הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר בקשה|תרגילים

Max70kg

משתמש פעיל
465
0
נק' מוניטין:
208
465
0
אפשר בבקשה תרגילים שעושים בכיווץ איזוקינטי, דינמי אקסצנטרי ודינמי קונוצנטרי?
ואיך אני יכול להבדיל איזה כיווץ יש באיזה תרגיל? (אני מבין רק את הכיווץ האיזומטרי)
תודה

כיווץ איזוקינטי זה כיווץ של השריר במהירות קבועה כשההתנגדות משתנה.
אקסצנטרי זה שהשריר מתארך בעת כיווצו (למשל, השלב בלחיצת החזה שהמוט יורד לכיון החזה).
קונצנטרי זה שהשריר מתקצר בעת כיווצו (למשל, השלב שאתה דוחק את המוט כלפי מעלה).
איזומטרי זה כיווץ של השריר ללא התקצרות או התארכות (למשל, אם אתה מחזיק את המוט בדדליפט, האמות עובדות איזומטרי).

בכיווץ אקסצנטרי ואיזומטרי ניתן להפיק יותר כוח מאשר בקונצנטרי (למשל, תוכל להוריד מוט אל החזה עם משקל גבוה יותר בשליטה טובה, מאשר לדחוק אותו מעלה).

• פותח/ת השרשור
כיווץ איזוקינטי זה כיווץ של השריר במהירות קבועה כשההתנגדות משתנה.
אקסצנטרי זה שהשריר מתארך בעת כיווצו (למשל, השלב בלחיצת החזה שהמוט יורד לכיון החזה).
קונצנטרי זה שהשריר מתקצר בעת כיווצו (למשל, השלב שאתה דוחק את המוט כלפי מעלה).
איזומטרי זה כיווץ של השריר ללא התקצרות או התארכות (למשל, אם אתה מחזיק את המוט בדדליפט, האמות עובדות איזומטרי).

בכיווץ אקסצנטרי ואיזומטרי ניתן להפיק יותר כוח מאשר בקונצנטרי (למשל, תוכל להוריד מוט אל החזה עם משקל גבוה יותר בשליטה טובה, מאשר לדחוק אותו מעלה).
תודה רבה. אבל עדיין לא הבנתי לגבי הכיווץ האיזוקינטי. אתה יכול להסביר לי מתי מתרחש כיווץ איזוקינטי?
ותודה רבה לך 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית