעלים במחיר של 490 בערך בשביל אבא שלי

הוא ממש טוב, עושה לכל קבוצות הכדורסל בארץ, לרצים, שחקני כדורגל ואפילו לנבחרת ברזיל בכדורגל

הבעיה שהמדרסים מאבדים מהקפיציות שלהם אחרי שנתיים

מחקרים רלוונטים הקשורים למניעה של shin splint -

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11782644 - לא מוצאים משהו ספציפי שהוכח מאוד יעיל. יחסית הכי יעיל נמצא מדרסים בולמי זעזועים.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2386425/ - שוב , יחסית , מדרסים בולמי זעזועים הציגו את התוצאות הטובות ביותר ביחס לשיטות אחרות.

טיפול -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3352296/ - המחקר הראשון שבוצע על ספורטאים (ולא על חיילים)
לא נמצא הבדל בין שיקום של 3 קבוצות שונות (א,ב,ג) שביצעו (א) תוכנית ריצה מדורגת (ב) תוכנית ריצה מדורגת + חיזוק והגמשה של שרירי השוק (ג) תוכנית ריצה מדורגת + גרבי לחץ.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית