משפטים מטומטמים של מדריך חדר כושר

ענק!
אגב אני לא מבין למה אתם מדברים עם המאמנים בחדר כושר ושואלים אותם אם אתם יכולים לעשות SS או דדליפט או סקוואט או וואטאבר. פשוט תבואו ותתאמנו איך שאתם רוצים, מה לכם ולהם? אני מקווה שאתם לא באמת מצפים לקבל מהם תשובות ענייניות לגבי SS או כל תוכנית אימונים אמיתית...
הייתי חייב להגיב על זה.
למה לא?למה שאני לא אצפה לכזה דבר ממאמן?מה הבעיה בדיוק?
הרבה מאמנים מגדירים את עצמם כ'מקצוענים'. הרבה מאמנים לקחו את העבודה והפכו אותה למקצוע. אתה חושב שזה הרבה לבקש שיתמקצעו במקצוע שלהם?אני חושב שלא. אני חושב שהם יכולים לקרוא מאמרים בנושא. אני חושב שעכשיו שיש אינטרנט, הם יכולים לקרוא המון מאמרים..בכל נושא שיש. ה' ירחם, טפו טפו טפו..אולי גם יקנו..וואו..איזה ספר מאמזון בנושא?
מה אם כל בעל מקצוע יתחיל לזרוק זין?מה אם רופאים יפסיקו לצאת להשתלמויות?דוד שלי רופא ואין שנה שבה הוא לא טס לאיזה כנס או השתלמות בנושא(בד"כ הוא טס פעם בכמה חודשים). כנ"ל לגביי מאמרים.
אני חושב שאדם שהוא מגדיר את עצמו כ'איש מקצוע', צריך לקחת את זה ברצינות וצריך לקרוא חומר בנושא ולהרחיב את האופקים שלו.
אני לא חושב שזה כזה בשמים לדעת קצת, לא הרבה, קצת, על דדליפט, סקוואט ובנץ'.
אני חושב שזה המינימום.
יש לי עוד דף שלם שאני יכול לכתוב על מה שאני חושב על וינגייט...

הייתי חייב להגיב על זה.
הרבה מאמנים מגדירים את עצמם כ'מקצוענים'. הרבה מאמנים לקחו את העבודה והפכו אותה למקצוע. אתה חושב שזה הרבה לבקש שיתמקצעו במקצוע שלהם?אני חושב שלא. אני חושב שהם יכולים לקרוא מאמרים בנושא. אני חושב שעכשיו שיש אינטרנט, הם יכולים לקרוא המון מאמרים..בכל נושא שיש. ה' ירחם, טפו טפו טפו..אולי גם יקנו..וואו..איזה ספר מאמזון בנושא?
מה אם כל בעל מקצוע יתחיל לזרוק זין?מה אם רופאים יפסיקו לצאת להשתלמויות?דוד שלי רופא ואין שנה שבה הוא לא טס לאיזה כנס או השתלמות בנושא(בד"כ הוא טס פעם בכמה חודשים). כנ"ל לגביי מאמרים.
אני חושב שאדם שהוא מגדיר את עצמו כ'איש מקצוע', צריך לקחת את זה ברצינות וצריך לקרוא חומר בנושא ולהרחיב את האופקים שלו.
אני חושב שזה המינימום.
הבעיה היא 50% בהם 50% במוסדות
מוסדות - לא מלמדים חומר עדכני, לא פתוחים
המאמנים - אוי למדתי במוסד, זה אומר שאני יודע את כל מה שאני צריך לדעת

למה לא לצפות?
1. זה ככל הנראה לא אינטרס של חדרי הכושר הגדולים ולכן אין דרישה למקצועיות שאבל עם הפריחה של מכוני הקרוספיט אתה תתחיל לראות יותר השקעה במתאמנים
2. עבור חלק גדול מהמדריכים זאת עבודה זמנית ואין להם מטיבציה ללמוד

אם חבר שלך היה עושה סקוואטים היית אומרת תיזהר מחבר שלי 😵‍💫🥊 אבל בגלל שהסקוואט שלך יותר גבוה את אומרת לו להיזהר ממך
אתה יודע חבר זה לא קיר.. אלא אם כן הסקוואט שלו מעל 200 קילו 😃

הייתי חייב להגיב על זה.
אני חושב שזה המינימום.
כי כבר כמו שאמרו פה, בשביל משכורת מינימום אתה לא תשקיע על כל מתאמן שעות של לימוד, לא יהיה לך פיקוח עליו שכשהוא מתקדם במשקלים הוא מבצע את התרגילים נכון וברוב המקומות יש לך עוד חד"כ שלם לשים אליו לב חוץ מהילד המתלהב שרוצה להיות גבר ולעשות דדליפט.

וחוץ מזה, אלה ממכם שאומרים שמדריכים אומרים להם שהם יהרסו את הX, כנראה שאתם לא מספיק גדולים, כי עם מאסה מינימאלית הם כבר באים לדון איתכם על הנושא ולא לחרוץ לכם את הגורל (לכסא גלגלים, גם לי צפו את העתיד הזה).

בברכה, מאמן שלא מלמד תרגילים חופשיים 90%+ מהאנשים 🤯

כי כבר כמו שאמרו פה, בשביל משכורת מינימום אתה לא תשקיע על כל מתאמן שעות של לימוד, לא יהיה לך פיקוח עליו שכשהוא מתקדם במשקלים הוא מבצע את התרגילים נכון וברוב המקומות יש לך עוד חד"כ שלם לשים אליו לב חוץ מהילד המתלהב שרוצה להיות גבר ולעשות דדליפט.

וחוץ מזה, אלה ממכם שאומרים שמדריכים אומרים להם שהם יהרסו את הX, כנראה שאתם לא מספיק גדולים, כי עם מאסה מינימאלית הם כבר באים לדון איתכם על הנושא ולא לחרוץ לכם את הגורל (לכסא גלגלים, גם לי צפו את העתיד הזה).

בברכה, מאמן שלא מלמד תרגילים חופשיים 90%+ מהאנשים 🤯
חרטא
אני יכול לומר שאצלנו בקאנטרי קלאב, החבר'ה האלה עושים 28 שקל לשעה. מה גם שבחדרי כושר גדולים יש יותר ממאמן אחד בד"כ.
חוץ מזה, זו העבודה שלך..אתה רואה מישהו עושה משהו תתקן אותו, ואל תבלבל לו את המוח עם הנפצות. אתה רואה מישהו מעקם גב בדדליפט?אל אמר לו שהוא יסיים על כסא גלגלים תגיד לו ליישר את הגב...וכד'.
אף אחד לא אמר לך 'תלמד' אותו...אתה רואה שהוא לגמריי לא בכיוון?תפנה אותו למקור ברשת.
חוץ מזה, רק שתכנס לפרופורציות, בשביל שכר המינימום שאתה מקבל, יש אנשים שמרביצים שעות נוספות על פס ייצור. אז אתה יחסית בר מזל.

אז אני לא רק שלא עושה 28 ש"ח לשעה, אני גם לפעמים מאמן יחיד (או אחד מתוך שניים) בחד"כ עמוס בקנה מידה ארצי.
ברור שאני אתקן מישהו אם הוא עושה דדליפט עם גם עקום וברור שאני אפנה אותו למקורות הנכונים (אין למשה מושג כמה אנשים שלחתי לפה 🙄), אבל אני לא אלמד מישהו את התרגילים מלכתחילה אלא אם זה אימון אישי.

בשביל יותר מהשכר שאני מקבל כרגע הייתי יכול להיות מאבטח (יש רובאי), מלצר או ברמן, אז אני לא בר מזל.

לגבי הכסא גלגלים, זה משהו שמדריכים עליהם דיברו בפוסט אומרים, לא אני, אני רק הסברתי למה זה קורה לחלק מהאנשים פה.

אם חבר שלך היה עושה סקוואטים היית אומרת תיזהר מחבר שלי 😵‍💫🥊 אבל בגלל שהסקוואט שלך יותר גבוה את אומרת לו להיזהר ממך
גם אם חבר שלי היה מסקביט 300 קילו עדיין הייתי אומרת לו את זה, לא מסתתרת מאחורי אחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית